Conexiunea EBV, cancerul de sân și bolile autoimune!

Virusul Epstein-Barr (EBV) este unul dintre cele mai frecvente virusuri găsite la om. De fapt, aproximativ 50% dintre copii au fost expuși de la o vârstă fragedă, iar la maturitate se crede că cel puțin 95% din populație a fost afectată. Împreună cu herpesul, sindrila și varicela, EVB face parte din familia herpesvirus (herpesul HHV-4). EBV poate provoca mononucleoza („boala sărutului”), dar de obicei nu o face. De fapt, aceasta este problema – majoritatea infecțiilor cu EVB nu sunt vizibile, chiar și atunci când sunt active în organism. În timp ce pentru majoritatea oamenilor nu prezintă consecințe imediat serioase (altele decât mizeria de simptome asemănătoare frigul și oboseala), pot prezenta consecințe asupra sănătății pe termen lung …

Odată ce veți fi afectat de EBV, nu va dispărea niciodată. Rămâne latent pe tot parcursul vieții.

Cu toate acestea, există mulți declanșatori care pot furniza combustibil virușilor și agenților patogeni din organism, astfel încât un virus inactiv poate deveni reactiv. Acești declanșatorii includ expunerea la radiații, pesticide, erbicide, vapori de vopsea și mucegai. Poate fi, de asemenea, legat de deficiențe nutriționale, vătămări corporale, expunere toxică la metale grele și traume emoționale. EBV poate fi reactivat ori de câte ori imunitatea dvs. defensivă este în jos. Femeile care au trecut printr-o schimbare majoră a vieții, cum ar fi moartea unui soț sau chiar menopauza, pot fi deosebit de susceptibile la reactivarea virusului. În timp ce reactivarea nu este prezentă întotdeauna cu simptome, este posibil să aveți oboseală, dureri musculare și articulare, umflarea ganglionilor limfatici și alte simptome asemănătoare gripei.

Persoanele cu sistem imunitar slăbit au mai multe șanse de a dezvolta simptome atunci când EBV se reactivează. Ceea ce trebuie să știți este că virusurile herpetice, cum ar fi EBV, sunt adesea în spatele tulburărilor autoimune, cum ar fi Lupusul, MS și tiroidita Hashimoto.

Și EBV ar putea chiar să alimenteze cancerul de sân. Medicii rareori caută EBV ca o cauză a bolii, deoarece pacientul este adesea asimptomatic virusului. Cu toate acestea, o persoană care suferă de o afecțiune tiroidiană, tulburare autoimună sau cancer a avut probabil un caz de „boala sărutului” în zilele de colegiu, care nu a părăsit niciodată organismul. Pur și simplu a staționat în interiorul corpului și a început să provoace probleme grave. Și nu este doar mono, ci sindrila, herpes și o multitudine de alte virusuri. De ani de zile, cercetătorii au legat virușii de dezvoltarea cancerelor, cum ar fi diferite limfoame. Recent, totuși, legătura cu cancerul de sân a fost considerată a fi incredibil de puternică .

Studiile cercetătoriilor au descoperit că 30-50% dintre pacienții cu cancer mamar au avut EBV. Alții au pus numărul mult mai mare, până la 90%. Unele cercetări indică ideea că în majoritatea cazurilor cancerul este cauzat în parte de un virus. Totuși, pacienților li se spune des că EBV sau alți viruși nu pot fi o problemă. Aceasta se poate datora faptului că testele de sânge arată anticorpi care indică o infecție din trecut, nu una actuală sau că medicii nu cred să o caute.

EBV și cancerul de sân

Într-un studiu publicat în EBioMedicină în 2016, cercetătorii Gerbury Wulf, MD, doctor în Divizia Hematologie /Oncologie din Centrul Medical Beth Israel Deaconess, a raportat că EBV poate accelera dezvoltarea cancerului de sân malign. Cercetătorii au descoperit că celulele sânului legate de virusul Epstein Barr a redus pragul de transformare intr-o forma deosebit de agresivă de cancer.

Credem că „dacă o tânără femeie dezvoltă EBV în timpul adolescenței sau mai tarziu, celulele ei epiteliale de sân vor fi expuse la virus și pot fi infectate. În timp ce pentru majoritatea persoanelor fizice nu vor exista consecințe pe termen lung, în unele infecția poate lăsa cicatrici genetice și să schimbe metabolismul acestor celule”,a explicat Wulf. În timp ce acestea sunt schimbări subtile, decenii mai tarziu, poate facilita formarea cancerului de san.

Un studiu realizat în 2014 a constatat o „asociere puternică între EBV și carcinomul de cancer mamar la pacienții sudanezi și ameliorarea epigenetică considerabilă a supresoarelor tumorale care fac probabil un rezultat sau o asociere cu oncogeneza virală”. Cercetatorii au detectat EVB în toate biopsiile cancerului mamar și nici unul în biopsiile normale de țesut mamar . Cancerul de sân este cel mai frecvent cancer la femeile sudaneze și, interesant, există o frecvență foarte scăzută a mutațiilor BRCA la pacienții sudanezi cu cancer de sân.

Un alt studiu publicat în 2015 a constatat o asociere între EBV și dezvoltarea cancerului de sân. În timp ce studiul a avut rezultate inconsecvente, cercetătorii au ajuns la concluzia ca EBV și alți viruși pot juca un rol într-o etapă ulterioară în dezvoltarea cancerului de sân. Cercetători, de asemenea, au emis ipoteza că acest lucru ar putea explica nivelurile ridicate de IgG asociate cu cancerul de sân. Alții au presupus că lupta împotriva virusului ar putea să evacueze sau să atenueze răspunsul imun, ceea ce ar putea ajuta la distrugerea cancerului.

Numeroși alți cercetători au concluzionat că rolul EBV în dezvoltarea și progresul cancerului mamar, precum și în tulburările autoimune nu poate fi trecut cu vederea și trebuie investigate în continuare . Cancerul are o cauză cunoscută, iar acest virus este unul din ele. Prin urmare, dacă echipa dvs. medicală nu este conștientă de această conexiune, va trebui să fiți propriul dvs. avocat și să vă controlați – ceea ce este întotdeauna o idee bună.

Ce puteți face acum pentru a reduce riscul de cancer de sân

Mulți compuși naturali au o capacitate de a suprima activarea virală. Orice aliment, supliment sau ulei esențial care este considerat antiviral și /sau antibacterian care poate susține sistemul imunitar și ficatul pot ajuta.

Probabil aveți multe dintre aceste ierburi benefice și condimente, uleiuri esențiale și suplimente deja:

