Declanșatori ascunși ce pot provoca Autoimunitatea – dr. Jill Carnahan

Mizăm pe sistemul nostru imunitar pentru a ne proteja de germeni și bacterii dăunătoare. Dar ce se întâmplă când corpul tău se întoarce împotriva ta? Când sistemul imunitar nu funcționează corect și, mai degrabă decât să te protejeze, înceapă te atace ?
Aceasta este realitatea înfricoșătoare pentru un număr tot mai mare de oameni care se luptă cu bolile autoimune. Și în timp ce mulți medici și oameni de știință au suspectat autoimunitatea de la gene defecte, adevărul este puțin mai complicat de atât.
După cum se dovedește, există câțiva declanșatori ascunși care ar putea provoca și contribui la dezvoltarea autoimunității. Astăzi vom dezbate exact care ar putea fi acești declanșatori ascunși și, mai important, modul în care îi poți aborda.

Ce este boala autoimună?

Sistemul dvs. imunitar constă într-o rețea complexă de celule, țesuturi, organe și mesageri chimici care lucrează împreună pentru a vă apăra corpul împotriva invadatorilor străini, cum ar fi bacteriile, virușii, paraziții și toxinele. Când corpul tău detectează un intrus, acesta activează un răspuns imun, eliberând o armată de molecule de semnalizare, proteine ​​​​​​și celulele specializate care vizează atacul moleculelor invadatoare.
Răspunsul dvs. imun este, de asemenea, denumit răspuns inflamator și este mecanismul natural de apărare al corpului, conceput pentru a activa în mod regulat și, ulterior, pentru a vă dezactiva, protejând-vă de microbi dăunători.(1) Într-un sistem imunitar sănătos și echilibrat, organismul tău nu are nicio problemă să se manifeste așa, în timp ce face diferența între celulele tale și agenții patogeni invadatori.
Dar, într-o tulburare autoimună, există o întrerupere a liniei de comunicare pe care se bazează corpul dvs. pentru a face diferența între „sine” și „non-sine”, între invadatori și celule/țesuturile tale.
Și această comunicare greșită face ca sistemul imunitar să funcționeze defectuos – atacând greșit nu numai microorganismele invadatoare, ci și propriile celule și țesuturi.

Ce cauzează boala autoimună?

Nu există neapărat un singur factor care provoacă autoimunitatea. Unii oameni pot fi mai susceptibili la dezvoltarea unei boli autoimune datorită predispoziției lor genetice. Dar predis alege genetică este sau simplă excesivă a modului în care funcționează corpul tău. Vedeți, a avea un set de gene care vă fac să aveți mai multe șanse de a dezvolta autoimunitate este similar cu un „pistol încărcat”. Dar, influențele exterioare – cum ar fi stilul tău de viață – „apasă pe trăgaci” și îți pot împinge. . .. de peste o Corpul margine de progres ȘI FAPT autoimunitate versiune
Deci, cine sunt acești  Factori „ ce apasa pe trăgaci“ pot fi o cauză a autoimunității ascunsă?
Să aruncăm o privire la cei 4 declanșatori principali:

 • Stresul ;
 • Toxinele;
 • Infecții;
 • Intestinul ;

Cum poate declanșa Stresul boala autoimună?

Sentimentele emoționale sau psihologice de stres care ne mișcă corpul în „zbor sau luptă” nu sunt în sine un lucru rău. De fapt, stresul poate fi destul de util și este unul dintre mecanismele care ne-au ținut în viață de secole. Problema apare atunci când avem stres cronic – acel nivel de tensiune care nu pare să dispară niciodată. Lucru este deosebit de supărător din cauza modului în care stresul se traduce în răspunsul dvs. imunitar.
Stresul cronic modifică funcția sistemului imunitar în câteva moduri, inclusiv: 2,3,4

 • Activarea cronică și dereglarea ulterioară a răspunsului imunitar general;
 • Alterarea și amplificarea producției inflamatorii de citokine;
 • Scăderea funcției naturale a celulelor ucigașe;
 • Citotoxicitate crescută;
 • Scăderea numărului de celule T în circulație;

Acest lucru creează, de asemenea, un ciclu vicios, deoarece stresul a fost legat în continuarea comportamentului suplimentar al stilului de viață care dăunează sistemul imunitar, cum ar fi: (5)

 • Somn de calitate slabă sau insomnie;
 • Fumatul și consumul de tutun;
 • Consumul și abuzul de alcool;
 • Calitatea slabă a relațiilor;

Această schimbare în funcționarea de zi cu zi a sistemului imunitar vă poate afecta în mod esențial sistemul imunitar și poate duce la autoimunitate.

Cum pot cauza Toxinele boli autoimune?

