Vitaminele D si B pentru imbunatatirea sanatatii

Vitaminele D si B pentru imbunatatirea sanatatii

Cei mai mulți oameni care au o problemă neurologică, cum ar fi dureri de cap, tremor, dificultăți de echilibru, vertij, senzație de arsură în picioare, depresie, dureri în corp, accident vascular cerebral, sau de memorie, au un somn anormal.

În mod surprinzător, stabilitatea somnului poate rezolva de multe ori problema neurologică. În 2005, unul dintre pacienții mei cu dureri de cap zi de zi a constatat că avea apnee în somn.

Pentru că durerile de cap au dispărut după câteva săptămâni de utilizare a unei măști de apnee de somn am început să efectuez studii de somn pe toți pacienții mei cu dureri de cap.

Toti aveau somn anormal. De obicei, respirația nu s-a oprit .

Ei pur și simplu nu au petrecut suficient timp într-un somn profund. După descoperirea că mulți dintre pacienții mei au avut plângeri in ce priveste somnul am început sa fac studii de somn pe majoritatea pacienților. Majoritatea dintre ei au avut ședințe anormale de somn, uneori, fără să realizeze ca somnul lor a fost anormal.

La început, tot ce am folosit pentru tratament au fost somniferele și măștile de apnee de somn. Ambele funcționează într-o oarecare măsură, dar ele nu sunt un remediu.

Boala de fundal, motivul pentru care creierul nu doarme in mod necesar, trebuie reparat. Am descoperit că toți pacienții cu somn anormal aveau deficit de vitamina D și se pare că vitamina D nu este singura lor deficiență. Toată lumea cu somn anormal are o combinație de deficiente de vitamina D și vitamina B fără să realizeze ca somnul lor a fost anormal.

Vitamina D afectează bacteriile intestinale și producerea de vitamina B:

Deficienta de vitamina D duce la schimbarea populatiei bacteriilor intestinale, care  nu mai aprovizioneaza zilnic cu 8 vitamine B. Vitaminele B nu vin prin mancare, ele au fost mereu livrate in doze zilnice in intestinul nostru.

Dar, bacteriile „sănătoase” au nevoie de vitamina D pentru a prosperă; atunci când nu avem suficient D și nu il transmitem către bacteriile bune, bacteriile „nesănătoase”, care nu fac vitamina B, înlocuiesc bacteriile noastre sănătoase.

De aceea, deficitul de vitamina D provoacă deficiente de vitamina B secundară. Acest lucru înseamnă că somnul nu revine la normal doar cu vitamina D.

Vitaminele B sunt la fel de important pentru somn normal și trebuie administrate cu vitamina D :

Noi trebuie să avem un somn adânc pentru a repara organismul și vitaminele B sunt elementele constitutive ale acestor reparații. B12 și B5 (acid pantotenic) sunt ambele necesare în doze zilnice specifice pentru somn normal. Somn mai bun cu vitamina D înseamnă mai multe reparații.

Mai multe reparații folosesc mai multe vitamine B. Completându-se cu vitamina D, produce o stare de deficit de vitamina B, în cazul în care bacteriile intestinale nu sunt „sănătoase”, iar vit. B nu sunt complete. De obicei, în primul an de suplimentare cu vitamina D, depozitele de B5 din organism se obișnuiesc si încep noi simptome de durere, senzație de arsură și dificultăți de echilibru.

Pacienții care au fibromialgie , artrita sau boli autoimune sunt deja cu un deficit sever de vit. B5, chiar înainte de a detectata o deficienta de vitamina D.

Vitamina D nu este o vitamina:

Noi am învățat că vitamina D este „vitamina osoasa”, dar este într-adevăr un hormon al soarelui. Nu se regăsește în produsele alimentare.

Este un produs chimic care se transmite prin piele de la expunerea solara. Numai lungimea de undă a luminii UVB face vitamina D.

Este un hormon tiroidian cum ar fi, Estrogenul sau Testosteronul. Folosind cuvântul propriu-zis „hormon” ne amintește că aceasta afectează mai multe părți ale corpului și că nu este „extra”.

Este esențial pentru fiecare celula din organism și nu a fost niciodată menit să fie în produsele alimentare.

Se completează si din lapte, dar o cana de lapte are doar 100 UI (unități internaționale) de vitamina D deci, ar trebui să bei cam 100 de cești de lapte pe zi, pentru a nu avea deficit de D .

Hormonul D se face prin absorbția din piele :

Hormonul D este unic printre hormonii noștri pentru că se transmite prin pielea noastră la o anumită lungime de undă de lumină.

