3 motive pentru care Anticorpii rămân la același nivel

Foto: Grave’s este o boală autoimună (denumită și Gușă toxică ori tirotoxicoza) unde Hormonul de stimulare a imunoglobulinei (TSI) atașată receptorilor TSH a Glandei Tiroide, extinderea difuză a glandei, stimulează secreția hormonului tiroidian ce inhibă secreția TSH din Pituitara.

Povestea comună este așa … Urmăriți recomandările medicului, practicați gestionarea stresului, modificați chiar și dieta în speranța de a vă reduce nivelul de anticorpi și de a vă controla boala autoimună.

Dar… Este același rezultat (sau mai rău) în data când vă luați analiza de sânge – niveluri ridicate de anticorpi.

Apoi vine întrebarea infamă (mirându-vă tot timpul): „De ce anticorpii sunt încă la nivel ridicat?

Permiteți-mi să încep prin a da o explicație rapidă a anticorpilor. Imunoglobulina stimulatoare de tiroidă (STI) este anticorpul responsabil pentru hipertiroidie în boala lui Graves. Face acest lucru prin stimularea receptorului TSH pe celulele tiroidiene. Acest lucru face ca celulele tiroidiene să producă în mod constant hormon tiroidian care declanșează simptomele lui Graves. STI sau TSI este, de asemenea, responsabil pentru boala tiroidiană a ochilor (TED), care afectează unii pacienți ai Graves.

Managementul tipic recomandat de majoritatea medicilor și endocrinologilor este de a „ucide” tiroida cu iod radioactiv (RAI) sau de a elimina glanda tiroidă. Cu toate acestea, aceasta nu se referă la componenta autoimună, iar sistemul imunitar este liber să atace o altă zonă a corpului. Amintiți-vă că boala Graves NU este cauzată de o tiroidă bolnavă, se datorează unui sistem imunitar bolnav care atacă tiroida, ca și în cazul Hashimoto.

Prin urmare, tratamentul trebuie să vizeze corectarea sistemului imunitar. Acesta este motivul pentru care tratamentele convenționale eșuează – ele tratează partea greșită a corpului.

Înapoi la motivul pentru care anticorpii sunt încă înalți …

Acest lucru se întâmplă din trei motive comune:

1. Declanșatorul autoimun nu a fost eliminat.

Acesta este motivul cel mai des întâlnit pentru care anticorpii crescuți rămân la nivel mare. Aceasta este evidentă deoarece CAUZA nu a fost abordată. De exemplu, virusul Epstein-Barr este un declanșator comun autoimun în boala lui Graves și, dacă virusul nu este tratat, atacul autoimun asupra tiroidei va continua. Un alt exemplu este „intestinul infiltrat”. Dacă intestinul nu este vindecat, atunci atacul autoimun continuă. Eliminarea tiroidei sau folosirea iodului radioactiv NU va ucide virusul, nu repară intestinul sau nu vindecă sistemul imunitar. Puteți vedea cum tratamentele convenționale nu reușesc să trateze declanșatoarele care lasă alte țesuturi și glande susceptibile la viitoare atacuri imune. O astfel de abordare este că accentul ar trebui să fie pus pe identificarea și corectarea declanșatoarelor care stau la baza. Mulți pacienți au mai mult de un declanșator imun care trebuie abordat pentru ca nivelurile de anticorpi să se normalizeze. Acest pas poate dura ceva timp, dar cu răbdare, rezultatele merită!

2. Procesul autoimun este încă pornit (chiar și după ce declanșatorul a fost înlăturat).

Ați găsit declanșatorul și tratați. Te simți mai bine, dar anticorpii tăi sunt încă sus. Acest lucru vă poate pune capăt. Cu toate acestea, dacă sistemul imunitar a fost activat cronic de ani de zile, nu veți opri acest lucru peste noapte. Va dura ceva timp. Cu alte cuvinte, sistemul imunitar este „blocat” în poziția „on” și a aflat că este „normal”. Când se întâmplă acest lucru, devine necesar să se facă lucruri care să ajute calmarea sistemului imunitar și reglarea activității sale. Schimbările în dietă și anumite substanțe nutritive precum vitamina D3, curcumina, seleniul, glutationul, CoQ10 și uleiul de krill pot ajuta în acest sens. Cu toate acestea, alte zone ale corpului ar putea fi de asemenea redresate…

3. Alte sisteme ale corpului nu sunt echilibrate.

Ce înseamnă acest lucru este că trebuie să vă concentrați asupra unei „abordări a întregului corp” pentru vindecare. Nu este doar un atac autoimun pe tiroidă. Este o problemă inflamatorie, o problemă intestinală, o problemă de stres, o problemă de infecție, o problemă neurologică, o problemă hormonală etc. Nu toți au toate aceste probleme, dar cei mai mulți suferinzi ai Graves au mai mult de un sistem care este dezechilibrat. Aceasta este partea dificilă în tratarea bolii Graves și este, de asemenea, în cazul în care o mulțime de oameni nu primesc direcția și orientarea de care au într-adevăr nevoie.

Testarea este o necesitate în acest moment și de multe ori este trecută cu vederea sau inadecvată, ducând la o boală continuă și la anticorpi crescuți în mod cronic. Prin găsirea și abordarea tuturor zonelor compromise ale corpului care contribuie la atacul autoimun, restabiliți funcția și inversați autoimunitatea.

Atenție: Anticorpii tiroidieni pot fluctua.

La unii oameni, anticorpii tiroidieni vor fluctua pe tot parcursul tratamentului. Nu este neobișnuit să se observe scăderea anticorpilor, iar apoi la următorul test de sânge să crească. Este important să înțelegeți că aceasta este o parte normală a procesului de vindecare și de obicei nu este un motiv de îngrijorare. Cu toate acestea, odată ce declanșatorul a fost înlăturat și atacul autoimun a fost suprimat, anticorpii vor înceta să fluctueze și să rămână scăzuți sau să devină complet nedetectabili.

Nu pot să promit că va fi ușor, dar trebuie să știți că este posibil să se reverse boala Graves autoimună, ca și boala Hashimoto.

Puteți să depășiți acest lucru și să vă căpătați viața înapoi.

 Cea mai bună parte este că nu trebuie să o faci singur.

Noi suntem alături de tine! 

Sănătate și Remisie!

Sursa: http://healyourthyroidnow.com/3-common-reasons-thyroid

Traducerea: Echipa Tiroida România 🇹🇩

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.