Cum sa folosiți terapia cu enzime pentru a crește fertilitatea

Ce sunt enzimele?

Enzimele se gasesc in fiecare vietate care trăieste pe pământ; enzimele sunt molecule biologice care catalizează (cresc rata de reacții chimice). Aproape toate reacțiile chimice din celulele au nevoie de enzime pentru a se produce la viteze suficiente pentru viață. Ele construiesc proteine ​​​​noi, celule, țesuturi și organe și, de asemenea, descompun aceleași țesuturi. Capacitatea de a indeparta boala, leziunile de reparare si de a sustine homeostazia organismului sunt toate conectate la concentratie si puterea enzimelor pe care le avem in corpurile noastre.

Tipuri de enzime

Există peste 3.000 de tipuri diferite de enzime în corpul uman, în mod constant inițiere a milioane de reacții chimice în fiecare secundă. În cazul în care nu am avea enzime nu ar exista nici o digestie, nici de coagulare a sângelui, nici reproducere, nici de respirație și nici un folos al simțurilor. Acest lucru vă oferă o idee despre cât de importante sunt enzimele pentru organism.
În organism există mai multe tipuri diferite de enzime. Noi am auzit despre enzime digestive, care ajută-ne să digere mâncarea, dar există enzime care ajută cu toate celelalte funcții corporale, de asemenea, acestea sunt numite enzime sistemice.

Beneficiile enzimelor sistemice în organism

Unele dintre  beneficilei  enzimelor sistemice în organism sunt  contracararea inflamatiei cronica, reducerea substantelor din sange care pot declansa un raspuns hiper autoimun, descompunerea fibrinei (substanta care face tesutul cicatrizat ), asigurarea flexibilitatii  sangelui  si asigurarea  debitului. Toate aceste acțiuni pot contribui la susținerea funcției de reproducere sănătoasă.
Efectul anti-inflamator al enzimelor sistemice contribuie la descompunerea substanțelor din sânge care creează inflamație și infecție. De acest lucru ar putea beneficia  cei care se confruntă cu inflamația cronică legată de o problemă de fertilitate ,cum ar fi endometrioza, fibrom uterin, chisturi ovariene sau PID. Inflamația cronică poate fi cauzată de un prejudiciu și detelioreaza țesuturile sănătoase ale sistemului de reproducere, care sunt invadate de țesut străin sau infecție. Inflamația și creșterea țesutului străin poate crea un test de cicatrice și formarea de adeziune în organele de reproducere și structurale din jur în cavitatea abdominală. Inflamatia poate provoca, de asemenea, durere. Durerea este o problemă comună pentru femeile cu inflamație cronică din cauza problemelor de fertilitate, în special endometrioza și fibroamele uterine.
Efectul de reglementare asupra sistemului imunitar- enzimele sistemice ajuta organismul prin  reducerea apariției unui răspuns hiperimun. Un studiu a aratat ca acestea ar putea ajuta la prevenirea respingerii fatului (avort recurent) , și pot ajuta cu alte probleme legate de dezechilibrele imunologice de reproducere . Enzimele sistemice s-au dovedit a fi benefice in hipotiroidie autoimuna – boala lui Hashimoto . Un studiu a remarcat faptul că luarea de Wobenzym a dus la o reducere a anticorpilor autoimune care ataca tiroida. Hipotiroidismul poate fi o cauza de infertilitate sau avorturi spontane recurente.
Descompun țesutul cicatricial- enzimele sistemice au capacitatea de a descompune fibrina, substanta care formeaza tesut cicatricial. Țesut cicatricial și de  adeziune care cauzează probleme de fertilitate se pot forma dintr- o varietate de motive ,inclusiv fibrom uterin, intervenții chirurgicale pelvine ,cum ar fi PID, deteriorarea trompelor uterine, chisturi ovariene, endometrioza, DIU, sau avort.
Cum elimina  amestecurile de enzime sistemic tesutul cicatricial:
 • Amestecul enzimă sistemică funcționează ca un modificator de răspuns biologic; care lucrează cu organele proprii ale sistemului imunitar de apărare moderată de răspuns inflamator.
 • Ele susțin curățarea țesuturilor pentru a promova o mai bună circulație.
 • Ele se descompun și îndepărtează „fibrina”, repara inflamația prelungită  a tesutului cicatrizant / formarea de adeziune.
 • Ele descompun proteinele din sange care cauzeaza inflamatie, acest lucru faciliteaza indepartarea prin intermediul limfatic si sistemului circulator.
 • Ele sprijină o reducere a inflamației, creșterea formării sângelui în cauză, precum și creșterea circulației care ajută să prevină formarea de tesut cicatricial și aderență, reducând în același timp, de asemenea, durerea.
Îmbunătățește circulația sangelui -enzimele sistemice curată sângele, prin promovarea circulației și prin stimularea formarii de tesut nou, sanatos. Enzimele proteolitice îmbunătățesc fluxului sanguin prin creșterea flexibilității celulelor roșii din sânge, inhibarea agregării trombocitelor și ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge anormale. Enzimele sistemice  sprijinina  curățarea țesuturilor  pentru  o mai bună circulație precum și  stimuleaza formarea de tesut nou, sanatos. Simplificate, ele fac mai multe sânge „lipicios”. Acest lucru este benefic pentru sănătatea reproducerii în multe feluri.
Sângele curățat de acțiune a enzimelor sistemice ajutate pentru a aduce o circulație ținând cont de sistemul de reproducere și de a obține „sânge stagnant” golit, ajutând la eliminarea toxinelor și aducerea de asemenea sânge oxigenat proaspat la uter, ovare și oua. Dezechilibrele care sunt considerate stagnante sunt endometrioza, PCOS, menstre întunecate grele, chisturi ovariene și fibrom uterin. Proaspăt oxigenat sânge, care curge liber este, de asemenea, capabil să transporte mai mulți nutrienți la ouă, sprijinirea sănătății sau.

