COVID-19 ȘI BOALA AUTOIMUNĂ

NOTĂ: Când vine vorba de COVID-19 și Autoimunitate, cercetările sunt în desfășurare în legătură cu acest nou virus și lucrurile se schimbă într-un ritm rapid. Voi continua să actualizez această postare așa cum îmi permite timpul.
Vă rugăm, faceți-va propriile cercetări, adresați-vă medicului dvs. dacă aveți întrebări
Scurta definitie :
„Coronavirusurile sunt o familie numeroasă de virusuri care provoacă infecții respiratorii. Acestea pot varia de la o răceala comună la boli mai grave. Coronavirusurile sunt foarte răspândite în natură, producând, la om și animale (păsări, porci, bovine, cai, rozătoare, lilieci, feline, câini) afecțiuni ale căilor respiratorii și gastroenterite, unele foarte grave, iar altele ușoare sau chiar neexprimate clinic.
La om, au o mare afinitate pentru macrofage, epitelii respiratorii și enterice, producând peste 1/3 din rinofaringite și alte afecțiuni respiratorii (mai ales toamna și iarna), gastroenterite și o formă particulară a sindromului respirator acut sever (SARS). Sunt al doilea grup viral, după rinovirusuri, responsabil de inducerea rinofaringitelor, răcelii comune la om.
La sfârșitul lui decembrie 2019, a fost descoperit un nou coronavirus 2019-nCoV (SARS-CoV-2) în Wuhan, China, care provoacă o pneumonie severă. Bolile oamenilor și animalelor provocate de coronavirusuri sunt numite coronaviroze. Coronavirusurile se transmit direct pe cale respiratorie (prin picături) sau fecal/oral. Nu există un tratament antiviral specific sau preventiv (vaccin) în infecțiile umane cu coronavirus, tratamentul fiind numai simptomatic
Alte coronavirusuri includ Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și Sindromul respirator acut sever (SARS)
Simptomele COVID-19 includ tuse, febră sau frisoane, dificultăți de respirație, dureri musculare, dureri în gât, pierderi de gust sau miros, diaree, dureri de cap, oboseală, greață sau vărsături și congestie nazala.Infectia cu  COVID-19 poate fi severă, iar in unele cazuri au provocat moartea. Noul coronavirus poate fi răspândit de la persoană la alta persoană. Este diagnosticat cu un test de laborator.”
 Amintiți-vă, cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru sănătatea dvs. nu implică multa medicație:
 • Mănâncă o dietă variată. Alimentele naturale, organice sunt cele mai bune. Evitați zahărul și alimentele procesate.
 • Mișcare. Faceți activitate fizică moderata. Mersul pe jos și yoga sunt minunate.
 • Beti multa apă. Corpurile noastre trebuie să fie bine hidratate pentru a funcționa optim.
 • Odihniti-va . Mai presus de toate, descoperiți ce trebuie să faceți pentru a dormi 8-9 ore pe noapte. Evitați cofeina, evitați computerele, ecranele TV (știrile negative), telefoanele inainte de somn. Faceti ce trebuie. Somnul este atât de crucial pentru sănătatea și bunăstarea noastră generală.
***E timpul să vorbim despre ce trebuie să faceți – și ce NU trebuie să faceți – pentru sistemul imunitar în timpul sezonului gripei. Sau sezonul COVID-19, după caz. Și un memento: NU sunt medic sau profesionist medical, sunt doar un Health and Wellness Coach. Informațiile de mai jos sunt extrase din diverse surse online, vă rugăm să citiți cu atenție articolele legate și să discutați cu medicul dvs. despre orice îngrijorare.
 
