12 moduri în care se inhibă Tratamentul Tiroidian

Care sunt cauzele inhibării tratamentului tiroidian?

În ultimii 50 de ani, în toata lumea, de când Synthroid, Euthyrox și alte medicamente cu T4 au invadat piața (iar medicii cu „creierul spălat” să creadă că este singurul mod în care funcționează), pacienții cu hipotiroidism s-au lovit de problema cea mai gravă: „organismul nu este capabil să trăiască doar cu unul din cinci hormoni!”
CONVERSIA T4 în T3, chiar și cu un tratament mai bun, nu are loc, atunci când :
1. Îmbătrânim : îmbătrânirea poate influența producerea de hormoni tiroidieni, poate afecta capacitatea noastră de a transforma T4, hormon de stocare, în T3, hormon activ! adică de-iodurarea scade.
2. Consumul în exces de GOITROGEN (broccoli, soia, etc.) ne poate crea  probleme mari!
3.  Stresul zilnic ridică nivelul de Cortizol, ceea ce inhibă conversia T4 în T3.
4. Anumite suplimente sau alimente trebuie să fie luate la mare distanță de medicamentele tiroidiene! Printre acestea este inclus și taninul din cafea sau ceai.
5. Substanțele nutritive sunt necesare pentru a ajuta conversia T4 în T3 !! Ai lipsa de Seleniu? Dacă valorile o arată, acesta afectează negativ conversia T4 în T3! Si niveluri scăzute de Zinc, vitamina B12, B6 mult mai mult. De ce noi, pacienții cu probleme tiroidiene, ne regăsim cu un nivel scăzut de nutrienți ??
6. Chimioterapia și radiațiile pot afecta negativ nivelul de T3.
7. Valori ridicate de metale grele – methylenetetrahydrofolate reductază – pot cauza mai multe probleme la glanda tiroidă !
8. Exercițiile fizice în exces reduc conversia T4 în T3.
9. O valoare de Fier scăzută este un inhibitor cunoscut al T4 în T3! Așa cum glanda tiroidă la un nivel mic poate cauza un nivel scăzut de fier din cauza acidul din stomac, așa si un nivel mic de fier poate inhiba conversia de T4 în T3.
10. Inflamația cronică nu este „prietena nostra” când vine vorba de conversia T4 – T3 ! Nediagnosticate sau netratate, inflamațiile pot afecta negativ conversia!
11. UN FICAT SĂNĂTOS este esențial pentru o conversie buna de T4 în T3! Deoarece ficatul este principala componentă în conversie, orice fel de stres al ficatului (boli de ficat, hepatita etc) va reduce conversia în T3.
12. Special pentru bărbați, testosteronul scăzut poate inhiba conversia. Cum și hipotiroidismul netratat sau nediagnosticat poate reduce testosteronul, iar un testosteron scăzut poate inhiba și mai mult producția de T4 la T3.
NOTĂ: uneori Diabetul este văzut ca un inhibitor de T4 în T3, dar studiile nu sunt concludente și unii văd T3 mare cu diabet zaharat, nu mai mic.
traducere Lia J., sursa ” STTM”
Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.