Analiza Tisulara, Hipotiroidism, Hashimoto și Mixedem

 

Hipotiroidismul

Hipotiroidismul este definit ca un nivel scăzut de T4 (tiroxină) și de T3 (triiodotronină). Este o afecțiune extrem de frecventă, mai ales la femeile cu vârsta de peste 30 de ani.

Simptomele hipotiroidismului.

Simptomele obișnuite includ: oboseala, pielea și părul uscat, fragil, pierderea părului, părți despicate ale părului, unghiile fragile sau rupte, creșterea în greutate (deși în unele cazuri nu exista), intoleranța la rece/cald și adesea unele sentimente de apatie sau depresie. Dacă starea persistă ani de zile, se pot dezvolta și mai multe simptome grave . Acestea pot include palpitații cardiace, infarct miocardic, cancer, diabet și alte afecțiuni de sănătate.

Cauze

În cele mai multe cazuri, implică scăderea Iodului și acumularea de Brom, Fluor și compuși ai Clorului care dăunează funcționării glandei tiroide, probabil printr-un mecanism de oxidare. Cuprul și Mercurul pot fi, de asemenea, excesive în organism. Deficiențele nutritive, cum ar fi Seleniul, Zincul, Manganul și altele pot contribui, de asemenea, la această problemă. În unele cazuri, tiroida este bine, dar transportul, conversia și utilizarea hormonului tiroidian sunt anormale. Când privim în acest fel, se poate vedea de ce metoda acceptată medicală și naturopatică de înlocuire a hormonilor tiroidieni doar cu cei cu niveluri scăzute de T3 sau T4 care circulă este inadecvată și adesea proastă. Hormonii înlocuiți se pot adresa simptomului, dar nu fac nimic pentru cauza problemei. În cel mai bun caz, este o soluție parțială și artificială.

Tiroidita Hashimoto

este o altă afecțiune comună a tiroidei. Aflăm că este o infecție oportunistă a tiroidei care cauzează scăderea secreției hormonului tiroidian . Întotdeauna se rezolvă cu ușurință atunci când se urmează un program de echilibrare nutrițional. Nu recomand terapia de substituție hormonală pentru această tulburare simplă, iar înlocuirea hormonală va încetini progresul, în toate cazurile. Știința medicală numește tiroidita o afecțiune autoimună, deoarece anticorpii tiroidieni apar în sânge. Cu toate acestea, nu pare să conteze cum se numește boala. Însă se rezolvă destul de ușor cu un program de echilibrare nutrițional adecvat. Acest lucru necesită colaborarea cu unul dintre practicienii autorizați. 