Planeta noastră este înclinată în așa fel încât să mergem la nord sau la sud de Ecuator unde există anotimpuri. În cazul în care există anotimpuri fiecare lucru viu trebuie să facă față cu 6 luni înainte de vreme bună și de produse alimentare disponibile și șase luni de hrană rece.

După ce ne îndepărtăm de Ecuator nu există nici o lungime de undă UVB, nici în lumina de iarnă, așa că în timpul iernii avem încă nevoie de D în fiecare zi, dar trebuie să folosim ceea ce am făcut și stocat în timpul verii.

Pentru a supraviețui iernii trebuie sa migram sau sa hibernam:

Animalele care sunt departe de ecuator, în cazul în care există ierni lungi, reci fără hrană trebuie să migreze spre soare la ecuator sau trebuie sa hiberneze.

Orice animal care nu poate petrece iarna în Florida, trebuie să conceapă o modalitate de a mânca mai mult și de a obține mai mult în timpul verii și să mănânce mai puțin și sa doarmă mai mult în timpul iernii. Mamiferele, reptilele, păsările, pești și insectele utilizează același produs chimic, D3 (colecalciferol), pentru a regla metabolismul lor și somnul lor in anotimpuri și de a face fata ierni.

Nivelul de vitamina D din sânge este important:

Nivelul nostru de vitamina D din sânge fluctuează cu anotimpurile; mai mare în timpul verii și mai mică în timpul iernii.

Cei mai mulți oameni pot face 20000 UI de vitamina D pe pielea lor zi de zi în timpul verii, dar numai cu cantități mari de piele expuse, într-un costum de baie, de exemplu, după 2-3 ore de stat la soare la piscină. La oamenii ,cu pielea mai închisă la culoare si acoperita cu protecție solară, melanina blochează formarea de vitamina D, astfel încât aceștia trebuie să stea la soare mai mult decât o persoană cu pielea mai deschisă pentru a face aceeași cantitate de D.

Prea multa vitamina D în organism este la fel de dăunătoare ca  si prea puțina, o vitamina D la nivel sanguin de peste 80 ng /ml afectează somnul la fel de mult ca și un nivel sub 60 ng /ml.

Pentru că oamenii nu au blana pentru a se proteja de a absorbi prea mult D ne-am dezvoltat propria noastră protecție solară, produsă în piele, ca o modalitate de a bloca formarea de D.

In timpul verii folosim 10.000 UI și e pusa deoparte 10.000 ca depozit pentru iarna care vine.

Doza de vitamina D, luata ca supliment este diferita pentru fiecare persoană:

Cu toate că cei mai mulți oameni fac un maximum de 20,000 IU /zi exista oameni care folosesc mult mai puțin. Aproximativ 1/50 de oameni fac și au nevoie de 2000 UI / zi.

Fiecare persoană trebuie să aibă analiza de vitamina D făcută de mai multe ori în cursul primului an de suplimentare pentru a vedea ce doza au nevoie  pentru a-și menține nivelul de vitamina D din sânge la 60-80 ng /ml.

Nivelul D din sânge, nu doza de pilula determină o sănătate bună și un somn normal.

 Nivelul scăzut de vit.D- un somn aiurea :

Cele mai multe dintre problemele neurologice ale pacientilor mei  sunt direct legate de deficitul de vitamina D, acestea sunt legate de faptul că vitamina D este strâns legata de somn.

Nivelurile de vitamina D mai mici de 40 ng /ml, (considerat „normal”),determina tulburări de somn care cauzează : insomnie, apnee in somn, apnee legata de REM, treziri inexplicabile din somn, mișcări ale corpului nepotrivite in timpul somnului.

Toate aceste tulburări ne împiedică vindecarea corpurile noastre in timpul somnului. În cazul în care somnul îmbunătățește durerile de cap, convulsiile, tremurul, durerile de corp, dificultățile de mers, depresia, pierderile de memorie. etc reglementarea vit d va imbunatati toate acestea.

Hormonul D afectează greutatea și apetitul nostru prin schimbări ale bacteriilor intestinale:

În timpul verii, având o mai mare expunere la soare si un nivel din sânge până la 80 ng/ml de vit. D, vom arde mai multe calorii si vom stoca mai puține.

Mesajul unei vit. D (nivel optim) : „este vara este timpul pentru a construi puterea noastră”.

Ne întoarcem mai mult la caloriile noastre pentru construirea de corpuri mai puternice, vom dormi mai puțin.

