Dr. Axe: Teste pentru intestinul permeabil.

Simptome ale Intestinului Permeabil:

1. Intoleranțe/alergii alimentare – După cum știm sensibilitățile alimentare pot apărea atunci când particule de alimente nedigerate sau toxine, traversează bariera (neetanșa) intestinala în fluxul sanguin. Deci, spunem  că, pentru a dezvolta o intoleranță alimentară, excesiv a mucoasei intestinale permeabilă este o condiție prealabilă. Practic aici e ceea ce se întâmplă:  particulele de alimente care nu ar trebui să facă parte din fluxul sanguin, sunt depistate de corp ca intruși și lucrează din greu pentru a ridica răspunsul imun si a le distruge. Din păcate, ar putea continua să facă acest lucru de fiecare dată când mananci anumite alimente, în special gluten și lactate. Și ăsta e un lucru – alimentele pe care le-ai tolerat anterior, dintr-o dată devin de nesuportat, deoarece corpul luptă împotriva lor de fiecare dată când apar. Deși puteți face o dietă de eliminare, pentru a vedea ce alimente vă cauzează, există anumite alimente care ar putea provoca o durere subtilă. Asta în cazul în care un test de intoleranță alimentară este pozitiv. Fără acest test nu se va observa ce alimente ați putea continua să mâncați, și, astfel, vă confruntă cu inflamație sistemică în curs de desfășurare. Adică intestinul permeabil nu se va vindeca complet. Testul principal luat în considerare este IgG test de alergie alimentară (celelalte două sunt IgA și IgM). Din moment ce ești suspect de intestin permeabil este nevoie de multe ori de un test de Candida, ca parte a acestui test de alergie, aceste teste arată dacă organismul dvs. produce niveluri ridicate de anticorpi în sânge.

2. Condițiile autoimune. Pentru anumite condiții, cum ar fi boala celiaca, există o legătură foarte puternică cu intestinul permeabil. În timp ce pentru alte boli cum ar fi artrita reumatoidă, diabetul zaharat de tip 1 și astm, legatura este încă puternică, cu toate acestea, nu este foarte clar care din acestea cauzează cealaltă. Toată lumea este diferita, desigur, de aceea, este înțelept să se consulte  medicul pentru a vedea ce fel de program personal puteți crea împreună.

3. Creșterea bacteriilor intestinale (SIBO). Bacteriile sunt bune. De fapt flora intestinala este de până la 80% a imunității noastre! Dar prea multe din cele rele strică echilibrul și o floră intestinală dezechilibrată poate duce la intestin permeabil. Deci, o condiție ca SIBO este un bun indicator (lider), că ați putea suferi de intestin permeabil. Din fericire, este un simplu test de respiratie pentru bacterii pentru a verifica IBD si alte tulburari gastro-intestinale. Tot ce trebuie să faceți este să consumati o soluție pe bază de zahăr (lactuloza din nou!) si apoi să respirați într-un dispozitiv de testare sau un balon tub. Practic ceea ce va arăta atunci este nivelul anumitor gaze, cum ar fi metan și hidrogen, care sunt produse de anumite bacterii. Prea multe ai putea avea sprainfectie cu bacterii rele. Dacă faceți acest test asigurați-vă că evitați probioticele cu 1 săptămâni înainte, de evitat alcoolul, fructele și legumele timp de 48 de ore înainte de test.

4. Boala inflamatorie a intestinului, boala Crohn de exemplu, Colita ulcerativa sau diverticulita. Conexiunea general acceptată este că hiperpermeabilitatea intestinală începe, atunci aceasta duce la dezvoltarea IBD. Am spus în cazul în care aveți IBD, aveți intestin permeabil.

5. Probleme digestive. Nu vorbesc despre diaree, constipație și arsuri la stomac / de reflux . Dar, de asemenea, de multe lucruri nevinovate, cum ar fi gaze în exces, balonare și eructatii. Cand cineva  consumă antiacide se confruntă cu intestin permeabil. Din fericire dacă începeți să mâncați curat, nu experimentați nici una din aceste probleme de digestie. Nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la un antiacid după o cină bogata și fantastică!

6. Probleme ale pielii, cum ar fi eczeme, acnee, rozacee, urticarie, psoriazis, erupții cutanate etc. Există o lungă istorie de intestin permeabil care duce la afecțiuni ale pielii. Cu alte cuvinte, conexiunea nu este noua. Probabil cel mai interesant este viteza la care aceste semne pot dispărea atunci când începeți un protocol adecvat de recuperare a intestinului.

