De ce sunt negate pastilele de T3, care opresc senzația de frig și oboseală?

De Jerome Burne pentru Daily Mail

Mii de pacienți se tem că nu vor mai putea obține tablete de Liothyronine(T3 sintetic) În Germania, 100 de comprimate costa £ 25, dar în Marea Britanie un uimitor £854.

Punctul de vedere al NHS (Institutul Public al Sănătății) spun că Liothyronine este inutil și nu ar trebui să fie prescris! 5% din Marea Britanie suferă un fel de afecțiune a tiroidei.

Ellen Perkins (foto) a fost diagnosticată cu o tiroida hipoactiva – hipotiroidism. Viața poate fi mizerabilă dacă organismul nu produce suficient hormon tiroidian. Și, e chiar mai rău, dacă nu sunt prescrisi suplimentar hormoni care să înlocuiască. Dar acum sute de mii de pacienți se confruntă cu perspectiva foarte reală, care a ajuns în cele din urmă un drept la tratament, că ar putea fi în curând eliminată. Când Ellen Perkins, acum 50 de ani, a fost diagnosticată cu hipotiroidism, ei i-a fost prescris inițial un standard de înlocuire a hormonului tiroidian, cunoscut sub numele de tiroxina sau T4 (Eutirox în Ro). „Aceasta nu a funcționat pentru mine, dormeam timp de 16 ore pe zi“, își amintește Ellen, fiind coordonator de vânzări și dezvoltare la un centru de petrecere a timpului liber din Staffordshire. „Asta face viața foarte dificilă atunci când ești un părinte singur cu trei copii mici. Eram disperată să mă simt mai bine. Medicația părea să nu aibă nici un efect și mă trezeam obosită după ce am dormit și mai aveam nevoie de încă trei reprize de somn pe zi. Revenind din alergarea de la școala copiilor stăteam pe canapea și adormeam de oboseală dar mă confruntam și cu senzația de frig, atât de frig încât nu simțeam mâinile și picioarele „. Ellen a luat tiroxina(T4) timp de cinci ani, dar spune că a fost în mod constant într-o stare de rău. „Plângeam, dar doctorul spunea că ar trebui să funcționeze și păstra doza .. crescând.“  Apoi, un alt endocrinolog a schimbat doza cu un hormon legat, tri-iodothyronine (T3), care a alungat toate aceste simptome. „Viața mea a fost transformată literalmente peste noapte“, spune ea. „Curând am simțit căldură, pentru prima dată într-un deceniu. Dansam în jurul casei cu fiii mei și încă aveam picioarele calde, era o astfel de noutate „.

Acum, ea și mii de alți pacienți, în principal femei, se tem că nu vor mai putea obține tri-iodothyronine (tabletele sunt cunoscute ca liothyronine), deoarece producătorul a ridicat prețul. În Germania și Suedia, 100 comprimate liothyronine costa £ 25 (25p fiecare), în Marea Britanie uimitorul preț de £ 854. În 2012, NHS a plătit 8 milioane £ pentru prescripțiile T3, în 2016, aproape același număr de prescripții costa 32 de milioane £. Punctul de vedere oficial este că liothyronine nu este necesar, iar Colegiul Medicilor Royal College explică că nu se recomandă prescrierea acestor pastile. Ca rezultat, Institutul Medical Public Anglia a spus autorităților locale de sănătate (grupuri clinice, CCGs-uri) să scoată de pe listă liothyronine, ca medicament prescris; unii au început deja și afectează pacienți, cum ar fi Ellen. „Am fost ingrozită când mi-a spus Endo-ul meu că ar putea opri prescrierea, dar a susținut dreptul meu de a continua utilizarea acestuia“, spune ea. Și se numără printre cei norocosi. Oficial, din punct de vedere NHS spune că Liothyronine este inutil și nu ar trebui să fie prescris. „Persoanele ale căror simptome s-au îmbunătățit numai atunci când au început T3 sunt îngrijorate. Mulți se tem că vor fi nevoiți să-l cumpere de pe internet, ceea ce înseamnă că nu vor primi o monitorizare medicală corespunzătoare”. Unii medici refuză să se ocupe de pacienții care cumpără în acest fel. Se sugerează că mai puțin de 200.000 de oameni ar putea fi afectați. T3 și T4 sunt în mod natural produși de glanda tiroidă și sunt implicați în funcții vitale în corpul tău, cât și cum se folosesc grăsimile și carbohidrați, modul în care acestea controlează temperatura și ritmul cardiac.