În timpul iernii mesajul vit. D (nivel scăzut) este : „Dormi mai mult, ai pus grăsimea pentru a supraviețui iernii”. Vit. D inferioara schimbă bacteriile din intestin nostru. Noile bacterii „de iarnă” afectează apetitul nostru, dandu-ne senzatia de foame pentru a consuma un conținut mai ridicat in grăsimi, alimente bogate în calorii, asigurând astfel supraviețuirea noastră.

Din păcate, în cazul în care nivelul D rămâne scăzut pe tot parcursul anului vom câștiga în greutate. Când încercăm să pierdem în greutate încă se „asculta mesajul de iarnă” și anume de a pune deoparte jumătate din caloriile din grăsime. Apoi, pe măsură ce exercităm mușchi folosim proteinele din aceștia ca o sursă de energie pentru a pierde in greutate, dar in schimb  slăbesc muschii, in loc sa slăbim din greutate.

Deficienta de vit.D afectează tractul gastro-intestinal în mai multe moduri:

Exista receptori D in glandele noastre salivare, in dinții noștri (avem mai multe carii în cazul nostru când vit. D este scăzuta), in sfincterul esofagian si in celulele stomacului care fac acidul gastric.

Atunci când sfincterul stomacului este slab in acid se deplasează în sus spre esofag, provocând „reflux gastro- esofangian”.

Vit. D, prin pielea noastră merge la ficat, apoi in bila, păstrând acizii biliari dizolvați, prevenind formarea de pietre biliare. Deci, boala vezicii biliare este direct legată de nivelul scăzut de vitamina D.

Deoarece sunt receptori de vit. D in celulele insulare ale pancreasului, care fac insulina, o vit. D insuficienta poate contribui la formarea diabetului.

Rezultatele reduse de vit. D cauzeaza o schimbare in bacteriile intestinale,favorizand astfel simptomele intestinului iritabil, de balonare, constipație și diaree.

Este nevoie de vit. B5 pentru a face Cortizol, astfel capacitatile noastră de a ne vindeca și de a lupta împotriva infecțiilor nu mai este normala.

Celulele albe din sânge devin leneșe sau prea agresive și vom începe să dezvoltam o „stare pro-inflamatorie”, care se poate transforma într-o tulburare autoimună sau creste riscul nostru de infarct miocardic si accident vascular cerebral.

Somnul putin provoacă hipertensiune arteriala, boli de inima si accident vascular cerebral:

Experții au raportat că fiecare om cu tensiune arteriala are o tulburare de somn în fundal.

Prin urmare, adevăratul ucigaș în lume nu sunt efectele pe termen lung ale hipertensiunii arteriale, ci efectele pe termen lung ale somnului anormal, non-restaurator.

Vitamina D pare sa afecteze ciclurile de somn prin receptorii D în cea mai mică parte a creierului numita „trunchiul cerebral”, în cazul în care vom controla programul si paralizia de somn. Somnul are loc în fiecare noapte pentru a ne permite să ne vindecam și de a face reparații.

Durata somnului, ne menține tensiunea arterială normală în timpul zilei următoare. In timp ce noi dormim, fiind calmi, se repara arterele noastre, astfel încât acestea nu mai construiesc colesterol ,care  închid  valvele care duc la infarct miocardic si accident vascular cerebral.

Celulele stimulatoare cardiace  din inima se vindeca în mod normal, asa ca fără fibrilație atriala, poate duce la accidente vasculare cerebrale. Mai multe dintre vitaminele B joaca un rol in bolile cardiace aterosclerotice și accident vascular cerebral. B5 este necesară pentru a face acetilcolina, care este folosita pentru a încetini ritmul cardiac.

Acest lucru înseamnă că persoanele cu deficiențe de vit. D/B au adesea un ritm cardiac cu repaus mai mare. Ele sunt frecvente, inima lor este ca o cursa , un „atac de panica”, chiar dacă nu există nici un motiv pentru ca ei să fie „panicati”.

Somnul sărac cauzează probleme de memorie si depresie:

In timp ce noi dormim, „producem” amintiri permanente. In timpul somnului facem, de asemenea, serotonina pe care o folosim in timpul zilei pentru a rămâne fericiti și curiosi, hormonul scăzut de vit. D poate provoca depresie si probleme de memorie.

 Un nivel scăzut de vit.D afectează toate celulele sanguine:

Vitaminele B sunt necesare ca o bază de zi cu zi pentru producția corespunzătoare a celulelor roșii și albe. Anemia este legată de deficientele vit. D /B .

Toate bolile autoimune: scleroza multiplă, lupusul, artrita reumatoidă, psoriazisul, colita ulcerativa, sunt legate de vitamina D scăzută în combinație cu deficiențele de vitamina B secundare.