7. Ceață în creier, oboseală generală sau dureri de cap cronice. Acest lucru este ceva care poate indica intestin permeabil, dar numai dacă îl întâmpini în ciuda unui somn și o măncare bună. Adică nu utilizați acest lucru pentru a judeca șansele de intestin permeabil în cazul în care starea generala de sănătate este într-o formă slabă.

8. Modificări ale dispoziției și Depresie. Având în vedere că 80% din serotonina oranismului este găzduita în intestin și nu în creier, nu este de mirare că noi numim intestinul al doilea creier. Deci, este plauzibil să credem că un intestin permeabil, care provoacă inflamație și ravagii, ar putea juca un rol important în modul în care te simți. De fapt, unele studii au arătat că până la 35% dintre pacienții cu depresie ar putea avea intestin permeabil.

9. Alergiile, de exemplu, de sezon, a animalelor de companie, etc având sensibilități la căței mici și drăguți, nu este o viață pe care vrem să o trăim! Din fericire legătura cu intestinul permeabil este similara cu alergiile alimentare, ceea ce înseamnă că poate fi fixat prin sigilarea barierei intestinale cu probiotice.

10. Deficiențe nutritive. Acesta ar putea părea ciudat oarecum. Deci, după cum știm intestinul permeabil este o problemă, încât în timp ce au lăsat pe cei mari și răi să treacă (de exemplu glutenul), nu îi mai lasă pe cei mici și buni (de exemplu, nutrienți). Acest lucru poate duce la malabsorbție de nutrienți și deficiențe de vitamine și minerale. Mai rău, dacă din moment ce pe băieții buni nu îi primesc, nu este nimeni acolo pentru a detoxifia toate antigenele, iar sistemul imunitar  este turbat! Din fericire există un simplu test pe care îl puteți face pentru a vedea dacă sunteți deficitar de nutrienți și, astfel,  suferiti de intestin permeabil. Se numește un test de acid organic… laboratorul nu testează urina pentru nivelurile de nutrienți în sine, ci mai degrabă pentru nivelurile de acid.

Există alte câteva semne de intestin permeabil pentru a le lua în considerare, de exemplu, autismul, obezitatea, etc, dar legătură nu este, încă destul de analizată, dar nu va șocati daca aflati de aceasta. Cum spuneam, odată ce aceste toxine sunt în sânge, ele curg prin tot corpul, și pot declanșa reacții autoimune. Din cauza acestei probleme sistemice, lista de condiții legate de Hiperpermeabilitatea intestinale este lungă: Artrita, astm, autism, boli autoimune, sindromul de oboseală cronică, depresie, diabetul de tip I, diabet zaharat de tip II, boli ale pielii, tulburări tiroidiene și rezistența la pierderea în greutate.

Aceste implicații copleșitoare ca sindrom de intestin permeabil vă obligă să mergeți să efectuați teste, pentru a determina dacă un intestin permeabil este factorul problemei de sănătate cronice:

1. Testul de intoleranță alimentară. Atunci când sistemul imunitar este în modul hiperactiv, anticorpii dvs. analizează în mod obișnuit alimentele. Uneori, intoleranta la anumite alimente creează simptome evidente, dar cel mai adesea creează o inflamație sistemică cu grad scăzut în timp.

2. Testul paraziților Atunci când sistemul intestinal este compromis, acesta poate fi un teren propice pentru paraziți, infecții parazitare care sunt adesea asociate cu țările tropicale sau în curs de dezvoltare, dar le-am văzut frecvent la pacienții cu afecțiuni cronice din Vest.

3. Testul Zonulin Acesta este singurul test de sânge real pentru sindromul de intestin permeabil și iată cum funcționează. Deci, principalul lucru este să știm că  Zonulinului- paznicii mucoasei intestinale ( cei care decid ce intră în sânge și ce rămâne afara)sunt cei care schimba dimensiunea deschiderilor din mucoasa intestinului. Deci,  înseamnă ca deschiderile cresc în dimensiune și căptușeala devine mai permeabilă /neetanșa. Zonulin controlează dimensiunea deschiderilor dintre mucoasa intestinului și fluxul sanguin. Chiar și la oamenii sănătoși, sunt necesare deschideri mici între cele două pentru a transporta substanțele nutritive înainte și înapoi, dar niveluri anormal de ridicate de Zonulin pot provoca aceste deschideri pentru a deveni prea mare. Ce declanșează nivelurile de Zonulin să crească? Cel mai adesea, glutenul , paraziții, Candida, drojdia și bacteriile dăunătoare. Un test de intestin permeabil poate dezvălui cât de mare este nivelul de Zonulin, vă oferă o idee bună de permeabilitate a intestinului. Este important să se corecteze nivelurile de Zonulin imediat, deoarece în timp, se pot produce mai multe daune in intestin.

