De ce „colesterolul rău” este esențial pentru Tiroida ta?

De ce Colesterolul se dovedește vinovat de toate problemele de sănătate ?

Sau este vinovat până când se dovedește a fi nevinovat ?

Imaginează-ți asta… „A fost condamnat pentru o crimă pe care nu a comis-o. 40 de ani după gratii în timp ce numele său a fost aruncat prin noroi și toată lumea îl disprețuiește. După care este dovedit nevinovat … doar pentru a fi condamnat din nou pentru aceeași crimă și aruncat înapoi în închisoare încă zeci de ani. Acum, imaginați-vă că se întâmplă acest lucru de patru ori la rând. Deși acest lucru poate părea un serial creat pentru televiziune, este de fapt foarte real. Nevinovatul de aici este … Colesterolul

Și sa dovedit nevinovat (și sperăm pentru ultima dată). Aceasta ar trebui să fie o zi de sărbătoare pentru tine.

De ce? Deoarece colesterolul este esențial pentru sănătatea tiroidei .

Iar colesterolul mare ar putea ajuta milioane de bolnavi de tiroidă ca tine din întreaga lume.

Îți voi explica ce vreau să spun într-un minut. În primul rând, este important să înțelegem că, colesterolul nu a fost niciodată cauza bolilor de inimă .

Gandeste-te la asta… Dacă de fiecare dată când vedeți un foc scăpat de sub control vedeți și pompierii nu înseamnă că pompierii sunt cauza tuturor acestor incendii? Desigur că nu! Ei bine, atunci nu ar trebui să dați vina pe colesterol pentru bolile de inimă. Nu s-a dovedit niciodată că provoacă atacuri de cord sau boli de inimă. De fapt, la fel ca pompierii, a căuta să ajute la stingerea acestor incendii … … colesterolul dvs. caută de fapt să vă protejeze pe dumneavoastră (și tiroida) în același mod.

Colesterolul NU este cauza bolilor de inimă (hipotiroidismul este)

Adevărul este că hipotiroidismul a fost descoperit pentru prima dată fiind cauza atacurilor de cord încă din 1890. Iar legătura dintre hipotiroidism și colesterol a fost stabilită în anii 1930. Chiar și cercetările de astăzi continuă să demonstreze ceea ce știm deja de peste 100 de ani. . De exemplu, aruncați o privire la graficul de mai jos:

Aceste date au fost preluate direct din studiul HUNT , cel mai mare studiu de boli cardiace realizat pe cea mai mare populație care a fost facut  vreodată.

Și arată foarte clar că, „colesterolul rău” crește în corelație directă cu funcția tiroidiană.

Sursa imaginii: Eur J Endocrinol 1 februarie 2007 156 181-186

Dar acest lucru nu este ceva ce veți auzi vreodată de la medicul dumneavoastră. Și asta pentru că, comunitatea medicală și industria farmaceutică au petrecut ultimii 60 de ani încercând să condamne colesterolul pentru moartea a peste jumătate de milion de oameni în fiecare an. Dar, de nenumărate ori, toate acuzațiile împotriva colesterolului au fost abandonate. Începând cu anii 1950, așa-numitele grăsimi polinesaturate „sănătoase pentru inimă” au fost recomandate după ce s-a descoperit că pot reduce colesterolul. Acest lucru a fost grozav până când cercetările ulterioare au dovedit contrariul și au arătat că acele grăsimi „sănătoase pentru inimă” au crescut riscul de boli de inimă .

Nu numai asta, dar cercetările arată că grăsimile polinesaturate sunt extrem de supresoare tiroidei, deoarece blochează fiecare parte a căii hormonului tiroidian . Apoi, în anii 1970, SUA au declarat război alimentelor cu conținut ridicat de colesterol și  dietelor cu conținut ridicat de colesterol. Cu toate acestea, acest proces s-a încheiat înainte de a începe .

Endocrinologul și experult în tiroidă, dr. Broda Barnes a demonstrat deja prin cercetările sale despre hipotiroidism și boli de inimă că dietele scăzute de colesterol au înrăutățit efectiv bolile de inimă…. „Dieta cu nivel scăzut de colesterol nu numai că nu a reușit să protejeze arterele, dar  au crescut daunele de patru ori.”

