Alimentația vs. Stilul de viață

„Uneori întrebările sunt complicate iar răspunsurile sunt simple.” – Dr. Seuss

Când urmăm Protocolul Paleo Autoimun AIP, alimentația este cea mai importantă. Evităm alimentele care agravează boala autoimună. Așteptăm cu nerăbdare ziua când le putem mânca din nou. Și ne straduim sa mancam alimente care ne vindecă, cum ar fi bulionul de oase și carnea din organe. Mâncarea potrivită este esențială, dar vindecarea este mult mai mult decât hrană. Stilul de viață afectează autoimunitatea la fel de puternic. Alegerile sănătoase dezactivează genele inflamatorii, în timp ce un stil de viață stresat le transformă.

Iată cinci lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta la vindecare:

1. Dormiți

Dacă sunteți ca majoritatea, prioritizați totul mai presus decât somnul. Stați până târziu pentru a „termina lucrurile importante.” Te trezesti devreme pentru a lucra mai mult timp în ziua respectivă. Unii oameni  chiar stau toata noaptea pentru a respecta un termen limită.

Dar: nu este nimic mai important decât somnul tău. Atunci corpul tău se vindecă. Cu cât dormi mai puțin, cu atât te vei vindeca mai puțin; acesta este un fapt biologic. De asemenea, nu puteți „prinde” din urma somnul. Deși s-ar putea să vă simțiți mai puțin obosiți după un somn de 2 sau 3 nopți bune, inflamația pe care a suferit-o  corpul vostru va dura mult mai mult pentru a se reduce. Aveți nevoie de minim 8 ore în fiecare noapte, iar 10 este chiar mai bun.

2. Ieșiți afară

În viața modernă, este ușor să uităm că ființele umane au evoluat pentru a trăi în aer liber. Suntem proiectați să facem vitamina D de la lumina soarelui, iar deficiența sa este asociată cu multe boli, inclusiv autoimunitatea. Ritmurile noastre circadiane sunt stabilite de ciclul natural al zilelor și nopțiilor și ne afectează corpul la nivel genetic și celular. Noi trebuie să ne mișcăm trupurile în lumina zilei și să dormim adânc în întunericul nopții. Viața modernă ne face adesea să facem contrariul, să stăm în interior toată ziua și apoi să ne fie imposibil sa dormim noaptea. Sănătatea noastră suferă. Faceți tot ce este mai bine pentru a ieși în fiecare zi, chiar dacă pentru o perioadă scurtă de timp. Faceți o plimbare, stați la soare, citiți la umbra, respirați aerul proaspăt, puteți chiar să lucrați afară, răspunzând la telefoane și încurajând „întâlnirile de mers pe jos”.

Amintiți-vă că există o lume în afara acestor ziduri.

3. Învață să spui NU

Să recunoastem: vindecarea necesită timp. Nu doar din punctul de vedere al răbdării și inversării simptomelor noastre pe termen lung. De asemenea, este nevoie de o cantitate incredibilă de timp în fiecare zi: gătirea mâncării, prioritizarea somnului și acordarea de timp pentru alte activități sănătoase cum ar fi relaxare, exerciții fizice, detoxifiere, etc. Trebuie să vă puneți pe primul loc,ceea ce poate parea  foarte nefiresc, mai ales dacă aveți o familie și sunteți obișnuit să vă puneți pe ultimul loc. Este necesar, totuși. Când ești bolnav, toată familia ta suferă alături de tine. Prioritizarea sănătății ajută pe toată lumea. Deci, unde vei găsi timpul? Răspuns: trebuie să spuneți NU la orice altceva – la mai multe lucruri, de fapt. Uitați-vă bine la viața voastră și vedeți ce responsabilități puteți sa transferați la altcineva. Dacă nu credeți că le puteți preda, consultați un prieten obiectiv pentru a vă ajuta să rezolvați prioritățile.

4. Învață să-ți iubești trupul

Cu boala autoimună, ni s-a spus că trupurile noastre ne-au trădat, că ne atacă și ne-au devenit mai degrabă dușmani decât prieteni. Acest lucru nu este adevărat. Scopul întregului corp este acela de a ne menține sănătoși și vii și a făcut tot ce i-a stă în putere pentru a face acest lucru, până când nu a mai putut face nimic. Simptomele sunt modul lui de a ne spune că este ceva greșit, iar autoimunitatea este o comunicare neadecvată în interiorul corpului, nu un război intenționat în interiorul corpului. Dacă vrem să ne vindecăm, e mult mai eficient să ne dăm seama că suntem una cu corpul nostru. Nu putem trăi fără el. Când ne înfuriăm, învinovățim și ne urăm trupurile, de fapt ne urăm pe noi înșine. Aceasta nu este o poziție de vindecare și duce deseori la alegeri greșite.

Practicați iubirea corpului (si a dumneavoastră). Dacă copilul dumneavoastră este bolnav, vă înfuriați sau îl îngrijiți și faceți tot ce stă în puterea voastră pentru a ajuta să fie bine?

Trupurile noastre  merită aceeași iubire necondiționată! Nu-i așa?

5. O zi fără calculator

Am pastrat-o pentru final, deoarece vă oferă șansa de a vă dezactiva computerul de îndată ce ați terminat acest articol. Ați observat că atenția dvs. este pe termen scurt, în ultimul timp? Că nu puteți sta liniștiti, aveți lipsă de concentrare, vă simțiți agitat și iritat tot timpul? Acestea sunt efectele directe ale utilizării constante intermitente a calculatorului pe parcursul zilei și al nopții. Aici includem smartphone-ul, tableta și laptopul. În parte, acesta este modul în care le folosim – în mici fragmente de timp la fiecare câteva minute pe tot parcursul zilei. În mare parte lumina albastră pe care o emit noaptea,  stimulează prea mult creierul și corpul.

Vedeți dacă puteți sta 24 de ore fără utilizarea calculatorului. Este copleșitor, dar începeți cu ora 20:00.

Iată un sfat: păstrați un caiet de notițe în apropiere și când simțiți nevoia de a  trimite un e-mail, sau să postați pe social media, sau să cercetați ceva pe internet, scrieți asta pe caiet, o puteți face mâine. Pe măsură ce trec orele, trec și constrângerile și simțiți o relaxare profundă, pe care probabil că nu ați mai simțit-o de un timp foarte îndelungat.

Acest sentiment profund al păcii este incredibil de vindecător și este uimitor să realizăm că în urmă cu doar câteva decenii în trecutul nostru fără un calculator, simțeam acel moment în cea mai mare parte a timpului. 

Sursa: http://www.phoenixhelix.com/2014/08/03/5-ways-to-reverse-autoimmunity-that-have-nothing-to-do-with-food/

Traducere: Echipa Tiroida România 🇹🇩

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.