Ce este SIBO ? partea 2-a

Aceasta este partea a 2 dintr-o serie despre tratarea SIBO.
Simptomele principale ale SIBO
Cand ai bacterii prea multe în intestin vor începe să se hrănească din particule nedigerate din alimente. Bacteriile ajuta amidonul  să fermenteze. Procesul de fermentare produce hidrogen gazos ca produs secundar. Dacă ați favorizat dezvoltarea bacteriilor, atunci bacteriile vor avea timp de o zi să mănânce mâncarea – înainte ca organismul tau să înceapă digestia acestora.
Cu tipul de „producător de metan” în SIBO există, de asemenea, o creștere de Archaea, care sunt organisme monocelulare fără un nucleu. Archaea se hrănește cu hidrogen, dar ele produc metan ca produs secundar. În ambele cazuri, se va termina cu o mulțime de gaz în intestin.
Ce se întâmplă când intestinul este plin de gaz? Ei bine, cel mai evident este că veți avea flatulență și / sau eructații. Gazul de asemenea, poate provoca balonare severă. Chiar dacă sunteți slabă, balonarea poate fi atât de rea încât vei arata ca ai fi gravida în 5 luni . Nu este de râs, dar îmi place să glumesc că atunci „când sunt ca un balon cu aer cald și, dacă mă vedeți plutind, vă rog să mă coborâti. 😉” În cel mai rău caz,în zilele cu balonare  severă simți că ești în ultima lună de sarcină. O altă problemă care apare uneori în SIBO sunt durerile abdominale severe. Acest lucru se datorează faptului că intestinele sunt sensibile la presiune, astfel încât chiar și o cantitate mică de gaz poate provoca durere. Durerea poate fi, de asemenea, cauzată de hipersensibilitate viscerală. Dr. Christina Lasich descrie sensibilitatea viscerală foarte bine prin compararea cu o arsură solară. Atunci când pielea devine arsă, chiar și cea mai mică durere doare. Aceasta este hipersensibilitatea. Ei bine, acest lucru se poate întâmpla atunci când intestinul este deteriorat cronic, ceea ce face durerea mai intensă.
Două simptome comune în SIBO sunt diareea și constipația.
– Hidrogenul care produce SIBO este asociat cu diareea. Metanul, care încetinește motilitatea (tranzitul substanțelor prin intestine), este asociat cu constipația. Cu toate acestea, este posibil să aveți și hidrogen și metan prezent, așa că având accese alternative de la ambele,puteti suferi si de diaree și de  constipație care sunt simptome ftecvente în SIBO.
Simptome SIBO :
-scaune cu miros urat
-balonari si gaze
-constipatie
-diaree
-dureri de burta
-zgomote la nivelul intestinului
Dacă ar fi doar problemele digestive despre care vorbeam, atunci SIBO nu ar fi o problemă. Dar intestinul nostru este responsabil pentru mult mai mult decât digestia mâncărurilor. Problemele în intestin pot provoca alte probleme, inclusiv malnutriție, probleme neurologice, probleme psihologice și probleme ale pielii.
Malnutriție în SIBO
Digerirea începe în momentul în care pui ceva în gură. Mestecarea începe să descompună amidonul prin salivă. Acizii puternici din stomac descompun proteinele. Sucurile pancreatice din ficat si fiere se varsă în intestinul subțire în cazul în care acestea se amesteca cu acizii din stomac pentru a descompune glucidele, proteinele ​​și grăsimile. Aici, în intestinul subțire, are loc cea mai mare parte a digestiei. Și de aceea, în intestinul subțire, nutrienți sunt absorbiți.
În intestinul subțire sunt defalcate produsele alimentare astfel încât să putem obține substanțele nutritive de care avem nevoie.
Există două modalități prin care SIBO cauzează malnutriția:
 
 • Bacteriile concurează pentru nutrienți
 • Bacteriile produc produși secundari care irită și inflamează intestinul subțire, împiedicând absorbția nutrienților
De exemplu, Bila ajută de obicei descompunerea grăsimilor. Când ai SIBO , bacteriile deconjugate (perturba) sărurile biliare, ceea ce conduce la cantități insuficiente de absorbție a grăsimilor. Acesta nu este un lucru bun! Corpul tău se bazează pe grăsimile alimentare pentru a transporta vitaminele solubile în grăsimi. Acesta este motivul pentru care SIBO poate provoca deficiențe în vitaminele A, D și E. Vitamina K este, de asemenea, o vitamină liposolubilă. Cu toate acestea, este produs al fermentației, deci este rar în SIBO.
 
