Dr. Amy Myers – 9 Semne că ai Intestin Permeabil

Intestinul este poarta de acces pentru sănătate. În cazul în care intestinul este sănătos, sunt șanse ca să fiți intr-o stare bună de sănătate. Cu toate acestea, există o afecțiune numită intestin permeabil, care poate duce la o serie de probleme de sănătate.

Ce este un intestin permeabil? Intestinul este în mod natural permeabil la molecule foarte mici, în scopul de a absorbi aceste substanțe nutritive vitale. De fapt, reglarea permeabilității intestinale este una dintre funcțiile de bază ale celulelor care căptușesc peretele intestinal. La persoanele sensibile, glutenul poate provoca celulele intestinale pentru a elibera Zonulin, o proteina care se poate rupe în afara joncțiunii strânse în mucoasa intestinală. Alți factori – cum ar fi infecțiile, toxinele, stresul și vârsta – pot provoca, de asemenea, aceste intersecții strânse pentru a erupe. Odată ce aceste noduri se destrămată, aveți un intestin permeabil. Atunci când intestinul este permeabil, lucruri cum ar fi toxinele, microbii, particulele alimentare nedigerate, pot scăpa din intestine și pot călătorii în tot corpul prin fluxul sanguin. Sistemul imunitar marchează acești „invadatori străini“ ca agenți patogeni și îi atacă. Răspunsul imun la acești invadatori pot apărea sub formă de oricare dintre cele nouă semne pe care le are un intestin permeabil, enumerate mai jos.

Care sunt cauzele intestinului permeabil? Principalii vinovați sunt alimentele, infecțiile și toxinele. Glutenul este cauza numărul unu de intestin permeabil. Alte alimente inflamatorii, cum ar fi produsele lactate sau alimentele toxice, ca zahărul și alcoolul excesiv, sunt suspectate de asemenea. Cele mai frecvente cauze infecțioase sunt creșterea candidozei, paraziții intestinali și suprainfectia bacteriana a intestinului subtire (SIBO). Toxinele vin sub forma de medicamente, cum ar fi Motrin, Advil, steroizi, antibiotice și antiacide reducătoare și toxine din mediu, cum ar fi mercur, pesticide și BPA din plastic. Stresul și vârstă contribuie, de asemenea, la un intestin permeabil.

9 Semne că ai INTESTIN PERMEABIL

1. Probleme digestive, cum ar fi gaze, balonare, diaree sau sindrom de colon iritabil (IBS).

2. Alergii sezoniere sau Astm.

3. Dezechilibre hormonale, cum ar fi sindromul premenstrual, lipsă menstra, etc.

4. Diagnosticul unei boli autoimune cum ar fi Artrita reumatoidă, tiroidita Hashimoto, Lupus, Psoriazisul sau boala Celiacă.

5. Diagnosticul de oboseală cronică sau Fibromialgiei.

6. Starea de spirit și minte lentă, depresie, anxietatea, ADD sau ADHD.

7. Probleme ale pielii, cum ar fi acneea, rozaceea, sau eczeme.

8. Diagnosticul de suprainfectia Candida.

9. Alergii alimentare sau intoleranțe alimentare.

Cum se vindeca un intestin permeabil?

În practica mea toți pacientii mei au urmat  Myers Way dieta de eliminare, care elimină alimentele toxice și inflamatorii, pentru o anumită perioadă de timp. În plus, au urmat un program de 4R pentru a vindeca intestinul.

Programul 4R este :

1. Eliminați. Scoateți cele rele. Scopul este de a scăpa de lucrurile care afectează în mod negativ mediul tractului gastrointestinal, cum ar fi produsele alimentare inflamatorii și toxice, precum și infecțiile intestinale.

2. Înlocuiți. Înlocuiți bine. Adăugați înapoi ingredientele esențiale pentru digestie și absorbție corespunzătoare, cum ar fi enzime digestive , acid clorhidric și acizi biliari.

3. Reinoculează. Este important pentru a restabili bacteriile benefice pentru a restabili un echilibru sănătos de bacterii bune.

4. Repararea. Este esențial să se furnizeze substanțele nutritive necesare pentru a ajuta la repararea intestinului în sine. Unul dintre suplimentele mele preferate este L-glutamina, un aminoacid care ajută la a întineri mucoasa peretelui intestinal. Dacă mai aveți simptome după ce ați urmat recomandările de mai sus, aș recomanda gasirea unui medic în zona dumneavoastră pentru a lucra și pentru a comanda un test complet scaun/coprocultura. 

Sursa : https://www.mindbodygreen.com/0-10908/9-signs-you-have-a-leaky-gut.html

Traducere: Echipa Tiroida România 🇹🇩

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.