Butyrate

Butyrate are atât de multe beneficii, ajutand  autoimunitatea, cancerul și tulburările psihologice. De asemenea, modifică epigenetica din creierul nostru.

De unde primim Butyrate?

Beneficiile de sănătate ale butyratului

1) Butyratul este esențial pentru sănătate

2) Butiratul mărește activitatea genei

3) Butyratul combate inflamația

4) Butyratul este bun pentru celulele nervoase și cerebrale

5-7) Butyratul este utilizat pentru tratarea anxietății, depresiei și maniei

8) Butyratul este un tratament și un inamic în caz de dependență

9) Butyratul are proprietăți anti-cancer( Cancer de colon)

10) Butyratul poate ajuta la pierderea in greutate

11-12) Butyratul poate fi bun pentru echilibrarea zahărului din sânge

13) Butyratul poate ajuta la tratarea alergiilor

14) Butyratul poate ajuta la autism

15-16) Butyratul poate fi util în bolile Alzheimer și Huntington

17) Butyratul este bun pentru Mitocondrie

18-20) Butyrat protejează ficatul, pancreasul și inima

21) Butyratul poate crește celulele roșii din sânge

22) Butyratul poate ucide anumite bacterii direct

23) Butyratul poate crește dopamina

Este o sursă majoră de energie pentru celulele de colon.

Are efecte anti-cancer.

Împiedică toxinele să treacă bariera intestinală.

Previne activarea producției de glucoză intestinală.

Îmbunătățește sensibilitatea la insulină

Creșterea energiei prin îmbunătățirea funcției mitocondriale, reducerea obezității

Crește funcția barierei intestinală – un potențial antiinflamator

Protejează împotriva obezității induse de dietă fără a provoca în mod necesar o reducere a aportului caloric (mediată prin hormoni intestinali).

Crește sinteza leptinei (care reduce apetitul)

Butiratul este o moleculă numită acid gras cu catenă scurtă. Acizii grași sunt blocuri de grăsimi și celulele noastre nu se pot lipsi de ele. Acest acid gras este foarte mic și, de obicei, este produs de bacterii care trăiesc în intestine, mai ales din fibre derivate din cereale, fasole, ceapă și banane. Producția de butirat este determinată de nivelul bacteriilor care produc butirat și de pH-ul intestinului gros. Bacteriile producătoare de butirat par să prospere într-un mediu mai acid (pH scăzut), în timp ce bacteriile de acetat și propionat par să prospere într-un mediu mai alcalin (pH mai ridicat).

Butyrate este produs în principal de Firmicutes. Butyratul poate fi, de asemenea, realizat din celulele proprii ale animalelor – de exemplu, se găsește sub formă de acid butiric în produsele lactate (în special în unt). Untul conține aproximativ 3-4% butirat sub formă de tributirină și, de fapt, din unt, butiratul își face numele; Uleiurile vegetale conțin, de asemenea, butirat într-o mică măsură. Prin urmare, oamenii primesc butyrate mai ales în dieta lor. Conform cercetăriilor, nu toate alimentele pe bază de plante produc butirat în mod egal: de exemplu, dietele bogate în fructe sau în amidon măresc conținutul de butirat la șobolani, dar tărâțele de grâu sau fără amidon.

Studiile au arătat că, consumul de mai multe fibre mărește producția de butirat. Există o asociere pozitivă între un aport mai mare de alimente vegetale și niveluri crescute de acizi grași. Acizii grași cu lanț scurt asigură aproximativ 10% din nevoile noastre zilnice de calorii.

Următoarele tipuri de produse fibroase cu acizi grași cu catenă scurtă:

– Inulin: Sursele alimentare includ anghinarea, usturoiul, prazul, ceapa și sparanghelul.

– Fructooligozaharide (FOS): Sursele alimentare includ fructe și legume, inclusiv banane, ceapă, usturoi și sparanghel.

– Amidon rezistent (Porumb ): Sursele alimentare includ banane verzi și orez care a fost gătit și apoi răcit.

