STUDIU MEDICAL pe AIP

Suntem absolut alaturi de Autoimmune Wellness. După un an de așteptare, rezultatele primului studiu medical al Protocolului Autoimunitar sunt emise și publicate în revista „Bolile Inflamatorii ale Intestinului” și disponibile tuturor!

Cum ne-am implicat într-un studiu medical?

În decembrie 2015, am fost contactați de către Dr. Gauree Konijeti, directorul Programului de gastroenterologie al bolilor inflamatorii intestinale de la Clinica Scripps din La Jolla, California. Dr. Konijeti ne-a spus că un pacient cu boală inflamatorie intestinală a fost introdus pe AIP și îmbunătățirea pacientului a fost atât de remarcabilă încât a fost inspirat să învețe mai multe. După discuții ulterioare, dr. Konijeti a explicat că ar dori să efectueze un studiu medical pe AIP pentru a evalua eficacitatea potențială la pacienții cu Crohn și colita ulcerativă. A întrebat dacă programul online de coaching de sănătate AIP ar putea fi folosit pentru a ajuta participanții la studiu pe trecerea la AIP. Răspunsul nostru a fost, desigur, „DA, DA, DA!”

Studiile medicale cer o mulțime de timp, planificare și bani pentru a afla rezultate concrete. Abia în septembrie 2016, am fost în sfârșit gata să începem. Angie (Angie Alt face parte din duo-ul bloggingului Autoimmune Paleo), alături de Amy Kubal și Nicole Erickson, au petrecut șase săptămâni ajutând participanții, toți cei care aveau colită ultcerativa și boala Chron, să-și elimine alimentele treptat până când au ajuns la faza de eliminare completă în AIP și apoi au mai petrecut încă cinci săptămâni într-o fază de întreținere. Pe parcursul procesului, pe AIP, participanții au fost introduși în schimbări importante ale stilului de viață (cum ar fi somnul, managementul stresului, mișcare și sprijin).

Am așteptat încă un an pentru ca toate rezultatele să fie calculate și studiul să fie publicat, dar acum sunt gata să fie împărtășite!

Care au fost rezultatele?

Hai să vedem cel mai bun paragraf din întreaga publicație! Ritmul clinic a fost realizat în săptămâna 6 cu 11 din 15 (73%) participanții la studiu, iar toți 11 au menținut remisia clinică în timpul fazei de întreținere a studiului. Nu am emis ipoteza, a priori, că remisia clinică ar fi atinsă atât de devreme (în săptămâna 6). Intr-adevar, aceasta proporție de participanți cu IBD (boală intestinului inflamator) activ obținând remisie clinică timp de 6 săptămâni, dar cele mai multe terapii rivale pe medicamente pentru IBD, nu au reușit. . . (Konijeti și colab., 2017) ”

DA, ai citit corect! (Au fost 15 participanții, 9 cu Crohn și 6 cu colită ulcerativă.)

În săptămâna 6 (care a fost complet de eliminare AIP), 11 dintre cei 15 participanți au fost în remisie clinică (6 cu Crohn, 5 cu ulcerativ). Toți cei 11 participanți au menținut remisia clinică prin faza de întreținere. 7 dintre cei 15 participanți au fost pe terapii biologice active, dar nu în remisie clinică la momentul inițial, ceea ce sugerează că dieta poate fi o componentă importantă a tratamentului cu succes. Pacienții au fost informați că nu s-au efectuat modificări de medicație înainte de începerea studiului, totuși un participant a întrerupt terapia biologică orală, dar a obținut remisia clinică până în săptămâna a 6-a. Un alt participant a întrerupt terapia biologică orală, dar a continuat dozarea biologică și a obținut remisia clinică. Doi dintre participanți au putut întrerupe tratamentul cu steroizi.

