Baza sistemului imunitar în hipotiroidie și Hashimoto

 

Dr. Kharrazian vorbește despre elementele de bază ale sistemului imunitar pentru pacienții cu Hashimoto. Aproximativ 90% din cazurile de hipotiroidism din Statele Unite se datorează lui Hashimoto, o boală autoimună, care atacă și distruge glanda tiroidă. Este important să se identifice din timp boala Hashimoto pentru că, vei știi cum trebuie să abordezi sistemul imunitar, cu toate că medicația hormonală tiroidiană poate fi necesară.

Cum depistați Hashimoto în hipotiroidism

Identificarea Hashimoto se face prin teste de sânge a celor doi anticorpi care afectează producția de hormoni tiroidieni. Aceștia sunt:

• Anticorpii peroxidaza tiroidiană (TPO Ab), ceea ce indică faptul că sistemul imunitar atacă enzima TPO din glanda tiroidă

• Anticorpii tireoglobulinei (TGB Ab), ceea ce indică faptul că sistemul imunitar atacă proteina TGB din glanda tiroidă

Dacă testul este negativ pentru Hashimoto, dar aveți simptome

În cazul în care testele sunt negative dar simptomele indica Hashimoto, repetați testul, deoarece acești anticorpi sunt cunoscuți de a fluctua. De asemenea, rezultatele pot fi negative în cazul în care sistemul imunitar este epuizat din cauza surmenajului și este în imposibilitatea de a produce anticorpi suficient pentru un rezultat pozitiv. De multe ori, atunci când oamenii urmează o dietă autoimună, nivelurile de anticorpi cresc, chiar dacă se ameliorează simptomele. Acest lucru se datorează faptului că sistemul imunitar este capabil să se recupereze suficient pentru a produce mai mulți anticorpi. Dacă continuați să urmați o dietă și protocoale autoimune, nivelurile de anticorpi ar trebui să scadă în cele din urma, sistemul imunitar devine mai reglat.

De ce nivelurile de anticorpi nu vă spun gradul de autoimunitate

O greșeală pe care mulți oameni o fac este să se gândească la nivelurile scăzute sau crescute de anticorpi, ceea ce înseamnă că autoimunitate lor nu este chiar atât rea. Acest lucru poate fi adevărat, dar și opusul poate fi la fel de adevărat. O persoană cu niveluri scăzute de anticorpi poate avea un Hashimoto cu suișuri și coborâri teribile în timp ce o persoană cu niveluri crescute de anticorpi poate să se simtă minunat. Acest lucru se datorează faptului că anticorpii, ei înșiși nu distrug țesutul, ei pur și simplu „pictează” ținte pe ea. Depinde de sistemul imunitar dacă decide de a ataca țesutul cu o lovitură de „cuțit” sau ca o „torță”. Desigur, rezultatul cel mai de dorit este de a se produce anticorpii ai țesutului, care indică că Hashimoto este în remisie.

Singura excepție de la acest lucru este creierul și sistemul nervos decât distrugerea autoimună a anticorpilor.

Evitând declanșatoarele Hashimoto: Înțelegerea TH-1 și TH-2

Este de asemenea important să se știe că dacă aveți Hashimoto, să puteți evita declanșatoarele sistemului imunitar, care poate agrava starea tiroidiană. Un declanșator bine documentat și știut de către toată lumea medicală este glutenul, proteina care se găsește în anumite cereale (special grâul). De asemenea, este posibil să urmați dieta autoimună ca majoritatea pacienților cu Hashimoto, dar puteți fi sensibili și la alte alimente care pot declanșa un episod acut. Alți factori declanșatori pot fi găsiți în suplimentele obișnuite. Pentru a ști ce suplimente sunt sigure pentru tine, este util să știți dacă boala autoimună Hashimoto este TH-1 dominant sau TH-2 dominant. (TH standuri pentru celulele T-helper.)

Acest lucru implică identificarea ca aspect al răspunsului sistemului imunitar dacă este hiperactiv -partea în care celulele imune se desfășoară pentru a ataca intrusul – sau partea în care anticorpii implementează pentru a eticheta intrusul astfel încât le este mai ușor pentru a-l găsi în viitor.

Dacă sunteți TH-1 dominant, produceți prea multe celule T killer naturale și citotoxice. Acestea sunt cele care atacă intrusul imediat.

Dacă sunteți TH-2 dominant, se inundă sistemul cu celule B. Acestea sunt anticorpii care cataloghează intrusul astfel încât să-l poată identifica mai rapid data viitoare.

Diferite plante medicinale și suplimente stimulează fie TH-1 sau TH-2. În cazul în care sistemul imunitar este dezechilibrat, aceste suplimente pot agrava sau îmbunătăți Hashimoto, depinde de poziția dominantă TH. 

Compușii care stimulează TH-1

(Acestea stimulează TH-1 și TH-2. A se evita, dacă sunteți TH-1 dominant. Daca sunteți TH-2 dominant pot îmbunătăți.)

• Astragal

• Echinaceea

• ciuperci beta-glucan

• Ciuperci maitake

• Glycyrrhiza (din lemn dulce)

• Balsam de lămâie

Compușii care stimulează TH-2

(Acestea stimulează TH-2. A se evita, dacă sunteți TH-2 dominant. Daca sunteți TH-1 dominant pot face sa te simți mai bine.)

• Cofeină

• Extract de ceai verde

• Extract din semințe de struguri

• Extract de scoarță de pin

• Scoarță de salcie albă

• Licopenul

• Picnogenol

Unii oameni au reacții clare la acești compuși. Am cunoscut oameni cu TH-1 dominant care au mâncat dieta perfectă și nu și-au putut da seama de ce starea lor autoimună a scăpat de sub control. Se pare că, consumau ceai de echninacea zilnic. Același lucru este valabil și pentru persoanele cu TH-2 dominant și cu ceaiul verde. Pe de altă parte, o persoană cu TH-1 dominant se poate simți bine folosind compușii care activează TH-2, și vice-versa. Stimularea mai slabă TH ajută mulți oameni la restabilirea echilibrului și de a îmbunătăți simptomele. De asemenea, unii oameni sunt reactivi imuni și reacționează la tot ceea ce apare pe ambele liste. Alți oameni găsesc compuși care îi ajută pe ambele liste. O altă grupă nu găsește nici o reacție la compușii de pe listă. Cu toate că putem identifica unele mecanisme de bază imune, este important să ne amintim că nu toată lumea „respectă regulile”, astfel încât să se acorde o atenție simptomelor. De asemenea, medicul dvs. poate fi capabil de a testa un panou de laborator pentru o dominare TH.

De doctor Datis Kharrazian, DHSc, DC, MS, MNeuroSci, FAACP, DACBN, DABCN, DIBAK, CNS este considerat unul dintre cei mai importanți experți pentru bolile cronice, boli autoimune și tulburări neurologice complexe. Pacienții din toată lumea ajung în San Diego, California să își îmbunătățească calitatea vieții. Dr. Kharrazian a devenit sursa de recomandare pentru mulți medici la nivel național și internațional atunci când cazurile lor devin prea complexe pentru a evalua și diagnostica.

http://thyroidnation.com/immune-system-hashimotos/#aHHGyVge5Gk2k0Xv.99

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.