 Apoi,la începutul  anilor 1980, industria farmaceutică a declarat din nou război împotriva colesterolului odată cu apariția medicamentelor statine care scad colesterolul. Din păcate, medicamentele statine s-au dovedit inutile, deoarece nu salvează deloc vieți. Statinele și mortalitatea, toate cauzele în prevenirea primară cu risc crescut: o meta-analiză a 11 studii randomizate controlate care au implicat 65.229 de participanți. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20585067

CONCLUZIE :

 Această meta-analiză bazată pe literatură nu a găsit dovezi pentru beneficiul terapiei cu statine asupra mortalității . Cu toate acestea, s-a dovedit că va crește riscul de diabet, slăbește musculatura și scade libidoul. Asta ne aduce astăzi …

În sfârșit, am reușit de date asta, spun ei. Este vorba despre „colesterol bun” vs. „colesterol rău”, nu? GREȘIT.

Iar cele mai recente medicamente dezvoltate pentru a preveni bolile de inimă au dovedit-o. A fost dezvoltată o nouă clasă de medicamente pentru colesterol care crește în mod eficient colesterolul „bun”, în același timp HDL scăzând colesterolul LDL „rău”. Rezultatele? Au oprit toate studiile clinice, deoarece toate aceste trei medicamente nou dezvoltate nu au reușit să facă nimic. „Avem un paradox: aici avem un agent care dublează nivelul de colesterol bun și scade colesterolul rau și înca nu are nici un efect asupra evenimentelor clinice [atacuri de cord] “ – Profesorul Stephen Nicholls – autor principal al studiilor clinice Evacetrapib. Cu alte cuvinte, „colesterolul bun” versus „colesterolul rau” nu face deloc diferență.

Deci, după cum se dovedește …„colesterolul rău” nu este felul de „rău” pe cât ai crede. Prin toate aceste procese, colesterolul s-a dovedit nevinovat … și pe bună dreptate. Pentru că ceea ce s-ar putea să nu-ți dai seama este că orice faci pentru a scădea în mod artificial colesterolul este periculos pentru tiroidă. De ce scăderea colesterolului „rău” este „rău” pentru tiroidă? După cum -sa menționat anterior, hipotiroidismul și colesterolul sunt direct legati … în special „colesterolul rău”. Asta e corect.

Cu cât devii mai hipotiroid, cu atât crește colesterolul.

Acesta este motivul pentru care cu mult înainte de dezvoltarea testelor tiroidiene moderne, medicii au fost instruiți să testeze colesterolul crescut ca indicator al hipotiroidismului.Acest  lucru se datorează faptului că este nevoie de hormon tiroidian (T3) pentru a utiliza colesterolul eficient. Corpul necesita colesterol, hormon tiroidian (T3) și vitamina A/E/D pentru a produce  hormonii steroizi de protecție, inclusiv …

 • Pregnenolonă

 • Progesteronul

 • DHEA

 • Testosteronul

Dar când sunteți hipotiroidian și nu aveți hormon tiroidian, nu puteți converti colesterolul în acești hormoni importanți și astfel colesterolul crește în consecință. Tratarea pacienților cu medicație combinată cu T3 poate readuce rapid nivelul colesterolului înapoi la normal, deoarece corpul dumneavoastră folosește de fapt colesterolul și crește producția acestor hormoni. Cu toate acestea, scăderea artificială a colesterolului prin dietă, medicamente, suplimente sau altfel, atunci când corpul tău încă nu poate folosi colesterolul, este foarte periculoasă … … Pentru că scade și mai mult nivelul acestor hormoni steroizi de protecție .

Și, fără acești hormoni esențiali, veți fi întotdeauna hipotiroid. Luați progesteronul, de exemplu. Progesteronul joacă un rol important în activarea enzimelor care permit glandei tiroide să elibereze hormonul tiroidian în fluxul sanguin. Numai deficitul de progesteron este o cauză foarte frecventă a hipotiroidismului în prezent. Și nu ar trebui să fie o surpriză faptul că o deficiență a oricărui sau a tuturor acestor hormoni steroizi de protecție este asociată cu un risc crescut de boli de inimă. Dar ceea ce te-ar putea surprinde este asta …

Hipotiroidismul este astăzi adevărata cauză a bolilor de inimă

După cum am menționat anterior, hipotiroidismul a fost descoperit pentru prima dată ca fiind cauza atacurilor de cord încă din 1890. Cu toate acestea, deoarece bolile de inimă erau atât de rare în acel moment, nu se justificau studii suplimentare. Asta până când a fost readus la lumină prin lucrările și cercetările doctorului Broda Barnes. Dr. Broda Barnes este bine cunoscut pentru cercetarea bolilor tiroidiene și a inimii și a demonstrat că hipotiroidismul a fost cauza bolilor de inimă. El a arătat acest lucru atât prin cercetările sale extinse de autopsie din Graz, Austria, cât și prin propriile sale cercetări clinice din SUA.