Tipuri de enzime sistemice si actiunile lor

Beneficiile menționate mai sus au fost validate prin studii efectuate de-a lungul ultimilor 40 de ani pe un amestec de enzime care conțin aceste enzime specifice :
 • Bromelina descompune proteinele si este benefica ca  anti-inflamator.
 • Chimotripsina descompune proteinele si este in primul rand  enzima anti-fibromului. Aceasta are un efect benefic asupra sângelui și funcționează ca un catalizator care unește acțiunile tuturor enzimelor din amestec.
 • Pancreatina este o combinație de enzime pancreatice, secretata de pancreas, formata din amilează, lipază și protează. Aceste enzime contribuie la descompunerea hidratilor de carbon, regleaza histamina, descompun grăsimile, reduc colesterolul, susțin producția de hormoni, legătura cu alfa 2-macro-globulină pentru a sprijini funcțiile imune, reduc inflamatia și cresc circulatia.
 • Papaina , extrasa din papaya, descompune proteine ​​​​și este cel mai benefic ca un anti-inflamator.
 • Rutin descompune proteine ​​​​și este benefic ca un anti-inflamator.
 • Tripsină descompune proteinele si poate avea efecte benefice asupra sângelui, cum ar fi reducerea riscului de formare a cheagurilor de sânge.

