Bolile tiroidiene și deficitul de fier

tiroida si deficitul de fier

Deficitul de fier in problemele tiroidei

Când v-ați verificat ultima dată nivelul de Fe?

Nu doar din ser : hemoglobina, capacitatea totală de legare a fierului (CTLF) și Feritina.

Știind ca aveți frisoane (temperatura scade) sau funcția tiroidiana este scăzută, starea completă a fierului este importantă dacă există, de multe ori și stare de oboseala, respirație lentă, sau palpității ce se simt în respirație. Acestea sunt simptome ale ambelor probleme Tiroida și lipsa Fe și cele două împreună fac multe lucruri mai grave.

Iată cum interacționează fierul in tiroida

Dacă glanda tiroida nu  eliberează Fe, reacțiile chimice care produc hormonii tiroidieni nu pot continua în mod normal. Deficitul de Fe afectează hormonii tiroidieni prin dezvoltare activității – dependent in peroxidaza tiroidiană cu 30% / 50%, în funcție de severitatea deficitului de Fe.

Aceasta enzimă dependentă folosește ionii de iod și peroxidul de hidrogen pentru a genera iod, care joacă un rol central în producția de hormoni tiroidieni.

Deci, ai nevoie de un nivel bun atât de Iod cat și Fe dar și Seleniu pentru ca organismul tau să fie capabil să producă cantități adecvate de hormoni tiroidieni?

De fapt, studiile arata ca persoanele cu functia tiroidană scăzută răspund cel mai bine atunci cand se administrează atat Iod cat si Fe. Femeile sunt in mod special susceptibile in a dezvolta deficit de fier, pentru ca in perioada fertila, de menstruatie sau sarcina, femeile au nevoie de dublu mai mult Fier decat barbatii.

Medicii nu verifica in mod obisnuit starea Fe la persoanele cu functia tiroidiana scazuta, deoarece de obicei se presupune ca in cazul in care cantitatea de celule rosii din sange si calitatea(la nivel hemoglobina) sunt normale, atunci statutul de fier este normal. Acest lucru nu este valabil. Medicii, de asemenea, trateaza inadecvat deficitul de Fe.

Ei vor prescrie suplimente de fier până la nivelurile serice de fier de nivel normal, dar nu suficient de mult pentru ca feritina (depozitarul de fier ) care urmează să fie alimentat,sa dureze mai mult. Tratamentul poate să continue ceva timp după ce nivelurile serice de Fe revin la normal pentru a obține un „magazin de ferițină” ca să funcționeze normal.

Deci, pentru a menține nivelul feritinei normale, este important să fie suficient fier din alimente sau suplimente pentru a menține un nivel al feritinei normale. 

Sugestie de la Tiroida Romania

Verificati-va nivelul de Fe prin cele 4 analize: CTLF, Feritina, Fe Total si % coeficientul de Saturatie a Transferinei (primiti reduce la aceste analize prin #TRCOACHING)

Traducere Echipa Tiroida România 🇷🇴

Sursa: Acest articol aparut initial pe WilsonsSyndrome.com, thyroidnation.com

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dana Untea
Dana Untea
2 years ago

Tsh a fost mult crescut in nov

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.