B5, acidul pantotenic este materia primă folosită pentru a face Cortizol. Cortizolul este mesajul hormonal de zi cu zi, care spune tuturor celulelor albe din sange cum sa se comporte.

Cortizolul este utilizat pentru a trata bolile autoimune, pentru a spune celulelor albe din sânge de a opri atacul propriul nostru corp.

Pacienții care au tulburări autoimune au fost pe deficiente combinate de vit. D /B, timp de mulți ani și întotdeauna au avut o tulburare de somn. Numai un somn normal timp de mai multe luni, va aduce înapoi sistemul imunitar normal.

Propriile noastre celule albe din sânge călătoresc prin corpurile noastre noaptea cautând si ucigând celulele canceroase. Astfel, nodulii sânilor, cancerul de colon , de prostată sunt, de asemenea, considerate a fi legate de nivelul vit. D. Femeile cu cancer de sân, care li se spune că „nu pot lua hormoni”, (adică Estrogen), ar trebui să ia în continuare hormonul D.

Nivelul de vit.D îndreaptă (în plus față de un somn normal și corectarea bacteriilor intestinale)  si ajută sistemul imunitar sa lupte împotriva cancerului propriu al organismului.

Hormonul D, oase și calciu:

Chiar dacă penrtu cei mai mulți dintre noi s-a spus că avem nevoie de calciu in plus, deficienta de vit. D este ceea ce cauzează osteoporoza, nu un deficit de calciu.

Vit. D ajuta tractul gastro-intestinal sa absoarbă calciul și sa păstreze calciul de la scurgerea in urina.

Atât nivelul scăzut de vit. D poate provoca, de asemenea, pietre la rinichi, fie înainte, fie după suplimentarea de vit. D. Osteoporoza este o stare de deficit de vitamina D, în cazul în care nivelul de vitamina D este menținută 60- 80 ng /ml, timp de mai mulți ani, calciu este absorbit în mod corespunzător prin suplimentarea dietei iar calciul si medicamentele utilizate pentru tratarea osteoporozei nu mai sunt necesare.

 Nivelul scăzut de vit.D cauzează dificultăți de echilibru și durere:

Deficienta de vit. D poate provoca, de asemenea, dureri ale membrelor inferioare, senzație de arsură în picioare și dificultate de echilibrul prin deficiențe de vitamina B secundare.

Atât vitamina D si B5 afectează capacitatea noastră de a obține mișcări oculare rapide (REM) si corecte în timpul somnului. Deficitul de vit. B5 poate provoca rigidizarea mușchilor, care ne ajuta sa visam,devenind paralizați în timpul somnului. Această contracție a mușchilor în timp ce noi dormim poate provoca dureri de corp la trezire : fibromialgie, artrita, dureri lombare cronice, dureri de genunchi, dureri de șold etc.

Fiecare parte a corpului care face mișcare trebuie să fie perfect paralizata pentru a se putea repara noaptea.

În cazul în care paralizia nu apare corect în timpul somnului organismul nu se vindecă și provoacă durere dimineața. Deficitul de vit. B5 poate provoca, de asemenea, „arsuri” la mâini și picioare, care este, de obicei, numita „neuropatie” si este pusa pe seama diabetului zaharat, chiar și atunci când măsurătorile de zahăr sunt normale.

Un nivel scăzut de vit.D provoacă infertilitate, sindrom de ovar polichistic si endometrioza :

Există, receptori de vitamina D în ovare, testicule si în trompele uterine pentru a ajuta la reproducerea noastră.

Pe măsură ce nivelul D urcă din toamna la 80 ng/ml vom dormi mai bine și, prin urmare, produce mai mult Estrogen si Testosteron, care provoacă dorința de împerechere.

Pentru ca bebelușii noștri sa se dezvolte pe parcursul a 9 luni, copilul care este conceput în septembrie se naște în luna iunie. Acest lucru garantează că la naștere copilul face singur hormonul de D cu ajutorul soarelui, pentru că există foarte puține șanse sa-l obțină din laptele matern.

Nivelurile scăzute de vitamina D suprima ovulația, astfel încât copiii se vor naște numai atunci când mama are suficienta vit. D.

„Ovarul polichistic” descrie un ovar cu multi foliculi, care încearcă să se maturizeze dintr-o dată. Pentru că ovulația este inhibată de vit D scăzută, ovarele sunt blocate în stadiul cu multi foliculi care încearcă să se maturizeze și chisturile care se dezvolta ceea ce duce la dureri abdominale, (adesea însoțită de creșterea în greutate și acnee ,care sunt legate de deficiența de acid pantotenic).