 • Deficit de vitamina A = sistem imunitar slab, probleme de vedere, cum ar fi orbirea de noapte
 • Deficit de vitamina D = sănătate precară osoasă, probleme hormonale, risc crescut de cancer
 • Deficit Vitamina E = slăbiciune musculară, tulburări de vedere, imunitate slabă
Acizii grași neabsorbiti pot cauza, de asemenea, alte probleme nutriționale. Acizii se pot lega cu minerale precum calciu și magneziu (important pentru sănătatea oaselor) formează „săpunuri” pe care corpul tău nu le poate ceda. Acest lucru crește foarte mult riscul de boli ale oaselor.
Deficitul de vitamina B12 este, de asemenea o problemă majoră în SIBO. Bacteriile consuma B12 înainte ca organismul să le poată absorbi. B12 are mai multe roluri importante, inclusiv pentru a face ADN și pentru păstrarea  sângelui și celulelor nervoase sănătoase.
Fără suficientă vitamina B12, puteți experimenta simptome cum ar fi:
 
 • Oboseală
 • Depresie
 • Confuzie
 • Memorie slabă
 • Probleme ale nervilor, cum ar fi amorțeală sau furnicături
 • Anemie megaloblastică
Și acesta este doar vârful aisbergului! Deoarece bacteriile pot inflama și pot deteriora cilii sensibili ai mucoasei intestinului subțire, organismul poate avea probleme de absorbție a tot felul de substanțe nutritive. Poți avea o dieta incredibil de sănătoasă plină de Superfoods, dar nu îți va face nici un bine în cazul în care organismul nu poate absorbi nutrienți!
Simptomele psihologice ale SIBO
Recent, experții au ajuns să recunoască o legătură puternică între creier și intestine. Ei numesc acest lucru axa intestin-creier. Axa intestin permeabil-creier este atât de puternică încât bacteriile intestinale sunt acum adesea menționate ca „al doilea creier.” Axa intestin-creier nu este chiar o nouă descoperire.
De peste 100 de ani, oamenii de știință au recunoscut faptul că, creierul poate influența intestinul. Un exemplu este chirurgul William Beaumont, care, în anii 1830, a constatat că schimbările stării de spirit afectează secrețiile gastrice din intestin. Chiar și oamenii care nu au un istoric medical pot recunoaște axa intestin-creier. Gândiți-vă: atunci când sunteți stresat, faceți de multe ori indigestie. Atunci cand ești deprimat, simți de multe ori nevoia de a mânca. Ce este nou în jurul axei intestin-creier este că cercetătorii în cele din urmă si-au dat seama că este o stradă cu două sensuri. De fapt, mai mult ca o stradă cilindrică. Creierul afectează intestinul, iar intestinul poate afecta creierul. De exemplu, stresul este considerat a fi o cauză majoră a SIBO. Dar un intestin deteriorat poate afecta, de asemenea, creierul și să te simți stresat. Din acest motiv, stresul poate fi atat o cauză cât și un simptom al SIBO.
Axa  intestin-creier este destul de complexă, mai ales atunci când se ia în considerare faptul că există miliarde de neuroni în creierul nostru, mii de miliarde de bacterii în intestinele noastre și peste 1.000 de specii diferite de bacterii în intestin. Evident, există o mulțime de lucruri  de analizat!
Marea majoritate (90%) din producția creierului trece prin zona pontomedulara, trunchiul cerebral , care apoi se duce la nervul vag. Nervul vag trece prin inima, esofag, plamani și în intestin.
Studiile arată că modificările intestinale de microbiota pot afecta creierul. (* Microbiota, de asemenea, cunoscuta sub numele de flora intestinală, este un termen care include toți microbii care trăiesc în intestin, inclusiv bacterii, Archaea, fungi și virusuri). Microbiota influențează creierul chiar și atunci când sistemul imunitar nu este activat, ceea ce înseamnă că microbiota  „vorbește” în mod direct cu creierul! 
