Bolile autoimune prezente în organism de ani de zile..

Bolile autoimune care Fierb în corpul nostru ani de zile inainte de diagnostic.. Se spune că 90% dintre persoanele cu hipotiroidism au o condiție autoimună cunoscută sub numele de tiroidita Hashimoto. Din păcate anticorpii tiroidieni de multe ori nu sunt testați iar mulți dintre cititorii nu sunt nici măcar conștienți că au o boală autoimună. (Psssst ..sa știți că, dacă medicul dvs. refuză să vă testați anticorpii, puteți comanda propriile teste de laborator pentru tiroida? ) Știați că atunci când aveți o condiție autoimună sunteți pe punctul de risc de a dezvolta altele și că cercetările dezvăluie că anticorpi din corpul tău sunt de ani de zile înainte de a primi diagnosticul ? Cu progresele tehnologice din ziua de astăzi  știm cum putem testa mai multe boli autoimune și le putem detecta din primele etape înainte de apariția simptomelor sau înainte de un diagnostic oficial.

Boli autoimune în creștere 

Boala autoimună este în creștere, acum afectează de la 1 la 4 persoane … De ce nu auzim așa la fel de mult despre diabet sau cancer ? Pentru că se clasifica în categorii separate – tiroidita Hashimoto, sindromul Sjogren, artrita reumatoida, MS, boala celiacă, diabet zaharat tip 1, etc.

Risc pentru mai multe bolii autoimune 

Dacă aveți o boală autoimună, sunteți pe punctul de risc pentru alte boli autoimune ulterioare. De ce? Pentru că e ca și cum ai facut un foc și dacă nu îl stingi el doar devine mai mare și mai  mare. Se merge de la atacul articulațiile (artrita reumatoida) intestinului (boala celiacă) creier (ataxie) și așa mai departe. Am precizat despre bolile autoimune, deoarece 25% dintre cei cu o boală autoimună sunt susceptibili de a dezvolta alte boli autoimune. Dr. Gerald Mullin de la Spitalul „Johns Hopkins” spune „cineva statistic cu o boală autoimună este în pericol de a dezvolta un total de 7 boli autoimune, în timpul vieții sale.” Dacă aveți o boală autoimună poate știți că ele se amestecă. De exemplu, ai boala Celiaca ești la risc pentru a dezvolta diabet zaharat tip 1, tiroidita Hashimoto, poliartrita reumatoida, artrita reumatoida juvenila, etc, care vă oferă simptome multiple (MAS autoimune). Acum știm că oamenii sunt diagnosticați cu boli autoimune la rate epidemice. Dacă citiți acest articol și aveți o boală autoimună, trebuie să acordați atenție pentru că ați putea aves risc pentru altele.

Procesulul bolii autoimune este același

Procesul unei boli autoimune este exact la fel. Propriul nostru sistem imunitar atacă propriile noastre țesuturi. Noi doar îl diferențiem deoarece atacă țesutul diferit.

– În cazul în care propriul nostru sistem imunitar atacă articulațiile noi o numim poliartrita reumatoida.

– În cazul în care propriul nostru sistem imunitar atacă mielina sau acoperirea de nervuri noi o numim scleroza multiplă.

– În cazul în care propriul nostru sistem imunitar atacă vilii în intestinul subțire noi o numim boală celiaca. Acest lucru este valabil mai departe. Diferențiem bolile autoimune prin nume, dar procesul este același. Dacă aveți o boală autoimună sunteți susceptibil de a avea o medie de până la 7 boli autoimune. Este pentru că, nu „stingem focul” care atacă tiroida și nu faci nimic pentru asta, luați medicamentele pentru tiroida în fiecare zi, dar nu ați făcut nimic pentru a „stinge focul” autoimun, pur și simplu continuă atacurile unui alt tesut.