Nu este neapărat o singură toxă care să provoace autoimunitate. Efectele cumulative ale tuturor expunerilor la toxine se adună la povara toxica totală. (6) Gândește-te la corpul tău ca la o găleată – cu o capacitate definită de a procesa  și elimina o anumită cantitate de toxine prin sistemele tale naturale de detoxifiere. Dar dacă această capacitate este depășită, „găleata cu toxine” se revarsă și toxinele încep să se acumuleze.
Când se întâmplă acest lucru și povara ta toxică începe să urce, sistemul tău imunitar este forțat să abandoneze. Acest lucru are ca rezultat o inflamație cronică la nivel scăzut – cauzând blocarea sistemului imunitar în poziția „pornit” și, în esență, o muncă cu ore suplimentare pentru a tine pasul.(7) Dar poate ține acest ritm agitat atât de mult timp?
Dacă este lăsat singur, în cele din urmă, sistemul imunitar va fi ars – încet devine mai slab și mai puțin eficient. Și apoi, cu cât sistemul imunitar este suprimat, cu atât este mai puțin capabil să elimine toxinele – permițând să se acumuleze din ce în ce mai multe. Această epuizare a sistemului imunitar, combinată cu acumularea de toxine, vă poate declanșa boala autoimună.

Cum poate declanșa o Infecție o boală autoimună?

Infecția subiacentă poate fi cauzată de multe lucruri:

 • Bacterii;
 • Viruși;
 • Ciuperci;
 • Paraziți (cum ar fi boala Lyme );

Dacă nu este tratată sau dacă corpul dumneavoastră nu este în măsură să o atace și să o elimine în mod stabilit, agentul patogen poate face ca sistemul imunitar să rămână pornit. Acest lucru poate provoca stimularea cronică a sistemului imunitar care merge cam așa: (8,9,10)

 • Latența invadatorului : După invazia inițială, unele microorganisme pot rămâne latente în corpul dvs. ( #TREBV ). Sistemul dvs. imunitar simte un invadator, astfel inflamația nivelului scăzut este activată, dar acești invadatori furioși sunt capabili să se sustragă capturării ascunzându-se în celulele voastre.
 • Secreția cronică a mediatorilor imuni : producția continuă și exagerată de mediatori care promovează inflamația vă epuizează sistemul imunitar și îi diminuează capacitatea de a modula răspunsul inflamator.
 • Scăderea activității celulelor ucigașe naturale : celulele ucigașe naturale – celulele imune însărcinate cu înghițirea și abolirea celulelor infectate – devin suprasolicitate și epuizate în încercarea lor de a vâna invadatorii ascunși. Acest lucru va deprima funcția imunitară generală și vă va lăsa cu resursele în scădere – ceea ce poate perturba și mai mult homeostazia imună.
 • Perturbarea celulelor T : celulele T- o celulă imunitară suplimentară care ajută la medierea creșterii în sus și în jos a inflamației – se pot dezechilibra. Când celulele T devin suprasolicitate și dezorientate, acest lucru poate provoca dezechilibrarea întregului sistem imunitar.

O infecție ascunsă vă poate suprasolicita sistemul imunitar. Și, în timp, acest lucru poate duce la defecțiuni și hiper reacții – determinând propriul corp să înceapă un război împotriva sa.

O infecție precum COVID-19 poate declanșa boala autoimună?

O infecție cronică ascunsă nu este singurul tip de infecție care poate declanșa autoimunitatea. Pe măsură ce pandemia de coronavirus continuă, cercetătorii observă un model confuz. Unii pacienți cu COVID-19 prezinta un răspuns imunitar similar cu reacția observată în bolile autoimune. (11) Oamenii de știință speculează că, coronavirusul poate declanșa dezvoltarea rapidă a dereglării autoimune printr-un proces numit mimetism molecular . Vedeți, proteinele găsite în coronavirus și în celulele umane sunt suficient de similare, în unele cazuri, sistemul imunitar poate deveni confuz cu privire la cine este exact „inamicul” și începe în mod greșit să vă atace propriile celule sănătoase. (12) Capacitatea COVID-19 de a „imită” propriile celule poate activa o cascadă imună care seamănă mult cu autoimunitatea.
Este nevoie de mai mult timp și cercetare pentru a intelege cu adevărat rolul COVID-19 în declanșarea unui răspuns autoimun. Dar înțelegerea legăturii fascinante a acestui virus cu autoimunitatea ar putea cu siguranță să ne aducă mai aproape de găsirea unui remediu și să ajute la obținerea rezultatelor pacienților cu COVID-19 (atenție cei cu moștenire genetică – protecție suplimentară).

Care este legătura dintre Intestin și boala autoimună?

Sănătatea digestivă joacă un rol critic și complicat în răspunsul imunitar și în sănătatea generală a sistemului imunitar. Și sănătatea intestinului depinde de doi factori principali – integritatea mucoasei intestinale și microbiomul.

