Boala autoimună

10 semne că este posibil să aveți o boala autoimună

Dacă vă confruntați cu oricare dintre aceste simptome, în special, sau o combinație de mai multe dintre ele, este posibil să aveți o boală autoimună.

1. Dureri articulare, musculare, durere sau slăbiciune musculară sau tremor

2. Pierderea în greutate, insomnie, intoleranță la caldura sau bătăi rapide ale inimii

3. Erupții cutanate recurente sau urticarie, sensibilitate la soare, o erupție cutanată în formă de fluture peste nas și obraji.

4. Dificultăți de concentrare sau de focalizare

5. Senzație de oboseală sau câștig în greutate sau intoleranță la frig

6. Căderea părului sau albirea lui, pete pe piele sau în interiorul gurii

7. Dureri abdominale, sânge sau mucus în scaun, diaree sau ulcerații la nivelul gurii

8. Ochi, gură sau piele uscate

9. Amorțire sau furnicături la nivelul mâinilor sau picioarelor

10. Avort spontan multiplu sau  cheaguri de sânge

O boală autoimună este o afecțiune care rezultă dintr-un raspuns imun anormal într-o zonă normală a corpului. Există cel puțin 80 de tipuri de boli autoimune. Aproape orice parte a corpului poate fi implicată. Simptomele comune includ febră și senzație de oboseală. De multe ori simptomele vin și pleacă. Cauza este, în general necunoscută. Unele boli autoimune cum ar fi Lupusul există și din genă iar anumite cazuri, pot fi declanșate de la infecții sau de alți factori de mediu. Unele boli autoimune frecvente includ boala celiaca, diabetul zaharat de tip 1, boala Hashimoto și Graves, boala inflamatorie a intestinelor, scleroza multiplă, psoriazis, artrita reumatoidă și lupus eritematos sistemic. Diagnosticul poate fi dificil de determinat. Tratamentul depinde de tipul și severitatea afecțiunii. Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) și imunosupresoarele sunt adesea folosite. Imunoglobulina intravenoasă poate fi de asemenea folosită ocazional. În timp ce tratamentul ameliorează simptomele, de obicei acestea nu vindeca boala. Aproximativ 24 de milioane (7%) din populația Statele Unite sunt afectate de o boală autoimună. Femeile sunt mai frecvent afectate decât bărbații. Adesea, ele încep la maturitate. Primele boli autoimune au fost descoperite la începutul anilor 1900. Pentru o boală care trebuie considerată ca fiind o boală autoimună este nevoie să se răspundă la postulatele Witebsky ( formulate de Ernest Witebsky și colegii în 1957 și modificate în 1994).

• Probe directe de la transferul de anticorpi care cauzează boala cauzatoare de limfocite T celule albe din sânge;

• Dovezi indirecte bazate pe reproducerea bolilor autoimune la animale experimentale;

• Dovezi circumstanțiale de la indicii clinice

• Dovezi genetice care sugerează „asocierea” cu alte boli autoimune

• Bolile autoimune sunt incurabile

Semne și simptome

Bolile autoimune au o gamă largă de efecte diferite. Ele tind să aibă una dintre cele trei efecte patologice caracteristice ca boli autoimune:

1. Deteriorarea sau distrugerea țesuturilor

2. Creșterea distrugerii organelor

3. Funcția de organe alterate

S-a estimat că bolile autoimune sunt printre cele mai importante cauze de deces în rândul femeilor din Statele Unite, la toate grupele de vârstă de până la 65 de ani.

O minoritate substanțială a populației suferă de aceste boli, care sunt de multe ori cronice, debilitante și pun viața în pericol.

Infecția poate fi, de asemenea, un declanșator al unor boli autoimune de exemplu, lupus, care este considerat a fi o versiune mai blândă a unei tulburări idiopatice în care există o creștere a producției de anticorpi antihistonici.

Fiziopatologia

Sistemul imunitar uman produce de obicei atât celulele T cat și celule B care sunt capabile de a fi reactivi cu auto-antigene, dar aceste celule auto-reactive sunt, de obicei, fie ucise înainte de a deveni active în cadrul sistemului imunitar, plasat într-o stare de anergie (eliminat în tăcere de rolul lor în cadrul sistemului imunitar datorită supra activării), sau eliminat din rolul în cadrul sistemului imunitar de către celulele de reglementare. Atunci când oricare dintre aceste mecanisme eșuează, este posibil să aibă un rezervor de celule autoreactive care devin funcționale în cadrul sistemului imunitar. Mecanismele de prevenire a celulelor T autoreactive de a fi create are loc printr-un proces de selecție negativă în timus ca celula T este în curs de dezvoltare într-o celula imunitar matură. Anumite infecții, cum ar fi Campylobacter jejuni, au antigeni care sunt similari (dar nu identici) la propriile noastre auto-molecule. În acest caz, un răspuns imun normal la C. jejuni poate avea ca rezultat producerea de anticorpi care reacționează, de asemenea, într-o măsură mai mică, cu receptorii de pe mușchiul scheletic ( de exemplu, miastenia gravis). O înțelegere majoră a fiziopatologia bolilor autoimune, a fost aplicarea genomului scanare largă de asociere, care a identificat un grad de partajare genetic dintre bolile autoimune. Autoimunitatea, pe de altă parte, este prezența răspunsului autoreactiv imun (de exemplu, auto-anticorpi, celulele T autoreactive), cu sau fără deteriorarea sau patologia care rezultă din aceasta. Acest lucru poate fi limitat la anumite organe (de exemplu, în tiroidită autoimună) sau implică un anumit țesut în locuri diferite (de exemplu, sindromul Goodpasture, care poate afecta nivelul membranei bazale plămâni și rinichi ).