4. Testul bacteriilor La fel ca și cu infecții parazitare cronice, un sistem de GI slabit poate provoca , de asemenea ,  un dezechilibru al vieții bacteriene, sau dysbiosis. Când există o schimbare de pH în sistemul gastrointestinal, (mici suprainfectii bacteriane intestinale) pot apărea condiții cum ar fi SIBO. Această modificare a pH – ului corpului poate provoca , de asemenea , niveluri mai ridicate de bacterii oportuniste , cum ar fi H. pylori și E. coli .

5. Testul Lactuloza/ Manitol. Acest test este foarte specific analizie de urină pentru clearance-ul a două zaharuri, lactuloză și manitol, care sunt produse secundare ale sindromului intestinului permeabil. În medicina funcțională, un diagnostic complet trebuie să fie făcut pentru a da răspunsuri și soluții la persoana care suferă de o afecțiune cronică de sănătate, cineva caruia i s-au dat foarte puține speranțe în medicina mainstream. Am consulte oameni din întreaga lume,  care se ocupă cu aceste probleme care stau la baza, cum ar fi sănătatea intestinului.

Ce este testat în acest panel: -Creatinina – Lactuloza – Manitol Volum total de urină Include: Manitol / Drink lactuloza

Pentru a preveni o citire manitol incorectă, vă rugăm să evitați in următoarele 48 de ore înainte de colectare: Căpșune, Țelină, Ceapă, Dovleac, Ciuperci, Bomboane, Gume, Jeleuri, Pastile de tuse, Dropsurile moi, Suplimentari cu Lactobacillus Probiotic

Specimen Tip: urină, kit de testare acasă

6. Testare Eliminarea /provocare Ce ar trebui să faci astăzi : În loc de a cheltui $ 100, 1000$, etc pe testele pe care le vom adăuga, ați putea dori să luați în considerare pur și simplu , un protocol de eliminare și recuperare a intestinului permeabil astăzi, dacă aveți una sau mai multe dintre cele 10 semne de mai sus, de intestin permeabil. Desigur, ar trebui ca in această decizie să vă consultați cu medicul dvs. eliminarea alimentelor inflamatorii nu este un lucru ușor. Este o dieta speciala care vă permite să simțiți schimbări în corpul dvs. mai întâi prin eliminarea și apoi reintroducerea potențialelor alimente declanșatoare. Abordarea de bază este de a elimina cele mai comune alimente de declanșare ( gluten, soia, lactate, nuci) timp de șapte până la 14 zile și apoi de a le reintroduce lent și de a înregistra cum te simți după aceea. Te-ai balonat la 30 de minute după ce mănâncă o bucată de pâine din grâu? ai mâncărimi dupa ce mănânci alune? Dacă aveți vreo reacție, cel mai probabil, ai găsit un aliment care irita intestinul. 

7. Analizele de sânge Pentru sensibilitățile/ alergiile alimentare pot ajuta la identificarea alimentelor pe care nu te-ai fi gândit să le incluzi în dieta de eliminare. Aceste teste caută un nivel ridicat de anticorpi în sânge, ceea ce înseamnă că sistemul imunitar „lucrează peste program”. Testele anticorpilor comuni: IgG, IgA și IgM.

8. Testul Coprocultura Un test de scaun se uita la nivelurile de bacterii benefice, starea funcției imune intestinale, sănătatea intestinala generală, markerii de inflamatie. În plus, materia facală poate dezvălui nivelurile de probiotice, împreună cu microbii prezenți în intestin, atât tipul bun cât și rău. Aceasta dezvăluie, de asemenea, informații despre orice microorganism patogen, cum ar fi drojdia, paraziți și bacterii care ar putea contribui la intestinul permeabil, boli cronice și disfuncții neurologice (cum ar fi modificări ale stări de spirit sau „ceață în creier“).

Sursa : https://draxe.com/leaky-gut-test/ 

Traducere :Echipa Tiroida România 🇹🇩

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.