Terapia de enzime sistemice pentru fertilitate

Terapia sistemica de enzime este o metoda naturala, care utilizeaza aceste enzime unice, pentru a ajuta la sprijinirea sănătății reproducerii și fertilității. Există mai multe probleme de fertilitate care pot fi sprijinite prin utilizarea enzimelor sistemice. Planul este utilizarea lor timp de cel puțin 3 luni sau mai mult înainte de a începe să rămâneți gravidă, în funcție de cât de mult timp problemele au fost prezente.
Aici sunt unele probleme unde enzimele sistemice  va pot ajuta :
Endometrioza – terapia cu enzime sistemice este una dintre cele mai bune și cele mai eficiente tratamente naturale pentru endometrioza. Enzimele sistemice pot ajuta la reducerea tesutului cicatricial si defalcarea in exces a tesuturile ramase de endometrioza. Terapia sistemica de enzime poate ajuta, de asemenea femeile care au endometrioza prin reducerea inflamației cauzate de țesutul cicatrizat pe organele din jur si poate ajuta  reducerea durerii care, uneori, vine de la endometrioza.
Curățarea sângelui – acțiunile acestei terapii ajuta printr-o circulație corectă a sistemului de reproducere și prin furnizarea de sânge oxigenat în stare proaspătă uterului si ovarelor. În acest scop, cel mai bine este de a începe terapie cu enzime sistemice Fertility Cleanse. Pentru endometrioza este sugerat să se rămână pe terapie cu enzime sistemice timp de cel puțin trei luni înainte de încercarea de a ramane gravidă astfel încât toate țesuturile stagnante și țesuturile cicatrice pot fi eliminate.
Avort recurent – pentru pierderile sarcinilor recurente, cauzate  de probleme cu coagularea sângelui, terapia cu enzime sistemice este o optiune eficienta. Intr-un studiu de cinci ani, femeile care au experimentat avort recurent din cauza răspunsului imunologic (mai mult de 30 % din pierderi de sarcină) au fost puse pe un supliment de enzime sistemice inainte si in timpul sarcinii. 79 % dintre femei au dus noile sarcini la termen și au dat naștere la copii sănătoși. (Forumul de Imunologie, 2000) Aceasta este o descoperire uimitoare. Singurele opțiuni disponibile înainte de acest studiu au fost agenți anti-imunologice similari cu tipul utilizat la pacienții cu transplant, dar majoritatea medicilor nu le vor mai folosi din cauza toxicității lor în timpul sarcinii.
Cel mai bun produs găsit și  care a fost utilizat efectiv în studiul menționat mai sus este Wobenzym N . Este singurul produs enzimatic sistemic care a fost studiat și utilizat în timpul sarcinii. De asemenea , puteți utiliza acest studiu dacă doriți să discutați cu medicul dvs. despre utilizarea acestui produs în timpul sarcinii.
Leiomiomatoză uterină și Chisturile – enzimele sistemice s-au dovedit în cercetare ca reduc umflarea și durerea asociată cu condițiile fibrochistice. Ele ajuta, de asemenea, organismul prin propriile sale mecanisme de reducere și la eliminreaa chisturilor vechi. Persoanele cu fibrom uterin, este important să se asigure ca reduc expunerea de estrogen și în mod activ scăpa de estrogenii în exces, acest lucru se poate face cu metabolizatorii de estrogen, DIM.
Utilizarea  Terapiei sistemică enzimatica – este una dintre cele mai importante terapii naturale pentru fibromul uterin. Nu am găsit o modalitate mai puternică de a reduce sau de a sprijini organismul in eliminarea fibromul uterin.
Blocarea trompelor si Țesuturile vechi – terapia cu enzime poate ajuta la reducerea tesutului cicatrizant  la interventiile chirurgicale, cum ar fi cezarienele, PID, inversare trompelor uterine, intervenții chirurgicale abdominale, etc., care pot afecta sistemul de reproducere. Enzimele sistemice macina și reduc formarea de fibrină (materialul care formeaza tesut cicatricial) in timp, face  acest tratament extrem de eficient în reducerea țesutului cicatricial. Tesut cicatricial cauzează probleme de fertilitate care pot forma o varietate de probleme: fibrom uterin, interventii chirurgicale pelvine, cum ar fi cezariana,  deteriorarea trompelor uterine, chisturi ovariene, endometrioza, DIU, D & C, sau avort.
Boala inflamatorie pelviană – un amestec de enzime sistemice a fost studiată și s-a dovedit a fi la fel de eficace ca medicația in a ajuta organismul sa depaseasca boliile inflamatorii pelvine (BIP). BIP este un termen general utilizat pentru a descrie inflamatia trompelor uterine, ovare. PID poate fi cauzata de paraziti, infectii virale, fungice, dar cel mai adesea prin infecție bacteriană. Daca este lasata netratata, PID poate duce la un tesut cicatrizat si formarea de adeziune. În cazul în care PID avansează la această etapă, aceasta poate duce la blocarea trompelor uterine și sterilitate la femei. PID de multe ori vine de la o boala cu transmitere sexuala (BTS). Două treimi din femeile care au suferit o interventie chirurgicala laparoscopica pentru a determina infertilitatea cauza care s-au dovedit a avea PID a fost BTS.
Un studiu randomizat, dublu, a fost efectuat pe 100 de femei cu boala inflamatorie pelviană. Unui grup i-au fost date 5 comprimate de Wobenzym N, de trei ori pe zi. Grupului de control i-a fost dat un medicament AINS în doza uzuală. Ambelor grupuri li s-au dat, de asemenea, antibiotice (PID necesită antibiotice). Pacienților li s-a administrat tratament timp de 16 sau 17 zile. Wobenzym N a avut rezultate uimitoare in lupta impotriva deteriorarii tesuturilor, durere, inflamație și congestia generală pelvine. 57% dintre femeile care folosesc Wobenzym n-au avut nici o plângere, în timp ce doar 6% dintre femeile care au luat AINS nu au avut probleme. Per total, 100% dintre pacienții care au folosit Wobenzyme N au raportat starea lor îmbunătățita substanțial, comparativ cu doar 73,5% folosind AINS. In plus, studiile au arătat ca Wobenzym N îmbunătățește răspunsul organismului la utilizarea de medicamente antibiotice.
Unul dintre factorii majori pentru creșterea sănătății ovulelor este de a creste circulatia la nivelul ovarelor. Terapia cu enzime poate ajuta la purificarea sângelui, creșterea circulației și pentru a face mai puțin sânge „lipicios”. Pentru cele mai bune rezultate folosiți terapia cu enzime sistemice, în colaborare cu Programul de sanatate OvaWise.

