10 moduri de a depăși Oboseala cu Hipotiroidism

Te-ai saturat ? Nu iti face griji. Oboseala si epuizarea sunt simptome foarte frecvente in Hipotiroidism. Când hormonii tai sunt echilibrati sunteți energic și gata de start. Când stresul va ajunge simțiti ca aveti nevoie de un pahar de vin și un pui de somn. Mai presus de toate, este esențial ca dvs. sa tratati optim hipotiroidismul. „Normal” nu înseamnă neapărat teste de laborator care sunt „optime” pentru voi. Dacă aveți în continuare nevoie de un impuls de energie, aici sunt câteva modalități pentru a depăși oboseala in mod natural. Nevoile de Suplimenet pot varia pe o bază individuală, astfel consultati-va cu medicul dvs. pentru a fi siguri că suplimentele propuse sunt potrivite pentru voi și că doza este optimă pentru organismul tau. Istoricul medical este unic. Drumul spre sănătate va fi unic.
1.IA SUPLIMENTE ALIMENTARE
O dieta echilibrata este cea mai bună, dar chiar si in cele mai bune diete lipsesc substantele nutritive. Vă sugerez să obțineți multivitamine din alimente .Suplimentele pot fi necesare în funcție de tiparele tale alimentare și nutriționale. Testarea este necesara să determine dacă sunteti deficitari într-o anumită vitamina sau mineral înainte de a le adăuga la regimul dietetic. De asemenea, adăugarea unui supliment de omega-3 este întotdeauna o idee bună.(recomandarea noastra https://abundenta.org/omega-3-vegan-80-caps-moi/)
2.AI OBOSEALA SUPRARENALA?
Organismul se bazează pe glandele suprarenale situate in partea de sus a fiecărui rinichi pentru a gestiona situatiile stresante. În cazul în care organismul este in perfectă stare, glandele suprarenale sunt în echilibru perfect și armonie, stresul hormonilor, cortizol, adrenalina si DHEA, cu scopul de a ne ajuta să facă față solicitărilor de zi cu zi și cu cerințele vieții. Ele au, de asemenea, nevoie de timp de somn pentru a se recupera, întineri și a se  incarca în scopul de a veni în ajutorul nostru atunci când sunt solicitate. Având în vedere viața noastră ocupată de stres, nu e de mirare că mulți dintre noi suferă de probleme de disfunctie suprarenale. Glandele suprarenale pot deveni atât de copleșite și epuizate că acestea sunt în imposibilitatea de a satisface cererea organismului pentru adrenalina, cortizol și DHEA.
Cum stii daca ai oboseala suprarenala?
 • Ai oboseala cronica?
 • Are Energia dvs. „plumb” pe la jumătatea zilei?
 • Ai luptat cu insomnia?
 • Luminile strălucitoare vă deranjează mai mult decât ar trebui?
 • Te sperii ușor din cauza zgomotului?
 • La ridicarea în picioare din sezut sau culcat, te simți amețit sau amețita?
 • Ai luptat cu o durere cronica sau fibromialgie?
 • Ai dureri de cap cronice sau migrene?
 • Ai momente de depresie, anxietate, sau de dispozitie?
 • Ai luptat cu cresterea in greutate?
 • Ai chef scăzut de sex?
Dacă răspundeți afirmativ la multe dintre acestea, discutați cu medicul dumneavoastră despre un test de saliva al funcției suprarenale – Cortizolul.
Ashwagandha si Rhodiola Rosea sunt plante adaptogene (ciuperci) care ajuta funcția suprarenala. Ele sunt ajutoare minunate atunci cand vine vorba de stimularea energiei. Rhodiola Rosea este o planta adaptogena extraordinara in consolidarea energiei și puterea de stimulare a creierului (de asemenea, ajuta la arderea grasimilor!). Prin combinarea acestor campioni adaptogeni,acestia vă poate ajuta la echilibrarea hormonilor de stres,va pot  creste energia și chiar ajuta in arderea grasimilor. Plantele adaptogene sunt minunate, deoarece ele lucrează cu organismul tau pentru a vă aduce înapoi în echilibru daca nivelurile tale sunt mari sau mici. Asigurați-vă că informati medicului dvs daca adaugati plantele, în special dacă sunteți pe medicamente sau dacă sunteți gravidă sau daca alăptati. Nu toate plantele sunt potrivite pentru fiecare persoană. Suntem toți diferiti în ceea ce privește trupurile noastre care reactioneaza la diverse suplimente astfel încât să fiti sigur ca incapeti întotdeauna in mod lent și urmăriți organismul.
3.SESIUNI INSUFICIENTE DE SOMN
Nimeni nu poate funcționa atunci când este deficitar în somn. Tinta 8-9 ore în fiecare noapte. Încercați să stabiliti un program de somn regulat. Evitați sa stati peste program prea des. Faceti o prioritate regulata pentru Somn și permiteți-vă să adormiti. Dacă aveți nevoie de un pui de somn și aveți timp pentru asta – dormiti . Corpul tau are nevoie de somn pentru a se vindeca. Dacă aveți probleme cu somnul tineti cont ca  pacienții cu tiroida pot avea insomnie.