AM O BOALĂ AUTOIMUNĂ, AR TREBUI SĂ ÎMI FAC GRIJI?
Cei mai mulți dintre noi NU sunt „imunicompromiși”, așa că NU intrăm în acea categorie de risc despre care vorbește toată lumea. Text din articolul Dr. Datis Kharrazian „Autoimunitate și rezistență imună la viruși precum coronavirus sau COVID-19” :
„Având o boală autoimună nu slăbește neapărat rezistența imunitară. În schimb, ceea ce contează este starea funcției tale imunitare în raport cu autoimunitatea ta. Cu alte cuvinte, persoane pot avea aceeași boală autoimună, dar au stări diferite ale funcției imune.
„De exemplu, unii oameni cu Hashimoto vor avea un număr mare de celule albe in sânge, în timp ce alții vor avea un număr scăzut de celule albe (leucocite). Unii vor avea diferite grade de activitate a celulelor killer naturale, activitatea celulelor B, celulelor T și așa mai departe. Autoimunitatea poate rezista sau spori rezistența imunitară.
„Această variabilitate a funcției imune înseamnă că unele persoane cu autoimunitate pot avea o stare imunitară foarte intensă și deci un grad ridicat de rezistență imună. În practica am întâlnit frecvent pacienți cu autoimunitate să spună că nu au avut o răceală/ gripă în 5 până la 10 ani, chiar dacă activitatea lor imunitară accentuată poate agrava atacurile autoimune împotriva propriilor țesuturi.
„Pe de altă parte, alții au un număr scăzut de celule albe in sânge, funcția afectată a celulelor ucigătoare/killer naturale (care combat agenții patogeni) și imunitatea mica. Pentru acești pacienți, boala lor autoimună îi determină să „prindă” în permanență orice răceală și gripă care apare. (Vezi linkul de mai sus pentru articolul complet).
Aceasta este pentru Celiaci :
„Sistemul imunitar al unei persoane cu boală celiacă se activează ca răspuns la gluten atunci când nu ar trebui. Sistemul imunitar este supra-activ și nu suprimat.
În schimb, sistemul imunitar al unei persoane imunocompromise nu reacționează atunci când ar trebui. Este mai puțin eficient în combaterea virușilor, precum cei care provoacă gripa și coronavirus. Tratamente precum chimioterapia, anumite medicamente pentru afecțiuni autoimune, steroizi și unele afecțiuni (precum SIDA), suprimă răspunsul sistemului imunitar. Prin urmare, persoanele cu aceste afecțiuni sau care iau aceste tratamente sunt mai expuse riscului. ”
ÎN ORICE CAZ:
„Dacă luați corticosteroizi și alte medicamente imunosupresoare, aveți un risc crescut de coronavirus. Deși nu sunt utilizate în mod obișnuit pentru boala celiacă, aceste medicamente sunt adesea folosite pentru a trata alte boli autoimune asociate, cum ar fi Artrita Reumatoidă și Lupus, cei cu boală celiacă au un risc mai mare să le aibă. Vedeți linkul de mai sus de la „Beyond Celiac” pentru articolul complet.”
 
ALIMENTELE FERMENTATE ARĂTAU CĂ POATE SCĂDEA MORTALITATEA PRIN COVID-19
Acest studiu nu a fost revizuit, încă „… Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA)/Baza de date completă privind consumul de produse alimentare .. Ratele de mortalitate COVID-19 au fost calculate utilizând informațiile de la Centrul de resurse Coronavirus Johns Hopkins și EuroStat a fost utilizat pentru a obține date, inclusiv produsul intern brut, densitatea populației, proporția în vârstă de peste 64 de ani, rata șomajului și prevalența obezității. Cercetătorii raportează că dintre toate variabilele luate în considerare, doar legumele fermentate au avut un impact semnificativ asupra ratei mortalității pe țară.
Pentru fiecare gram pe zi de creștere a consumului mediu național de legume fermentate, riscul mortalității prin COVID-19 a scăzut cu 35,4%. ”
 
