Aveți aceste 17 simptome de oboseală Suprarenală?

Aveți simptome de oboseală Suprarenală?

Simptomele oboselii suprarenale se aseamănă cu ceea ce mamele noastre numesc o tulburare nervoasă. Incapacitatea de a face față stresului nu este totuși o defalcare a nervilor, ci a glandelor suprarenale, care se pot arde după perioade îndelungate de creștere.

Simptomele oboselii suprarenale includ:

 • Sperieturi ușoare – Ceva atât de simplu ca sunetul telefonului vă va face inima să tresalte;
 • Senzație de oboseală tot timpul – Te trezești obosit, chiar și după ce ai dormit bine. Te speli, dar niciodată nu simți că e de ajuns;
 • Alergii – Ați dezvoltat alergii noi sau ați înregistrat o creștere a severității reacțiilor alergice, inclusiv anafilaxia
 • Diminuarea toleranței la stres/ Creșterea anxietății sau a atacurilor de panică – Stresul declanșează o anxietate, irabilitate disproporționată irațional. Sentimentul de a nu fi capabil să faci față.
 • Hipotensiune posturală – senzație de amețeală la ridicare, mai ales din poziție orizontală;
 • Letargie – Un sentiment de slăbiciune aproape inactivă, mai ales când nu mănânci în mod regulat;
 • Hipoglicemie – zahăr din sânge scăzut
 • Hipotensiune arterială – scăderea tensiunii arteriale;
 • Hipotiroidism- tiroidă scăzută este destul de frecvent prezentă, alături de funcția scăzută suprarenală;
 • Dependența de Cofeina – aveți nevoie de cafeină pentru a începe sau continua ziua;
 • Creșterea în greutate – în special stratul de grăsime de pe burtă. Indiferent de ce încercați, nu puteți pierde nici un gram;
 • Sensibilitate la lumina puternică, sau conduceți greu pe timp de noapte
 • Managementul somnului – trebuie să dormi, cel mai bine între 07:00- 09:00 dimineața. Sau un somn bun la prânz.Te simti obosit seara, dar dacă nu te culci mai devreme, atunci vei ajunge la un al doilea val la ora 23 și până la orele de lucru vei sta treaz și vei fi o epavă în următoarea zi. Ajungeți să dormiți adormit.
 • Imposibil de luptat sau de recuperat după o boală – păreți să fiți bolnavi tot timpul;
 • Exercițiile fizice te fac să te simți mai rău, nu mai bine;
 • Lipsa libidoului – nu aveți nici un interes sau energie pentru sex. Orgasmul poate fi un tip ciudat, „lovit de oasele tale amuzante”, un sentiment de durere nervoasă, sau poate să te lase să te simți nervos dar nu într-un mod bun;
 • Alimentația zilnică include sare, dulciuri și proteine;

Aveți mai mulți factori de stres în viața dvs.: tocmai ați făcut un copil … ați făcut o intervenție chirurgicală … v-ați căsătorit … s-au ați divorțat … v-ați mutat fie în oraș, fie în altă țară … ați pierdut un iubit… ați fost victima unei crime …  aveți copii „3 sub 5” ani … sau „gemeni” … sau adolescenți … nu aveți un loc de muncă … sau ați pierdut un loc de muncă … sau orice din din toate … Factorii de stres nu trebuie neapărat să fie negativi și nu trebuie să fie dramatici, dar sunt continuu. „Puținii” factori de stres din viața noastră pot ajunge până la un caz de oboseală suprarenală. Simptomele de genul celor de mai sus sunt frecvent reduse atunci când se privesc individual, dar luate ca și piese ale aceluiași puzzle, vă arata o imagine a glandelor suprarenale care au nevoie de liniște.  

Testele funcției adrenale pe care le puteți face la domiciliu:

# 1- Hipotensiunea posturală

Hipotensiunea posturală (cunoscută și sub numele de hipotensiune arterială ortostatică) este o scădere a tensiunii arteriale care apare la înălțarea dintr-o poziție orizontală. Se exprimă în mod obișnuit ca un sentiment de amețeală sau, de „cap rușinos” sau din cauză că  „ne ridicăm prea repede”. Pentru a face acest test, veți avea nevoie de un tensiometru de presiune sanguină. Întindeți-vă și odihniți-vă timp de 5 minute. Faceți o citire a tensiunii arteriale în timp ce rămâneți orizontal. Apoi, ridicați-vă și luați o altă tensiune. În mod normal, tensiunea arterială ar trebui să crească cu 10-20 de puncte. Dacă scade, în special cu 10 puncte sau mai mult, se indică hipoadrena. În general, cu cât este mai mare scăderea, cu atât este mai mare insuficiența suprarenală. De asemenea, trebuie menționat faptul că tensiunea arterială scăzută în general este, de asemenea, un indicator al glandelor suprarenale epuizate atunci când este prezentă împreună cu celelalte simptome ale oboselii glandelor suprarenale.

 # 2- Testul contrastul Irisului

Pentru acest test veți avea nevoie de o lanternă slabă sau lumină și o oglindă. Într-o baie sau dulap închis, așteptați un minut pentru ca ochii să se adapteze la întuneric. Acest lucru v-a permite pupilelor să se dilate (deschide) pe deplin. Apoi, puneti lanterna în ochi și urmăriți reacția pupilelor pentru cel puțin 30 de secunde. Lumina ar trebui să determine irisul să se contracte, făcând pupilele tale (partea întunecată din centrul ochiului) mai mici. În mod normal, ele ar trebui să rămână astfel, dar dacă aveți oboseală a glandelor suprarenale, irisul va fi slab și nu va putea să mențină contracția, va dispărea între contractat și relaxat sau se va contracta inițial, dar apoi se va deschide după 10-30 secunde. Ca și în cazul testului de hipotensiune posturală, gradul în care „eșuați” acest test este un indicator al gradului de insuficiență suprarenale pe care îl experimentați.

# 3-Testul Liniei Albe

Cu unghia sau cu capătul unei lingurițe, trageți o linie peste burtă. În cazurile de oboseală suprarenală moderată până la severă, linia va rămâne albă și chiar va crește pe parcursul timpului, în timp ce o reacție „normală” ar fi ca linia să devină aproape imediat roșie. Acest test a fost utilizat istoric, în vechime pentru a indica oboseala adrenală severă și boala Addison. Cazurile mai slabe de oboseală a suprarenalelor nu pot prezenta acest semn. 

Sursa: http://www.adrenalfatiguerecovery.com/adrenal-function-tests.html

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.