4.PASTRATI O BALANTA ECHILIBRATA A ZAHARULUI DIN SANGE
Funcția tiroidiena sănătoase depinde de menținerea de zahăr din sânge într-un interval normal și păstrarea de zahăr in sânge într-un interval normal depinde de functia tiroidiana. Dacă mâncați prea multe cu index glicemic ridicat, pancreasul secreta insulina pentru a muta excesul de glucoza din sange in celule, unde glucoza este folosit pentru a produce energie. Dar în timp, celulele isi pierd capacitatea de a raspunde la insulina. E ca și cum insulina bate la usa, dar celulele nu pot auzi. Pancreasul răspunde prin pompare chiar mai multă insulină (bate mai tare), în efortul de a obține glucoza in celule și în cele din urmă acest lucru duce la rezistenta la insulina prea mult index glicemic ridicat.
Studiile au arătat că insulina repetata in valuri crește inflamația glandei tiroide și glanda tiroida devine hipo, producția de hormoni tiroidieni scade. Hipoglicemia este la fel de periculos ca și marea, de aceea este important să păstrați echilibru a zahărului din sânge.
Împreună, hiperglicemia (ridicat) și hipoglicemia (scăzut) sunt denumite în continuare disglicemia. Disglicemia slabeste si inflameaza intestinul, plamani, si creierul. Se niveluri de dezechilibru hormonal, epuizează glandele suprarenale, perturba caile de detoxifiere, și afectează metabolismul general. Fiecare dintre aceste efecte pot slăbi în mod semnificativ funcția tiroidiană. Atâta timp cât aveți dezechilibru de zahar din sange, orice ai face pentru a repara tiroida nu are de gând să lucreze și sa simtiti oboseala.
Recomandăm să masurati glucoza din sange, dacă aveți o tiroida și / sau probleme de zahar din sange. Este un instrument simplu și eficient pentru o sanatate buna. Eu definesc limitele normale pentru postul de glucoza din sange ca 75-95 mg / dL.
Cea de a doua, și mult mai important, obiectivul este de glucoza din sange postprandiale. Aceasta este o măsură de glicemiei la două ore după o masă. Mai multe studii arata ca glucoza din sange postprandiale este predictor mai exactă a viitoarelor complicațiilor diabetice și este primul marcator (înainte glicemiei à jeun și Hb1Ac) pentru a indica disglicemia. Normalul de zahăr din sânge postprandiale una la două ore după o masă este considerată de 120 mg / dL.
5.ANABOLIC NU CATABOLIC
Vă recomandăm, dacă sunteți obosiți, sa faceti yoga, qigong, și / sau tai chi, deoarece acestea nu sunt stresante pentru organism și nu descompun tesutul. Desigur, vi sa spus că exercitarea vă oferă energie, cu toate acestea, in hipotiroidism nu puteți găsi energia. Acest lucru se datorează faptului că cele mai multe exercitii cardio și de formare a greutati este catabolic prin natura, ceea ce înseamnă că stresul provoacat in organismului dvs. degradeaza tesutul. Anabolic este opusul catabolicului, ajută la energie, vindecare și creștere. După exercițiul catabolic procesele organismului se regenereaza natural, porneste si se recuperează la stres, cu scopul de a se reconstrui în sine mai puternic decât înainte. Dar când ești in hipotiroidie, corpul tau nu se poate recupera în mod corespunzător prin exercitare stresante. Suntem cu toții diferiti din punct de vedere al activitati fizice, corpurile noastre se pot găsi „obositoare”, asa ca asculta-ti corpul.
6.ADAUGATI VITAMINA B12
B12 este un „supliment de energie”, care organismul are nevoie pentru a îndeplini funcțiile esențiale. Bolile autoimune precum Hashimoto au fost asociate cu un deficit de vitamina B12. Dacă vă simțiți slăbit și ușor obosit, ai putea avea un deficit de vitamina B12. Aceasta vitamina este ceea ce corpul tau o cere pentru a produce energie, formarea de sânge, și sinteza ADN. Absorbția gastro-intestinale depinde de mai mulți co-factori, de aceea este foarte posibil să se ia cantități adecvate de vitamina B12 in dieta si au încă un deficit de vitamina B12 din absorbție. Amintiți-vă nu sunteti ceea ce mananci. Esti ceea ce absorbi.
Dacă ai un nivel B12 insuficiente în sânge, sănătatea dumneavoastră va deveni vulnerabila și lipsita de apărare împotriva bolilor. Viața cotidiană devine mai greu pentru tine de a îndura ca aveți simptome cum ar fi slabiciune musculara, oboseala, furnicaturi in brate sau picioare, ceața mentala, probleme de memorie, modificări ale dispoziției, și sentimente de apatie și lipsa de motivație.
