Dr. Amy Myers – 10 Semne că ai putea avea un Parazit

A avea un parazit poate fi un gând înfricoșător. Cu toate acestea, nu sunteți singuri – ai fi șocat să afli cât de des paraziții intestinali sunt de vină pentru problemele de sănătate, de la simptome digestive, insomnie, la probleme ale pielii și multe altele. Ideea că există paraziți numai în țările subdezvoltate este un mit. Adevărul este că, vedem la majoritatea pacienților, în special la pacienți cu tiroida și cu autoimunitate.

Și foarte des, acești pacienți au rezultat negativ pentru paraziții, folosind standardul de testare al laboratoarelor, dar pozitiv la testele de medicina funcționale. În acest articol voi arăta cele 10 semne care indică faptul că ai putea avea un parazit, și cum să vă testați corespunzător.

Ce este un parazit? Un parazit este un organism care trăiește și se hrănește de pe urma unui alt organism. Când mă refer la paraziți intestinali, mă refer la organisme mici, de obicei, viermi, care se hrănesc din alimentația ta. Câteva exemple de paraziți includ: limbrici, tenii, oxiuri, whipworms, hookworms, și multe altele. Deoarece paraziți vin în atât de multe forme și dimensiuni, ei pot provoca o gamă foarte largă de probleme. Unii vă consumă mâncarea, lăsându-vă cu o senzație de foame după fiecare masă și în imposibilitatea de a câștiga în greutate. Alții se hrănesc din celulele roșii din sânge, cauzând anemie. Unii depun ouă care pot provoca mâncărimi, iritabilitate, și chiar insomnie. Dacă ați încercat nenumărate metode de a vindeca intestinul și de a ușura simptomele, fără nici un succes, un parazit ar putea fi cauza care stă la baza pentru multe dintre simptomele inexplicabile și nerezolvate.

Cum iei paraziții? Există un număr mare de moduri de a contracta un parazit. Este adevărat că apa contaminată din țările subdezvoltate este o sursă comună de paraziți. Cu toate acestea, ei sunt, de asemenea, frecvent în carnea insuficient gătită, fructe nespălate sau legume, piscine, veselă etc. contaminată. Unii paraziții pot intra chiar în corp călătorind prin partea de jos a piciorului. Odată ce o persoană este infectată cu un parazit, este foarte ușor să începeți să aveți simptome. Dacă aveți un parazit și nu vă spălați pe mâini după folosirea toaletei, puteți trece cu ușurință ouale de parazit pe tot ce atingeti – mânerul ușii, solnița, telefonul sau la alte persoane. Este, de asemenea, foarte ușor de a contracta un parazit prin manipularea animalelor.

10 semne că ai putea avea un Parazit

– constipație inexplicabila, diaree, gaze sau alte simptome de IBS

– dificultăți de adormire sau trezire de mai multe ori în timpul nopții

– piele iritată sau erupții cutanate inexplicabile, urticarie, acnee rozacee, fungi, eczeme, etc

– bruxism în somn

– dureri la nivelul mușchilor sau articulațiilor

– oboseală, epuizare, depresie, sau senzație frecventă de apatie

– niciodată nu te simți mulțumit sau complet după masă

– diagnostic de anemie feriprive

– călătorii internaționale/naționale și diareea specifică în timpul călătorilor, vacanțelor, concediilor..etc

– istoric al intoxicațiilor alimentare și amintirea „digestia nu a fost la fel de când..“

Semnele unui parazit pot apărea adesea inexplicabil și fără nici o legătură. Așa cum am menționat anterior, există mai multe tipuri diferite de paraziți la care suntem expuși în mediile noastre. De obicei, observ paraziți care provoacă mai mult constipație la pacienți decât diaree, dar unii paraziți sunt capabili de a schimba echilibrul fluidelor în intestin, cauzând diaree. Tulburări ale somnului, iritații ale pielii, modificări ale dispoziției, dureri musculare toate pot fi cauzate de toxine, pe care paraziții le eliberează în sânge. De multe ori, aceste toxine provoca anxietate, care se poate manifesta în mod diferit. De exemplu, trezirea în mijlocul nopții sau bruxismul în somn sunt semne că organismul dvs. se confruntă cu anxietate în timp ce vă odihniți. Atunci când aceste toxine interacționează cu neurotransmitatorii sau cu celule sanguine, acestea pot provoca modificări ale dispoziției sau iritarea pielii.

Paraziții o cauza rădăcina pentru Hashimoto, și Graves

Așa cum am menționat, văd de multe ori paraziți la pacienții mei cu disfuncții tiroidiene, în special cu cele două condiții tiroidiene autoimune, Hashimoto si Graves . Și aceasta nu este o coincidenta, infecțiile sunt una dintre cele cinci potențiale cauze profunde ale tuturor bolilor autoimune. Un declanșator potențial pentru ambele Hashimoto și Graves este toxoplasmoza, o boală cauzată de un parazit găsit în carnea de porc insuficient preparată și fecalele pisicii infectate. Dacă ați fost infectat s-ar putea să nu aveți nici un simptom sau este posibil să apară simptome asemănătoare gripei. Pentru femeile gravide, toxoplasmoza prezintă un risc pentru făt (este motivul pentru care gravidele sunt sfătuite să stea departe de excrementele de pisicuță). La majoritatea oamenilor, paraziții se pot elimina, dar uneori pot persista în sistemul dvs., declanșând Hashimoto sau Graves.