– Pectinele: sursele de hrană includ mere, caise, morcovi, portocale și altele.

– Arabinoxilan din Gumă de guar

– Arabinogalactan 

Beneficiile de sănătate ale butyratului

1) Butyratul este esențial pentru sănătatea Intestinului.

Butyratul este important pentru crearea toleranței în intestin și pentru promovarea unui mediu antiinflamator. Butyratul nu este în mare parte absorbit, deoarece este folosit în principal de celulele de colon, unde servește ca o sursă majoră de energie pentru ele. Bacteriile producătoare de butirat (cum ar fi Clostridium butyricum) trăiesc în partea finală a intestinului, în colon. Celulele de colon preferă butiratul pentru supraviețuire. În mitocondriile celulelor de colon, 70% până la 90% butirat este oxidat în acetil-CoA, care este procesat ulterior prin ciclul acidului tricarboxilic pentru a genera o cantitate mare de ATP. Butyratul și „fabricile sale de producție” sunt imperative pentru sănătatea intestinală.

Daca nu există suficiente bacterii producătoare de butirat în intestin se poate ajunge la probleme serioase: 

– Boala intestinului inflamator (IBD), cum ar fi Crohn și colita ulcerativă 

-Cancerul colorectal,

-Diaree – amidonul rezistent s-a dovedit a reduce diareea la copii.

Butyrate în combinație cu alte substanțe a fost, de asemenea, dovedit a fi benefic pentru tratamentul diareei călătorilor- o condiție comună în rândul turiștilor, în special a celor care călătoresc în țările exotice. Studiile efectuate la om arată că acizii grași cu lanț scurt, în special butiratul, pot îmbunătăți simptomele colitei ulcerative și a bolii Crohn. Suplimentele cu butirat au dus la îmbunătățirea a 53% din pacienții cu boală Crohn. O clismă a acizilor grași cu catenă scurtă, de două ori pe zi timp de 6 săptămâni, a ajutat la reducerea simptomelor colitei ulcerative cu 13%. Există o varietate de abordări pentru utilizarea butiratului pentru tratamentul bolii intestinale inflamatorii și a colitei. Strategiile de tratament variază de la dieta bogată în fibre, bacterii producătoare de butirat, comprimate filmate și clisme rectale.Bacteriile care produc butirat pot trăi numai în condiții fără oxigen, deci această abordare este dificil de aplicat.

2) Butiratul mărește activitatea genei.

Butyrate este capabil să influențeze care gene sunt active. Există mai multe mecanisme în celulă care controlează activitatea genei prin modificarea compoziției proteinelor cromozomiale (sau histone). O adăugare a unei grupări metil la o parte a histonei (metilarea) îl forțează să se agațe de gena în apropiere, blocând cu succes producția sa. O altă reacție numită acetilare (adăugarea unei grupări acetil) eliberează o zonă de ADN și crește producția de gene. Butyratul ajută la menținerea stării „deschise” și productive a genelor prin blocarea unei proteine ​​care îndepărtează grupările acetil. Această activitate se dovedește a fi extrem de importantă în multe condiții diferite.

3) Butyratul combate inflamația.

Mulți cercetători arată că butiratul poate influența activitatea sistemului imunitar. S-a observat destul de devreme că adăugarea butiratului la cultura celulelor imune are un efect dublu. Pe de o parte, butiratul blochează dezvoltarea de noi celule imune care participă la inflamație. Pe de altă parte, stimulează producerea unor proteine ​​inflamatorii. Ulterior, cercetările efectuate asupra culturilor celulare au dovedit că butiratul reduce inflamația. Butyratul suprimă activitatea celulelor și a proteinelor care determină inflamația. S-a demonstrat, de asemenea, la șoareci că suplimentarea în dieta lor cu fibre producătoare de butirat contrabalansează inflamația cauzată de toxinele bacteriene.

