15 lucruri pe care Pacienții cu Tiroidă trebuie să îi învețe pe medici!

Mulți pacienți tiroidieni vă vor spune că au sau au avut medici pe care nu îi îndrăgesc! Dar nu aceia care au o etică medicală, ci aceia care au lipsă zeci de ani de  cunoștințe corecte despre cum să diagnosticheze și să trateze hipotiroidismul sau Hashimoto,chiar și cunoștințe minime despre cum să citească corect analizele de laborator. Din cauza cunoștințelor sărace, pacienții au fost forțați să ia taurul de coarne și să-și de-a seama singuri!

Opriți nebunia tiroidiană, emblema „experiențelor și înțelepciunii pacientului”, întreaga înțelepciunea! Avem 15 lucruri pe care orice pacient tiroidian ar trebuie să le învețe şi ar trebui să îi învețe și pe medici.

1) Oboseala și creșterea în greutate nu sunt doar pentru că trebuie să fac mai mult sport sau să mănânc mai puțin.

Adevărat, știm că exercițiul și modul în care mâncăm este important! Dar fiind cu hipotiroidism nediagnosticat sau slab tratat de mulți doar cu Eutirox sau alt medicament T4 sintetic, controlat doar pe bază de TSH, mulți dintre noi au un metabolism scăzut. Acesta din urmă are ca rezultat o creștere foarte ușoară în greutate sau nereuşirea de a pierde in greutate indiferent de exercițiu pe care îl facem!

2) Depresia este strâns legată de hipotiroidismul continuu!

Știm că există o varietate de motive pentru depresie, dar pentru majoritatea pacienților cu tiroidă, depresia este un semn sigur că suntem nediagnosticați din cauza testului de laborator nesatisfăcător de TSH, fie netratați. Faptul că suntem doar pe unul dintre cei cinci hormoni tiroidieni: doar T4, fiind ținuți ostatici pe TSH, un hormon hipofizar  nu ne ajută.

3) Testul de laborator TSH a fost un eșec .. prea mulți ani.

Da, deși un TSH foarte scăzut poate detecta dacă avem probleme hipopituitare,la TSH normal putem totuşi sa fim în Hipotiroidism. În plus, atunci când suntem tratați optim cu tiroidă naturală deshidratată NTD, combinația sintetică de T4/T3 sau doar T3, analizele noastre de laborator și TSH sunt întotdeauna în interval, fără un indiciu de pierdere osoasă sau cardiace. Vrem să facem în plus analize de FT3 și FT4, pentru îndepărtarea simptomelor și fără tratament de scădere a tensiunii arteriale.

4) Pentru a afla dacă am Hashimoto, toți Anticorpi trebuie testați, nu doar unul .

Pentru a detecta dacă avem o problemă autoimună tiroidiană, pacienții au sesizat imediat că doar un anticorp ar putea fi crescut, dar celălalt nu. Așadar, avem nevoie atât de testele de laborator ATPO, cât și de Antitiroglobulină. Apropo, mulți pacienți cu Hashimoto intră în remisie pe NTD dacă au doza corectă. Vezi # 5.

5) Tiroida natural deshidratată (NDT) schimbă viața pacientului de ani de zile, la fel cum a făcut-o cu zeci de ani înainte ca Eutirox/Synthroid să apară pe piață.

Deși unii pacienți se simt mai bine pe medicamente T4 decât pe altele … de peste 15 ani, există prea multe reacții raportate de către aceștia și nu sinteticul este calea de urmat. Și aceleași rapoarte arată că a fi pe cei cinci hormoni pe care NDT îi oferă are mai mult sens. Chiar adăugarea de T3 sintetic la T4 sintetic a produs rezultate mai bune.

6) Nu pot aștepta șase săptămâni înainte de a avea o creștere!

Pacienții cu tiroidă au aflat că, în cazul în care aceștia rămân pe o doză inițială de NDT (care este, de obicei, 1grain/65mg) mai mult de câteva săptămâni, bucla de reacție determină hipotiroidismul să se întoarcă violent într-un fel sau altul. Așadar, ridicăm la fiecare două săptămâni și începem să încetinim aceste creșteri când suntem pr 2 grain(130mg) sau aproape 3 grain, pentru a începe să găsim doza optimă.

7) Rezultatele analizelor mele nu sunt în intervalul „normal”.