SIMPTOME PERSISTENTE ȘI REACTIVITATE ÎNCRUCIȘATĂ A PROTEINELOR ATUNCI CÂND VINE VORBA DE COVID-19 ȘI BOALA AUTOIMUNĂ:
Un nou studiu despre COVID și boala autoimună de la Dr. Datis Kharrazian si echipa.
Ei au descoperit că există potențialul ca infecția cu coronavirus să producă anticorpi care pot reacționa încrucișat cu creierul, tiroida și intestinul. Acest lucru înseamnă că ar trebui să ne așteptăm la o creștere a bolilor autoimune asociate în viitor?
„Autoimunitatea indusă de vaccin din reactivitatea încrucișată autoimună este asociată cu narcolepsie, sindromul Guillain-Barré, scleroză multiplă, neuropatii demielinizante, lupus eritematos sistemic, sindrom de tahicardie ortostatică posturală … potențialele interacțiuni încrucișate cu actuala pandemie COVID-19, am studiat relațiile dintre spike și proteinele nucleare ale SARS-CoV-2 și proteinele autoimune.
… este posibil ca o parte din leziunile extinse ale organului, țesutului și celulelor produse de SARS-CoV-2 să se datoreze mimeticii antigenice virale cu țesutul uman?
Dacă răspunsul este da, atunci ne putem confrunta cu o creștere a ratelor de boală autoimună în viitor, deoarece orice declanșator care provoacă inflamații cronice în organism poate provoca o boală autoimună.
Există motive pentru toate precauțiile implicate în dezvoltarea unui vaccin, dintre acestea sunt efecte secundare nedorite. Ținând cont de informațiile discutate mai sus despre reactivitatea încrucișată a proteinelor SARS-CoV-2 cu țesutul uman și posibilitatea de a produce autoimunitate, exacerbarea condițiilor deja nesănătoase sau, în caz contrar, să aibă consecințe neprevăzute, ar fi necesar să se facă cercetări mai ample privind capacitatea de declanșare a autoimunei la antigenelor SARS-CoV-2.
Promovarea și punerea în aplicare a unui astfel de program agresiv „pașaport imun” la nivel mondial, în absența unor studii de siguranță minuțioase, poate presupune un cost monumental pentru umanitate, sub forma unei alte epidemii, de data aceasta un val de creștere a bolilor autoimune și ani de suferințe ce vin cu acestea.”
 
INTESTIN CA SIMPTOM AL COVID-19, CANTITĂȚI MARI DE VITAMINE A, C ȘI D
Stresul Intestinului: Un studiu mic din China sugerează că COVID-19 poate prezenta simptome digestive (diaree, vărsături, dureri abdominale, etc.) la pacienți înainte de alte problemele respiratorii mai cunoscute. Din studiu: „Am descoperit că simptomele digestive sunt frecvente la pacienții cu COVID-19. Mai mult, acești pacienți au mai mult timp de la debut până la internare, iar prognosticul lor este mai rău decât pacienții fără simptome digestive. Clinicienii ar trebui să recunoască faptul că simptomele digestive, cum ar fi diareea, pot fi o caracteristica a COVID -19 și că aceasta suspiciune ar putea fi necesara să fie cunoscuta mai devreme la pacienții cu risc prezentând aceste simptome digestive, în loc să aștepte apariția simptomelor respiratorii. Cu toate acestea, sunt necesare alte studii pentru a confirma aceste descoperiri. „
Pentru aceia dintre noi care ar putea avea deja probleme intestinale, fiți atenți și păstrați jurnale de dispoziție alimentară care va vor ajuta la urmărirea oricăror simptome (legate de virus sau de orice fel!).
Vitaminele A și D în cantități mari – de la Chris Kresser: Acesta a fost un e-mail de la Chris: „Pe webinarul pe care l-am făcut weekendul trecut, am oferit mai multe idei pentru stimularea funcției imunitare în timpul focarului COVID-19. Printre ele s-au numărat Propolisul și vitaminele A și D cu doze mari (protocolul Coimbra). De atunci am dat curs unor cercetări care sugerează că propolisul și mega dozele din A și D ar putea să nu fie o idee bună, deoarece, în teorie, ar putea crește expresia convertirii angiotensinei. receptorii enzimelor (ACE2).
„În multe cazuri, botanicele, plantele și nutrienții precum Propolisul și vitaminele A și D au un efect modulator – adică reglează o funcție bazată pe ceea ce este necesar. Asta poate fi adevărat.
Cu toate acestea, deoarece coronavirusul ajunge în celulele noastre prin deturnarea receptorilor ACE2, cred că este înțelept să eviți declanșarea acelor receptori. Din acest motiv, sugerez evitarea Propolisului și dozelor mari de vitamine A și D (protocolul Coimbra) în timpul pandemiei COVID-19. Puteți (și ar trebui) să luati cantități adecvate de A și D din alimente și puteți suplimenta cu doze prin calcul personalizat de vitamina D, mai ales dacă aveți valorile de 25OH- Vitamina D sunt sub 40 mg/dL.(recomandarea noastra in doza personalizata  “https://abundenta.org/vitamina-d3forte-2000ui-ulei-20ml-600pic-dr-jacobs/ )
Nu este clar care este cercetarea pentru cele de mai sus. Cu toate acestea este un bun memento pentru a testa întotdeauna înainte de a suplimenta și că cel mai bun mod de a obține vitamine și minerale este prin dieta sau suplimente natural/organice .
Vitaminele C și D în cantități mari – Chris Masterjohn spune acest lucru în acesta postare: „… Nu folosesc doză mare de vitamina C, doar 200mg/zi (recomandam 1 lingurita,  din produsul pulbere Acerola https://www.abundenta.org/product-page/vitamina-c-fosfolipid ). În timp ce susțin studiul vitaminei C cu doze mari pe cale orală sau intravenoasă, sunt îngrijorat de faptul că vitamina C ar putea crește interferonul, care în SARS este un declanșator al „furtunii de citokine”. Drept urmare, stau departe de doza mare de vitamina C, preventiv.
„Evită Propolisul și mierea din aceleași motive. Deși continuu să iau în medie 3.000 UI de vitamina A si vitamina D din suplimente si din alimente. Sunt îngrijorat că acestea ar putea crește ACE2, proteina pe care virusul o folosește pentru a intra în celule.
 
