Dozare T3 (sau T4/T3)

La fel ca orice de pe STTM, aceste informații cu drepturi de autor, bazate pe ceea ce pacienții au raportat în utilizarea de T3, sau în combinație cu T4 sintetic, sunt în scop informativ. Această informație ar trebui să fie împărtășită cu medicul dvs. Pentru clarificare, „numai T3” înseamnă o pastilă care conține numai hormon tiroidian activ T3.

O tiroidă sănătoasă produce cinci hormoni: T4, T3, T2, T1 și Calcitonină. T4 este un hormon de depozitare sub acoperire destinat pentru hormonul activ tiroidian T3. Dar, o tiroidă sănătoasă oferă T3, de asemenea nu te obligă să trăiești pentru conversie, singur! T3 este hormonul tiroidian, care oferă beneficii masive în ceea ce privește sănătatea, funcția imună, energia și bunăstarea generală!

Care sunt brandurile de prescripție de T3 (liothyronine de sodiu) ?

– Cytomelul este bine cunoscut în SUA și Canada, astfel cum este Cynomel în Mexic (deși pacienții au vazut un deficit de Cynomel începând cu sfârșitul anului 2015). Alte branduri din întreaga lume includ: Tertroxin, Linomel, Cyronine, Unipharma,Ti-Tre, Tironina, Tiromel, Trijodthyronin și multe altele. Toate marcile de T3 sunt sintetice, dar par să funcționeze bine potrivit rapoartelor pacienților.

De ce ar folosi cineva numai T3 sintetic (liothyronine)?

Cu toate că majoritatea pacienților reflectă faptul că obțin cele mai bune rezultate de la cei cinci hormoni tiroidieni, cum oferă tiroida natural deshidratată (NDT), sunt unii care consideră că este dificil de a obține rezultate, astfel încât trec la pasul următor, adăugarea T3 sintetic la T4 sintetic pentru rezultate de tratament mult mai bune. Dar există și alte probleme în cazul în care s-ar putea să adăugam T3 la o doză foarte scăzută de NDT de un 1 grain (65mg) variind de la a avea RT3 mare (revers T3), din cauza fierului sau a cortizolului scăzut, boala Lyme (care ridică RT3), o problemă rară de conversie enzimă deodinase (probleme de conversie T4 la T3). Există o mică minoritate, care chiar și la doze mari trebuie să adăuge un pic T3 pentru a fi optim.

Dacă vreau să adăug T3 sintetic (liothyronin) la T4 sintetic (tiroxina), cum funcționează ?

Așa cum s-a explicat, pacienții raportează și funcționează cel mai bine pentru a doza T3 de trei ori pe zi, din cauza timpului scurt de înjumătățire plasmatică, cum ar fi primul lucru dimineața, 4 ore mai târziu și încă 4 ore după aceea. Unii ar putea adăuga o cantitate mică, la culcare, dar asta e personal și îi ajută să doarmă mai bine; pe alții îi ține treji.

Am observat că nu contează când T4 ( hormon de depozitare) este preluat de a face T3 (ca hormonul activ). Din comoditate, T4 poate fi luat odată pe zi, dimineața, sau la culcare. Atunci când pe combinația T4 / T3, la fel ca și la tiroida natural deshidratată, pacienții au observat că optim este egal cu un FT3 spre partea superioară a intervalului, și un FT4 chiar în mijlocul intervalului.

De ce numai în jurul valorii „mijlocului intervalul” pentru FT4 ?

Pentru că în timp, pacienții au început să vadă o creștere a RT3, hormonul inactiv, în cazul în care s-au dus mai sus de mijlocul intervalului.

Dacă vreau să fiu numai pe T3, cum funcționează?

În cazul în care un pacient vrea să înceapă cu T3, ei opresc, de obicei, T4 sau NDT „până la” o săptămână sau mai puțin, apoi încep cu T3. Timpul de înjumătățire al lui T4 este de aproximativ o săptămână și corespunde cu timpul de început fără să se simtă revenirea simptomelor tiroidiene și/sau mai mică conversie la T3. Atunci are loc introducerea de T3, sau înainte de a începe să observați simptomele hipo din nou.

Dozele generale de pornire sunt 5 mcg dimineața și încă 5 mcg când semnele noastre (pulsul, tensiunea, etc.) și simptome (oboseala) dictează, etc, de obicei, la aproximativ 4 ore după prima doză. O a treia doză se adaugă aproximativ la patru ore mai târziu. Creșterea gradului în cantități mici, pare să funcționeze, de asemenea, și folosirea analizelor medicale. Acest lucru pare să funcționeze cel mai bine pentru oameni, mai ales în cazul în care acestea nu sunt utilizate pentru a avea T3 în tratamentul lor.

Unii pacienți au oprit NDT sau T4 sintetic/ T3 o zi și au început T3 numai la următoarea doza. Dar trebuie să fie în cantități foarte mici, până la T4, iar conversia la T3, scade, înainte de a ridica prea mult. T4 liber va fi în mod natural destul de scăzut (la un T3 optim), iar pacienții nu au constatat a fi o problemă.

Cum pot să cresc doza numai pe T3, indiferent dacă este utilizat singur sau cu T4?