Ce e mai nefericit este că ați putea avea deja deficit de vitamina B12, fără să știti despre asta! Simptomele in această condiție se poate manifesta numai după un număr de ani, ca influența de dieta dvs. și de absorbție a corpului de B12. Un methylcobalamin sublingual metil B12 este util
7.SENSIBILITATEA OCHILOR
Ochii tăi pot fi mai sensibili la soare, dar încercați să purtati ochelari de soare și sa evitati soarele amiezii. Lumina soarelui pe ochi este un mod natural de a stimula sistemul endocrin. Când aveti de facut comisioane zilnice, încercati să plecati cu ochelari de soare în mașină și umblati pe la umbra, astfel încât ochii sa obțina o bună doză de lumina soarelui .
8. NEVOIA DE FIER
Fierul este esențial pentru producerea unei proteine care ajuta celulele rosii din sange sa furnizeze oxigen în tot corpul. Deci fără ea, totul suferă. Deficitul de fier produce mai puțin oxigen pentru a ajunge la țesuturi, astfel încât corpul tau este lipsit de energia de care are nevoie. În cazul în care oboseala ta este cuplata cu o senzație de slăbiciune, iritabilitate sau nu va puteti focaliza, deficienta de fier ar putea avea ceva de-a face cu asta. La urma urmei, e un motiv pentru care oamenii care au deficit de fier se spune de multe ori ca au „sânge obosit.”
Deficienta de fier este cea mai frecventa deficienta nutritionala in Statele Unite, iar femeile sunt printre cei cu cel mai mare risc. Dacă observați un nivel scazut de energie, creșterea în greutate, sau chiar o temperatura inferioară a corpului, discutați cu medicul dumneavoastră despre testarea de fier.(recomandarea noastra https://abundenta.org/fier-fosfolipid-lipozomal-2/ )
În timp cea mai mare atenție este pe un deficit de fier, există o preocupare la fel de bine pentru supraincarcare cu fier. Cele mai multe femei au nevoie de doar 8 miligrame pe zi, asa ca incercati sa adaugati o portie de linte, spanac, carne rosie, ficat, nuci, carne de pui sau de năut la dieta ta. Mai mult nu este neaparat mai bine.
9.NU UITATI DE VITAMINA D
Vitamina D este, spre deosebire de orice alta vitamina un „pre-hormon” produs in piele cu expunerea la lumina soarelui. Soarele este principala sursă de vitamina D3, un tip de vitamina D care creste nivelul de substante chimice „bun-simt”, din creier numita dopamina si serotonina. Nivelurile cu deficit de oricare dintre aceste neurochemicale poate fi o cauza principala a oboselii și a depresiei. Un deficit de vitamina D a fost acum legat de numeroase probleme de sanatate, inclusiv hipotiroidism, depresie si chiar cancer. De fapt, un studiu recent realizat de cercetatorii de la Universitatea din Boston a relevat ca vitamina D afecteaza gene care au o mare varietate de funcții biologice in mai mult de 160 de cai legate de boli autoimune si a bolilor cardiovasculare. Vă recomandăm testarea vitaminei D, se adaugă un supliment de ansamblu alimentar de vitamina D3, pentru a primi 15 de minute de soare pe piele și adauga alimente, cum ar fi uleiul de cod, somon, macrou, ouă gălbenușuri și ficat de vita.
10. XENOESTROGENS
Xenoestrogens sunt invizibili, dar ei sunt mari perturbatori ai sistemului endocrin. Ei pot fura echilibrul hormon natural, pot cauza oboseala și, în plus de reproducere (creștere în greutate, dominare estrogen, cancer, PMS, PCOS, hipotiroidie) și consecințele de dezvoltare. Experții spun că într-o zi obișnuită, din păcate, suntem expuși la mai mult de 700 de xenoestrogens chimici in : pastă de dinți, deodorant, protecție solară, conservanți alimentari, mucoasa din cutiile care conțin produse alimentare, și multe tipuri de plastic. Acestia sunt estrogeni străini care trec în celulele noastre prin sticle de plastic de apă, pesticide, erbicide, fungicide, materiale plastice, combustibili, evacuare auto, produse chimice de curatare , deșeuri industriale, carne de la animale (care au fost îngrășate cu medicamente estrogenice) și nenumărate alte produse de curățare de uz casnic și a produselor cu caracter personal pe care mulți dintre noi folosesc in fiecare zi, probabil chiar machiajul pe care il ai chiar acum. Vă sugerez să taiati din acestea cât de bine poți. Amintiți-vă ca vom absorbi 60% din ceea ce aplicam pe pielea noastra. Dacă nu s-ar mânca – nu-l pune pe piele. Cumpăra alimente și produse cosmetice, care sunt naturale, BPA pentru tine și familia ta.
Sper ca aceste sfaturi vă ajută să găsiți drumul spre o viata mai energica și mai puțin letargica pentru sezonul de vacanță și pentru anul viitor! Amintiți-vă ca fără suficiente vitamine si micro-nutrienti capacitatea organismului de a efectua suficientă energie fizica, emotionala, fizica sau psihica a supraviețui zi.
Scris de Cammi Balleck, Ph.D, CTN, ANCB Board Certified Naturopath Cammi Balleck este expert în sănătate precum și un expert recomandat pentru TBN, și Fox News național. În plus, ea a avut aparitii pe posturile de CW în Denver. Site-ul ei este www.happythenewsexy.com. Sursa articol : Hypothyroidmom.com
Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente