CHAKRA VISHUDA Tulburările tiroidiene: Găsirea Rezonantei

CHAKRA VISHUDA Tulburările tiroidiene: Găsirea Rezonantei

„În luna iunie a anului 2011, ochii mei s-au deschis datorită epidemiei moderne a tulburărilor tiroidiene.

Am fost diagnosticata cu tiroidita Hashimoto acum o lună, și nici măcar nu știam ce înseamnă asta.

Cercetând în continuare, am descoperit că, în condițiile Tiroidei precum Hashimoto, hipotiroidismul, hipertiroidism și cancerul tiroidian, toate au fost în creștere exponențială în ultimii ani.

Cancerul tiroidian, de fapt, este acum cea mai rapidă creștere de tip cancer. Studiind aceste condiții atât la mine  cât și la  clienții mei, înțeleg, acum că glanda tiroida este o parte dinamică, vitală și frumoasă a anatomiei noastre. Cu toate ca Tiroida este uimitor de complexă cu numeroase functii chimice si biologice, poate fi, de asemenea, în mod surprinzător de simplu in a lucra cu ajutorul tehnicilor adecvate de echilibrare.

Există mai mulți factori care contribuie, care pot duce la o boala tiroidiana. Legături directe la nivelul intestinului subțire, suprarenalele, splina, hipofiza, hipotalamusul, glanda timus, stomacul și chakra gâtului sunt relativ comune.

Chakra gâtului, în special, este unică de celelalte chakre, deoarece dispune de 7 camere de funcționare pe verticală în sus in lungimea gâtului, în timp ce alte chakre sunt în formă mai mult ca spirala de discuri.

Fiecare dintre cele 7 camere ale chakrei gâtului se corelează cu una dintre celelalte chakre, iar aceste camere sunt în cazul în care este metabolizată informația din fiecare chakra, sortate si asimilate cu celelalte chakre. Camerele chakra gâtului caută în permanență rezonanță unele cu altele și cu noi.

În cazul în care rezonanța nu pot fi atinse, camerele pot fi blocate și energiea prinsă in capcană. Aceasta energie blocată poate interfera semnificativ cu sanatatea si vitalitatea tiroidei, care sta ca un fluture fragil în aceste camere. Aceste blocaje, de asemenea, ne împiedică să avem acces deplin spre înțelepciunea și experiența noastră.

Putem vorbi doar de chakre libere,neblocate, astfel chakrele blocate pot limita sever  capacitatea noastră  in exprimarea deplină și completă de sine.

Deci, ce este rezonanța și cum putem realiza această stare optimă?

Pentru a răspunde la aceste întrebări avem nevoie să înțelegem mai întâi relația dintre chakrele noastre si sufletul nostru.

  • Partile corpului pe care le influienteaza chakra VISHUDA: functia glandei tiroide si a paratiroidelor, zona gatului, a cefei, a maxilarelor, urechile, organele vorbirii, caile respiratorii
  • Esofagul, faringele, laringele, glandele salivare, amigdalele. Este legata de procesul complex de hranire fizica si subtila (hrana energetica: imbogatire sufleteasca prin accesul in lumile superioare ale Universului).
  • Perturbarile energetice la acest nivel se manifesta prin: incapacitate de a exterioriza sentimentele, emotiile ( teama de critici, de izolare ), dificultati in exprimarea ideilor convingerilor, stari interioare contradictorii care pot genera nemultumire permanenta, timiditate excesiva, retragere, inchistare, senzatia de „nod in gat”, apatie, depresie, indiferenta, lipsa blandetei, capacitate de concentrare scazuta, lipsa de incredere in ceilalti, nehotarare si incapacitate de a lua decizii.
  • Probleme de sanatate care pot aparea datorita persistentei
  • Accentuarii dezechilibrelor: afectiuni in zona gatului (amigdalita, faringita, laringita), afectiuni legate de aparatul auditiv (otite, tinitus, acufenie), afectiuni ale glandei tiroide (hiper,hipotiroidie, noduli tiroidieni), dificultati de vorbire (balbaiala, pierderea vocii), dureri de ceafa, spondiloza cervicala, probleme ale articulatiei temporo-mandibulare, afectiuni bucale, halena, ganglioni inflamati ai gatului.

Așa cum sufletul nostru progresează, toate experiențele noastre sunt stocate în chakrele noastre, și de fiecare dată când vom începe o nouă călătorie, vom construi pe înțelepciunea acelor experiențe anterioare care sunt deja codate în chakrele noastre. Unii oameni tineri doar par să aibă o cunoaștere adultă cum ar fi și o înțelegere a conceptelor pe care ei nu le-au învățat, ci pur și simplu par să le știe.

Aceste „suflete vechi” și cu mare înțelepciune sunt incredibil de importante în perioadele când lumea are nevoie de indivizi cu experiență pentru a ne conduce spre schimbare.

De fapt, ne apropiem în prezent de un vârf al existenței noastre umană, iar acest lucru este un timp foarte provocator, puternic și critic. Din fericire, planeta noastră este în prezent încărcată cu „suflete vechi”, care ne pot ajuta să navigam spre soluții.

E ca și cum am fost aici mai înainte, există modalități mai bune de a fi, iar chakrele noastre dețin aceste informații.

Cu informațiile stocate în chakrele noastre, noi toți venim pre-echipati cu abilității și cunoștințe pentru a ajuta la schimbarea cursului existenței noastre, și avem nevoie doar să le atingem în noi înșine pentru a accesa aceste resurse.

Atunci când vom realiza această conexiune internă, și suntem capabili să realizăm ceea ce știm, simțim ceea ce știm, ceea ce cunoaștem vom urca la un nivel foarte profund, atunci vom crea rezonanță în noi înșine. Noi știm cumva, vedem, auzim și simtim drumul noastru interioar, forța motrică din interiorul ne obligă să studiem anumite discipline sau ne atrage către anumite persoane, locuri sau animale. Când în calea noastră sufletească interioară, ca și cum ceva în interiorul nostru dintr -o dată revine la viață. Acest lucru este o rezonanță, și se simte puternic.

E o putere, un cunoscător, o înțelepciune și sufletul nostru cântă cu adevărat când ridicăm vălul în cele din urmă a ceea ce am uitat, și înceapem să ne amintim cine suntem cu adevarat.

Ne simțim în viață și intregi. Menținerea rezonanței poate fi o provocare într-o lume în care tradițiile, normele și conformitatea sunt uneori evaluate mai mult de auto-exprimare individuală .. școala, religia, politica și comunitățile fiecare joaca un rol în definirea și consolidarea a ceea ce este adevărat sau nu este adevărat, drept sau greșit, moral sau imoral, acceptabil sau inacceptabil, bun sau rau în cadrul culturilor noastre respective cu toate acestea, cunoștințele stocate în chakrele noastre oferă fiecăruia dintre noi, propria noastră busola personală pentru a naviga in viața noastră.

Această busolă internă poartă înțelepciunea trecutului nostru și va intra în conflict în mod inevitabil, cu unele dintre standardele culturale și opiniile altora.

Conflictul cu vocea noastră interioară este în mod tipic instigatorul activismului, sau la un nivel mai subtil, pur și simplu, alegând drumul mai puțin călătorit. Este, de asemenea, această voce interioară cea care ne mișcă de a se angaja cu noi înșine și cu comunitatea noastră într-un mod mai semnificativ.

Gândiți-vă la ceea ce a simțiti atunci când deveniți brusc inspirat să achizitionați o pictura sau o fotografie, sau când părăsiți zona de confort şi vă alăturați unui grup social sau luați lecții de canto sau vă schimbați complet cariera, sau ați decis să aveți un copil.

Există, de multe ori un impuls intern în alegerile noastre de viață care ne împinge spre rezonanță cu chakrele noastre și sufletul nostru. Adesea, tulburările tiroidiene sunt asociate cu lipsa de „a vorbi pentru tine”. Dar este atât de mult mai mult decât atât.