Mixedem 

Aceasta este o formă mai severă de hipotiroidism. De obicei, persoana este obeză și pielea feței și a corpului are un aspect asemănător aluatului. Se simte de obicei obosit, deprimat și va dezvolta simptome mai grave, deoarece se întâmplă de obicei de ani de zile. Tratamentul medical cu terapie de substituție hormonală tiroidiană ajută puțin, dar nu este suficient pentru a corecta afecțiunea. Această condiție poate necesita mai mult timp pentru un program de echilibrare nutrițională, dar poate și să răspundă foarte bine la acest program.
Evaluare. Patologia hormonilor tiroidieni
• La un test de sânge, trebuie să testați TSH, FT3, FT4 și Anticorpii Tiroidieni 
• Tiroida face T4, iar T4 este convertit în T3, care este forma activă.
• T4 are efect asupra creierului, plămânilor și inimii. T3 afectează restul.
 Pentru a testa funcția tiroidei unei persoane, majoritatea medicilor evaluează în mod normal nivelurile de hormoni serici (T4, T3, TSH) și poate teste de Anticorpi sau alte teste. Cu toate acestea, evaluarea nivelului de hormoni serici este inadecvat, deoarece acest lucru nu tinde să abordeze:
• Cât de bine trec hormonii din sânge în celule. Aceasta depinde de integritatea și permeabilitatea membranelor celulare. Oxidanții lenti, de exemplu, au adesea permeabilitate celulară redusă, în timp ce mulți oxidatori rapizi au permeabilitate excesivă a celulelor.
• Cât de puternic acționează hormonii asupra celulelor, odată ce intră în celule. Mitocondriile, de exemplu, sunt fabricile noastre de energie celulară și necesită mulți nutrienți. Dacă unul dintre acestea este deficitar sau dacă metalele toxice sunt in exces, hormonii tiroidieni ar putea să nu-și facă treaba pentru a crește rata metabolică la nivel celular. Raportul cheie pentru evaluarea activității tiroidiene
Un aspect al unei analize a mineralelor pentru păr sunt: 
Ratele cheie – Calciu / Fosfor, Sodiu / Potasiu, Calciu / Potasiu, Zinc / Cupru, Sodiu / Magneziu, Calciu / Magneziu, Fier / Cupru și Calciu / Cupru. În special, Calciul / Potasiul (Ca / K) este raportul care indică funcția tiroidiană. Prezintă un efect celular sau un răspuns celular la hormonul tiroidian. Cu cât raportul Ca /K este mai mare la un test de păr, cu atât funcția tiroidiană este mai lentă – asta înseamnă că mai puțin T3 intră în glanda tiroidă. Tiroida (și suprarenalele) sunt principalele moduri în care organismele oamenilor generează energie, astfel încât atunci când tiroida este lentă, nivelul de energie scade. 

Iată cum se raportează Ca și K la funcția tiroidiană

• Tiroida reglează calciul. Un efect bine cunoscut al hormonilor tiroidieni este reducerea nivelului de calciu din sânge și, eventual, în țesuturi. Alți factori influențează și nivelul de calciu, dar activitatea hormonilor tiroidieni este una dintre cele mai importante. Un nivel ridicat de calciu în analiza părului este asociat cu un efect diminuat  tiroidian celular. Un nivel scăzut de calciu este asociat cu un efect celular tiroidian excesiv. De exemplu, simptomele clasice ale hipertiroidismului (funcția rapidă a tiroidei) includ tetania sau spasmele musculare, etanșitatea musculară și crampele musculare. Acestea se datorează unui nivel scăzut de calciu seric. Potasiul poate sensibiliza țesuturile la hormonul tiroidian. Un potasiu scăzut în testul părului este asociat cu un efect tiroidian diminuat, în timp ce un potasiu crescut poate fi asociat cu un efect tiroidian excesiv. Combinarea nivelului de calciu și potasiu oferă o justificare a utilizării raportului calciu / potasiu ca principal indicator al efectului tiroidian sau al răspunsului tiroidian.

• Cauze pentru dezechilibre tiroidiene Mangan, iod și seleniu scăzute. De exemplu, seleniul este necesar pentru doi pași în utilizarea hormonilor tiroidieni. Este implicat în reacția de deiodinare în tiroidă și în conversia T4 în T3 în țesuturi. Niveluri ridicate de metale toxice, în special cupru, mercur și antagoniști ai iodului. Aceste niveluri de minerale sunt evaluate pe baza unei analize a mineralelor pentru păr.

• Stres. Acest lucru supără sistemul nervos autonom, din care tiroida este o parte importantă.

• Permeabilitate celulară afectată. Acest lucru poate inhiba trecerea hormonilor tiroidieni în celule. • Dezechilibre hipofizare. Glanda hipofiză produce hormon stimulator tiroidian (TSH). Majoritatea factorilor de mai sus pot deteriora glanda hipofizară, precum și glanda tiroidă.

