Sustine si Tu

Impreuna pentru sanatate!

Pentru persoane fizice:

REDIRECTIONEAZA 3.5%

Poti directiona 3.5% din impozitul pe venit Asociatiei Tiroida Romania!

Acesti bani (daca nu sunt directionati de tine) sunt preluati automat de catre bugetul de stat si sunt investiti in alte proiecte.

Suma reprezentand 3.5% din impozitul individual pe venit, datorat statului, poate fi directionata catre o organizatie non profit, la alegerea ta!

CUM FACI ASTA?

Iti punem la dispozitie formularul 230, pe care poti sa-l descarci de mai jos.

 1. Completeaza datele de mana, cu majuscule, DOAR la sectiunile:
  • Date de identificare contribuabil
   II.2. 
   Op╚Ťiune privind
   redirec╚Ťionarea s─â r─âm├ón─â valabil─â ╚Öi pentru anul urm─âtor)┬á
   Semn─âtur─â contribuabil
 2. Daca doriti ca Asociatia Tiroida Romania sa depuna documentele in numele dvs, va rugam sa completati si DECLARAȚIA DE CONSIMȚĂMANT
 3. SEMNEAZ─é FORMULARUL

  Dup─â ce ai desc─ârcat formularul imprim─â-l ╚Öi semneaz─â-l la sec╚Ťiunea ÔÇťSemn─âtur─â contribuabilÔÇŁ.

 4. TRIMITE FORMULARUL

  p├óna la data de┬á25 martie a fiec─ârui an, pute╚Ťi trimite formularul prin mai multe metode:

  • la sediul Asocia╚Ťiei noastre, direct sau prin po╚Öt─â ( Ilfov – Balotesti, strada Lahovari No. 99F3) ; noi vom trimite ulterior formularul pentru tine. ├Än acest caz trebuie s─â includ─â ╚Öi declara╚Ťia de consim╚Ť─âm├ónt complet─â.
  • la organul fiscal de care apar╚Ťii,┬ádirect la ├«nregistrare sau prin po╚Öt─â, conform adresei din cartea de identitate ( cu adrese Anaf)
  • Prin┬á serviciul online ANAF ┬áSpatiul Privat Virtual,┬ádac─â ai semn─âtur─â electronic─â

   

COMPLETEAZ─é ONLINE

DECLARAȚIA DE CONSIMȚĂMANT
* dupa ce completezi formularul de mai jos, NU uita sa trimiti pe email si formularul 230 (completat si semnat).

NOUTĂŢI

Dac─â bifa╚Ťi c─âsu╚Ťa „Distribuirea sumei timp de 2 ani„, formularul 230 va fi valabil 2 ani.┬á Astfel nu mai este nevoie s─â v─â re├«nnoi╚Ťi op╚Ťiunea de redirec╚Ťionare anual─â a╚Öa cum s-a ├«nt├ómplat ├«n anii preceden╚Ťi.

NORMĂ PE VENIT (EX: ANGAJAȚI DIN IT)

Cei care ob╚Ťin venituri din activit─â╚Ťi independente impuse pe baz─â de norm─â de venit, acestia trebuie s─â completeze formularul 230 pentru a redirec╚Ťiona 3,5% din impozitul pe venit. Redirec╚Ťionarea nu o mai pot face doar cu ajutorul declara╚Ťiei unice cum era ├«n anii anteriori (valabil pentru persoanele fizice autorizate care lucreaz─â sub aceast─â form─â).

 Pentru persoane juridice:

CONTRACTUL DE SPONSORIZARE

DIRECŢIONEAZĂ PÂNĂ LA 20% DIN IMPOZITUL COMPANIEI PE CARE O REPREZINŢI. NU IMPLICĂ NICIUN COST!.

Dup─â ce a╚Ťi calculat suma sponsorizat─â, v─â rug─âm s─â completa╚Ťi datele companiei dvs. pentru a genera un contract.┬á

Imediat ce va fi completat formularul, contractul va ajunge la noi ├«n format PDF ╚Öi dumneavoatr─â ve╚Ťi primi o copie pe e-mail. Ulterior ve╚Ťi fi contactat de noi pentru a stabili detaliile care privesc acest document.

Asocia╚Ťia Tiroida Rom├ónia v─â solicit─â informa╚Ťii ├«n scopul complet─ârii automate a contractului de sponsorizare pentru aceast─â campanie.

Dac─â NU dori╚Ťi s─â trimite╚Ťi online date personale c─âtre Asocia╚Ťia Tiroida Rom├ónia, pute╚Ťi desc─ârca ├«n format electronic contractul ╚Öi il puteti trimite completat pe email sau prin curier / posta.