Butyrate este de asemenea bun pentru inversarea daunelor cauzate de alcool. S-a observat că șoarecii cărora li sa administrat butirat înainte de a fi injectați cu doze mari de etanol au avut o inflamație mai mică și o deteriorare a organelor interne comparativ cu martorii. Aceste proprietăți antiinflamatorii pot fi parțial legate de capacitatea butiratului de a susține dezvoltarea celulelor imune specifice care blochează inflamația în mucoasa intestinului final la șoareci. Butyratul consolidează, de asemenea, barierele dintre celule, prevenind astfel invazia microbilor.

4) Butyratul este bun pentru celulele nervoase și cerebrale

Butiratul de sodiu, ca un exercițiu fizic, plasează creierul într-o stare de „pregătire pentru plasticitate” și poate beneficia de o memorie pe termen lung. S-a demonstrat pe modelul unui accident vascular cerebral la șoareci că tratamentul animalelor cu butirat de sodiu după leziuni cerebrale sprijină dezvoltarea de noi celule nervoase în zonele afectate. De asemenea, tratamentul cu butirat de sodiu la șoareci care au traumatisme cerebrale consolidează bariera dintre creier și sânge, ceea ce ajută la recuperare.

Butyratul este util și în cazul altor tipuri de leziuni ale nervilor: de exemplu, s-a raportat că butiratul de sodiu protejează celulele nervoase de la ureche după tratamentul cu antibiotice, împiedicând astfel pierderea auzului. Nu este adevărat numai pentru butirat de sodiu, ci și pentru alte preparate care conțin butirat. De exemplu, moartea celulelor nervoase obținute de la șoareci cu leziuni asemănătoare unui accident vascular cerebral a fost prevenită prin tratarea cu 3-hidroxibutirat (3-OBA). Același efect protector a fost demonstrat pentru 4-fenilbutirat de sodiu (4-PBA), un medicament utilizat pentru un număr de tulburări genetice.

Culturile de bacterii producătoare de butirat pot fi, de asemenea, utilizate pentru tratarea leziunilor nervoase. Șoarecii pretratați cu o specie bacteriană producătoare de butirat au reușit să se descurce mai bine într-un model de leziuni cerebrale. Aceste bacterii au fost, de asemenea, benefice într-un caz mai complicat de leziuni cerebrale – în demența vasculară, o boală care apare atunci când celulele nervoase mor progresiv datorită blocajelor vaselor sanguine. Bacteriile producătoare de butirat sunt capabile să îmbunătățească calitatea barierei dintre creier și sânge la șoareci sănătoși.

Butiratul de sodiu poate preveni, de asemenea, moartea celulelor nervoase în coloana vertebrală în modelul de atrofie musculară spinală la șoareci. Fenilbutiratul de sodiu a fost benefic pentru tratamentul unei boli sistemice cauzate de moartea celulelor nervoase – scleroza laterală amiotrofică (ALS). A împiedicat moartea celulelor nervoase responsabile de activarea mișcării.

5-7) Butyratul este utilizat pentru tratarea anxietății, depresiei și maniei

Butiratul de sodiu și fenilbutiratul de sodiu sunt benefice împotriva depresiei și a altor tipuri de tulburări de dispoziție. La șoarecii tinuti sub stres cronic, butiratul de sodiu are efecte asemănătoare antidepresivelor. A avut, de asemenea, un efect anti-maniac și antioxidant în modele de șobolani de manie. Un mecanism posibil al unei asemenea influențe se poate datora faptului că butiratul de sodiu influențează procesele din hipocamp, partea creierului responsabilă de emoții și memoria emoțională (crește mai multe proteine ​​care susțin dezvoltarea celulelor nervoase).

Butiratul de sodiu ameliorează depresia și crește capacitatea de cunoaștere la șoareci. De asemenea, poate restabili formarea memoriei atunci când este blocată cu anumite substanțe. Butiratul de sodiu protejează de stres în general. Se propune să se prescrie butirat de sodiu împreună cu medicamente anti-convulsii, deoarece acestea sunt mai puțin eficiente dacă o persoană afectată este în condiții de stres. O altă formă de medicament conținând butirat, fenilbutirat de sodiu, s-a dovedit, de asemenea, bună pentru ameliorarea anxietății și depresiei la șoareci.

