9 greșeli pe care le fac pacienții sau medicii lor pentru ei!

De-a lungul anilor, o mulțime de greșeli au fost făcute, dar am învățat din ele sau din tratament ori a condițiilor conexe. Iar aceste greșeli s-au terminat fie cu probleme continue, fie prin probleme care, în cele din urmă, au fost mai grave, odată cu trecerea timpului. Mai jos sunt cele mai comune greșeli pe care le fac pacienții sau medici lor, atunci când se face trecerea la NTH… sau atunci când trebuie îmbunătățita starea hipotiroidiei. Toate sunt bazate pe experiențele noastre.
Te regăsești mai jos ? Discută acest lucru cu medicul tău.
1. Te gândești că te simți bine pe Synthroid (Eutirox) sau alte medicamente cu T4 și nu există niciun motiv pentru a trece pe hormon natural tiroidian (NTH). Mare greșeală!
Deoarece prin experiențele înregistrate în ultimele câteva decenii la pacienții cu Tiroida, am descoperit că mult mai multe simptome ale unui tratament defectuos se regăsesc la pacienții care rămân doar pe T4. Nu e o imagine destul de plăcuta, dar prea mulți cred că dacă stau pe unul din cei cinci hormoni tiroidieni gândesc ca dă rezultate.
2. Doză prea mică si lipsa rezultatelor …Te regăsești în una dintre cele de mai jos ?
a) ai stat pe o doză minimă mai mult de două săptămâni.
b) un medic obsedat de analiza TSH. Testul de laborator TSH te ține bolnav.
c) ca urmare a unui tip de grafic de conversie greșit de medicul tău din Synthroid (Eutirox) – în – Armour sau NaturThroid.
d) teama de a creste doza.
3. Te gândești  că „NTH” nu va funcționa si că te vei simți mai rău! În realitate, NTH ne „dezvăluie” două anumite probleme cu care ne confruntăm : insuficiență suprarenală sau Fier redus (atât de frecvente la pacienții care au rămas nediagnosticați ani de zile sau au fost prost tratați numai cu medicamente cu T4). Ori se confruntă cu anxietate, tremor, frecvență cardiacă crescută sau alte probleme.
4. Doză dublă dimineața de NTH. Unii pacienți fac acest lucru în fiecare dimineață si spun că fac bine…dar din păcate rezultate optime au pacienții care își dozează hormonul natural pe toata durata zilei …atunci când au mare nevoie de T3 (dimineața, dar și seara).
 5. Greșești când iei medicamente în același timp cu Calciu, Fier si Estrogen. Am învățat pe propria piele ca acest lucru nu este indicat. NTH nu își face efectul în această situație. Aceste suplimente se iau la 2 ore distanță de NTH.
6. Luarea de hormon natural înaintea Testului de Laborator.
Pacienții au învățat sa ia cu o zi înainte medicația NTH si a doua zi dimineața sa facă testul de sânge, altfel medicul văzând rezultatele …încearcă să vă ofere piste greșite.
7. Staționarea pe o doza ..prea mult timp.
Solutia de început a NTH este 1 grain – doza optimă pentru acomodarea organismului cu T3.
Dar stând prea mult pe o doza de la 2 săptămâni la 5/7 săptămâni exista o suprimare normală între hipotalamus, glanda pituitară și glanda tiroidă.
8. Pacienții cu Hashimoto nu ar trebui să consume NTH..din contră, NTH alături de dieta fără gluten și suplimente precum Seleniu 200-400mg oferă rezultate bune.
La început, valorile anticorpilor au crescut..dar menținându-se doza și respectând dieta, aceștia au scăzut… in cazurile dificile au fost nevoie de doze mici de Naltrexone.
9. Să crezi că ar trebui să încerci orice.. grupuri de pacienți sunt influențati greșit de către un pacient..sau de ceilalți … dar nu știi cu adevărat povestea completă despre acea persoană! De exemplu, un pacient poate spune că a încercat NTH și acest lucru l-a făcut să se simtă bine sau a încercat o altfel de combinație. Dar ceea poate nu știți, dar trebuie cunoscut, nivelul lor de fier și / sau de cortizol pentru a avea rezultate pe NTH. Atât timp cât nivelul de Fier si Cortizol este in grafic , NTH dă rezultate.
Deci, pacienții au descoperit ca relația medic-pacient dă rezultate cel mai bine in Echipă, cu respect pe ambele direcții. Medicii nu sunt „zei”. Ei pot să facă greșeli . Contează munca în echipă. Găsiți un doctor bun !!
sursa STTM , traducere Lia J.
Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.