Rețineți că, deși aceasta nu este doar microbiotă în sine, bacteriile din intestin pot provoca inflamații, care au un răspuns imun și sistemul imunitar, de asemenea, comunica cu creierul.
Cele mai multe studii până în prezent au fost pe animale, dar rezultatele sunt destul de uimitoare. De exemplu, când șobolanii au fost hrăniți cu apă potabilă tratată cu antibiotice, au dezvoltat un comportament de anxietate. Atunci când s-a oprit tratamentul cu antibiotice, comportamentul lor a revenit la normal două săptămâni mai târziu. Studiile umane care s-au făcut de cele mai multe ori implica administrarea de probiotice și au constatat ca probioticele pot influența starea de spirit.
Nervului vag se duce în jos, prin plamani și de la inima în intestin.
 Din cauza axei intestin-creier, acestea sunt unele dintre simptomele SIBO care s-ar putea experimenta:
 • Stres
 • Creier în ceață
 • Memorie slabă
 • Anxietate
 • Depresie
Amintiț -vă, axa intestin-creier este o stradă cu două sensuri. Stresul, neurologic și problemele psihologice nu sunt doar simptome ale SIBO, dar pot fi, de asemenea, cauze ale SIBO!
Afecțiuni ale pielii ca simptome ale SIBO
Ai acnee, erupții cutanate, sau eczeme? Sau poate doar ai pielea inegală, sub formă de fulgi? Acestea pot fi toate simptome de SIBO. La un nivel de bază, SIBO poate provoca probleme ale pielii, deoarece interferează cu absorbția nutrienților și  o nutriție proastă  se dezvăluie de multe ori în primul rând prin piele.
Așa cum a vorbit despre deficitul de nutrienți, SIBO interferează în special cu absorbția vitaminelor liposolubile – inclusiv vitamina E, care este cunoscută pentru rolul său în domeniul sănătății pielii. Cu toate acestea, principalul motiv pentru care condițiile de piele sunt un simptom al SIBO, probabil, merge înapoi la axa intestin-creier. Ei bine, aveti nevoie să  mai adăugați o axă: Axa Intestin permeabil- piele. Ați experimentat deja axa creier-piele,  atunci când apar bufeurile pe pielea când devii jenat sau ai un examen stresant. Din moment ce intestinul influențează creierul, rezultă că suita intestin  poate influența pielea.
Interesant, intestinul poate fi în măsură să influențeze în mod direct pielea. Pielea ta este plină cu bacterii: exista aproximativ 1 milion de bacterii care trăiesc pe fiecare centimetru pătrat de piele .
Cercetările indică faptul că semnalele de la bacteriile intestinale pot interacționa direct cu bacteriile de pe piele. Bacteriile SIBO pot provoca, de asemenea, inflamație, care este de asemenea  un factor declanșator pentru acnee.
Ca și cu axa intestin-creier, este nevoie de mult mai multe cercetari înainte de a putea înțelege pe deplin axa intestin-piele.
Cu toate acestea, știm aceste fapte:
 
 • Un studiu a constatat că SIBO este de 10 ori mai răspândit la cei cu acnee rozacee vs sănătoși
 • Rectificarea SIBO conduce la o îmbunătățire clinică semnificativă la pacienții cu acnee rozacee
 • O anchetă rusească a raportat că 54% dintre pacienții cu acnee au modificări ale microflorei intestinale
 • Un studiu chinezesc care implica pacienții cu dermatita seboreica a remarcat, de asemenea, întreruperi ale microflorei gastro – intestinale
Partea 3: Cauzele SIBO Read more: Treating SIBO (Part 2): Symptoms of SIBO – Hollywood Homestead http://www.hollywoodhomestead.com/symptoms-sibo/#ixzz4VwpE42Ur
Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.