Cum se folosesc enzimele sistemice

Pentru cele mai bune rezultate trebuie să luați o enzimă sistemică de înaltă calitate, care conține enzime specifice enumerate în „tipuri de enzime”. Cel pe care îl simțim ca este cel mai bun este amestecul enzima care a fost utilizată în studiile menționate, prin acest ghid și a fost studiat și utilizat timp de peste 40 de ani – Wobenzym N .
„Wobenzym N este amestecul de enzimă cel mai intens cercetat disponibil la nivel mondial. Wobenzym N conține cinci enzime puternice care includ pancreatina, tripsina, chimotripsina, bromelaină și papaină, precum și rutin bioflavanoind. Wobenzym este în mod clar cea mai validata științific și clinic cu formula enzimă din lume. „-Michael Loes, MD, MD (H.) Wobenzym N combină toate enzimele delicate benefice și este protejat de un strat enteric pe bază de legume, care asigură o absorbție și utilizare optimă în fluxul sanguin.
Sugestii de utilizare: Adulții iau trei (3) comprimate de două ori pe zi, cu apă, pe stomacul gol. Pentru a vă asigura că ați luat comprimatele pe stomacul gol, luați Wobenzym N cu cel puțin 45 de minute inainte de masa sau 2 ore după o masă.
Utilizarea avansată: Adulții pot crește treptat până la 12 pe zi, prin luarea de 3 comprimate de 4 ori pe zi , pe stomacul gol.
Acest lucru este foarte important. Enzimele trebuie să fie absorbite în intestin. Nu luați cu alimente. Așteptați cel puțin 45 de minute înainte de a mânca și de 2 ore dupa masa pentru a lua enzimele.

Efecte secundare si de siguranta

Nu a existat nici o dovada de toxicitate demonstrata la utilizarea enzimelor sistemice. Nu există nici o doză periculoasă sau letală de enzime sistemice. Aceste enzime sunt aceleași enzime pe care organismul  le conține în mod natural. Wobenzym N poate fi utilizat pentru preconceptie si a fost dovedit a fi de ajutor în timpul sarcinii (a se vedea mai sus informații), cu acordul / aprobarea medicului dvs.
Nu mai lua enzime sistemice cu două săptămâni înainte de orice tip de intervenție chirurgicală. Cel mai bine este să se înceapă utilizarea enzimelor sistemice în curs de pregătire pentru concepție pentru rezultate mai bune. În cazul în care utilizați Wobenzym pentru prevenirea posibilului avort, vă rugăm să discutați cu medicul dvs. pentru obține aprobarea acestuia pentru a fi utilizate în timpul sarcinii.
Utilizarea în timpul sarcinii
Wobenzym pot fi utilizate în preconcepție și a fost dovedit a fi de ajutor pe tot parcursul sarcinii pentru a ajuta la prevenirea recurenta a unui avort din cauza dezechilibrelor imunologice cu acordul /aprobarea medicului dvs. Vă rugăm să consultați medicul inainte de a folosi orice fel de suplimente în timpul sarcinii.
de Hethir Rodriguez C.H., C.M.T.
Traducere de Echipa Tiroida Romania
Sursa : http://natural-fertility-info.com/fertility-enzyme-therapy
Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.