Există mai multe teorii cu privire la modul în care apare o stare de boală autoimună. Unele comune sunt enumerate mai jos.

Deși este posibil ca un potențial autoantigen să fie geografic sechestrat într-un loc privilegiat imun în interiorul corpului (de exemplu, ochi), mecanisme există pentru a exprima chiar și aceste antigene într-o manieră tolerogenic la sistemul imunitar. Cu toate acestea, este imposibil de a induce toleranță (insensibil imune) la toate aspectele unui autoantigen. Acest lucru se datorează faptului că în condiții fiziologice normale unele regiuni ale unui auto-antigen nu sunt exprimate la un nivel suficient pentru a induce toleranța. Aceste zone slab expuse ale unui antigen sunt numite „determinanții criptice.” Sistemul imunitar menține un repertoriu de mare afinitate pentru sine criptic, deoarece prezentarea acestor determinanți a fost insuficientă pentru a induce toleranța puternică. Conceptul de mimetism molecular descrie o situație în care un antigen străin poate iniția un răspuns imun, în care o celulă T sau B componentă transversală recunoaște. Răspunsul imun cruce reactiv este responsabil pentru starea de boală autoimună. Răspunsul imun încrucișat reactiv au fost descris mai întâi pentru anticorpi. Conform acestei teorii funcția efectoare a răspunsului imun este mediat de glicani (polizaharide) afișate de celule și componente umorale ale sistemului imunitar. Indivizii cu autoimunitate au modificari în profilul lor de glicozilare astfel încât un răspuns imun proinflamator este favorizat. Se presupune în continuare că bolile autoimune individuale vor avea semnături glicanice unice. Prima estimare a prevalenței SUA pentru boli autoimune ca grup a fost publicat în 1997 de către Jacobson și Colab. Ei au raportat prevalenta SUA pentru a fi în jur de 9 milioane, aplicând estimările prevalenței pentru 24 de boli la o populație din SUA de 279 milioane. Munca lui Jacobson a fost actualizata de Hayter & Cook, în 2012. Acest studiu a folosit postulat de Witebsky, astfel cum a fost revizuit prin Rose & Bona, pentru a extinde lista la 81 de boli și prevalență din SUA cumulativă totală estimată 5,0%, cu 3,0% pentru bărbați și 7,1% pentru femei. Prevalența estimată în comunitate, ia în considerare observația că mulți oameni au mai mult de o boală autoimună, a fost de 4,5% per total, cu 2,7% pentru bărbați și 6,4% pentru femei.

Cercetarea

În ambele boli autoimune și inflamatorii, boala apare prin reacții aberante ale sistemului imunitar adaptiv sau înnăscut. În autoimunitate, pacienții sistemul imunitar este activat împotriva proteinelor proprii ale organismului. În bolile inflamatorii cronice, neutrofile și alte leucocite sunt recrutați de citokine constitutiv și chemokine, ceea ce duce la leziuni tisulare. Atenuarea inflamației prin activarea genelor anti-inflamatorii și suprimarea genelor inflamatorii în celulele sistemului imunitar este o abordare terapeutica promițătoare. Există un număr de dovezi că, odată ce producția de autoanticorpi a fost inițializat, autoanticorpi au capacitatea de a-și menține producția proprie.

Istoric

În mod tradițional, se credea că sistemul imunitar nu a putut să reacționeze împotriva țesuturilor proprii ale corpului, un concept descris de imunologul german Paul Ehrlich ca „autotoxicus de groază”. În 1904 această teorie a fost contestată de descoperirea unei substanțe în serul pacienților cu hemoglobinuria rece paroxistică care au reacționat cu celule roșii din sânge.

Care sunt cauzele bolilor autoimune?

Există mai mulți factori care stau la baza ca oamenii să dezvolte o condiție autoimună. Există, cu siguranță, o componentă genetică care stă la bază. Cu toate acestea, dacă aceste gene se exprimă sau au pornit sunt de fapt cauzate de o serie de alți factori, cum ar fi toxinele din metale grele, mercurul sau micotoxine din tipare, infecțiile, cum ar fi Candida, Epstein-Barr, H. Pylori și virusul Herpes simplex și cel mai semnificativ, inflamația cronică legată de sensibilitatea la alimente – în special intoleranța la gluten. Există o legătură semnificativă între bolile autoimune și intoleranța la gluten.