Rezultatele analizei parului:
1. Rata de oxidare. O analiză minerală a părului efectuată corect va descoperi, de obicei, o viteză lentă de oxidare. O rată de oxidare lentă înseamnă că nivelele de calciu și magneziu ale părului sunt ridicate în raport cu nivelurile de sodiu și potasiu.  Aproximativ 80% sau mai mult din populațiile americane, europene și cele asiatice au o rată de oxidare lentă. Multe dintre ele, cu toate acestea, au o rată de oxidare foarte lentă, indicând probleme ascunse ale tiroidei. În câteva cazuri, este prezentă o oxidare rapidă, dar acest lucru se va schimba, în general, la o oxidare lentă în câteva luni pe un program de echilibrare nutrițională. 
2. Dominarea simpatică. Acesta este un dezechilibru al sistemului nervos autonom. Este frecvent observată în hipotiroidism și în boala Graves. Dominanța simpatică este o tendință de personalitate, precum și un model care este alimentat de dezechilibre biochimice, cum ar fi toxicitatea cu cupru și mercur. Persoanele cu acest dezechilibru autonom trebuie să se relaxeze mai mult, și să se odihnească mai mult.

Corecţie

Echilibrarea nutrițională este, de obicei, deplin reușită în restabilirea activității normale a tiroidei în aproape toate cazurile de hipotiroidism, inclusiv în Hashimoto. Îmi dau seama că majoritatea doctorilor spun că este incurabilă, dar asta nu este adevărat cu un program de echilibrare nutrițională. Corectarea mixedemului se poate face, de asemenea, dar durează mai mult.
Majoritatea persoanelor cu hipotiroidie încep să se simtă mai bine în câteva săptămâni sau mai devreme. Cu toate acestea, poate dura câteva luni până la câțiva ani sau chiar mai mult pentru a elimina tot clorul, bromul, fluorul și compușii de mercur din glanda tiroidă, echilibrarea metabolismului cuprului, umplrea cu o duzină sau mai multă substanță nutritivă și echilibrarea chimiei corpului .
Terapia zilnică, împreună cu restul programului de echilibrare nutrițională, vor accelera semnificativ acest proces de vindecare. Reducerea hormonilor tiroidieni de înlocuire. Progresul va fi mai rapid dacă nu se administrează hormoni tiroidieni de înlocuire sintetici sau natural. Oprirea medicamentelor depinde de medicul dvs. 
Cel mai adesea, nu este nevoie să rămâneți pe hormoni tiroidieni pentru totdeauna dacă urmați un program de echilibrare nutrițională, cu excepția cazului în care glanda tiroidă a fost îndepărtată chirurgical sau distrusă de terapia cu iod radioactiv (RAI). Renunțarea la hormonii tiroidieni, după ce ați fost pe un program de echilibrare nutrițională pentru câteva luni până la un an, poate fi o chestiune simplă de reducere lentă.
Problemele apar, totuși, din două tipuri:
1. Frica. Datorită sfaturilor medicului sau a informațiilor de pe internet, unii oameni sunt îngroziți să-și oprească medicamentele tiroidiene. Încercăm să explicăm că sfatul medicilor este destinat publicului larg, nu persoanelor care urmează un program complet de echilibrare nutrițională.
2. Simptome fizice. Acestea sunt cauzate de două mecanisme:
A. Unii oameni încearcă să-și oprească hormonii tiroidieni înainte ca organismul să fie gata să facă acest lucru. Acest lucru poate cauza oboseală severă, depresie, umflarea tiroidei, căderea părului sau alte simptome legate de activitatea hormonului tiroidian scăzut. În acest caz, trebuie să reveniți la hormonii tiroidieni și să le reduceți încet și ușor, așa cum o puteți face. De obicei, acest lucru se poate face în câteva luni, dar depinde cât de bine o persoană urmează programul de echilibrare nutrițională.