8) Butyratul este un tratament și un inamic în caz de dependență

Butyrații care conțin droguri sunt o sabie cu două tăișuri atunci când se tratează dependența. La șobolanii dependenți de alcool, suplimentarea dietei cu butirat de sodiu a redus cantitatea de alcool consumat de animale. S-a demonstrat, de asemenea, că fenilbutiratul poate reduce dorința de cocaină pe un șobolan cu dependență de cocaină. Pe de altă parte, există tot mai multe dovezi că butyratul poate acționa în concret cu astfel de medicamente de abuz ca și cocaina, contribuind la stabilirea anumitor comportamente cauzate de dependență.

9) Butyratul are proprietăți anti-cancer

Posibilitatea utilizării butiratului pentru tratamentul cancerului a fost distrusă încă din anii 1980. Într-un studiu clinic al butiratului de sodiu pentru tratamentul leucemiei s-a stabilit că medicamentul este prea ușor eliminat din organism pentru a fi foarte eficient.

De asemenea, s-a demonstrat experimental că butiratul este capabil să distrugă celulele canceroase în culturile de celule canceroase, ceea ce poate duce la:

-moartea celulelor canceroase;

– auto-distrugerea parțială a celulelor canceroase

– prevenirea hrănirii tumorilor.

Dar butiratul nu este suficient de eficient ca atare, într-un organism întreg, după cum s-a menționat. Deci, există câteva strategii și noi medicamente utilizate pentru combaterea cancerului. În primul rând, există tributirin, un promedicament nou care poate fi găsit în produsele lactate. Acest prodrog a fost testat la pacienții cu tumori solide avansate și a fost evaluat ca eficace.

Există cel puțin doi butirați – care conțin preparate cu activitate anti-cancer care sunt potențial testate în prezent:

– pivanex care s-a dovedit a împiedica metastazele și creșterea vaselor sanguine în tumori;

– butiroyloxialchil, o substanță care se transformă în formaldehidă în celulă.

Formaldehida este foarte otrăvitoare pentru celulele vii și poate ucide eficient celulele canceroase

Există o altă strategie promițătoare – folosirea butiratului de sodiu împreună cu alte substanțe. De exemplu, administrarea de butirat de sodiu cu nicotinamidă și glucarat de calciu poate preveni formarea de tumori cutanate la șoareci. În celulele canceroase de leucemie, o combinație de butirat de sodiu și artemisinină, un compus anticancer derivat din plante, a fost foarte eficient în uciderea celulelor canceroase la doze mici. Unii autori au propus combinarea IL-2 – o citokină care activează celulele ucigașe – cu butirat. Sugestia se bazează pe studiile efectuate pe șobolani care au demonstrat butirat pentru a putea face celulele tumorale în ținte mai bune pentru celulele imune ucigase stimulate de IL-2. Ultima abordare netestată este aceea de a injecta bacterii producătoare de butirat în tumori pentru a le distruge din interiorul.

Cancer de colon

Studiile de laborator arată că butiratul previne creșterea celulelor tumorale și încurajează distrugerea celulelor canceroase în colon. Mai multe studii observate arată o legătură între dieta bogată în fibre și un risc redus de cancer de colon. Șoarecii cu dietă bogată în fibre și care au avut bacterii producătoare de butirat au avut cu 75% mai puține tumori decât șoarecii care nu aveau bacteriile. Dieta bogată în fibre, fără ca bacteria să producă butirat, nu a avut efecte protectoare împotriva cancerului de colon.