ACTUALIZARE 18/03/20: ELDERBERRY/SOCUL
Există multe discuții în legătură cu Socul când vine vorba de COVID-19 și boala autoimună. Acesta este de la herbalistul Stephan Buhner de pe pagina sa de Facebook:
„a) Nu-mi place piureul și nu îl recomand în acest protocol, recomand frunze sau tulpinii.
b) frunzele, tulpina și fructele de Soc nu sunt aceleași lucruri, nu conțin aceiași constituenți, nu acționează identic în corp.
c) frunza este un modulator th1 / th2, adică MODULEAZA citokinele, crescându-le dacă sunt scăzute, coborând-le dacă sunt mari.
d) ACUM, cu Socul, există unele dovezi că ridică citokinele TNF-a și TH1, Există o oarecare problemă cu această declarație. Am remarcat Antiviralele pe bază de plante că LA Șoareci care au fost infectați cu malarie, utilizarea de sambucol, un extract de soc, TNF-a crescut, agravând starea. Apoi am observat că socul stimulează POSIBIL stimularea citokinelor TH1. Un alt studiu a descoperit că la 12 voluntari umani sănătoși, Socul a crescut de fapt citokinele TH1, în special TNF-a. Aceasta ar putea fi într-adevăr o problemă. . . sau nu.
e) În aceste studii, Socul a fost administrat atât șoarecilor, cât și bărbaților, ca un singur tip de planta.
f) NU Îmi place ELDERBERRY ca medicament din plante și NICIODATĂ nu o recomand; protocolul solicită frunze vârstnice, o plantă foarte diferită.
g) și, în cele din urmă, nu aș sugera în niciun caz socul ca utilizare pentru tratarea Covid’
 
CHRIS KRESSER, IBUPROFEN, MELATONINĂ
Chris Kresser a găzduit un webinar excelent care a discutat despre Covid-19. El subliniază importanța distanțării sociale și a spălării mâinilor, afirmând că: „Acesta este un maraton, nu un sprint. Deci vorbim de luni, nu de săptămâni. Este destul de nerealist să presupunem că acest lucru se va intensifica timp de o săptămână sau două; nu există nicio dovadă că se va întâmpla … vom avea de-a face cu asta o vreme. Cum va arăta în următoarele săptămâni și luni, va fi în mare măsură cât de agresiv este răspunsul nostru. Cu cât răspundem mai agresiv și mai eficient acum, cu atât va avea mai puțin impactul ulterior și mai puțin grav. ”
IBUPROFEN: Din acest articol : „Autoritățile franceze au avertizat că medicamentele anti-inflamatorii utilizate pe scară largă pot agrava coronavirusul.
„Ministrul sănătății, Olivier Véran, care este un medic calificat și neurolog, a replicat sâmbătă:„ Luarea antiinflamatoarelor [ibuprofen, cortizon …] ar putea fi un factor în agravarea infecției. În caz de febră, luați paracetamolul. Dacă luați deja medicamente antiinflamatorii, cereți sfatul medicului dvs.
„Oficialii din domeniul sănătății subliniază că medicamentele antiinflamatoare sunt cunoscute a fi un risc pentru cei cu boli infecțioase, deoarece tind să diminueze răspunsul sistemului imunitar al organismului.”
NOTĂ, așa cum arată acest articol, tradus din finlandeză aici: ”
Potrivit Olli Vapalahti , profesor la Universitatea din Helsinki, nu există dovezi că paracetamolul [acetominofen] este un medicament mai bun pentru coronavirus decât ibuprofenul, scrie Iltalehti.„Vapalahti spune că nu există dovezi că medicamentele antiinflamatoare ar submina sistemul imunitar al organismului și ar prezenta astfel un risc pentru pacienții cu boli infecțioase.”
Pentru aceia care urmează Protocolul AIP, motivul pentru care evităm ibuprofenul atunci când suntem pe protocol este faptul că pot fi inflamatorii. Și vrem să evităm inflamațiile excesive. (Vorbiți cu medicul dvs. pentru a vedea ce este cel mai bine pentru dvs.)
 