B. Poate exista un efect de rebound al medicamentului atunci când se oprește medicația tiroidiană. Acest lucru poate provoca oboseală, iritabilitate și alte simptome pentru câteva zile până la câteva săptămâni. Pentru a evita acest lucru, nu scoateți hormoni tiroidieni dintr-o dată. De asemenea, așteptați cel puțin o lună sau două după începerea unui program de echilibrare nutrițională înainte de a începe să reduceți hormonii tiroidieni. Dacă cineva are simptome de rebound, uneori pot fi tratate prin creșterea temporară a cantității de vitamine tiroidiene glandulare, complexe B, seleniu și alți nutrienți suportivi timp de câteva zile până la câteva săptămâni până la trecerea simptomelor. 
De ce majoritatea medicilor recomandă hormoni de inlocuire a tiroidei? Majoritatea medicilor recomandă înlocuirea hormonilor tiroidieni în cazurile de hipotiroidism și boala Hashimoto, deoarece nu știu cum să restabilească funcționarea normală a glandei tiroide.
Dilema ar fi pe cine să credeți. Nu vă putem ajuta cu asta decât să vă spundin experiența noastră cu oamenii. Dacă nu sunteți sigur ce să faceți, vă sugerez:
A. Dacă nu sunteți pe hormoni tiroidieni chiar acum, nu începeți. În schimb, începeți un program complet de echilibrare nutrițională și, în cele mai multe cazuri, nu veți avea nevoie de hormoni.
B. Dacă sunteți pe hormoni tiroidieni în acest moment, continuați medicamentul pentru câteva săptămâni până la câteva luni, în timp ce începeți un program de echilibrare nutrițională. Pe măsură ce vă vindecați pe programul de echilibrare nutrițională, din experiență veți fi capabili să vă reduceți medicamentul tiroidian. În cele din urmă, oprirea medicamentelor este necesară pentru rezultate bune cu echilibrarea nutrițională, deoarece medicamentele intră întotdeauna în calea vindecării profunde a glandei tiroide pe care o dorim.
Testul mineralelor pentru păr. Echilibrarea nutritivă necesită o analiză minerală a părului efectuată corect. Un medic care spune că testul mineralelor pentru păr nu este de ajutor nu știe cum să utilizeze testul corect. Dezechilibrele tiroidiene sunt aproape întotdeauna pe termen lung, condiții cronice care se potrivesc perfect utilizării analizei minerale. O persoană care se află pe un program de echilibrare nutrițională este rareori bolnavă. Rezultatele testului se datorează reacțiilor de retracție și de vindecare, acestea modificând sângele și alte teste medicale.
Cu toate acestea, foarte puțini doctori înțeleg acest fapt, crezând că sunteți bolnavi și de cele mai multe ori doresc să prescrie hormoni sau alte medicamente. Acest lucru poate fi destul de confuz. 
  Efecte asupra inimii.
Unii oameni cu probleme tiroidiene se tem de problemele cu inima. Am descoperit că un program de echilibrare nutrițională vă va întări inima și o veți proteja pe măsură ce vindecați glanda tiroidă.
Funcții tiroidiene și toxine din metale grele
Metalele toxice interferează cu producția de T4, transformă blocarea T4 în T3 și afectează negativ locul receptorului. Aluminiul este toxic atât pentru hipofiza cât și pentru glanda tiroidă. Cuprul și mercurul afectează producția de hormoni tiroidieni.
O analiză minerală a părului testează nivelurile de Uraniu, Arsenic, Beriliu, Mercur, Cadmiu, Plumb și Aluminiu. Testul de păr arată, de asemenea, niveluri de nichel, stronțiu, litiu, vanadiu și rubidiu. O persoană își dorește nivelurile de metal toxice cât mai aproape de zero. Toxinele cresc stresul și inflamația și vor face ca dezechilibrele unei persoane să fie mult mai pronunțate (adică: glicemia și dezechilibrele insulinei).

Metale toxice detoxifiante Dezintoxicarea este o parte uriașă a unui program de echilibrare nutrițională și eliminarea toxinelor de metale grele din organism. Nu doar ficatul este cel care detoxifică – întregul corp este implicat în detoxifiere – pielea, intestinul gros, ficatul, rinichii, plămânii, glandele, sistemul circulator și limfatic și fiecare celulă din corpul tău. Începeți cu aceste 7 sugestii simple de curățare optimă. 