10) Butyratul poate ajuta la pierderea in greutate

Este bine stabilit faptul că suplimentarea amidonului rezistent și a fibrelor dietetice în dietă conferă beneficii metabolice la om. Suplimentarea dietei animalelor cu butirat de sodiu poate preveni obezitatea. În studiile pe animale, butiratul a cauzat șoarecilor obezi o pierdere de 10,2% din greutatea corporală inițială, iar grăsimea corporală a fost redusă cu 10%. În modelele de rozătoare cu obezități induse genetic sau prin dieta, suplimentarea cu butirat a demonstrat că suprimă creșterea în greutate parțial prin inhibarea aportului caloric și prin creșterea cheltuielilor cu energia. Activarea AMPK și funcția mitocondrială crescută au fost observate în aceste modele, dar numai după tratamentul cu acid catenar scurt al lanțului scurt.

11-12) Butyratul poate fi bun pentru echilibrarea zahărului din sânge

S-a arătat, de asemenea, că butiratul îmbunătățește diferite aspecte ale diabetului. Persoanele cu diabet zaharat au un dezechilibru al florei intestinale. O analiză a dovezilor a arătat că butyratul poate avea efecte pozitive atât la animale cât și la oameni cu diabet de tip 2. Studiile la om au raportat, de asemenea, asociații între fibrele fermentabile și controlul îmbunătățit al zahărului din sânge și sensibilitatea la insulină. La șoareci, butiratul face celulele pancreatice sensibile la insulină. S-a demonstrat la șobolanii diabetici tineri că butiratul de sodiu protejează și susține celulele producătoare de insulină și previne eliberarea de zahăr în sânge. La șoareci, butiratul mărește sensibilitatea la insulină.

13) Butyratul poate ajuta la tratarea alergiilor

S-a demonstrat că butiratul de sodiu a scăzut mai mulți parametri caracteristici pentru alergii la șoareci cu rinită alergică.

14) Butyratul poate ajuta la autism

Există cel puțin două studii pe șoareci care demonstrează că tratamentul cu butirat de sodiu este bun pentru autism. S-a demonstrat la șoareci că adăugarea de butirat de sodiu îmbunătățește comportamentul autist. Un alt studiu a arătat că butiratul de sodiu a ajutat șoarecii autizați să recunoască mai bine obiectele. Dar este de asemenea cunoscut faptul că acidul propionic, o rudă chimică a butiratului (de asemenea, găsit în intestin), poate fi utilizat pentru a crea comportament asemănător autismului la șoareci și șobolani. Astfel de rezultate contradictorii indică faptul că această problemă ar trebui cercetată mai intens.

15-16) Butyratul poate fi util în bolile Alzheimer și Huntington

Butyratul poate fi benefic în protejarea celulelor nervoase. Butiratul de sodiu și fenilbutiratul sunt eficiente în Alzheimer . Aceste medicamente îmbunătățesc memoria la șoarecii afectați prin creșterea activității genei în zonele cerebrale relevante. Fenilbutiratul previne, de asemenea, acumularea de proteine ​​în creier. S-a demonstrat, de asemenea, că butiratul de sodiu este benefic în cazul unui model de șoarece de boală Huntington. Boala Huntington este o afecțiune cauzată de deteriorarea celulelor nervoase care încet, încet mor. S-a demonstrat că tratamentul cu fenilbutirat la șoareci cu această afecțiune a îmbunătățit mișcările, greutatea corporală, capacitatea de a recunoaște obiectele și producerea de gene. Același efect benefic a fost demonstrat și asupra culturii celulare care a transportat gena defectuoasă care provoacă boala Huntington la oameni, în care adăugarea de butirat de sodiu în cultură a permis celulelor să trăiască mai mult.

17) Butyratul este bun pentru Mitocondrie

S-a propus utilizarea butiratului cu acid lipoic pentru prevenirea și tratamentul leziunilor prin radiație. Butyratul poate proteja celulele împotriva radiațiilor, deoarece este bun pentru „fabricile de energie” ale celulelor – mitocondriile, care sunt adesea distruse de radiații.

18-20) Butyrat protejează ficatul, pancreasul și inima

Butyratul a ajutat la îmbunătățirea bolii hepatice la animale. S-a raportat, de asemenea ca butiratul de sodiu poate proteja pancreasul de deteriorare. Butiratul de sodiu poate preveni ateroscleroza. Se crede că butiratul interacționează cu genele cheie care produc colesterol, reducând probabil producția de colesterol.

21) Butyratul poate crește celulele roșii din sânge

Datorită activității de influențare a genei butiratului, aceasta poate comuta pe gena hemoglobinei care funcționează în timpul dezvoltării copilului în uter, asigurând astfel apariția celulelor roșii din sânge.

22) Butyratul poate ucide anumite bacterii direct

Recent, s-a constatat că acidul n-butiric poate ucide direct Salmonella (o bacterie care cauzează salmoneloză și diaree severă) și Clostridia perfringes (cauzează gangrena). În plus, butiratul poate influența în mod direct activitatea genei în Salmonella, făcând bacteriile mai puțin periculoase și vulnerabile la ucidere. În prezent, butiratul este utilizat în principal pentru tratarea salmonelozei la păsările de curte.

Recent, cercetatorii au descoperit ca butiratul poate distruge peretele celular din Helicobacter pylori – o bacterie care provoaca gastrita. Nu există rapoarte privind aplicarea directă a butiratului împotriva infecțiilor bacteriene umane, cu excepția unui proces de tratament cu butirat împotriva shigellosis efectuat la iepuri. Procesul a avut succes, dar raportează cea mai mare parte reacția favorabilă la administrarea butiratului și îmbunătățirea sănătății, dar nu înregistrează efect antibacterian direct. Butyratul poate, de asemenea, ucide bacteriile indirect prin creșterea producției de proteine ​​specifice antimicrobiene care ajută organismul să distrugă bacteriile. Acest lucru este valabil și pentru fenilbutirat.

23) Butyratul poate crește dopamina

Butiratul crește enzima care produce dopamina (hidroxilaza tirozinei). Atenționări și efecte secundare ale butiratului. Butyratul poate determina creșterea celulelor canceroase în intestin (la șoarecii tratați cu antibiotice). Butyratul poate împiedica creșterea celulelor stem din intestin și reparația intestinului după o leziune sau boli autoimune cum ar fi boala intestinului inflamator (IBD). Butiratul inhibă creșterea acestor celule prin creșterea genei Foxo3, care este asociată cu IBD.

Gripă și butiratul

Criptanele intestinale sunt structurate astfel încât celulele stem din partea de sus sunt protejate de butirat în intestin. Cu toate acestea, în condițiile în care bolile sunt suficient de deteriorate, celulele stem din intestin nu pot fi protejate.

Creșterea nivelului de butirat

Eu personal iau 4 pastile de calciu / magneziu Butyrate 2X pe zi si 50g de Hi-porumb zilnic. Hi-Corn se transformă în amidon rezistent cu care bacteriile intestinale se hranesc și produc butirat. Îmi place butiratul de calciu și magneziu, deoarece nu consum suficient calciu și prefer să am mai mult magneziu . Am luat deja suficient sodiu. Deoarece am luat un total de 8 pilule pe zi, aș prefera să nu am o marcă care să aibă excipienți. De asemenea, iau pectină modificată de citrice. De asemenea practic chelarea de metale grele, lăsând în același timp mineralele benefice. Aceasta este o alegere excelentă. Arabinogalactanul este bun dacă doriți să stimulați sistemul imunitar, dar nu dacă sunteți dominant sau aveți un sistem imunitar hiperactiv. Mi se pare că Hi-Corn este mai puternic decât pastilele, dar durează aproximativ 20 de ore pentru ca efectele să se schimbe . Efectele legate de GLP-1 pot da lovituri mult mai devreme.

Fiecare sursă de butirat este bună în moduri diferite. Butyratul ajung la stomac și intestinul subțire, în timp ce fibrele sunt evident mai bune la producerea butiratului în intestinul gros.