MELATONINA și SELENIUL:
„Melatonina s-a dovedit recent că reduce secreția de IL-1β și atenuează afecțiunile vasculare asociate inflamasoanele prin îmbunătățirea scurgerilor endoteliale și suprimarea inflammasomelor NLRP3. Pacienții cu afecțiuni CVD subiacente pot beneficia foarte mult de utilizarea melatoninei în tratamentul COVID-19.
„Seleniul este un scutier puternic al radicalilor liberi. Seleniul este considerat a fi eficient împotriva virusurilor precum Ebola, HIV și virusul gripal A [47, 48]. Cu toate acestea, seleniul este de asemenea un puternic inhibitor al enzimei care convertește angiotensina (ACE) [49]. Pacienții care suferă de boli cardiovasculare, hipertensiune arterială și diabet sunt adesea prescrise medicamente care inhibă ACE. Prin urmare, utilizarea seleniului în timpul infecțiilor cu COVID-19 poate fi problematică. Inhibitorii ACE cresc de fapt expresia ACE2, iar SARS-CoV-2 infectează celulele gazdă prin legarea cu receptorii ACE2 [50]. Receptorii ACE2 se găsesc pe celulele epiteliale pulmonare, intestine, rinichi și vase de sânge. Astfel, utilizarea inhibitorilor ACE fie prin medicamente sau suplimente riscă să crească infecția cu COVID-19 și să dezvolte complicații grave sau chiar fatale ale bolilor. “
Din nou, testați si vorbiți cu medicul dvs înainte de a suplimenta.
 
UPDATE 14/03/2020: SINDROMUL DE FURTUNĂ DE CITOKINE, FACTORI DE RISC CÂND VINE VORBA DE BOALA COVID-19 ȘI AUTOIMUNĂ:
In concluzie, predictorii unui rezultat fatal in cazurile de COVID-19 au inclus vârsta, prezenta bolilor subiacente, prezenta infecțiilor secundare si indicatori inflamatori crescuți in sânge. Rezultatele obținute din acest studiu sugerează, de asemenea, că mortalitatea prin COVID-19 s-ar putea datora „sindromului de furtună de citokine” sau a miocarditei fulminante ”.
Furtunile de citokine se întâmplă atunci când organismul începe să producă prea multe celule imune. Rezultatul este țesutul inflamat – mult mai mult decât este necesar. Dacă noi, ca pacienți autoimuni, nu avem deja inflamația sub control, acest lucru poate fi un motiv de îngrijorare. Ca întotdeauna, vindecarea intestinului este primul pas spre reducerea inflamației, iar eliminarea glutenului este primul pas pentru vindecarea intestinului.
În timp ce există multe lucruri de învățat despre furtunile citokinelor și cum /de ce se întâmplă și cum pot fi evitate, este extrem de important să știi despre pericolele potențiale – mai ales dacă aveți afecțiuni autoimune.
Spune-i medicului tău despre furtunile cu citokine și există un test disponibil pentru a prezice dacă se va întâmpla acest lucru ( http://www.synlab.ro/ro/home/servicii/servicii/analize-romania/imunitate/ ). Mulți medici și spitalele pot să nu fie conștienți că acest lucru este chiar o problemă.
„Un test ieftin, simplu, disponibil pe scară largă la majoritatea spitalelor la nivel mondial, poate ajuta la diagnosticarea sindromului de furtună de citokine, a spus Cron. „O proteină numită Feritină serică tinde să devină foarte mare în această tulburare”, a spus el. „Dacă sunteți suficient de bolnav pentru a fi într-un spital și aveți febră, ar trebui să obțineți o Feritină serică. De obicei, se întoarce în mai puțin de 24 de ore și aproape fiecare spital o poate face, iar dacă este ridicat, puteți să le prelucrați pentru sindromul furtunilor de citokine”
 