Ce trebuie să faceți dacă bănuiți că aveți o boală autoimună?

În cazul în care bănuiți că aveți o boală autoimună, cele mai importante etape pentru stoparea și inversarea bolii și a simptomelor sunt de a identifica și apoi a trata cauza care stă la baza. Medicii tratează doar simptomele bolilor autoimune; ei nu cauta rădăcina cauzei. De multe ori, aceștia prescriu medicamente, cum ar fi medicamente anti-inflamatoare, steroizi sau imunosupresoare. Toate aceste tratamente nu reușesc să abordeze cauza principala a afecțiunii autoimune, în primul rând și, în timp ce acestea pot fi eficiente pe termen scurt, acestea nu sunt o soluție pe termen lung. Tratamente care implică medicamente imunosupresoare cresc riscul de infecții severe și a cancerului atunci când sunt luate pentru perioade lungi de timp.

Identificarea  bolii autoimună care vă afectează poate fi un proces dificil. Simptomele pot fi vagi, iar bolile autoimune se pot prezenta în atât de multe moduri diferite, tiroida, creier, piele sau alte organe. Lucreaza îndeaproape cu un medic de medicină funcțională pentru a revizui istoricul medical al familiei, înțelegerea factorilor de risc pentru infecții, sensibilitățile alimentare și toxine, precum și ascultarea cu atenție pentru a descoperi modul în care toate simptomele sunt legate este o parte esențială spre bine. Un medic ajută la reducerea simptomelor și la găsirea rădăcini cauzei stării dvs.

Câteva din bolile autoimune:

》Tiroida Hashimoto: se caracterizeaza prin distrugerea proteinelor din glanda tiroida de catre anticorpi. Cele mai afectate de aceasta boala sunt femeile.

》Poliartitra reumatoida: sunt afectate cartilajele, ligamendele, tendoanele si sistemul osos.

》Sclerodermia: se caracterizeaza printr-o ingrosarea a pielii, vaselor de sange si a tesutului conjunctiv.

》Scleroza în placi: afectează sistemul nervos central, fiind atacati nervii.

》Lupusul: este poate cea mai agresivă formă a bolilor autoimune. Sistemul imunitar atacă agresiv articulatiile, pielea, rinichii, inima, plamanii, vasele de sange și creierul.

》Diabetul de tip 1: sistemul imunitar ataca si distruge celulele producatoare de insulina.

》Psoriazisul: sunt atacate pielea, unghiile si articulatiile.

》Miastenia gravis: sunt afectați mușchii scheletici, aceștia devenind foarte slabi.

》Maladia Crohn: sistemul imunitar atacă intestinul.

Abordarea mea tratarea și inversarea bolilor autoimune?

Abordarea mea la un pacient care are o cunoscută sau suspectată boala autoimună este de a-l ghida imediat pe o dietă globală de eliminare a primele douăsprezece alimente inflamatorii. De asemenea , recomandăm ca acesta să elimine: cereale și legume din dieta lor, dacă ei cred că pot. Lectinele din cereale și leguminoase au fost implicate în bolile autoimune.

Am comandat un test complet de coprocultura cu privire la nivelul de bacterii bune, pentru a verifica infecțiile și intestinul permeabil. Apoi am aplicat un medicament funcțional abordare prin 4R (găsiți abordarea în Fișierul „Gluten” din Grupul Tiroida Romania) pentru a vindeca intestinul. Acest lucru este esențial! Mai mult de 80% din sistemul imunitar este în intestin. Dacă aveți o boală autoimună, atunci, prin definiție, aveți un intestin permeabil, care trebuie să fie reparat, în caz contrar nu va fi capabil de a inversa starea dumneavoastră.

Am verifica nivelurile sanguine pentru diferiți anticorpi și căutați pentru infecții ascunse care stau la baza. După ce am facut toate acestea, în cazul în care simptomele nu au fost complet rezolvate verific toxinele ascunse, cum ar fi mercurul și micotoxine. În cazul în care vom găsi metale grele,voi plasa pacientul pe un tratament de eliminare/detoxifiere. Dacă nu găsim micotoxine, vom aborda istoricul genetic. Știu din experiența personală cum poate fi copleșitoar, confuz și înfricoșător un diagnostic al unei boli autoimune. De asemenea, știu că medicina conventionala ofera doar un tratament al simptomelor, ceea cenu este o soluție reală pentru  boala.

Vă îndemn să găsiți un medic funcțional în zona dumneavoastră pentru a vă ajuta să ajungeți la cauza principală a bolii și pentru a vă ajuta să inversati boala. Poate fi realizabil.

Sursa: dr. Amy Myers

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.