1. Există anumite alimente care pot interfera cu capacitatea ficatului de a vă detoxifica organismul. Încearcă să eviți:zahăr, glucide rafinate (cum ar fi orez alb, biscuiti si paste albe), îndulcitori artificiali (cum ar fi aspartam), grăsimile trans, gluten, alimente procesate din soia, alcool. Ficatul filtrează ceea ce organismul nu are nevoie prin concentrația sa de enzime. Acest proces are loc prin două etape secvențiale + eliminare. Primul este transformarea toxinelor în compuși solubili în apă; al doilea este adăugarea unei grupări chimice precum un compus conținând sulf pentru a ajuta la eliberarea lor din corp. Iată cele trei faze implicate în procesul de detoxifiere a ficatului , iar toate cele trei faze au nevoie de sprijinul nutrițional corespunzător sau detoxifierea va deveni lentă sau, chiar mai rău, va opri, așa că mâncați aceste alimente zilnic. 
 Frunze verzi (în special verdeața de păpădie), sfecla, Legume crucifere fierte (conopidă, varză deBruxelles broccoli), Varza de broccoli, Usturoi, ceapă, citrice, Proteine ​​sănătoase, care sunt vitale pentru susținerea sistemului imunitar și a sănătății celulelor hepatice, Alimente bogate în fibre, deoarece leagă toxinele din intestin, Ulei de măsline, deoarece ajută la subțierea bilei pe care o face ficatul. În acest timp, evaluați-vă cămara și congelatorul pentru a vă scăpa din bucătărie de orice aliment sau băutura care v-ar putea tenta în timpul dietei de detoxifiere.
2) Apă, apă, apă
Corpul tău are nevoie de multă apă pentru a elimina toxinele în timpul dietei. Bea multă apă să vă mențineti hidratat și sa ajute la eliminarea toxinelor, așa că asigurați-vă că beți cel puțin opt pahare de apă filtrată zilnic. Veți ști că sunteți hidratat atunci când urina dvs. este o culoare galbenă clar până la palid. Nu este rău de menționat, bea apă dintr-un recipient din oțel inoxidabil sau din sticlă. Plasticul conține multe dintre toxinele pe care încercați să le eliminați!
3) Încorporați ceaiul verde
Ceaiul verde este plin de antioxidanți ai plantelor cunoscute sub numele de catechine, un compus cunoscut pentru a ajuta funcția hepatică. Luați în considerare să beți un ceai verde dimineața sau ca o opțiune de masă. De asemenea, îmi place ceaiul verde matcha.
4) Mănâncă alimente bogate în Glutation
Glutationul este detoxifiantul principal al organismului și crucial pentru funcția generală a corpului. Concentrat în ficat, niciun alt nutrient nu lucrează mai greu pentru a detoxifica corpul, în special pentru metale grele precum mercur, aluminiu și cadmiu. De asemenea, ajută organismul să proceseze și să elimine alte toxine, cum ar fi cele care se găsesc în materiale plastice și în produsele convenționale ale corpului. Toxinele se lipesc de glutation, care apoi le transportă în bilă și scaun – și în afara corpului tău. Corpul tău își produce propriul glutation, dar stresul și povara toxică îl epuizează rapid. Suplimentarea poate fi crucială pentru rezolvarea eficientă a acestor provocări. Îmi place glutationul lipozomal și NAC (N-acetil-cisteină), care sunt esențiale pentru fabricarea și reumplerea glutationului puternic antioxidant. Pentru a mânca mai mult glutation, includeți morcovi, sfeclă, roșii, grapefruit și spanac.