Aceasta a fost o descoperire uriașă de către pacienții cu tiroidă, cei informați, deoarece aceștia au observat că după analizarea de-a lungul anilor: nu este vorba despre „zona” în care se încadrează rezultatul laboratorului ci, ce spun simptomele … nu doar pentru că se încadrează într-o gamă suspect „normală”.

8) Dacă reacționez prost pe NDT, nu este pentru că NDT nu este potrivit pentru mine.

Pacienții care au avut probleme cu NDT au descoperit că există cinci motive corelabile pentru cei mai mulți dintre ei:

a) au stat pe doze mai mici, prea mult timp;

b) nu au creat suficient, doar pentru că era în gama TSH;

c) au o problemă cu Cortizolul

d) au probleme cu Fierul

e) au Lyme, H. Pylori, EBV etc

9) Da, există într-adevăr: oboseala suprarenală /insuficiența suprarenală / hipocortisolism .
Cu ușurință, mai mult de 50% dintre pacienți tiroidieni depistează o problemă cu cortizolul, fie din cauza faptului că sunt nediagnosticați de ani de zile doar pe baza utilizării testului de laborator TSH, fie că au administrat doar unul dintre cei cinci hormoni, T4. Odată cu analizele de Tiroidă, cereți Corizolul salivar.
10) Testarea Cortizolului Salivar este mult mai exactă decât testarea din sânge/seric
Saliva se spune că testează nivelurile celulare ale cortizolului, în patru momente cheie în decursul unei perioade de 24 de ore, ceea ce este important de știut. Și pacienții au descoperit că se potrivește cu simptomele lor! În timp ce testarea cortizolului din sânge măsoară atât cortizolul legat, cât și cel nelegat, de cele mai multe ori NU se potrivește simptomelor, prezentând un cortizol de nivel ridicat atunci când suntem cu adevărat cu un nivel scăzut sau invers.
11) Dacă una sau majoritatea rezultatelor de cortizol salivar sunt scăzute, există modalități sigure și eficiente de a le trata.
Zona Suprarenală este o zonă care pacienții cu tiroidă au petrecut mult timp și au avut grijă să o studieze, pe baza a ceea ce au citit de la experți, plus experiențele și înțelepciunile repetate. Aici medicul nostru trebuie să fie suficient de deschis pentru a învăța să coreleze Tiroida cu Suprarenale.
12) Dacă am probleme cu refluxul de acid din stomac, este de obicei cauzat de acidul gastric scăzut din starea hipotiroidiană, nu de nevoia de Omeprazol.

Și unii dintre noi trebuie să fim fără gluten, mai ales dacă avem Hashimoto. Acest lucru de ajuta in a restabili un nivel mai bun de acid în stomacul noastru, pe care statutul nostru hipotiroidic îl scade – acesta din urmă provoacă probleme în absorbția vitaminelor și a mineralelor. De aceea trebuie să punem suc de lămâie sau oțet de cidru de mere în lichidele pe care le folosim pentru a înghiți medicamentele și suplimentele. Și un corp sănătos cu Hashimoto trebuie să fie pe dieta fără glutenului.

13) Nu sunt proastă pentru că nu am mers la Fac. de Medicină, eu trăiesc cu organismul meu. Așa că am nevoie să mă vedeți ca un Intreg.

Din această cauză toți cei cu experiență sau cunoștințe despre boală suntem o echipă. Noi trăim cu boala, iar „școala” o facem împreună.

14) Cancerul tiroidian NU este un cancer ușor.

Pacienții cu cancer tiroidian chirurg urăsc cancerul la fel de mult ca oricine … plus este îngrijorător, nici RAI nu este un picnic, iar recurența este în mintea noastră.

15) Analizele de laborator ar trebui să fie făcute înainte de a lua medicamente pentru Tiroida.

Pacienții au descoperit că T3 sau NDT va atinge vârful aproximativ la două ore după administrarea, apoi o scădere lentă. Dacă pacienții sunt doar pe T3, un vârf este de 4 ore. Vrem să măsuram ceea ce încă mai există în noi, nu vârful sau creșterea din medicamente.

Surse:

//www.stopthethyroidmadness.com/lab-values ​​//www.stopthethyroidmadness.com/ndt-doesnt-work-for-me

//www.stopthethyroidmadness.com/tsh-why-its-useless

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.