Endometrioza din țesutul endometrial merge înapoi în sus spre trompe în abdomen in loc sa iasă afara prin colului uterin, (deschiderea uterului), în timpul menstruației.

Deoarece tubul uterin este deschis in abdomen, singurul lucru care menține țesutul endometrial la poziția din colul uterin sunt mișcările ondulatorii ale trompelor uterine împingând-ule spre uter. Există, receptori de vitamina D in tuburile falopiene care influențează mișcările propulsive, ce provoacă sau împiedică fertilizarea în funcție de nivelul D.

De asemenea, odată ce celulele endometriale au ajuns în abdomen, în cazul în care acestea nu fac parte,celulele albe din sânge, ar trebui să le găsească și să le omoare.

Deoarece nivelul de vit. D este afectat, funcția celulelor albe din sânge este defecta si eliminarea corespunzătoare a țesutului endometrial nu se produce si implanturile fixe ale țesutului endometrial apar la nivelul abdomenului, cauzând dureri abdominale in timpul menstruației.

Femeile însărcinate sunt cele mai afectate:

Motivul pentru  care bolile tiroidiene, boala vezicii biliare, deficitul de fier si B12, obezitatea și tulburările de somn (durerile de cap) apar frecvent la femeile tinere, sănătoase care au născut este deficitul de vit.D.

Fiecare copil suge vitamina D. Din păcate, în prenatal, se oferă doar 400 UI de vitamina D, care nu este suficient pentru o mama si copil in curs de dezvoltare.

Fiecare copil folosește vit. D de la mama și dacă nu e soare suficient după naștere, deficitul de vit. D nu este corectat după sarcina.

Fiecare copil născut cu deficit de vit. D doarme mai rău. Mama, de asemenea, doarme prost. Tulburarea de somn cronic timp de mai mulți ani, poate duce la depresie postpartum.

Toate femeile care au născut copii sunt susceptibile de a fi cu deficit de vit. D. Femeile însărcinate au nevoie de un nivel de vit. D  mai mare în timpul sarcinii.

Nivelul ar trebui să fie menținut la 60-80 ng/ml în timpul sarcinii pentru a se asigura că sarcina este dusă la termen. Femeile la ovulație au o necesitate redusă de vit. D pentru a corecta nivelul de dezvoltare a bacteriile colonice  si de vit. B5 înainte de a rămâne însărcinată pentru a fi sigure că, copilul lor primește de toate ce are nevoie în timpul dezvoltării și este inoculat cu „bacteriile bune” .

Dozele mari de vitamine B, cum ar fi B5 nu sunt indicate în timpul sarcinii, dar ar trebui să fie luată o vitamina prenatala cu doze mici din toate cele opt vitamine B (100% min doza zilnică recomandată).

Cele mai multe femei au nevoie de cel puțin aceeași doză de vit. D în timpul sarcinii, si au nevoie si înainte de a rămâne însărcinate si ar trebui sa adauge doar mai multa vit. D, în cazul în care nivelul lor din sânge scade.

Vitamina D și îmbătrânirea:

Chiar și în condițiile perfecte, cu expunerea solara perfectă, noi nu trăim pentru totdeauna.

Oamenii trăiesc aproximativ 90-100 de ani. In fiecare deceniu producția noastră de vitamina D (pe oră de expunere la soare), scade. La vârsta de 70-75 ani producția de vitamina D, pe pielea noastră continua sa scadă încât plângerile devin frecvente la cei in vârsta : „Intestinele nu funcționează”, „am reumatism” (mă trezesc rigid și cu dureri), „nu dorm bine”, și „imi curge nasul tot timpul.”

Când somnul începe sa se degradeze, vom începe sa avem mult mai multe probleme :hipertensiune, diabet, colesterol ridicat, boli de inima, accident vascular cerebral sau cancer si moartea survine 5-10 ani mai târziu. Prin urmare, capacitatea noastră de a dormi în mod normal, este legata de durata de viata.

Există probleme cu hormonul de la lumina soarelui, care poate afecta pielea:

Rata producției de vitamina D depinde de culoarea pielii, vârsta și locația  dvs. de pe planetă.

Oamenii din latitudinile nordice și sudice, au supraviețuit mai bine. Culoarea lor, pielea deschisa la culoare nu a blocat producția de vit. D, astfel încât aceasta a fost mai puternica și s-ar putea reproduce în medii mai mici cu soare. Cu toate acestea, oameni cu pielea alba sau pistruiata au un dezavantaj atunci când se mută într-un mediu cu soare ridicat, si nu au protecție solară pentru melanina naturala, se vor arde.