Simptomele unui deficit de T3 includ oboseală, slăbiciune, creștere în greutate, senzație de frig și dureri musculare. Niveluri ale acestor hormoni pot scădea din diferite motive, inclusiv boala autoimună (în care sistemul imunitar atacă glanda tiroidă), infecții grave și ca efect secundar al medicamentelor, cum ar fi litiu pentru tulburarea bipolară. Hipotiroidismul este mai frecvent la femei, dar nu este clar de ce (se presupune din cauza schimbărilor hormonale). Punctul de vedere oficial este că toți acești pacienți necesită să funcționeze normal cu un supliment de tiroxina, dar unii pacienți și experții nu spun toate beneficiile. Este un litigiu de lungă durată cu organismele profesionale, care răspund că nu există dovezi pentru preocupările pacienților.

Colegiul Regal al Medicilor este fără echivoc: „dovezi incontestabile sprijină utilizarea tiroxinei (T4) în monoterapie în tratamentul hipotiroidismului. Nu recomandăm prescrierea de tri-iodothyronine suplimentare (T3).“!!! Este de acord că starea la aproximativ 90% dintre pacienți s-a îmbunătățit foarte mult, dar se estimează că în jur de 10%, nu. Acest lucru se datorează faptului că tiroxina nu face de fapt nimic în mod direct, ci trebuie să fie transformată de organism în tri-iodothyronine – teoria lor este că T4 suplimentar este convertit automat. Dar unii pacienți pot fi capabili de a converti T4, în conformitate cu Colin Dayan, profesor de diabet zaharat, clinic și metabolic la Universitatea Cardiff. El a făcut parte dintr-o echipă care, în 2009, a găsit o genă, numita DOI 2, care este implicată în controlul procesului în care se activează tiroxina. „O mutație destul de comună poate face procesul mai puțin eficient“, spune el. „Asta ar putea însemna că unii pacienți cu o mulțime de tiroxina nu sunt capabili să facă suficient T3.“ Ellen este unul dintre acești pacienți, ea a descoperit după un test genetic privat. „NHS a refuzat să ruleze unul pentru mine“, spune ea. Există alte mii de dovezi că unii pacienți nu sunt bine pe tiroxina. Antonio Bianco, un profesor de medicină si endocrinolog specializat în metabolism la Chicago Rush University Medical Center, a studiat modul în care interacționează cei doi hormoni. S-a uitat la pacienți într-un studiu nutrițional și a comparat un grup cu hipotiroidism cu un grup de oameni sănătoși – cei pe tiroxina au avut niveluri mai scăzute de T3 și au fost mai grași, în ciuda că mâncau mai puține calorii, potrivit raportului său, publicat în „Annals of Internal Medicine” anul trecut : „Pacienții s-au plâns de ani de zile că, continuă să aibă simptome pe T4,” „Acum, pentru prima dată, avem documentația care susține teoria lor” „Acest lucru sugerează cu tărie că luarea de tiroxina pentru tiroida Hipo nu te întoarce în mod necesar la o perfectă stare de sănătate. Medicii ar trebui să discute limitele de tiroxină cu pacienții lor, în loc de a spune că totul va reveni la normal”. Dar, chiar dacă există un motiv pentru care unii pacienți nu fac bine pe tiroxina, scepticii întreabă dacă iodothyronine (T3) este în siguranță pe termen lung. Ei susțin că s-ar putea crește riscul de boli de inima și osteoporoza. Cu toate acestea un studiu de anul trecut a constatat că pacienții Nu au fost mai expuși riscului. Studiul a implicat 400 de pacienți pe iodothyronine (T3) și 34000 pe tiroxina (T4), o medie de noua ani de cercetări la Spitalul Ninewells și Medical School, Dundee.

Endocrinologul și cercetătorul profesorul Graham Leese spune: „Există un grup de pacienți care spun că beneficiază de tiroxina dar se simt mai bine atunci când iau iodothyronine (T3), de asemenea. „Nu există nici o dovadă că această combinație este mai eficientă, dar acești pacienți preferă aceasta, iar acest studiu sugerează că riscul nu este mare, atâta timp cât testele lor de sânge rămân în aceleași limite. Avem nevoie de mai multe cercetări“ Între timp, NHS Anglia a anunțat că se cere consultarea medicilor și a pacienților inainte de a se retrage iothyronine (T3) împreună cu alte medicamente descrise ca fiind „cu valoare scăzută“, și va publica rezultatele în următoarele câteva luni. Concordia, cea care produce medicamentul de T3, liothyronine, spune ca este un medicament complicat pentru a se produce și că modificările cerute de autoritatea de reglementare a făcut o creștere de preț necesar. „Am fi fericiți pentru a discuta orice probleme de cost cu Departamentul de Sanatate, dar nu ne-au abordat cu nici o problemă“, a declarat purtătorul de cuvânt al Companiei producătoare.

Sursa: http://www.dailymail.co.uk/health/article-4662842/Why-women-denied-25p-thyroid-pill.html

Traducere : Echipa Tiroida România 🇷🇴

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.