Blastocystis hominis este un alt parazit , care a fost legat de Hashimoto. Este comun în țările în curs de dezvoltare, așa că , dacă ați călătorit în lumea dezvoltată s-ar putea să fi luat . Centers for Disease Control spune ca acest parazit nu produce nici un rău cu adevărat. Cu toate acestea, am văzut rapoarte de caz în care oamenii tratați pentru acest parazit au rezolvat problema cu Hashimoto. Din acest motiv, recomand întotdeauna testarea parazițiilor (și , dacă este necesar, tratarea) la pacienții cu probleme tiroidiene autoimune. Teoriile din spatele modului în care infecțiile declanșează autoimunitate sunt complexe, iar cercetătorii încă mai încearcă să își de-a seama de mecanismele exacte. Pentru un aspect mai în profunzime, legătura dintre infecții și disfuncțiile tiroidiene, se găsește și în cartea mea, Thyroid Connection .

Cazuri speciale: paraziții sunt de fapt utili în autoimunitate. Deși este adevărat că paraziții sunt de multe ori o cauză rădăcină în boală autoimună , există anumite cazuri în care paraziții sunt de fapt utili pentru tratarea autoimunități. De fapt, unele tratamente în boala Chron implică introducerea unor viermi paraziți numiți helminți în tractul gastro-intestinal pentru a reduce simptomele. Helminths, cum ar fi hookworms și whipworms, au efecte antiinflamatorii și imunomodulatoare, care s-au dovedit a reduce simptomele bolii Crohn. Mulți cercetători suspectează acest lucru că este din cauza „ipoteza igienei.“ Ideea ar fi că lumea industrializată este prea curată și că nu mai suntem expuși la agenții patogeni obișnuiți, cu care sistemele noastre imunitare se întâlneau cu generații în urmă. Există o mulțime de cercetări interesante în curs de dezvoltare în acest domeniu și este ceva ce a fost „săpat” un pic mai mult în ultimul an (inclusiv terapia cu helminți!). Cu toate că există paraziți care pot fi de ajutor pentru autoimunitate în anumite cazuri, aceștia sunt, de obicei dăunători pentru sănătatea intestinului și sunt de multe ori un factor declanșator pentru autoimunitate, asa că recomand întotdeauna testarea pentru a determina ce tip de parazit ai. Cel mai frecvent, recomand tratarea paraziților la pacienții mei.

Cum ne testam pentru Paraziți

Cel mai bun mod de a testa un parazit este de a obține un test de scaun/coprocultura. Majoritatea medicilor va rula un test de scaun convențional, în cazul în care suspectează un parazit, cu toate acestea acestea nu sunt la fel de precise ca testele de scaun care le folosim în medicina funcțională. Testele de scaun convenționale pot identifica paraziți sau ouă de paraziți în scaun, dar acest test vine cu multe limitări. Problema cu acest test este în mod condiționat de succes. Acest test necesită trei probe de scaun separate, care trebuie să fie trimise la laborator pentru ca un tehnolog medicalsa le examineze sub microscop. Paraziții au un ciclu de viață foarte unic, în cazul în care aceștia se pot roti/mișca. Pentru a fi identificați în acest test convențional, proba de scaun trebuie să conțină un parazit viu, parazitul trebuie să rămână în viață la proba de laborator, iar tehnologul medical trebuie să fie capabil să vadă parazitul în mișcare, în direct pe diapozitiv. În timp ce acestea pot fi cu siguranță teste utile pentru unii oameni, ei nu sunt în măsură să identifice paraziți latenți și, prin urmare, văd de multe ori un număr mare de teste fals negative cu acest tip de test de scaun.

În practica mea, am folosi un test complet de scaun la toți pacienții mei. Testul cuprinzător este mult mai sensibil decât testul scaun convențional deoarece folosești reacție în lanț(PCR), tehnologia Polymerase pentru a amplifica ADN-ul parazitului, dacă există unul. Acest lucru înseamnă că parazitul poate fi de fapt mort sau în fază latentă și va fi detectat de acest test. Deoarece acest test utilizează tehnologia PCR nu se bazează pe un patolog/tehnolog pentru a vedea parazitul „înotând” în direct pe diapozitiv. Am diagnosticat frecvent paraziții la pacienții mei, care au avut rezultat negativ la testele de scaun convenționale.

Cum ne tratăm de Paraziți

Testul cuprinzător de scaun este capabil să identifice 17 paraziți diferiți, așa că atunci când știu ce parazit îl vizează pe pacientul meu, eu folosesc medicamente care vizează această specie de parazit prin atacarea sistemului său nervos central. Dacă, totuși, parazitul nu poate fi identificat, sau te tratezi la domiciliu, puteți folosi Microb-Clear, un amestec de plante, inclusiv caprilatul de magneziu, berberina și extractele de Tribulus, pelin dulce, grapefruit, dracilă, bearberry și nuc negru. Microb-Clear oferă un spectru larg de activitate împotriva celor mai frecvenți patogeni prezenți în tractul gastro – intestinal uman. Dacă aveți antecedente de boli hepatice, consum de alcool sau antecedente ale creșterilor enzimelor hepatice, recomandăm să consultați medicul și verificați enzimele hepatice înainte de a începe un supliment pe bază de plante anti-parazit. În timp ce tratați cu Microb Clear, recomandăm, de asemenea 100 de miliarde de Probiotice, în scopul de a restabili și menține un nivel sănătos de bacterii bune care mențin infecțiile sub control, susține un sistem imunitar sănătos și repară intestinul. Amintiți-vă de intestin care este poarta de acces catre SĂNĂTATE, menținerea unui intestin sănătos este primul pas în prevenirea și inversarea bolilor cronice!

Sursa : amymyers.com

Imagine de mbll-4127310/?utm_source=link-Pixabay</a>

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.