ANUMITE PLANTE POT AJUTA SAU NU PROBLEMELE CU CITOKINE.
IATĂ CÂTEVA IERBURI/PLANTE CARE TREBUIE LUATE PENTRU A ÎNCETINI SAU SUPRESA RISCUL UNEI FURTUNI DE CITOKINE (POATE SĂ NU FIE O LISTĂ COMPLETĂ, SĂ AVEȚI PRECAUȚIE ȘI SĂ VĂ FACEȚI PROPRIA CERCETARE). CÂND ESTE VORBA DE BOALA COVID-19 ȘI AUTOIMUNĂ, ACEST LUCRU ESTE DESTUL DE IMPORTANT:
 • Yarrow/Coada Soricelului
 • Vitamina D (trebuie luata ca prevenție, doza personalizata)
 • Ardei iute roșu
 • Usturoi
 • Ghimbir
 • Hrean
 • Silimarina
 • Zmeura rosie
 • Resveratrol (frunză de struguri)
 • Quercetin
 • Skullcap/Gura Lupului
 • Sunătoare
 • Ulei de arbore de ceai
Și aici o lista cu ierburile/plantele pe care NU trebuie sa le luati dacă sunteți bolnav (pot face lucrurile mai grave și pot promova producția de citokine). Din nou, este posibil să nu fie o listă completă, să aveți precauție și să faceți cercetarea dvs.:
 • Elderberry/Socul
 • Echinacea
 • Miere (si orice zahăr de orice fel înrăutățește)
 • Ciocolata
 • Ginseng
 • Argint coloidal
 • Kimchee
FACTORII DE RISC PENTRU DIFERITE TULBURĂRI DE AUTOIMUNITATE
**Acest articol de la Aviva Romm, MD, sugerează că Diabetul de tip 1 (și tipul 2) prezintă cel mai mare risc de complicații din cauza Covid-19, în timp ce Artrita reumatoidă, Lupusul și Scleroza multiplă prezintă, de asemenea, un risc mai mare. Articolul descrie, de asemenea, detalii despre recomandările pentru afecțiuni autoimune specifice. Ca întotdeauna, adresați-vă medicului dvs dacă aveți întrebări sau nelămuriri.
 
ALTE ASPECTE DE LUAT ÎN CONSIDERARE CU COVID-19 ȘI BOALA AUTOIMUNĂ.
Pentru cei dintre noi cu probleme autoimune, există un dezechilibru în celulele auxiliare Th1 și Th2. Celulele Th sunt tipuri de globule albe care ajută la echilibrarea sistemului nostru imunitar. La o persoană „normală”, un echilibru bun al acestor celule creează o mașină care funcționează fără probleme. Când cineva are o afecțiune autoimună, acest echilibru este eliminat. Așa că mulți dintre noi ajungem „Th1 dominant” sau „Th2 dominant”.
 