Valoare sponsorizare (RON): calculeaza valoarea pentru sponsorizare

GENERARE CONTRACT

CONTACTEAZA-NE

Asocia╚Ťia Pacien╚Ťilor cu afec╚Ťiuni endocrine ╚Öi boli autoimun endocrine

Strada Lahovari nr. 99F3, CP 077015, Balotesti-Ilfov
Telefon: 0758238280
Email: tioroidaromania@gmail.com

DONEAZA direct

RON   RO95BTRLRONCRT0594053301
EURO RO45BTRLEURCRT0594053301

Banca: Banca Transilvania
Beneficiar: Asociaţia Tiroida Romania

ÎNTREBĂRI FRECVENTE :

1. Pot să completez și să-l trimit online prin Spatiul Privat Virtual ?

DOAR DAC─é ┬áai un cont creat pe Spa╚Ťiul Privat Virtual, po╚Ťi completa acest formular direct pe platform─â ╚Öi trimiterea lui se face automat online (nu mai este nevoie s─â ├«l depui ├«n format fizic ├«n alt─â parte)

2. Cum pot depune formularul?

 • la sediul Asocia╚Ťiei noastre prin po╚Öt─â ( Ilfov – Balotesti, strada Lahovari Nr. 99F3, CP 077015); noi vom trimite ulterior formularul pentru tine. ├Än acest caz trebuie s─â includ─â ╚Öi declara╚Ťia de consim╚Ť─âm├ónt complet─â.
 • la organul fiscal de care apar╚Ťii, direct la ├«nregistrare sau prin po╚Öt─â, conform adresei din cartea de identitate ( la adresa din lista )
 • Prin┬á serviciul online ANAF ┬áSpatiul Privat Virtual, dac─â ai semn─âtur─â electronic─â

3. ASOCIATIA poate depune formularul în locul meu?

 1. Dac─â formularul complet ╚Öi semnat ├«n original ajunge la sediul nostru depus direct la recep╚Ťie sau trimis prin po╚Öt─â / curierat) noi vom depune la organul fiscal de care apar╚Ťine╚Ťi, p├ón─â la data limit─â. Acest lucru se face de c─âtre un ├«mputernicit al Asocia╚Ťiei care depune formularele ├«mpreun─â cu un borderou.

├Än acest caz trebuie s─â includ─â ╚Öi declara╚Ťia de consim╚Ť─âm├ónt completat─â ╚Öi semnat─â.

4. Care sunt datele care trebuie completate în formular?

I. Date de identificare contribuabil
II.2. Op╚Ťiune privind
redirec╚Ťionarea s─â r─âm├ón─â valabil─â ╚Öi pentru anul urm─âtor)
Semn─âtur─â contribuabil

5. Pot s─â depun la ANAF formularele pentru mai multe persoane?

Dac─â doriti s─â depune╚Ťi mai multe formulare la administra╚Ťia fiscal─â, nu pute╚Ťi face acest lucru. V─â recomand─âm ├«ns─â, dac─â exist─â aceast─â situa╚Ťie, s─â trimite╚Ťi formularele la sediul nostru ( Ilfov – Balote╚Öti, strada Lahovari nr. 99F3, CP 077015) ╚Öi noi le vom expedia ulterior ├«mpreun─â cu actele organiza╚Ťiei.

6. Cum ╚Ötiu care este Administra╚Ťia Financiar─â de care apar╚Ťin?

AICI┬á g─âse╚Öti lista cu sediile administra╚Ťiilor fiscale (este suficient s─â dai c─âutare dup─â Localitatea ├«n care ai domiciliul ├«n Cartea de Identitate ╚Öi va de ap─ârea organului fiscal de care apar╚Ťii ├«mpreun─â cu adresa unde trebuie trimis / depus formularul 230).

7. Ce se ├«nt├ómpl─â dac─â nu bifez c─âsu╚Ťa „Op╚Ťiune distribuirea sumei pentru o perioad─â de 2 ani”

Nu este problema, op╚Ťiunea se face ├«n cazul ├«n care s─â fie distribuit─â suma reprezentand p├ón─â la 3,5% din impozitul pe venit care ├«l datoreaza┬ábeneficiarul pentru venitul in 2 ani . Solicitarea poate fi re├«nnoit─â. Solicitarea poate fi re├«nnoit─â dup─â expirarea perioadei de 2 ani.

! Dac─â dore╚Öti ca acest formular s─â aib─â valabilitate doar pentru 1 an (cum era ├«n anii anteriori) nu trebuie s─â bifezi aceast─â c─âsu╚Ť─â ╚Öi ├«n anul urm─âtor trebuie s─â completezi o nou─â declara╚Ťie 230.

8. Nu știu ce să completez la sumă. Ce fac?

Nu este obligatoriu să completezi suma. Dacă nu cunoști suma nu este nicio problemă, organul fiscal va fi cel care va face calculele.

9. Cine poate redirec╚Ťiona p├ón─â la 3,5% din impozitul pe venit cu ajutorul formularului 230?

cei care în 2021 au avut venit din :

 • venituri din salarii ╚Öi asimilate salariilor
 • venituri din pensii
 • venituri din activit─â╚Ťi independente / activit─â╚Ťi agricole, impuse pe baz─â de norm─â de venit;
 • venituri din activit─â╚Ťi independente realizate ├«n baza contractelor de activitate sportiv─â, pentru a avea grij─â de impozitul s─â se re╚Ťin─â la surs─â;
 • venituri din drepturi de proprietate intelectual─â, altele dec├ót pentru care venitul net se determin─â ├«n sistem real;
 • venituri din cedarea folosin╚Ťei bunurilor, pentru care venitul net se determin─â pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit.