De ce Analizele de sânge nu sunt suficiente?

Este o imagine ciudată astăzi, când mergi pe stradă și vezi pe cineva care folosește un telefon sau un pager. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că telefonul mobil a făcut vechile tehnologii învechite. Progresele tehnologice în spațiul medical nu sunt diferite. Acum avem modalități de a măsura ce parte a creierului se „aprinde”, având un anumit stimul sau o intervenție chirurgicală utilizând mici incizii și brațe robotice.

Având în vedere progresul multor tehnologii în domeniul asistenței medicale, testele de sânge au rămas aproape neschimbate de zeci de ani. Avem câțiva markeri noi, dar mulți dintre acești markeri nu fluctuează până când nu este deja în desfășurare un proces degenerativ sau bolnav. Cea mai importantă îngrijorare cu privire la starea de sănătate de acum câteva secole a fost boala infecțioasă. Astăzi, principalele cauze ale morții sunt bolile cronice, bolile de diabet, boli de inimă, Alzheimer și cancerul fiind în top.

Un fapt devine din ce în ce mai evident – nu puteți folosi întotdeauna aceleași instrumente pentru a măsura sănătatea funcțională și boala. Nu mă înțelegeți greșit, testarea sângelui este încă foarte utilă și îmi încurajez pacienții să facă teste regulate. Cu toate acestea, definiția „sănătății” nu este lipsa simptomelor. Din acest motiv, definiția sănătății nu poate fi cuantificată prin absența marcatorilor de sânge „în afara intervalului”.

Iată un exemplu de caz la cineva care a avut un test „perfect” de sânge, în ciuda diagnosticului actual. Faceți cunoștință cu Andrea, o femeie de 46 de ani, cu diagnostic de scleroză multiplă progresivă, de aproximativ 8 ani. Simptomele sale de prezentare au inclus incapacitatea de mers fără ajutor (prezent în scaunul cu rotile), echilibrul slab, putere scăzută și urgența urinară. Aici este testul ei de sânge:

Dacă cineva mi-ar fi trimis testul de sânge al Andreei (fără un istoric), n-aș fi așteptat niciodată să fie în biroul meu. A făcut testul de sânge foarte cuprinzător – mult mai detaliat decât face anual un pacient mediu. Totul este în raza de acțiune și arată aproape perfect. Dar după întâlnirea cu Andreea, am vrut să mă uit mai profund la starea ei de sănătate funcțională. Ea a efectuat un test numit Test de Acizi Organici care se uită și la funcția celulară, funcția hepatică, chimia creierului și excesul din intestin. Ceea ce am văzut mi-a arătat o componentă ratată și o suprafață mare de spațiu pentru îmbunătățire. De asemenea, a devenit din ce în ce mai evident că analiza sângele pentru mulți dintre noi, pur și simplu nu este suficient.

Aici avem funcția mitocondrială a Andreei din testul acidului organic. Sub metabolismul carbohidraților vedem că nu metabolizează carbohidrații pe care îi consumă. Acesta este un semn al rezistenței la insulină – un proces potențial pre-diabetic care poate fi detectat de la un an la altul înainte de scăderea concentrației de zahăr din sânge.

Cu privire la sângele ei, testul HbA1C este o măsură a nivelului de zahăr din sânge al pacientului în aproximativ 8-12 săptămâni. Andrea a avut la 5.1, ceea ce a indicat că nu era nici pe departe aproape de zona diabetică. Cu toate acestea, pe testul acidului organic, am văzut cât de semnificativ a fost aceasta cu L-lactatul acumulând 152,6 (ar trebui să fie mai mic de 8,5). Ceea ce vedem, de asemenea, în cadrul producției de energie este o mitocondrie substanțial lentă (centralele noastre energetice celulare). Toti cei 8 marcatori din această secțiune formează o linie de asamblare în celulele dvs. numit ciclul acidului citric. Scopul acestei linii de asamblare este de a face energie. Vedem că 7 din cei 8 „muncitori” de pe linia de asamblare își „lasă munca si se îngroapă în biroul lor” și, în cele din urmă, influențează funcția mitocondrială necesară funcției musculare, puterii și energiei totale.

Mai sus, vedem nivele semnificative de supraaglomerare bacteriană în tractul intestinal. Aceste organisme îngroșate pot fura nutriția și pot explica toate deficiențele care au fost găsite în secțiunea de funcții anterioare mitocondriale. În timp ce fiecare caz este unic, vedem acest tipar la mulți pacienți. Acest test nu numai că permite să găsiți ce cantitate de niveluri terapeutice de nutrienți sunt necesare pentru a influența anumite procese și de asemenea funcționează ca un instrument de screening preventiv.

Dacă v-ați confruntat cu provocări în domeniul sănătății și ați încercat mai multe intervenții în dieta și suplimente fără succes, testarea funcțională poate fi un instrument puternic pentru a descoperi zonele oarbe pentru a obține o sănătate excelentă.

De dr. Ricky Brar

Sursa: https://thelivingproofinstitute.com/bloodwork-not-enough/

Traducerea: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.