Glutationul are nevoie de riboflavină Riboflavina (vitamina B2) este necesară pentru a regenera glutationul în descompunere, disfuncțional, înapoi în glutation complet funcțional. Dacă nu consumi suficiente alimente bogate în riboflavină, aportul de glutation nu poate ține pasul. Fără glutation funcțional și sănătos, nu puteți elimina substanțele chimice industriale din corpul vostru. Cantități mai mari de riboflavină se găsesc în ficat, miel, ciuperci, spanac, migdale, somon sălbatic și ouă. O vitamină B complexă bună acoperă toate nevoile de vitamine B.
Glutationul are nevoie de Seleniu Pentru ca glutationul dvs. să transforme peroxidul de hidrogen în apă, are nevoie de seleniu. Fără seleniu, corpul tău nu poate scăpa de peroxidul de hidrogen. Mulți oameni sunt deficienți de seleniu . Se găsește în cantități mai mari în nuci braziliene, ton, halibut, sardine, vită, ficat, pui, orez brun și ouă.
5) Faceți o salată uriașă cu frunze verzi
Frunzele verzi sunt extrem de sănătoase pentru ficat. Iată doar o serie de motive pentru a mânca frunze verzi de zi cu zi: Sunt bogate în clorofilă vegetală care absorb toxinele din mediu.Cresc producția biliară și susțin vezica sănătoasă (spre deosebire de bila care pare a fi nămol). Neutralizează metalele grele, substanțele chimice și pesticidele, ceea ce reduce sarcina asupra ficatului. Sunt bogate în fibre, care ajută la eliminare. Dacă nu aveți o mișcare intestinală în fiecare zi, toxinele solubile în grăsimi pe care corpul dvs. încearcă să le elimine prin scaun, ajunge să stea în tractul intestinal și să se reabsorba în corp. Foarte rău! Indiferent dacă îți plac frunzele crude, gătite, suculente sau într-un smoothie, nu poți greși, incluzându-le în fiecare zi, dacă nu de mai multe ori pe zi.
6) Gătiti cu usturoi
Usturoiul este foarte bogat în sulf, cunoscut pentru a activa enzimele hepatice care ajută corpul să elimine toxinele. Usturoiul conține, de asemenea, cantități mari de alicină și seleniu, doi compuși naturali care ajută la curățarea ficatului.
7) Dezintoxicarea din plante pentru a vă completa dieta
Există câteva suplimente cunoscute care susțin un ficat sănătos și detoxifiat, cum ar fi rădăcina de păpădie, turmericul, schisandra berry și ciuperca reishi. Îmi place acest amestec pentru susținerea ficatului.
Schisandra berry este o planta pe care o iubesc mai ales pentru ficat datorita calitatilor sale puternice de curatare. Nu numai că, curăță ficatul de toate tipurile de toxine, dar, odată ce aceste toxine intră în fluxul nostru de sânge, schisandra ajută și la eliminarea toxinelor din corpul nostru. Datorită capacității de curățare a ficatului de schisandra și a conținutului de antioxidanți, este cunoscut și pentru susținerea sănătății pielii și îmbătrânirea sănătoasă.  
Sursa: Kelly Harrington, MS, RDNDietician nutriționist 
 
Traducerea: Echipa Tiroida România 🇷🇴 
Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Graur
Graur
3 months ago

Un articol exceptional, foarte bun.
Felicitari.
Sunt cu tiroidectomie totală din iunie 2023. Gusa nodulara gigant, foarte compresivă, benignă.
Caut articole care sa ma ajute a înțelege ce se întâmplă în organismul meu dupa tiroidectomiei totale.
Ce pericole ascunse pot aparea, ca să previn ?
Ex: de unde își ia corpul calcitonina, nu e în protocolul pentru cei fara tiroida!
Sunt cu HTA risc înalt, profil lipidic prost.
Am 60 ani.Iau Eutyrox 100, Tsh, ft4 normale.
Am cam 80% din simptomele hipotiroidismului. Toate la un nivel mult mai mare decât înainte de operatie.
Sper sa apară un articol pentru cei cu titoidectomie totala.
Mulțumesc!

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.