Bullying – Medicul va intimidează?

Descoperiți cum influențează medicii agresori îngrijirea pacienților

Majoritatea oamenilor cred că pe măsură ce îmbătrânim, agresorii încep să dispară din viața. Dar cercetările au arătat că unii intimidatori nu își lasă niciodată deoparte căile dominante. În schimb, ei continuă să intimideze, să manipuleze și să abuzeze de oameni până la bătrânețe. La urma urmei, agresiunea funcționează pentru ei, deci nu există nicio motivație pentru schimbare. Mai mult, agresorii adulți pot fi găsiți în aproape toate domeniile vieții. Chiar și domeniul medical nu este imun să aibă agresori printre rândurile sale.

Cum te afectează agresiunea unui doctor

Furnizorii de servicii medicale fac programări și proceduri extrem de neplăcute și uneori chiar periculoase pentru pacienții lor. De exemplu, medicii care agresează adesea subminează comunicarea între restul echipei de asistență medicală. Acest lucru vă poate determina să primiți tratamente inutile, precum și chiar să aveți intervenții chirurgicale care nu pot fi chiar necesare.

 De fapt, cercetările au arătat că medicii care sunt agresori descurajează adesea comunicarea. Acest lucru, la rândul său, are un efect negativ asupra calității îngrijirii pe care o primiți. De exemplu, un studiu realizat de Institute for Safe Medication Practices (ISMP) a constatat că aproximativ 40% dintre furnizorii de asistență medicală nu și-au exprimat îngrijorările cu privire la medicamentele unui pacient, deoarece pentru a face acest lucru l-ar pune la îndoială ca medic dominator.
 

Același studiu a constatat, de asemenea, că comportamentul de agresiune este predominant în sistemul de sănătate. De fapt, 60% dintre medici au spus că au experimentat agresiune verbală. Între timp, 50% au raportat că trebuie să se confrunte cu limbajul corporal intimidant. La fel, unii pacienți sunt intimidați în mod regulat de medicii lor. Drept urmare, este mai puțin probabil să nu fie de acord sau să vorbească de teamă să nu-l enerveze pe medic. În consecință, pacienții hărțuiți sunt adesea reticenți să împărtășească simptome tulburătoare sau să discute despre rețetele lor mai ales dacă medicul lor devine în mod regulat iritat sau nerăbdător.

Aveți grijă să nu etichetați fiecare agresiune de izbucnire. Când vine vorba de relații cu pacienții, majoritatea medicilor depun eforturi mari pentru a menține un mod plăcut. Dar uneori poate fi dificil să rămâi pozitiv și optimist. De exemplu, nu este un secret faptul că furnizorii de servicii medicale sunt suprasolicitați. Sunt adesea obosiți și stresați, ceea ce îi poate face sumbri și poate duce la un comportament mai puțin dorit. Pacienții necooperanți pot încerca, de asemenea, răbdarea medicului, mai ales dacă pacientul nu ia în serios sfatul său profesional sau nu respectă planul de tratament convenit. Și pacienții care se cred că știu mai multe decât medicul pot pune presiune pe relația medic-pacient. În timp ce construirea unei relații cu medicul dumneavoastră este importantă, unii pacienți duc acest concept prea departe și devin exigenți. Toate aceste lucruri pot determina un medic să fie brusc agresiv. Dar, înainte de a eticheta medicul ca un agresor, amintiți-vă că agresiunea există atunci când există un model al comportamentului. Cu alte cuvinte, dacă medicul dumneavoastră a fost nepoliticos cu dvs. o singură dată, este mai probabil un incident izolat și îl puteți trece ca pe o zi proastă. Comportamentul rău devine agresiune atunci când primești insulte persistente, critici și alte acțiuni care exercită putere și control asupra ta. Amintiți-vă, medicul care uneori este dur nu este cu adevărat un agresor. S-ar putea să fie insensibil, să pară excesiv de grăbit, să fie prins de propria sa expertiză sau să nu aibă un accent pro pacient, dar nu se comportă întotdeauna în mod necorespunzător. Medicii care afișează în mod regulat un comportament mediu și controlant sunt cei de care trebuie să vă faceți griji.