Integritatea căptușelii tale intestinale :
Tractul intestinal este proiectat să fie o barieră selectivă, permițând anumitor molecule să fie absorbite în sânge, păstrând în același timp orice altceva din interiorul intestinului pentru a fi eliminat. Dacă integritatea acestei căptușeli este compromisă, particule minuscule și microbii care sunt menite să fie eliminate,  încep să pătrundă prin „goluri” și să intre în fluxul sanguin. (13) Odată ajunși în fluxul sanguin, aceste molecule sunt „marcate” de sistemul imunitar și corpul tău lansează un răspuns inflamator. Pe măsură ce tot mai multe molecule ajung în fluxul sanguin, corpul tău continuă să desfășoare inflamația val după val. În cele din urmă, sistemul dvs. imunitar suprastimulat și suprasolicitat  începe să atace cu o precizie din ce în ce mai mică,

Microbiomul tău:
Intestinul tău găzduiește miliarde de bacterii care alcătuiesc un ecosistem delicat de microorganisme „benefice” și „nu numai benefice”. Acest echilibru delicat alcătuiește în mod colectiv microbiomul nostru și joacă un rol important în: (14,15,16)

 • Reglarea celulelor, proteinelor și substanțelor chimice eliberate în timpul unui răspuns imun;
 • Menținerea integrității mucoasei tractului nostru intestinal, care este concepută pentru a împiedica pătrunderea invadatorilor în sânge.

Când bacteriile „nu atât de benefice” încep să depășească bacteriile „benefice”, acestea vă pot deteriora mucoasa intestinală și pot începe să perturbe liniile de comunicare dintre celulele și țesuturile sistemului imunitar. Aceasta defalcare poate contribui în continuarea creării autoimunității accidentale. #TRAIP

Se poate vindeca Boala autoimună?

Răspunsul este complicat. Deși nu există neapărat un „remediu” pentru bolile autoimune, vestea excelentă este că simptomele și daunele asociate multor tulburări autoimune pot fi oprite și chiar inversate cu unele modificări strategice ale stilului de viață #TRREMISIE . Dacă dvs. sau cineva drag se confruntă cu autoimunitatea, vă recomandăm să examinați factorii de bază abordați în acest articol:

 • Minimizarea stresului;
 • Investigarea și scăderea sarcinii toxice;
 • Identificarea și abordarea eventualelor infecții care stau la bază;
 • Vindecarea intestinului și prioritizarea sănătății intestinului.

Unii factori de stil de viață care joacă un rol esențial în susținerea și promovarea unui sistem imunitar echilibrat și sănătos includ:

 • Somnul de calitate;
 • Concentrați-vă pe o dietă sănătoasă și antiinflamatoare;
 • Încorporează suplimente care sprijină imunitatea www.abundenta.org/suplimente ;
 • Integrați terapii alternative care susțin sănătatea – cum ar fi terapia PEMF, saunele cu infraroșu și / sau terapia cu vitamine IV.

În timp ce alegerile dvs. privind stilul de viață pot avea un impact monumental asupra simptomelor și progresiei autoimunității, adevărul este că navigarea in autoimunitate poate fi complexă și copleșitoare. Așadar, vă recomand cu tărie să căutați îndrumarea unui medic sau wellness and life coach cu experiență în medicină integrativă și funcțională pentru a vă ajuta cu un plan care să răspundă nevoilor dvs. unice. ( #TRCOACHING )

Când vine vorba de sănătate ta, ești cel mai bun avocat al tău

Bolile autoimune sunt aproape la fel de unice și individuale ca fiecare persoană pe care o afectează.
Când corpul tău poartă un război împotriva sa, poate fi de-a dreptul înfricoșător și dificil de știut ce pași să faci. Dar vestea bună este că nu sunteți la mila acestui diagnostic. Când vine vorba de sănătate ta și de abordare a autoimunității, ești cel mai bun avocat al tău. Și cunoașterea este cea mai puternică armă a ta. De aceea sunt atât de pasionată să vă aduc informații cum ați găsit în acest articol. Pentru că in această misiune a mea doresc să vă echipez cu instrumentele necesare când vine vorba de propria sănătate și vindecare. Dacă tu sau o persoană dragă se luptă cu orice formă de autoimunitate, vă sugerez să începeți cu pașii și linkurile suplimentare prezentate în acest articol în timp ce lucrați cu un medic de medicină funcțională sau cu oricine altcineva care are experiență în bolile autoimune. În plus, Grupul TIROIDA ROMANIA 🇹🇩

Ai fost surprins să afli despre acești potențiali declanșatoari ai autoimunității?
Ce măsuri luați pentru a vă sprijini și a vă ajuta sistemul imunitar?
Lăsați întrebări și gândurile în comentariile de mai jos!

Echipa Tiroida România 🇹🇩

Referințe:

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2923430/
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1361287/
 3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4465119/
 4. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S156899720700170x
 5. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29922828/
 6. https://www.sciencedirect.com/topics/medicine-and-dentistry/body-burden
 7. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK235670/
 8. https://translational-medicine.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12967-018-1644-y
 9. https://www.cdc.gov/me-cfs/about/possible-causes.html
 10. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4701915/
 11. https://elemental.medium.com/covid-19-is-looking-more-and-more-like-an-autoimmune-disease-b6c563f8da24
 12. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7289100/
 13. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5440529/
 14. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29593681
 15. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4742538/
 16. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/

 

 

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.