Pacienții au învățat următoarele:

NOTĂ: La creșterea T3, pacienții au descoperit , de asemenea a face munca de laborator în jurul valorii de 50 mcg pentru a măsura progresul. Pacienții care au ales calea cea mai grea sunt aceeia fără analize de laborator, unii au avut supradoza!

De ce o doză înainte de culcare?

Pacienții  au auzit despre acest lucru de la regretatul Dr. John C. Lowe. Se pare că organismul poate avea cea mai mare nevoie de T3 in timpul timpul somnului! Dar nu toată lumea poate tolera T3 înainte de culcare, așa ca trebuie sa experimenteze.

Cum este cu taierea tabletelor?

Vei avea nevoie de un cutter de pastile de calitate. Dar unele tablete de T3 doar se rup cu ușurință de la sine.

Cum o să mă simt folosind numai T3?

De obicei, destul de bine, spun pacienții, mai ales pe măsură ce găsiți doza optimă unică! Dar este important să vă asigurați că nu aveți deficiență de fier sau probleme cu suprarenalele. Dar, T3 este un tratament mai dur, spun unii pacienți, din moment ce trebuie dozat de aproximativ trei ori pe zi, iar din moment ce are o durată de viață pe jumătate. Așa că obținerea pe bază de tiroida natural deshidratată a fost un plus, din moment ce propria tiroida produce: T4, T3, T2, T1 și calcitonină. Între timp, numai T3 de la sine, sau în combinație cu T4 sintetic, poate ajuta foarte mult, spun rapoartele pacienților.

Voi doza întotdeauna de 3 ori pe zi?

Nu neaparat. Atunci când unii au fost pe T3 suficient de mult timp, aceștia ar putea avea chiar posibilitatea de a doza de două ori pe zi, dar de trei ori este comun.

De ce pe T3 a făcut să mă simt mai rău ?

Din același motiv pentru care unii pacienți se simt rău pe tiroidă natural deshidratată este mai puțin revelator decât fierul optim sau o problemă de cortizol (și care sunt comune dacă ai fi fost nediagnosticată pentru un timp, sau numai cu T4), este nevoie pentru a descoperi acestea și să le corectați!

Ce este eliberarea lentă T3 ?

Da, sunt unii care jură pe el. Dar alții spun că este o problemă. Nu poți ști exact ceea ce ai nevoie, atunci când aveți nevoie de ea, pentru că este cu eliberare „lentă”. În al doilea rând, se termina prea repede, spun unii. Deci, depinde de tine.

Am un nivel ridicat de Reverse T3 (RT3). Trebuie să fiu pe T3 să-l reduc?

T4 poate converti fie T3, sau RT3 inactiv. Acesta din urmă se întâmplă din cauza  deficitului de fier, sau o problema de cortizol, de cele mai multe ori. În cazul în care se constată acestea de la conversie la mult prea mult RT3, par să existe trei modalități de a reduce RT3 astfel cum a fost raportată de către pacienți:

a) În cazul NDT, scăderea la un grain (65mg) a fost suficient pentru mulți să reducă RT3, doar pentru unii și durează câteva săptămâni.

b) reducerea NDT la un grain (65mg) și adăugarea de numai T3 pentru două doze pentru a contracara creșterea hipotiroidie. Un exemplu ar putea fi un grain dimineața, T3- 5 mcg aprox. patru ore mai târziu, și încă T3-5 mcg patru ore după aceea. De-a lungul timpului, făcând analize de sânge veți ajunge să știți cât de mult T3 puteți tolera, motiv pentru care este extrem de important pentru a trata cauza RT3 de mare.

c) Fiind numai pe T3 un mod sigur pentru a reduce RT3 ridicat.

*** Pacienții au învățat că este important să se trateze motivul pentru prea mare T3 revers (RT3), care este de obicei de la fier inadecvat și / sau o problema de cortizol.

Ce se întâmplă dacă am valoare mare RT3 și T3?

Există uni pacienți ale căror probleme cu fierul si/sau cortizol scăzut cauzează probleme – RT3 crește, plus T3 crește mult prea mult pentru un timp. Pacienții care raportează același protocol, în mare măsură trebuie să scadă NDT la un grain care poate reduce RT3 de-a lungul timpului. Dar , prudența este importantă dacă se adaugă T3 ca doza a doua și a treia, până când motivul de „punerea în comun” ridicat este descoperit și tratat.

Care este metoda circadiene T3?

Este o metodă de utilizare T3 în primele ore ale dimineții (înainte de timpul normal de reactivare) pentru a aduce funcția suprarenală în dimineața, în special.

Dacă am de scădere de RT3, cât timp durează?

În general este nevoie de 8-12 săptămâni pentru RT3 să scadă pe deplin, pacienții au observat și oriunde în timpul acestui proces de scădere, pacienții au raportat un sentiment brusc, un pic de hiper, cum revine T3 și este mai în măsură să ajungă la un nivel bun celular (care previne excesul RT3). Dar, am constatat că este esențial să fie tratate cauzele pentru RT3 ridicat sau punerea lor în comun, în primul rând.

*Sursa :

https://stopthethyroidmadness.com/dosing-with-t3-only/

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.