 • Gheara Pisicii Cats Claw- este puternică impotriva agenților patogeni și a virusilor.
 • Cilantro este fantastic pentru îndepărtarea metalelor grele. Este, de asemenea, antibacterian și antiviral, astfel încât suprimă EBV.
 • Balsamul de lămâie este antiparazitar, antiviral și antibacterian, ceea ce îl face puternic împotriva EBV.
 • Rădăcina de Licorice este puternic antiviral și oprește viruși de la reproducere. De asemenea, împinge virusul din organism creând un mediu inospitalier pentru găzduirea unor astfel de viruși.
 • Pătrunjelul este un luptător puternic pentru patogeni și vizează paraziții, bacteriile și ciupercile.
 • Turmericul este ultimul luptător pentru inflamații, inclusiv pentru inflamația din creier care apare ca rezultat al EBV.
 • Aloe Vera este antivirală, antibacteriană, anti-fungică și anti-parazitară. Studiile au arătat că este utilă pentru direcționarea agenților patogeni legați de cancerele de colon, stomac și rectal.
 • Iodul protejează de virușii Tiroidieni, cum ar fi EBV, încludeți alimente bogate în iod în dieta dvs.
 • Rădăcina de brusture susține ficatul, astfel încât poate elimina agenții patogeni.
 • Alimentele sărate (alimente găsite în în natură, fără a fi plantate de oameni, algele) sunt uimitoare. Ele sunt ambalate cu adaptogeni, ceea ce înseamnă că sunt esențiale pentru a ajuta corpul să se adapteze la ceea ce ne oferă viața. Alimentele sălbatice nu numai că păstrează nivelurile de vitamine și minerale pe care natura le-a creat, ci și că ele conțin informații și mecanisme critice de supraviețuire în celule. Când le ingerăm, beneficiem de această protecție.
 • Astaxanathinul, luteina, quercetinul și seleniul prezintă, de asemenea, o protecție puternică împotriva activării EBV.
 • Vitamina E și suplimentarea cu Seleniu este, de asemenea, o idee bună deoarece virușii tind să epuizeze aceste substanțe nutritive esențiale.
 • Vitamina B12 ajută la protejarea nervilor și a creierului asupra EBV. EBV este unul dintre virusurile care declanșează NF-kB, iar activarea NF-kB a fost legată de diferite forme de cancer. S-a arătat că acidul alfa-lipoic (ALA) inhibă NF-kB. NAC a fost, de asemenea, descoperit a fi antiviral și oferă o reducere semnificativă a NF-kB.
 • Vitamina D inhibă de asemenea EBV. Și ca NAC și ALA, inhibă NF-kB și reduce inflamația rezultată declanșată de EBV. (Veți găsi mai multe remedii la sfârșitul acestui articol.) Este important de reținut că statutul scăzut de vitamina D împiedică răspunsul sistemului imun la EBV și cancer. Mai mult, tinerii cu status redus de vitamina D și reactivitate ridicată a anticorpilor la EBV au un risc crescut de a dezvolta MS.
 • Citricele s-au dovedit a fi eficiente împotriva EBV activ. Cercetătorii au descoperit ca d-limonenul extras din coaja suprima TPA, care este promotorul tumorii asociat cu EBV. Prin urmare, uleiurile esențiale de mirt și de lămâie pot fi, de asemenea, util datorită d-limonenului pe care îl conțin.
 • Myrtle este, de asemenea, antiviral, antiinflamator și conține alți compuși chimio-preventivi.
 • Ghimbirul blochează de asemenea TPA, precum și expresia antigenilor EVB, blocând astfel activitatea virală și tumorală asociată cu EBV.

Produse de evitat pentru a vă minimiza riscul de EBV și cancer

La fel de important ca și „ce să măncăm” este ceea ce NU trebuie „să măncăm”. Dacă aveți simptome sau credeți că aveți EBV activ, este posibil să evitați laptele, ouăle, porumbul și grâul până când situația este rezolvă. De obicei, recomand să evitați grâul și porumbul indiferent cum ar fi. Evitați întotdeauna grăsimile nesănătoase și uleiurile de gătit cum ar fi uleiurile de canola și soia. Și amintiți-vă că expresia genetică este activată sau oprită de factorii stilului de viață. Ce mănânci, ce beți, ce faceți și ce gândiți determină expresia genetică. 

Asigurați-vă de sănătatea voastră și corpul vostru vă va mulțumi. Amintiți-vă că după infecția inițială, EBV rămâne în corp pe tot parcursul vieții. Trebuie să fie ținut latent să nu se reactiveze. Și fiind foarte probabil că ați fost expus la EBV, ar fi prudent să includeți recomandările de mai sus în dieta zilnică sau săptămânală. Vă puteți reduce riscul ca EBV să nu distrugă sănătatea dvs. Vă rugăm să contribuiți la creșterea gradului de conștientizare a legăturii dintre EBV și cancer prin împărtășirea acestui articol cu ​​prietenii și familia!

Sursa: https://thetruthaboutcancer.com/epstein-barr-virus-breast-cancer-connection/

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.