80 de boli autoimune distincte

Acum știm că sunt 80, iar unii spun că sunt până la 100 boli autoimune distincte. Dacă vă întrebați cum puteți dezvolta, eventual, 7 boli autoimune este pentru că noile clasificări de boli cum ar fi astmul, bolile cardiovasculare, suprainfectiile bacteriene din intestin au o componentă autoimună. În gândirea din școala veche, poliartrita reumatoida și bolile cardiovasculare nu erau autoimune dar știm că nu mai este adevărat. Când cineva este bolnav, de obicei au o serie de condiții de sănătate. Cei mai mulți oameni care sunt bolnavi cronici nu au doar o problemă au o mulțime. Acest proces afectează o mulțime de oameni și afectează mai mult de un țesut atunci când nu se face nimic pentru a „stinge focul”.

Furtuna perfectă 

Este nevoie de o „trilogie“ pentru a stabili o boală autoimună.

  1. Genele– Anumite gene predispun sistemul nostru imunitar la reacții. Având o genă care NU are diagnostic. De exemplu, am putea avea gena pentru cancerul de sân, dar cu un stil de viață ok aș putea salva un diagnostic. Din contră, nu am avea gena (e) pentru cancerul de sân, dar alegem să bem în exces, fumăm și nu gestionam stresul bine și am putea termina cu un cancer de san. Doar pentru că ați moștenit o genă care nu are „sonerie” pentru o boală.

2.Intestinul Permeabil – Dr. Allessio Fasano a demonstrat că este nevoie de un intestin permeabil pentru a                  propulsa sau a avea o boală autoimună. Starea de sănătate a intestinului are un rol enorm în autoimunitate.

        3.Un declanșator – Aceasta este o listă enormă. Scrie lista din propria ta viață. Un declanșator poate fi tot ce                mișcă procesul. Posibile declanșatoare includ gluten, lactate, stres, problemele cu zahărul din sânge,    produsele  alimentare modificate genetic, pesticide, erbicide, insecticide, metale grele, expunere la toxine cronice, viruși, infecții, BPA plastic, alcool, medicamentele și expunerea la mucegai. O furtună perfectă.

Cercetarea Bolilor autoimune 

Acum știm că putem identifica autoanticorpi înainte de leziunile tisulare suficient și simptomele sunt evidente. Melissa Arbuckle este un cercetător și în 2003 a publicat in „New England Journal of Medicine”. Iată ce a descoperit:  Ea a verificat analizele de sânge ale unor veterani din 1978. Ea a fost în stare să găsească 132 de veterani care aveau Lupus, o boală autoimună și apoi a verificat sângele pentru fiecare dintre cei 132 și a descoperit că 115 aveau anticorpi lupusului, înainte de simptome oficiale sau înainte de un diagnostic. Marea descoperire este că aveau anticorpi cu 9 ani înainte de simptome și leziuni tisulare pentru a obține un diagnostic oficial de lupus. Dr. Schoenfeld un medic din Israel a identificat că starea numită ciroza biliară poate avea autoanticorpi cu 40 de ani în avans.

Bolile autoimune și anii

Vreau să cred că o boală autoimună este ca un spectru. Este nevoie de ani de a avea un diagnostic. Nu mergi de la 100% sănătos, luni, la un total de Lupus marți. Acum știm că anticorpi sunt prezenți ani. „Am încercat să fac asta” este faptul că aceasta este o oportunitate de a face o muncă de prevenire. Un exemplu, pe site-ul American Diabetes Association, se spune că cercetatorii au descoperit că majoritatea celor care mai tarziu au primit diagnosticul de diabet zaharat tip 1 au avut dinainte autoanticorpi în sânge de ani de zile . Acesta nu este un mare secret. E chiar acolo pe site-ul ADA. Doar că medicina convențională nu vă ajută cu nimic până când nu obțineți diagnosticul și cum pot prescrie în mod legal medicamentele.

Nu putem schimba genele, dar putem opri cu siguranță declanșatoarele. 

Sursa : hypothyroidmom.com

Traducere: Echipa Tiroida România 🇹🇩

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.