Când oamenii s-au adaptat la latitudinea lor cu colorația „corectă”, iar nivelul lor de dezvoltare internă a fost normala, unele dintre pro-vit. D, făcute pe pielea de la lumina UVB naturala, sunt vit. D 1, 25 OH. D 1, 25OH a fost demonstrat ca intra în nucleele celulelor pielii pentru a repara daunele ADN-ului cauzate de expunerea la UVB si ajuta la prevenirea cancerului de piele.

Acest lucru înseamnă că exista deja un proces biologic natural care ne protejează de cancer de piele cauzat de expunerea solara.

Cât de mult D ar trebui sa iau?

Așa cum majoritatea dintre noi nu primesc vit. D de la soare zi de zi, cerințele noastre de vitamina D suplimentare sunt mult mai mari decât recomanda FDA (Administrația Medicamentelor si Alimentelor SUA) de 800 UI pe zi, și sunt, probabil ,mai aproape de 5,000-10,000 UI pe zi.

Dar, aproximativ 2% din populație are nevoie de doze mult mai mici de 1000 IU -2000 IU / zi, astfel încât fiecare persoană trebuie să aibă vitamina D si nivelurile sanguine efectuate frecvent în primul an , pentru a măsura nivelul sanguin.

Atunci când medicul dvs. măsoară nivelul D din sânge ar trebui să fie 25 D OH, nu nivelul D 1,25 OH , care este comandat. Pentru a dormi în mod normal, nivelul de sânge al vitaminei 25 D OH vitamina sa fie de 60-80 ng / ml.

De ce recomandările FDA sunt atât de mici:

Cole-calciferolul este un hormon nu o vitamină. Nu are nici un sens  sa punem  hormonii în produsele alimentare. Cum ar fi dacă s-ar pune hormonii de Estrogen , Testosteron sau hormoni tiroidieni în lapte?.

Deoarece a fost numita incorect o „vitamina”, FDA a fost pus în poziția foarte dificilă de a face „recomandări” pentru sute de mii de oameni care au niveluri diferite de D de la an la an, în funcție de stilul lor de viață, în zona în care ei trăiesc și de culoarea pielii lor.

FDA stie ca un nivel ridicat de vitamina D poate cauza probleme medicale sau moarte, astfel FDA a recomandat în mod adecvat o doza de vitamina D, care este puțin probabil să răneasca pe cineva. Acest lucru nu înseamnă că 800 UI este de ceea ce ai nevoie. Fiecare persoană trebuie să afle ce doza are nevoie ca să rămână la 60- 80ng /ml, prin măsurarea nivelului lor din sânge.

Care este doza corectă a hormonului D ?

Pentru majoritatea oamenilor, doza zilnică D suplimentar, în timpul verii va fi 1-5000 UI/ zi, iar în timpul iernii 5- 7,000 UI/ zi, dar în cazul în care nivelul la analize este de 30 ng sau mai jos și este iarnă, vă recomandăm să luați 10-15,000 UI timp de 2-3 săptămâni pentru a obține nivelul 50 ng din nou, mai rapid.

Apoi verificați nivelul la analize, din nou, nu mai mult de 4 săptămâni, pentru a fi siguri că este peste 60ng .

Pentru 1-2 ani măsoară nivelul D la fiecare 6 până la 12 săptămâni și asigurați-vă că vă luați suficient pentru a asigura un nivel de D între 60- 80 ng /ml pe tot parcursul anului. Nu luați suplimentar D atunci când utilizați o loțiune de bronzat la soare în timpul verii, deoarece tocmai ai făcut aprovizionare pe pielea ta.

Niciodată nu luați doze de peste 10000 UI/zi , fără a va verifica nivelul regulat.

Cum prescripția de D2 te poate răni:

Medicii tineri au fost, în mod greșit, învățați că este sigura administrarea de vitamina D2, (ergocalciferol), o dată pe săptămână,o  pilula de 50.000 UI.

D2, Ergocalciferol nu este același lucru ca și D3 cole-calciferol, și poate fi periculos pentru unii, de fapt, majoritatea pacientilor mei au considerat că au avut un somn rău și dureri de cap, dese.

Asigurate că ceea ce cumperi este D3 . Această greșeală importantă a rezultat un studiu pe șobolani – model experimental să caute „vitamina”, care împiedică boala osoasa – rahitismul aniilor 1930.

Șobolani sunt animale nocturne. În scopul de a-și petrece viața în întuneric, a trebuit să aibă un receptor de vitamina D, care le-a permis să folosească un alt produs chimic, D2, realizat din ciuperca care creste pe cereale. D2 este similară, dar nu identică cu ceea ce și eu, și toate celelalte animale,  facem pe pielea noastră.

