7 lucruri pe care ar trebui să le știi dacă suferi cu tiroida

Sfaturi utile dacă suferiți cu tiroida

Din păcate, simptomele cu o posibilă condiție tiroidiană sunt sute și pot fi fără sfârșit, variind de la probleme de piele și păr, oboseală și minte încețoșată. Dar, dacă credeți că ați putea fi unul dintre milioanele de oameni care sunt diagnosticați greșit cu glanda tiroidă , aici sunt 7 sfaturi utile pentru a începe drumul spre recuperare.

1) Faceți testul tiroidian Full Panel (analize de sânge)

Acesta este un test de sânge „special” și, probabil, cel care vă ajută să puteți începe recuperarea. Testul complet, panoul de analize este conceput pentru a testa fiecare lucru legat de funcția tiroidiană. De la nivelul de TSH standard împreună cu o serie de alți hormoni tiroidieni, cum ar fi : Free T4/T4 ; T3/Free T3/Reverse T3 și anticorpii tiroidieni. A fost sugerat că nu ar trebui să ne bazăm pe testul TSH standard pentru a determina sănătatea tiroidei pentru că, uneori, acest test, arată că nivelurile standard acceptate sunt prea largi și diferite și ceea ce este în interval „normal” pentru unii, ar putea să nu fie normal pentru ceilalți. Acesta este motivul pentru care TSH nu mai este „baza” testului tiroidian, deoarece nu se potrivește tuturor.

2) Analizați-vă simptomele înainte de vizita la Doctor 

Tulburările tiroidiene pot veni în multe forme și simptome, de aceea este atât de greu de a o diagnostica și trata. O idee bună pentru vizita la medic este cunoașterea . Cu cât știi mai multe despre tine, cu atât mai simplu îi va fi doctorului să înțeleagă simptomele. Simptomele tiroidiene suprapuse ar putea fi un semn de o stare mai gravă, cum ar fi Graves sau boala lui Hashimoto.

3) Istoricul familiei dvs

Vestea bună este că nu se poate transmite o tulburare tiroidiană, nici nu poți să o dai la altcineva, ca o raceală sau gripă. Dar, este ereditară și, de obicei, sunt afectate mai mult femeile. Acest lucru este important să îl știți atunci când vorbiți cu doctorul dv. Acest lucru poate fi, de asemenea, o sarcină descurajatoare, deoarece bolile tiroidiene pot ajunge cu ușurință netratate pentru toate generațiile. Încercați să investigati printre membrii familiei cu privire la simptomele lor, deoarece modul în care te simți astăzi poate să se fi întâmplat la fel în trecut și cu bunica.

4) Nu vă fie teamă să schimbați medicii

Știu că acest lucru poate fi o decizie nepotrivită, dar mulți care suferă cu tiroida nu primesc ajutorul de care au nevoie de la medicul specialist sau chiar de la endocrinolog . Tratarea unei tulburări tiroidiene, chiar și cu cele mai slăbuțe simptome și cu test de sânge complet poate fi greu. Este OK să schimbați medicul dacă nu te „servește” corect. Uită-te la lista de medicii : aici.

5) Fiți pregătiți pentru o recuperare lentă

Roma nu a fost construită într-o zi și nu trebuie să credeți că tiroida va fi stabilită atât de repede. Sanse sunt, dacă aveți o problemă tiroidiană, poate corpul tău a fost de „serviciu” cu glanda tiroidă de luni sau ani fără ca tu să știi, ca o arteră înfundată, schimbarea poate fi atât de lentă încât nici nu iți dai seama cât de bolnav ai devenit!

6) Medicamente si Suplimente

Așa cum există mai multe tipuri  de condiții tiroidiene, există, de asemenea și mai multe forme de posibil ajutor pentru tine. Nu fi descurajat, se poate lua o combinație de medicamente pe bază de prescripție sau suplimente peste și contra pentru a obține un nivel optim. Cel mai important lucru este de a încerca mereu pentru scopul final de a te simți din nou bine. Găsiți-vă la „normalul” dvs.!

7) Uită-te la obiceiurile alimentare

Înlocuirea sau stimularea hormonilor în organismul dvs. poate fi dificilă. Se recomandă o dietă sănătoasă, stabilă, inclusiv alimente bogate în substanțe nutritive. Soia, glutenul și zaharurile rafinate ar trebui să fie, probabil, evitate, deoarece acestea pot inhiba absorbția de substanțe nutritive vitale și hormoni (și provoca o mulțime de alte probleme). Zahărul în special, ar putea fi  vinovat de bolile de inimă, minte incețoșată, hipertensiune arterială și un risc crescut de boli cronice, inclusiv diabetul zaharat. Acest lucru nu însemnă că va trebui să adoptati o dietă Paleo , dar ar putea fi un punct bun de plecare. S-ar putea să nu fie potrivită pentru tine, ca toți suntem diferiti. Trebuie să iți asculți corpul! Acesta vă va spune tot ce trebuie să stiți. Și, dacă nu vă puteți aminti, din cauza „ceții” din creier, începe un jurnal de zi cu zi de alimentație! + BONUS

8) Încercați să vă mișcati

Indiferent de ceea ce faci, cine sunteți sau ce suferiți …. mișcarea de zi cu zi este importantă pentru starea generală de sănătate. Important de mers pe jos ca exercițiu. O plimbare până la căsuța poștală, chiar de 2 sau 3 ori pe zi, este foarte bine pentru tine. Urcatul pe scări, contează ca mișcare. O bună încălzire cu câteva întinderi poate fi benefică. Brațele înainte, picioarele se intind și mișcări de echilibru mici pot face o treabă bună. Nu trebuie să rulați în maraton sau să săriți într-o clasă de Zumba Fitness. Doar mișcare ! Întotdeauna amintiți-vă să faceți un efort adecvat și un regim alimentar simplu. Gândiți-vă că este atat de simplu !!!

 

De Bogat Travis , scriitor ThyroidNation.com

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.