UN PIC M.AI MULTE DESPRE ACESTE CELULE AJUTATOARE
Celulele Th1 ajută la lupta împotriva infecțiilor, virusurilor și a unor tipuri de bacterii. Sunt pro-inflamatorii (amintiți-vă, inflamația este un lucru bun atunci când vine vorba de procesul natural al organismului cand are de-a face cu virușii și vindecarea!)
Celulele Th2 se ocupă de toxine, alergeni și alte tipuri de bacterii. Nu sunt inflamatorii.
Când vine vorba de boala COVID-19 și Autoimună, luați în considerare acest lucru: „Unele afecțiuni ale Autoimunei sunt de tip dominanta Th1 (in teorie): tiroidita Hashimoto, Diabetul tip 1, Scleroza multiplă, Crohn, Celiacă sau Artrita reumatoidă – majoritatea dintre noi cu aceste afecțiuni au o poziție Th1. Deci, este posibil să combatem mai bine răcelile, gripa și alte virusuri. CUM ati citit mai sus dacă luați corticosteroizi și alte medicamente imunosupresoare, acestea vă pot face mai vulnerabili la viruși.
Dacă aveți Lupus, IBD, Colită ulcerativă, Scleroderma, puteți fi de tipul 2 dominant.
*** Dacă sunteți dominant Th2, poate fi un moment bun să începeți să vă susțineți partea Th1. *** Vezi postările de la Dr. Kharrazian pentru mai multe informații despre cum să faci acest lucru.
Există întotdeauna excepții, unele pot avea afecțiuni de sănătate numeroase care trebuie luate în considerare, iar unele pot trece între dominanța Th1 și Th2. Medicamentele pe care le luați trebuie luate în considerare deoarece pot afecta imunitatea. Vă rugăm să apelați medicul dvs dacă aveți întrebări sau nelămuriri cu privire la sănătatea dvs. când vine vorba de boală autoimună.
Pentru mai multe informații despre Th1 și Th2, cum să determinați cine sunteți și cum să echilibrați aceste celule ajutatoare, citiți Dr. Datis Kharrazian
 
CE ÎNSEAMNĂ IMUNO-COMPROMIS SAU IMUNO-DEFICIENT?
Din acest articol referitor la diferența dintre boala autoimună și deficitul imunitar:
„ Bolile autoimune sunt cauzate de sistemul imun hiperactiv care duce la deteriorarea țesuturilor și organelor în absența unui stimul dăunător. Deficiența imunitară este o boală în care sistemul imunitar nu este capabil să creeze un răspuns imun împotriva invadatorilor străini, organismele datorate unui singur sau mai multor defecte ale sistemului imunitar. „
„Exemple de persoane cu sistem imunitar slăbit includ persoanele cu HIV / SIDA; pacienții cu cancer și transplant care iau anumite medicamente imunosupresoare; și cei cu boli moștenite care afectează sistemul imun (de exemplu, agammaglobulinemia congenitală, deficiență IgA congenitală). Riscul de a dezvolta o boală severă poate diferi în funcție de gradul de reprimare a imunității fiecărei persoane. ”
„Bolile de imunodeficiență primară (PI) sunt un grup de peste 400 de afecțiuni cronice rare, în care o parte din sistemul imunitar al organismului lipsește sau funcționează în mod necorespunzător. Deși nu sunt contagioase, aceste boli sunt cauzate de defecte ereditare sau genetice și, deși unele tulburări sunt prezente la naștere sau în copilărie timpurie, tulburările pot afecta pe oricine, indiferent de vârstă sau sex. Unele afectează o singură parte a sistemului imunitar; altele pot afecta una sau mai multe componente ale sistemului. Și în timp ce bolile pot diferi, toate au o caracteristică comună: fiecare rezultă dintr-un defect al uneia dintre funcțiile sistemului imunitar normal al organismului. ”
 
CE POT LUA PENTRU A AJUTA LA STIMULAREA SISTEMULUI IMUNITAR ATUNCI CÂND VINE VORBA DE BOALA COVID-19 ȘI AUTOIMUNĂ?
 • În primul rând, vă rugăm să vă consultați medicul înainte de a completa cu ceva, întotdeauna „testați nu ghiciți” pentru a vă asigura că aveți * nevoie * de o anumită vitamină sau mineral.
 • Nu căutați o pastilă magică care vă va face suprauman. Ne pare rău, dar asta nu există. Ce puteți face este să mâncați/ să faceți exerciții / să dormiți bine, să igienizați suprafețele (tastatura, telefoane, mese, mânere, robinete, mânere frigorifice etc) cu o soluție de 1/10 de apa/înălbitor să practicați obiceiuri de spălare a mâinilor, distanțare socială și sa nu va mai atingeti fața .
 • Dieta. Dacă mănânci o dietă bogată în fructe și legume in culorile curcubeului, te descurci grozav. Obținerea vitaminelor, mineralelor și a altor nutrienți din surse alimentare complete este întotdeauna cea mai bună. Evitați alimentele procesate și zahărul, dacă puteți.
 • Exercițiile fizice. Nu exagerați ci mișcați-va in fiecare zi.
 • Dormiti. Nu subestimați puterea de vindecare a somnului. Dacă suntem obosiți și dărâmați, corpurile noastre vor fi mai susceptibile la infecții. Scopul este de 7-9 ore pe noapte.
 • Vitamine suplimentare. Unii pot constata că suplimentarea cu vitaminele A, C, D, E, precum și Glutation, magneziu și zinc poate ajuta la stimularea sistemului imunitar. Recomandare completa Regenerarea Imunitatii
 • Melatonina poate ajuta la evitarea unei furtuni de citokine .
 • Suplimente care acceptă partea ta Th1 dacă ești Th2 dominant
NOTĂ: Nu cumpărați suplimente in prostie de pe rafturi. Faceți-vă cercetările, obțineți suplimente făcute în mod corespunzător, care nu conțin gluten, soia, porumb sau alte materiale de umplere potențial inflamatorii. Mai multe suplimente pe care le recomandam gasiti aici https://www.abundenta.org/suplimente
 