D2 vine din industria alimentară, (care este motivul pentru care cuvântul „vitamina” a fost aplicat inițial ). Capacitatea șobolanului de a utiliza acest produs chimic a permis sa fie nocturn, activ pe timp de noapte și capabil de a „cotrobăi’ prin casele noastre după consumul de alimente.

Acesta este motivul pentru care oamenilor nu le plac șobolanii și, prin urmare, găsesc sa facă experimente asupra lor, mai puțin deranjante, decât pe alte animale. Odată ce D2 a fost descoperit, de fapt, a ajutat la rahitismul la copii.

Cele mai originale substanțe chimice „anti-rahitism” sunt D1 și D2, si s-au găsit împreună pentru prima dată pe cereale, apoi câțiva ani mai târziu, D3 a fost descoperit pe pielea porcilor, făcută numai prin expunerea la lumina UVB.

Deoarece D3 a acționat în mod similar cu D2 la receptorii oaselor, oamenii de știință s-au axat pe oase pentru promovarea acțiunilor de dezvoltare, nu au studiat acțiunile D2 si la alți receptori de vitamina D. D2 pare să acționeze în mod diferit decât D3 în creier, de obicei nu se îmbunătățește somnul și poate face mult mai rău.

Deficitul de vitamina B12:

Deficitul de vitamina B12 este un deficit secundar comun, care afectează, de asemenea, somnul.

Se pare ca deficienta de vitamina D determină, de asemenea, deficit de vitamina B12. Există, receptori de vitamina D in celulele stomacului care fac „factor intrinsec”, produsul chimic care se leagă de vitamina B12 și ne permite să-l absoarbă din produsele alimentare.

În cazul în care D este atât de scăzut încât producția factorului intrinsec devine si el scăzut,  noi nu vom fi capabili de a absorbi vitamina B12 din alimente și vom avea deficit de B12 .

Chiar dacă B12 este de asemenea realizat din bacteriile colonice, absorbția vitaminei B12 la om se produce în intestinul subțire, astfel încât B12 din colon nu este sursa noastră primară. Doar aproximativ un sfert din pacienții cu deficit de vit D au si un deficit de vitamina B12. Dar, toți pacienții cu deficit de D au modificări la nivelul bacteriilor intestinale care trebuie corectate , pentru a avea un somn normal.

Adresați-vă medicului dvs. pentru a verifica nivelul de vitamina B12 , atunci când verificați D pentru prima dată. Nivelul de vitamina B12 pentru somn normal este de peste 500, (rezultatul de laborator va va spune ca 225 este normal, dar doriți să fie de 500 sau mai mult pentru somn normal).

În cazul în care nivelul sanguin B12 este <500 trebuie să fie completat separat, cu o pastila de 1000 mcg /zi pentru a ajuta la normalizarea somnului. Trebuie luata zilnic timp de mulți ani, în plus față de alte pastile din complexul B, cum ar fi B5 și B10. Absorbția orală a B12 este încă posibil odată ce vitamina D însoțește și producția factorului intrinsec .

De ce este durerea atât de comună la un deficit de vitamina D?

Dacă aveți fibromialgie, dureri musculare, artrita, sau arsuri la nivelul mâinilor sau picioarelor aveti, de asemenea, deficit de acid pantotenic (B5).

Orice persoana care începe suplimentarea cu vitamina D (fără a corecta bacteriile intestinale prin luarea de B5 sau B10, timp de trei luni, în combinație) devine în cele din urmă deficitar in B5 și începe să se trezească cu durere dimineața.

În scopul de a aduce înapoi „dreptul” bacteriilor intestinale B-5, (un complex B, care are 50 mg sau 50 mcg de fiecare din cele 8 de vitamine B) ar trebui să fie luate timp de 3 luni, în asociere cu o doza de vitamina D suficient de mare pentru ca nivelul din sânge sa a fie > 40ng /ml.

Administrarea de vitamina D împreună cu toate cele 8 vitamine B, încurajează „dreptul” bacteriilor să crească din nou. Odată ce bacteriile intestinale sunt cu vitamine B, (după trei luni) trebuie să opriți medicația pentru că veti avea doza dubla, iar durerea va reveni dacă doza de B5 este prea mare.

Atât vitamina D si B5 afectează capacitatea noastră de a obține un somn adânc perfect paralizat si poate provoca dureri de corp, dacă doza nu este corectata. Nivelurile de vitamina D peste 80 ng /ml, poate provoca, de asemenea, durere.