Luând cuvântul de mai sus nu trebuie neapărat să vină prin cuvintele tale. Acesta poate fi exprimat în alegerile pe care le faci in viata ta, care aduc armonia vocii interioare.

Găsirea păci în noi înșine și viața confortabilă, în cadrul structurilor stabilite ale comunității noastre este un dans delicat in care inima, mintea, intuiția poate compromite toate intr-o joacă împreună.

Având în vedere amplasarea tiroidei, la intersecția tuturor acestor căi, nu este surprinzător faptul că problemele tiroidiene se pot manifesta ca urmare a acestor lupte.

Atunci când ne găsim pacea în noi înșine, tiroida va prospera. Atunci când există congestie și o lipsă de exprimare adevărată din suflet, este dificil de a menține glanda tiroidă sănătoasă, indiferent de dieta, medicamente sau suplimente.

Tiroida va fi mult mai iertătoare de nivelul dietei noastre, de stilul de viață și de stres dacă suntem cu adevărat pe drumul pe care am fost destinati să meargem. Dacă suntem capabili să găsim rezonanța în cazul în care putem trăi și iubi în pace și în armonie cu capul și inima, oferim o protecție pentru a depăși alți factori, care, altfel, ar putea oferi o provocare pentru Tiroida.

Gasirea rezonantei noastre interioare ne poate activa capacitatea naturala a corpului nostru de a se vindeca și a simți mai multă bucurie. Nu vor fi atât de ușor declanșate circumstanțele exterioare, atunci când avem pace în interior. Nu vom avea nevoie de meditație, dar oferă un rezultat similar.

Având canalele clare prin gatul nostru ne permite să accesăm înțelepciunea din chakrele noastre, asa ca am experimenta viața noastră într-un mod mai conectat, complet. De asemenea, atunci când toate camerele sunt deschise și deblocate, suntem capabili să vorbim și să ne miscăm într-un mod in care să reflecte gradul de conștientizare a tuturor.

Ne simțim mai întregi, pentru că am accesat totalitatea experienței noastre.

Aici este un exercițiu simplu și rapid, care se poate face zilnic pentru a ajuta imediat congestiile blocate în chakra gâtului:

》Începând cu centrul gâtului peste Tiroida, utilizați indexul și degetul mijlociu de la ambele mâini. Întinde ușor degetele de la mana dreapta si mergi până la nivelul maxilarului, degetele de la mana stangă foloseşte-le si întinde până la guler (baza gatului). Se repetă acest lucru pentru cele 6 coloane verticale rămase.

In final prin utilizarea degetul mare și degetul mijlociu masați in vârful fluturelui (tiroidei) foarte blând dreapta si stanga pe partea de sus si in jos a gatului pentru a reseta Glanda Tiroida. Se repetă zilnic pentru a ajuta la vindecarea gatului, chakrele si tiroida.

Prin purificarea chakrei vishudha putem indeparta pt totdeauna starile de nemultumire interioara fata de propria persoana sau fata de alte subiecte. De asemenea, putem sa ne apropiem mai mult de scopul vietii şi sa incercam sa-l cautam. Un rol important în practica spirituala il are scopul vietii.

Oamenii care traiesc fara sa se gandeasca la acest subiect din cand în cand, se pot indeparta de el fara sa fie constienti. Poate pentru tine asta înseamnă „nu”, fără a simți nevoia de a da o explicație. Poate că înseamnă sa începi să scrii acea carte care este în interiorul tău.

Poate că înveți ceva nou care a fost mereu in tine. Poate ca ai visat mereu un loc, iar acum este timpul pentru a aduce acel vis în viață. Orice ar fi, face ca inima ta să cânte, să sară din corp și sa fie o încântare a sufletului. Lasă să înceapă. Cu dragoste, Tara”

Sursa : Chakra Thyroid Autor: Tara Beck este fondator si practicant avansat al programului de Medicina a Energiei si Practicant al Pasajului Energiei.

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.