Semne că medicul tău este un agresor

Deși este contraintuitiv să găsești un agresor într-o profesie medicală, agresorii există. Iată câteva stegulețe roșii pentru care medicul dumneavoastră ar putea fi un agresor:

  • Refuză să vă răspundă la întrebări sau să vă ofere informații despre starea dumneavoastră. Cu alte cuvinte, se așteaptă să urmați sugestiile sale de tratament fără informații suplimentare și pare într-adevăr nervos dacă puneți întrebări. Așteptarea lui este că el este expertul și ar trebui să îl credeți pe cuvânt și să faceți exact așa cum spune el. Amintiți-vă, ar trebui să jucați întotdeauna un rol în luarea deciziilor medicale .
  • Te intimidează și te manipulează pentru a face examene sau proceduri pe care nu vrei să le faci fără prea multe explicații de ce sunt necesare din punct de vedere medical. Amintiți-vă, aveți dreptul de a refuza tratamentul. Nu vi se cere să acordați unui medic autoritate absolută asupra organismului dumneavoastră.
  • Afișează un comportament arogant și auto-stiutor. De exemplu, dacă întrebați despre experiența sau expertiza sa într-un anumit domeniu, el este clar insultat. Mai mult, poate chiar să facă un comentariu grosolan despre cât de bine educat și experimentat este.
  • Ii lipseste empatia. Unora dintre furnizorii de servicii medicale le este greu să afișeze emoții atunci când diagnostichează o boală gravă. Totuși, acest lucru nu este același lucru cu a arăta lipsa de empatie. Medicii cărora le lipsește empatia sau inteligența emoțională, pur și simplu nu le pasă că ești supărat, îngrijorat sau nervos. Nici măcar nu observă ceea ce simți și dacă observă ceva, nu le pasă.
  • Nu vă respectă nevoia de modestie sau confidențialitate. Majoritatea medicilor nu vor bate la ușă înainte de a intra atunci când trebuie sa te dezbraci pentru examinare. De asemenea, nu îți respectă modestia în timp ce te examinează. Dacă medicul tău intră în cameră fără să bată la ușă și nu îți respectă demnitatea, atunci el poate fi un agresor. Este, de asemenea, un steag roșu dacă nu reușește să te avertizeze despre ceea ce urmează să facă în timp ce te examinează sau dacă te lasă într-o poziție expusă.
  • Vorbește condescendent față de tine. Medicii sunt bine educați și cunoscuți, dar acest lucru nu le dă dreptul să te trateze ca și cum ai fi prost. Dacă medicul dumneavoastră vă vorbește științific, nu vorbește pe înțelesul dvs. sau nu vorbește cu respect, acesta ar putea fi un semn că este un agresor.
  • Te bruschează. Deși este adevărat, există unele examinări și proceduri care vă rănesc, medicul dumneavoastră ar trebui să fie în continuare sensibil la confortul dumneavoastră. De asemenea, el ar trebui să se abțină de la orice apăsare inutilă. Dacă medicul dumneavoastră vă face rău în mod regulat fără explicații sau scuze, poate doriți să luați în considerare găsirea unui alt furnizor de servicii medicale.
  • Își tratează prost asistentele și asistenții. Dacă asistenții medicali, asistenții medicului și personalul de asistență sunt nervoși în jurul său, acesta este un semn rău. O echipă medicală de calitate ar trebui să aibă întotdeauna o bună comunicare între membrii echipei sale. Dacă ceilalți implicați în îngrijirea ta par să se teamă să greșească, acest lucru ar putea fi dăunător pentru tine pe termen lung. Amintiți-vă, când echipele medicale nu manifestă respect reciproc și comunicare deschisă, în cele din urmă, dvs. veți fi cel care suferă.

Indiferent cât de calificat este medicul dumneavoastră, dacă acesta prezintă trăsăturile de mai sus în mod regulat, poate fi timpul să vă căutați un alt Medic. Meritați să fiți tratați cu demnitate și respect și ar trebui să nu vă mulțumiți cu nimic mai puțin.

Un cuvânt de la Tiroida Romania:

” Dacă simțiți că medicul dvs este un agresor pentru dvs sau pentru o persoană dragă, nu ignorați situația. Acest lucru ar putea compromite calitatea îngrijirii pe care o primiți. În schimb, încercați să discutati cu medicul despre comportamentul său abuziv sau mergeți la un supraveghetor. Dacă îl confruntați și nu este eficient și el continuă să vă intimideze, este timpul să găsiți un medic nou. Dacă comportamentul său este sever, vă recomandăm să luați în considerare raportarea comportamentului său către consiliul de autorizare de stat. Amintiți-vă, doar pentru că medicul poate fi expert în domeniul său nu îi dă dreptul să vă intimideze. „
 
Sursa: Verywell health
Traducere: Echipa Tiroida România 🇹🇩
 
 
Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.