De fiecare dată când va simțiți bătrân și rigid la trezire verifica nivelul de D în primul rând, în cazul în care D este 60-80, apoi, doza B5 este fie prea mare sau prea mică, (sau pur și simplu ai căzut dintr-un copac și asa ar trebui sa te simiți ;)).

Cum vindecam complet durerea :

Un nivel de vitamina D din sânge, care rămâne în intervalul de 60-80 ng /ml, timp de luni până la ani de zile incurajează creierul sa si petreacă mai mult timp într- un somn adânc pentru a face reparațiile amânate de-a lungul timpului.

Pentru a face aceste reparații aveți nevoie de toate cele 8 vitamine B. Vitaminele B sunt elementele de reparare. Niciodată nu luați vitamine B (cu excepția B12), în mod individual. Vitaminele B au venit întotdeauna împreună într-o relație specifică între ele și se completează biologic.

În cazul în care luați doar un B ar trebui să le luați pe toate . În 4/24 luni suplimentarea D ,fiecare persoană are nevoie de o cantitate specifică de B5 în funcție de cât de multe reparații au „amânat”.

Bacteriile intestinale par a face valoarea exactă a lui B, dar ele nu pot răspunde la o solicitare de a face mai multe B-uri pentru reparațiile suplimentare de care aveți nevoie. Pentru a repara articulațiile „os pe os” sau o boala autoimună (pentru a reveni la normal) vei avea nevoie de ceva mai mult B pentru o perioadă de timp.

În cazul în care creierul are cantitatea corectă de B5 va fi „corect paralizat” în timpul somnului REM si te vei trezi fără durere. Pacienții mei au fost de obicei în măsură să vada o diferență în modificările somnului cu 5 mg B5 în această etapă. Fiecare persoană are nevoie de propria  doză individuală, în funcție de cât de mult REM au nevoie .

Eu indic pacienților să meargă mai sus de 5 mg B5, la câteva zile, de obicei, folosind multi vitamine cu 5-10 mg de B5 pe pastila, pana când se trezesc fără durere dimineața. Oamenii care au fost mai bolnavi timp de mai mult timp, cu ‘reparațiile’ amânate, par să aibă nevoie de doze mult mai mari de 75-90 mg de B5, cineva care a fost bolnav doar de la ultima sarcină în urmă cu doi ani ar putea avea nevoie doar de 15 mg.

Fiecare persoană trebuie să-si găsească doza proprie. Pe măsură ce reparațiile se obțin și reveniți la a fi un om normal, va trebui să reduceți doza cu creșteri de 5 mg B5/ la câteva zile. Atunci când toate reparațiile sunt finisate nu vei mai avea nevoie de vitamine sub forma de pastile (cu excepția vitaminei D).

Vei folosi numai cantitatea de B pe care bacteriile intestinale le face și tu vei dormi în mod normal, din nou (atâta timp cât vă păstrați D în gama), și chiar și multi-vitaminele in doza mică ar putea fi mai mult decât vrea creierul tău. Pacienții cu apnee in somn trebuie sa stea cu masca și întregul proces durează mult mai mult.

Avertismente privind vitaminele B:

Creierul vrea doar B , în cazul în care somnul este profund si mai lung decât în ​​mod normal și vă treziți odihnit, probabil, nu veți mai dori în plus, B.

Există, în mod frecvent o lună, gen „perioada ca luna de miere”, după prima doză vor urma trei luni cu B5 sau B10, în cazul în care totul funcționează bine doar pe 10 mg de B5.

Apoi, dacă somnul continuă să fie excelent si creierul se simte bine, dar durerea corpului începe să fie mai rea înseamnă că creierul a decis că face destul cu o întreținere de zi cu zi și va începe reparațiile amânate și nevoia de B să fie așa cum s-a descris mai sus.

De asemenea, ambele B5 si vitamina D ii poate face pe oameni sa acționeze in visele lor, în cazul în care nivelul nu este corect începeți sa loviți cu picioarele in somn, mestecați sau vorbiți in timpul somnului; sunt toate semne prin care organismul  va spune ca nu este corect „paralizat” in timpul somnului și aceasta înseamnă că nivelul de vitamina D din sânge sau doza B5 este prea mare sau prea mică.

Acidul pantotenic (B5) in nivelurile sanguine nu reflectă depozitele de acid pantotenic în organism și nu sunt fiabile pentru a determina ce cantitate vrea creierul, durerea organismului la trezire este mai fiabila.

Sursa : http://drgominak.com/vitamin-d-hormone.html SGominak 12/15

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
[ivory-search id="7324" title="Custom Search Form"]

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.