CÂTEVA LUCRURI DE EVITAT CU COVID-19 CÂND VINE VORBA DE BOALA AUTOIMUNĂ – MAI ALES CÂND SUNTEM INFECTAȚI:
 • Soc. A lua Eldberry înainte de a contracta un virus poate fi de ajutor, dar fiți atenți dacă sunteți deja bolnav. Cei care se îmbolnăvesc de COVID-19 experimentează o producție excesivă de citokine. Din acest studiu: „Concluzionăm din acest studiu că, pe lângă proprietățile sale antivirale, Extractul de Sambucol Elderberry Socul activează sistemul imunitar sănătos prin creșterea producției inflamatorii de citokine.” Este deosebit de important dacă sunteți dominant Th1 (a se vedea mai sus). A apela la starea evidentă, adică evitarea zahărului, a cofeinei și a alcoolului atunci când sunteți bolnav nu va ajuta organismul să lupte împotriva a ceea ce se întâmplă de fapt. Acestea trebuie efectuate preventiv.
 • Sa nu credeți ca un vaccin antigripal va va ajuta cu acest nou virus. De fapt, vă poate face mai susceptibil. Un vaccin poate fi facut si la un an distanță și, până atunci, virusul s-ar fi putut modifica, astfel încât vaccinul nu va funcționa.
 • Să fii în preajma oamenilor, chiar dacă te simti bine sau nu ai simptome. Nu pretinde că ești ok. Este posibil să prezentați riscul de a infecta sute de alte persoane. Rămâi acasă dacă poți.
REZUMAT:
Folosiți bunul simț, nu stați in aglomerație, nu participați la evenimente externe, dacă nu este neparat necesar. Nu stocați lucruri de care nu aveți nevoie, cum ar fi măști, produse de igienizare, etc.
Înțelegeți starea dvs. și vorbiți cu medicul dvs despre orice îngrijorare.
Mâncați bine. Spălați-vă pe mâini. Nu va mai atingeți fața. Mergeți la plimbări. Meditați. Toate aceste lucruri vă pot ajuta să vă impulsionați sistemul imunitar.
Da, pentru unii dintre noi trebuie să fim foarte atenți la acest nou virus. Da, avem multe de învățat să mergem mai departe, deoarece aceste virusuri și pandemii vor fi ceva obișnuit în viitor.
Încă un lucru: pentru Dumnezeu, nu mai urmăriți știrile. Una este să fii informat, dar alta este să fii atât de îngrozit de ceea ce se întâmplă din cauza exagerărilor media. Se hrănesc cu frica noastră. Nu le hrăni. Dacă alegeți să urmăriți / ascultați știrile, obțineți întreaga imagine și faceți alegeri bazate pe fapte, nu pe frică. Cercetați faptele, informați-vă, folosiți bunul simț.
Voi actualiza această postare după cum este necesar.
Fii bine, pentru binele tuturor.
 
Acest articol este furnizat doar în scop informativ. Vă rugăm să contactați medicul dvs. dacă aveți vreo întrebare cu privire la sănătatea dumneavoastră.
 
 
PS : Intrați pe Grupul de Suport al Pacienților cu afecțiuni tiroidiene și autoimun tiroidiene pentru sursele externe oficiale
Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.