Care este cel mai bun medicament tiroidian ?

Sunt întrebată de multe ori aceast lucru :
„Care este cel mai bun medicament pentru a trata Tiroida ?”
Să aruncăm o privire la ceea ce există si sa oferim un răspuns clar.
Multi pacienti cu probleme in Tiroida şi care necesită substituție cu hormoni tiroidieni pentru a trata hipotiroidismul si nu numai , nu-și dau seama sau nu stiu că există mai mult decât un singur medicament.
Să vedem optiunile :
  • Levotiroxina – o forma sintetica a hormonului T4 – este principalul medicament din lumea medicală convențională. Marcile cele mai cunoscute sunt Synthroid, Levoxyl, Tirosint, Euthyrox și mai sunt diverse medicamente generice de la diferiți producători mici. Multi pacienti cu Tiroida spun ca numai Levotiroxina, este oferita si prescrisa de multi medici, pentru problemele tiroidiene.
  • Liothyronine – o forma sintetica a hormonului T3 – este mult mai puțin prescris de către Endocrinologi, dar este mai frecvent utilizat de către medicina integrativa si de medicii cu experiență în echilibrul hormonal. Marca cunoscută in SUA este Cytomel. Multi pacienti cu Tiroida nu sunt testati pentru Free T3 – pentru a determina dacă aceştia au nivel scăzut de T3 – hormonul activ tiroidian, cu excepția experților in hormon de echilibru și / sau medicina naturista.
  • Tiroida Natural Deshidratata – de asemenea, cunoscuta sub numele de NDT (TND) „tiroida naturală”, „tiroida porcină” – este un medicament pe bază de prescriptie medicala derivat din glandele tiroide uscate de la animale : porcine, ovine sau bovine. Marcile cunoscute sunt: Armour, NaturThroid, WP Thyroid și marci produse in alte tari.
Cei mai multi Endocrinologi și medici nu indraznesc să prescrie utilizarea de medicamente naturale tiroidiene deshidratate. Interesant, dar cercetările nu oferă un răspuns definitiv.
Unele studii spun că nu există beneficii dovedite pentru adăugarea de T3 la terapia cu Levotiroxină.
Alte studii, cum ar fi studiul major danez publicat in Jurnalul European de Endocrinologie, a constatat ca terapia T4 + combinație T3 a fost net superioară terapiei doar cu T4 / levotiroxină. Un studiu recent a constatat ca medicamentele din tiroida naturala deshidratata sunt o alternativa sigura si eficienta la Levotiroxină.
In concluzie : Până când cineva nu face un studiu major de siguranța, eficacitate si simptom pe Levotiroxina, Liothyronine sau Tiroida Natural Deshidratată, strângând aceste informatii, ca să fie revizuite de către expertii și rezultatele sa fie publicate într-un jurnal medical/ revistă medicală faimoasă – – nu vom avea un răspuns definitiv din punct de vedere științific.
În sfârșit, depinde de la cine ceri ?!
După cum vă pot spune, răspunsul la întrebarea „care este cel mai bun medicament tiroidian” va varia, în funcție de cine cere si cui cere .
Dacă sunteți ca un pacient-avocat, răspunsul meu va fi : cel mai bun medicament de tiroida pentru a trata hipotiroidismul şi nu numai, este cel care rezolvă cel mai bine condițiile de siguranță și simptomele fiecarui pacient. Cu alte cuvinte, un gramaj, o marcă nu se potrivește tuturor și nici un medicament care functioneaza perfect pentru un pacient, posibil sa nu functioneze pentru alt pacient.
Dacă vă întrebați Medici Endocrinologi sau cititi „orientările” lor oficiale (de multe ori finanțate sau sponsorizate, de către companiile de medicamente, nu este surprinzător) recomanda aproape universal numai Levotiroxina – T4 sintetic – excluzând alte opțiuni. Unii dintre ei chiar merg atât de departe încât recomandă doar un singur producător/marcă. (Din nou, nu este de mirare, deoarece unii dintre ei primesc subvenții, premii și alt sprijin financiar din partea firmelor de medicamente.)
Dacă întrebați practicieni holistici/ medici homeopati/naturisti, recomandă numai medicamente naturale tiroidiene deshidratate – excluzând medicamentele sintetice. Cel mai important pentru noi toti, este ca mulți practicanți/ medici endocrinologi/ specialisti sa fie deschişi la minte și să dețină informații de ultimă oră in Endocrinologie, care să rezolve cu succes pacientii cu problemele tiroidiene
. Găsiți medicamentul tiroidian care in conditii de siguranta funcționează cel mai bine pentru tine și nu va gandiți la răspunsul: „care este cel mai bun medicament tiroidian- pentru tine?”.
De Mary Shomon, Expert in Bolile Tiroidiene Articol „About.com” 15/12/2014.
Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.