Dr. Barnes a realizat propriul studiu clinic al pacienților tratați pentru hipotiroidism cu terapie de substituție tiroidiană deshidratată. Pe baza ratelor de atac de cord stabilite în acel moment, s-a prezis că 72 dintre pacienții din studiul său ar avea un atac de cord la un moment dat în timpul acestui studiu. Dar nu asta s-a întâmplat … doar 4 dintre pacienții studiați au făcut-o . Aceasta reprezintă o reducere de 94% a atacurilor, fără alte modificări decât tratarea acestor pacienți cu terapie de substituție tiroidiană deshidratată. Și dr. Broda Barnes a determinat doza adecvată de tiroidă pentru acești pacienți, nu pe baza testelor de laborator, ci printr-o metodă similară cu cea din articolul acesta. ( Notă: revenim cu linkul)

Dr. Broda Barnes a arătat că, cu teste adecvate și tratament tiroidian, am putea salva sute de mii de vieți pe an, care sunt pierdute prin boli de inimă. Din păcate, deși lucrarea sa nu a fost niciodată respinsă sau studiată în continuare, pur și simplu continuă să fie ignorată astăzi de sistemul medical. Dar asta nu este nici macar partea cea mai rea … În procesul lor de condamnare greșită a colesterolului, aceștia au fost responsabili de moartea a milioane de oameni.

Pericolele nespuse ale colesterolului scăzut

Ai auzit că, colesterolul tău ar putea fi prea scăzut? Probabil ca nu.

Și sunt sigur că medicul dumneavoastră nu v-a spus niciodată că colesterolul scăzut este mai mortal decât colesterolul ridicat .

Și aceasta este o problemă majoră astăzi pe care o văd în continuare. Acum câțiva ani, după ce am analizat testele de laborator ale unor pacienți, am observat că colesterolul era în jur de 150 mg /dL, ceea ce este periculos de scăzut. Când am întrebat despre asta, au spus că medicii tocmai i-au pus pe un medicament Statin pentru a scădea și mai mult colesterolul, deoarece, așa cum a spus medicul,… „ar putea fi mai bine”.

E pură nebunie. Ceea ce medicul dumneavoastră nu știe este că, deși riscul de deces din cauza bolilor de inimă ar putea fi ușor mai bun în cazul colesterolului scăzut, riscul de deces din alte cauze este mai grav … inclusiv cancer.

Scăderea colesterolului total seric și riscul de deces din cauza cancerului.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9229204

Grupul cu cel mai mare declin al colesterolului a prezentat un risc excesiv pentru majoritatea bolilor de cancer. Aceste asociații au fost mai pronunțate la subiecții a căror greutate a rămas stabilă sau a scăzut în timp decât la cei care s-au îngrășat. ” Lipidele plasmatice și mortalitatea: o sursă de eroare. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6102243

„Mortalitatea prin cancer a fost cu 66% mai mare în grupul cu cel mai scăzut nivel de colesterol plasmatic decât în ​​grupul cu cel mai mare nivel de colesterol plasmatic.” Deci, înainte de a încerca să scădeți și mai mult colesterolul, iată ce trebuie să știți.

De ce intervalul ridicat de colesterol este sănătos

Adevărul este că limita „colesterol ridicat” ar putea fi mai sănătoasă decât crezi. Recomandările actuale pentru colesterol afirmă următoarele …

 • 200 mg /dL (5,2 mmol /L) sau mai mic = „Colesterol dorit”.

 • 200 mg /dL până la 239 mg /dL (5,2-6,2 mmol /L) = „Borderline High”.

 • 240 mg /dL (6,2 mmol /L) sau mai mare = „ridicat”

Dar ce spune cercetarea?

Este important să privim dincolo de bolile de inimă și să privim mortalitatea din toate cauzele. În caz contrar, așa cum se arată mai sus, este posibil să tranzacționați de la bolile de inimă la cancer. Și știm că asta nu rezolvă nicio problemă. Pe baza studiilor de mortalitate din toate cauzele, colesterolul optim cu cea mai mică mortalitate din toate cauzele este de fapt de 200 mg /dL la 240 mg /dL (5,2-6,2 mmol /L) .

Cu alte cuvinte … oamenii care sunt cei mai sănătoși și trăiesc cel mai mult sunt cei care sunt considerați a avea colesterol „Borderline High”. Acest lucru este foarte important de luat în considerare înainte de a accepta orbește medicamentele care scad colesterolul de la medicul dumneavoastră, „doar pentru a fi în siguranță” … sau înainte de a încerca acea dietă de scădere a colesterolului care ar trebui să fie atât de sănătoasă pentru dvs.

Încercarea de a vă forța scăderea colesterolului este cel mai bun lucru pentru dvs.? Tranzitați de la boli de inimă la cancer sau vreo altă cauză inutilă a morții ? Sau ar trebui să începeți prin a remedia cauza reală care stă la baza problemei și să vă concentrați asupra sănătății tiroidei? Dacă aveți colesterol ridicat din cauza unui deficit de hormon tiroidian sau colesterol scăzut din cauza disfuncției hepatice, dieta corectă poate face diferența.

Protejați-va ficatul natural prin acest suport.

Lucrurile mici și deseori trecute cu vederea ne împiedică să vedem rezultatele pe care le dorim și pe care le merităm pentru sănătatea noastră … motiv pentru care acoperim sănătatea tiroidei în atât de multe detalii, așa cum veți vedea în Protocolul Zilnic cu 3 alimente de stimulare a tiroidei.

Puteți obține toate detaliile despre Protocol in următorul nostru articol.

Deci spune-mi… Care este colesterolul tău? Este „Mare ”? Sau poate este prea scăzut?

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Surse:

 1. 1.Nauman A., “The Effect of Adrenaline Pretreatment on the In Vitro Generation of 3,5,3′-Triiodothyronine and 3,3′,5′- Triiodothyronine (Reverse T3) in Rat Liver Preparation” Hormone and metabolic research. 1984 Sep;16(9):471-4.
 2. Heyma P., “Glucocorticoids decrease in conversion of thyroxine into 3, 5, 3′-tri-iodothyronine by isolated rat renal tubules.” Clin Sci (Lond). 1982 Feb;62(2):215-20.
 3. Laugero K.D., “A new perspective on glucocorticoid feedback: relation to stress, carbohydrate feeding and feeling better.” J Neuroendocrinol. 2001 Sep;13(9):827-35.
 4. Sharma A.M., “Effect of dietary salt restriction on urinary serotonin and 5-hydroxyindoleacetic acid excretion in man.” Journal of Hypertension. 1993 Dec;11(12):1381-6.
 5. Tappy L., „Fructose and dietary thermogenesis.” The American Journal of Clinical Nutrition. 1993 Nov;58(5 Suppl):766S-770S.
 6. Ghanim H., „Orange juice or fructose intake does not induce oxidative and inflammatory response.” Diabetes Care. 2007 Jun;30(6):1406-11. Epub 2007 Mar 23.
 7. Nishii Y. „n-Butyrate enhances induction of thyroid hormone-responsive nuclear protein.” Endocrine journal. 1993 Oct;40(5):515-21.
 8. Holmberg S., „High dairy fat intake related to less central obesity: a male cohort study with 12 years’ follow-up.” Scandinavian journal of primary health care. 2013 Jun;31(2):89-94.
 9. Ray Peat “Caffeine: A vitamin-like nutrient, or adaptogen”
 10. Linos, A. „Protejează consumul de cafea împotriva bolilor tiroidiene?” Acta chirurgica Scandinavica. 1989 iunie-iul;155(6-7):317-20.
 11. Petrek, JA, „Efectul inhibitor al cofeinei asupra cancerului de sân la șobolan indus de hormoni” Cancer. 1985 Oct 15;56(8):1977-81.
 12. Nakanishi, N. „Efectele consumului de cafea împotriva dezvoltării disfuncției hepatice: un studiu de urmărire de 4 ani asupra lucrătorilor de birou japonezi de vârstă mijlocie.” Sănătate industrială. 2000 ianuarie;38(1):99-102.
 13. Ross GW, „Asocierea consumului de cafea și cofeină cu riscul bolii Parkinson”. JAMA. 24-31 mai 2000;283(20):2674-9.
 14. Freedman, Neal D. „Asociația consumului de cafea cu mortalitatea totală și specifică cauzei” New England Journal of Medicine. 2012; 366:1891-1904.
Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.