Favorit: Calciu, butirat de magneziu de Organ Bio Hi-Corn (Honeyville, disponibil de 5 lire) – cea mai bună opțiune. Alte surse: Butirat – calciu / magneziu sau butirat – calciu / magneziu sau butirat – calciu / magneziu (fără avertizare de plumb) Pectină citrică modificată arabinogalactan, Colostridium butyricum 

Alte surse: Fibre (tărâțe, etc.) Lapte (unt, lapte, etc.) Acidul gama-hidroxibutiric sau GHB este un medicament care conține prescripție și recreație care conține butirat.

Dacă aveți o sensibilitate la metale grele, luați butirat de sodiu sau Butyrate prin formule ecologice .Am auzit același răspuns din partea mai multor companii: „Farmacopeea din Statele Unite nu mandatează mai mult de 10 μg / plumb pe zi din orice produs și toate produsele noastre sunt cu mult sub acest nivel. Proposition California 65, cu toate acestea, stabilește standardul de plumb de 20 de ori mai mic, la 0,5 μg / zi „

Butirat și sistemul imunitar (tehnic)

Butiratul este un inhibitor HDAC, care are ca rezultat o varietate de efecte de modulare a imunității.

Depsipeptidă (clasa I) Acid valproic (panHDAC) Trichostatina A (panHDAC) LAQ824 (panHDAC) Panobinostatul (panHDAC) TAA ↑ MHCI ↑ MHCII ↑ Molecule co-stimulatoare ↑ Recunoașterea de către celulele T ↑ Acid valproic (panHDAC) Trichostatina A (panHDAC) Exprimarea liganzilor NKG2D / Recunoașterea prin celule NK ↑ Vorinostat (panHDAC) Decesul celulelor imunitare ↑ Efectul limfocitelor Celule T CD4 Trichostatina A (panHDAC) N-butirat (panHDAC) Scriptaid (panHDAC) Vorinostat (panHDAC) Romidepsin (clasa I) Viabilitatea ↓ Proliferarea ↓ Citokinele pro-inflamatorii ↓ Vorinostat (panHDAC) viabilitatea = activat Celule T CD4 Vorinostat (panHDAC) viabilitatea = citotoxicitatea = Celule T CD8 Panobinostatul (panHDAC) Trichostatina A (panHDAC) Citokinele inflamatorii ↑ Cytotoxicitatea ↑ Funcția memorie ↑ Celulele NK Acid valproic (panHDAC) Proliferarea ↓ Cytotoxicitatea ↓ Entinostat (clasa I) Cytotoxicitatea ↑ activat Celulele NK Vorinostat (panHDAC) Citotoxicitate = Producția de APC / citokine Macrofage / DC Trichostatina A (panHDAC) Vorinostat (panHDAC) LAQ824 (panHDAC) Panobinostatul (panHDAC) Acid valproic (panHDAC) Entinostat (clasa I) Molecule co-stimulatoare ↓ Citokinele pro-inflamatorii ↓ Funcția APC ↓ Citokine / inflamație Vorinostat (panHDAC) Givinostat (panHDAC) Pro-inflamator de producție de citokine ↓ Inflamația ↓ macrofagele Celule tumorale Vorinostat (panHDAC) Trichostatina A (panHDAC) Acid valproic (panHDAC) Tumorigenic sol. factori / citokine ↓ Celulele imunitar de reglementare Treg Trichostatina A (panHDAC) Vorinostat (panHDAC) Acid valproic (panHDAC) Tubacin (clasa II) Entinostat (clasa I) Numerele de celule ↑ Expresia FoxP3 ↑ Capacitate de supresie imună ↑ Entinostat (clasa I) Numere = / ↓ Expresie FoxP3 ↓ Capacitate de supresie imună ↓ Celule din măduva osoasă Trichostatina A (panHDAC) Vorinostat (panHDAC) Diferențiere ↓ MDSC ↑ Macrofage / DC ↓ MDSC Acid valproic (panHDAC) Diferențiere ↑ MDSC ↓ Macrofage / DC ↑ TAM Trichostatina A (panHDAC) Acid valproic (panHDAC) 

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.