Rezultate: Cohortul final a inclus 15 pacienți cu IBD, cu o durată medie a bolii de 19 ani și o utilizare biologică activă la 7 (47%) pacienți. Reacția de nutrienți a fost inițiată pentru deficiențe în vitamina D (n = 3) și fier (n = 6). De la săptămâna 0 până la săptămânile 6 și 11, scorul mediu parțial de la Clinica Mayo s-a îmbunătățit semnificativ de la 5,8 la 1,2 și 1,0 pentru colita ulcerativă, iar indicele Harvey-Bradshaw mediu s-a îmbunătățit semnificativ de la 7 până la 3,6 (SD 2,1) și 3,4 (SD 2,6) pentru boala Crohn. Proteina C reactivă nu sa schimbat semnificativ în timpul studiului. Valoarea medie a calprotectinei fecale s-a îmbunătățit de la 471 (SD 562) la 112 (SD 104) în săptămâna 11 (P = 0,12). Dintre cei cu endoscopie de urmărire în săptămâna 11 (n = 7), s-au observat îmbunătățiri în scorul endoscopic simplu pentru boala Crohn (n = 1), scorul Rutgeerts (n = 1)

Discuție: Eliminarea prin dieta poate îmbunătăți simptomele și inflamația endoscopică la pacienții cu IBD. Studiile controlate randomizate sunt justificate. Acesta este un articol cu ​​acces deschis, distribuit în condițiile licenței Creative Commons Attribution-Non-Commercial-No Derivatives License 4.0 (CCBY-NC-ND), în care este permisă descărcarea și partajarea lucrărilor cu condiția să fie citată în mod corespunzător. Lucrarea nu poate fi schimbată în niciun fel sau folosită în scopuri comerciale fără permisiunea jurnalului. (C) Fundația Crohn & Colitis”

Ce înseamnă acest lucru și ce urmează?

„Este un lucru minunat!” Acesta este un lucru minor pe care Angie (Autoimune Wellness) le spune de obicei membrilor AIP, când încep să raporteze îmbunătățiri ale sănătății. Uneori, la început, nu sunt siguri că va funcționa și când primele îmbunătățiri ale sănătății sunt adesea incerte, modificările alimentare și stilul de viață ar putea fi de fapt cauza. Această linie este menită să fie un îndemn de a avea încredere în răspunsul organismului. În viitor, s-ar putea să reușim să inspirăm cu mai multă ușurință încrederea în rezultatele studiului ca acesta! Aceste rezultate ajută comunitatea să pună datele în spatele convingeriilor noastre că acest proces este în beneficiul multora dintre noi. Mai important, acesta deschide ușa pentru discuții mari cu comunitatea medicală și schimbări masive în standardele de îngrijire pentru cei cu boala autoimună.

Speranța noastră este că experiența dr. Konijeti și pacientul inițial care descrie AIP vă va inspira pe toți să vorbiți la întâlnirile medicale. S-ar putea să fim surprinși cât de mulți ar putea exista! Degetele noastre sunt încrucișate încât viitorul va avea mai multă cercetare. Posibilitatea de a duplica procesul cu alte tipuri de diagnostice autoimune este pe primul loc al unei liste de dorințe de la Autoimmune Wellness! De asemenea, sperăm că dr. Konijeti și alți cercetători ca el vor avea șansa de a efectua studii mai ample și de a aborda orice limitări întâlnite în acest prim studiu. Din nou, vocile noastre și sprijinul acordat organizațiilor care finanțează această cercetare pot ajuta acest lucru să devină o realitate. Și pentru cei care întrebați, da, Angie a fost tentată să spună echipei de cercetare când au început studiul și până au venit rezultatele: „V-am spus. . . este adevarat ca functioneazaaa!” 

Introducere: Datele sugerează că modificarea dietei pot îmbunătăți răspunsurile clinice în boala intestinului inflamator (IBD). Scopul acestui studiu a fost de a determina eficacitatea unei diete de protocol autoimune la pacienții cu boală Crohn și colită ulcerativă.

Metode: Am înrolat adulții cu IBD activ (indice Harvey-Bradshaw> = 5 sau scor Mayo parțial> = 3 și eroziuni pe endoscopie și/ sau calprotectină fecală ridicată). Pentru protocolul autoimun, pacienții au suferit o eliminare de 6 săptămâni a alimentelor care provoacă inflamație urmată de o fază de întreținere de 5 săptămâni. Indicatorii clinici, laboratoarele și biomarkerii au fost evaluați de la momentul inițial și în săptămânile 6 și 11. Endoscopia a fost efectuată la finalizarea studiului.

Sursa: http://autoimmunewellness.com/aip-medical-study-results/

Traducerea: Echipa Tiroida România 🇹🇩

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
[ivory-search id="7324" title="Custom Search Form"]

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.