Protocolul Autoimun/AIP cu Mickey Trescott

„Oricine cu o boală cronică poate confirma că o boală cu simptome la nesfârșit nu este distractivă. Cu o rată în creștere de boli autoimune, unii au apelat la Autoimmune Paleo Protocol (AIP) ca un răspuns posibil pentru a obține Remisia.

Problema este că, Protocolul Autoimun Paleo este, cu toată onestitatea, o abordare foarte restrictivă bazată pe alimente (și nu numai) pentru a inversa inflamația cronică care începe odată ce corpul tău și-a pierdut capacitatea de a identifica corect un invadator. În timp ce este posibil să fi auzit de acestă „dieta“ de la dr. Sarah Ballantyne, (aka. Paleo Mom), Protocolul autoimun poate avea unele efecte uimitoare. Pentru a simplifica procesul și pentru a facilita AIP, am invitat-o pe Mickey Trescott să vorbească despre călătoria ei, cum AIP a funcționat pentru ea și cum poți să începi și tu.

Cum este Protocolul Autoimun Paleo, cu Mickey Trescott Transcript din GlutenFreeSummit

Jennifer:

Bine ați venit la Glutenfreeschool. Eu sunt gazda dvs, Jennifer Fugo. Astăzi vom vorbi despre Protocolul Autoimun Paleo. Acest protocol, este ceva despre care probabil ați auzit online. Există mai mulți oameni care vorbesc frecvent despre asta. De aceea am vrut să abordez acest subiect.

Mickey Trescott este bucătar-șef și bloggerul din spatele site-ului AutoimmunePaleo.com, care oferă rețete și resurse pentru protocolul autoimun. După ce și-a revenit din propria sa luptă atât cu boala celiacă, cu Hashimoto, oboseală Suprarenală cât și cu deficiențe minerale multiple, Mickey a început să scrie despre experiența ei, pentru a-i ajuta și pe ceilalți să-și de-a seama că nu sunt singuri în luptele lor. Este certificată ca și practicant de terapie nutrițională de către Asociația de Terapie Nutrițională și autor al Cărții de bucate „Autoimmune Paleo Cookbook”, o carte ghid, de rețete pentru protocolul autoimun.

Mickey, bine ai venit la podcast!

Mickey:Mulțumesc foarte mult că m-ai invitat, Jennifer. Sunt foarte încântată să fiu aici.

Jennifer: De ce nu ne spui un pic despre cum ai ajuns să realizezi că ai o problemă autoimună? De fapt, știu că ai cel puțin două despre care am vorbit. Cum ai aflat despre aceasta și apoi cum ai ajuns la ceea ce este acest protocol autoimun?

Mickey: Da. Aveam 26 de ani când am început să am probleme de sănătate. Nu era ceva specific. Când m-am dus la doctor, nu au reușit să găsească o sursă. Dar, de-a lungul timpului, am simțit că se întâmplă ceva. Mă ridicam și simțeam că nu am forța. Nu mai aveam nici o rezistență când făceam exerciții fizice. Aveam probleme cu trezirea de dimineața și cu somnul noaptea. Părea că lucrurile sunt într-adevăr oprite.

În cele din urmă am primit diagnostic de boală autoimună Celiacă și Hashimoto, după ce am avut un accident. Am întrebat pe medicul meu, ce pot face în legătură cu asta? mi-a spus: „Mergi gluten-free si vei fi bine”. Ei bine, nu am fost și am continuat să dezvolt simptome neurologice. Lucrurile s-au înrăutățit. Am făcut mai multe teste. Nu am reușit să îmi dau seama de sursa problemei. Când eram în acel moment, am reexaminat ceea ce mănânc, pentru că era clar, că nu găsesc ajutor de la comunitatea medicală și trebuia să fac ceva pentru mine. Aceasta este versiunea scurtă a povestirii, dar practic am fost vegană timp de 10 ani. Și eram într-adevăr într-un loc cu adevărat întunecat, cu deficit de nutriție, pe anumite vitamine și minerale și alte lucruri. Apoi am suferit cu această autoimunitate și nu îmi mai simțeam corpul în mod corespunzător.

Deci, când am început să fac cercetări despre dietă și autoimunitate, acest protocol autoimun a continuat să tot apară. Părea într-adevăr un instrument pe care oamenii îl foloseau. Foarte mulți cercetători și medici vorbeau despre modul în care îl foloseau cu clienții și pacienții lor pentru a-i ajuta să-și dea seama ce alimente i-au reținut de la sănătatea optimă. Așa că am încercat singură și a fost și eficient pentru mine. S-a terminat probabil între șase și nouă luni, când am simțit o recuperare. Din zona, fără loc de muncă, doar în pat și fără speranță în viață – deprimată – să fiu în stare să funcționez și să muncesc și să mă întorc la școală pentru a studia nutriția.

Așa am început să scriu cartea. Adică era incredibil, transformarea pe care am putut-o avea cu protocolul. Acum mi-am dedicat viața oamenilor și oferirea de resurse, pentru că este un proces uimitor.

Jennifer: Evidențiez ceva ce ai spus. Doctorii ți-au spus să mergi „fără gluten”. Și asta, în mod clar, din ceea ce spuneai, nu era suficient.

Mickey: Nu, Celiacii știu asta. Aceasta este povestea pe care o aud de cei care sunt diagnosticați cu boala celiacă și de la persoanele care știu că sunt sensibile la gluten, chiar dacă nu au o boală celiacă. Au eliminat glutenul și li se spunea: „Totul va fi mai bine”. Ei bine, situația era mai rea.

Nu am mai dezvoltat nici un simptom neurologic când NU am mai consumat gluten. Cred că ce s-a întâmplat, a fost, că am avut această inflamație cu grad scăzut tot timpul de boală celiacă. Când a fost eliminată, reacționez cu adevărat la toate celelalte lucruri în dieta mea și în mediul meu. A adus-o la suprafață. Deci, de obicei, este un concept foarte greu pentru ca oamenii să-și dea seama: cum să faci ceva cu adevărat bun pentru cineva, cum ar fi eliminarea glutenului din dietă, care te poate face să te simți mai rău, spre deosebire de faptul că nu poate produce nici o reacție, doar inflamație.

Jennifer: Când spui ceva de genul „protocolul autoimun”, cred că există astăzi atât de multe diete, atât de multe abordări diferite și de multe ori femeile nu știu ce cale să meargă. E ca și cum ai fi la o răscruce cu semne care arată în 10 direcții diferite. „Ar trebui Paleo ? Ar trebui să încerc GAPS? Ce zici de SCD și Keto? „Sunt atât de multe lucruri. Inițial, cred că, problema fără gluten este cea mai obișnuită cale de mers dar, în mod similar ca și tine, nu se simt întotdeauna mai bine. Mi-ar face chiar să spun că majoritatea se pot simți puțin mai bine, dar cel puțin cred că majoritatea oamenilor nu se simt 100% mai bine fără gluten. Deci, care ar fi diferența între a face un protocol autoimun și toate alte opțiuni de dietă? De ce ar vrea cineva să aleagă această cale pentru ei înșiși?

Mickey: Protocolul autoimun NU este de fapt o dietă. Este un PROCES DE ELIMINARE. Ideea este că se elimină anumite categorii de alimente pentru o anumită perioadă de timp. Toate acestea variază. Puteți face acest lucru pe termen lung sau scurt. Puteți alege să includeți mai multe alimente sau mai puține alimente. Practic, este un proces prin care oamenii își dau seama de dieta lor ideală/ personalizată.

De aceea, chiar cred că, protocolul autoimun este un loc minunat de a începe, oricine care are o boală autoimună diagnosticată sau doar se confruntă cu probleme de sănătate pe care nu au reușit să le rezolve prin medicina convențională sau prin alte modificări dietetice. Aceasta este orientată către persoanele care suferă de boli autoimune, astfel încât cercetările susțin că, alimentele eliminate sunt cele care sunt cel mai probabil să fie problematice și pentru persoanele sănătoase. De asemenea, ele tind să fie alimente, pe care persoanele care nu au o autoimunitate pot fi sensibile, cum ar fi ouăle, care provoacă alergie și sensibilitate alimentară foarte frecvent. Mergeți pentru o perioadă de timp, fără toate aceste alimente comune, care pot fi de altfel sănătoase, pentru a vedea dacă, odată ce le scoateți din dieta dvs. și apoi le reintroduceți, puteți spune: „OK, ouăle au fost problema”, asta nu ați putea știi, dacă mâncați ouă în fiecare zi.

Asta este diferența. Paleo este o dietă fără cereale, fără legume și fără lactate. Protocolul Autoimun este cu un pas mai departe. De asemenea, eliminăm ouăle, nucile, semințele, legumele precum cartofi, ardei, roșii, alte suplimente precum ashwagandha și îndulcitori, orice stevia sau ceva asemănător, produse chimice alimentare, gumă de guar. Deci, ideea este doar să scoți toate chestiile astea și să fi curat pentru o perioadă. Apoi le adăugați pe rând, pentru a afla care vă afectează.

Jennifer: Asta, pentru o persoana obișnuită, va suna copleșitor „Doamne. Ce vom manca? Nu pot să mai mănânc nuci. Nu pot semințe. Nu pot ouă? Ce se mai mănâncă în protocol?

Mickey: … puteți vedea că există de fapt o mulțime de alimente pe care le puteți mânca. Și puteți fi foarte fericit, sănătos și hrănit cu această dietă. E nevoie doar de un Restart. Deci, modul prezentat în cartea mea este doar că m-am concentrat pe toate aceste uimitoare, delicioase, frumoase, ușor de preparat alimente care sunt conforme cu protocolul. Aceasta include orice fel de pește, crustacee, pui, curcan. Practic, orice carne este binevenită. Puteți avea o mare varietate de legume, grăsimi de gătit, tone de fructe. Cerul este limita în privința asta – alimente proaspete și reale. Și pentru o mulțime de oameni, este că acestea nu sunt produse alimentare convenționale. Acestea nu sunt lucruri pe care le puteți găsi ușor într-un restaurant sau online. Trucul este de a achiziționa aceste alimente de la băcănie/ local și apoi să îți dai seama cum să le gătești și să pui mâncare pe masă.

Jennifer: Întotdeauna există întrebarea. Este aspectul practic, deoarece adevărul este că, este o provocare să schimbi dieta cu ceva foarte diferit de cea cu care ești obișnuit. Este dificil să ieși și să nu ai ce să mănânci. Nu poți obține mâncare convenabilă. Poți să spui: „Voi mânca un singur lucru pentru că nu am energie și nu am luat prânzul și am întârziat.” Și ai familie. Ești nebun de ocupat. Și totuși trebuie să mănânci. Acest lucru creează o mulțime de stres pentru oameni. Ei spun: „Nu mai pot avea toate aceste alimente care îmi plac atât de mult și le găsesc atât de ușor. Dintr-o dată trebuie să gătesc” Lucrul pe care-l iubesc la tine și la cartea ta este cât de practic poate fi totul. Cred că se elimină această teamă.

Deci, de ce nu împărtașiți cu toată lumea, acest lucru practic, cum ne putem pregăti? Dacă cineva intenționează să facă acest lucru, cartea dvs. este un model excelent pentru aceasta. Este modelul care ar trebui urmat dacă o să o fie pentru o perioadă lungă de timp. Cum pot să facă acest lucru și să înceapă curățenia în cămară și să facă toate lucrurile pentru a face totul mult mai ușor decât ar putea suna acum?

Mickey: Primul lucru pe care-l spun mereu oamenilor este de a începe cu orice mâncare care NU poate fi o mâncare „niciodată”. Deci vorbim de alimente prelucrate/procesate, zahăr, gluten. Aruncați-le, dați-le. Să nu le mai aveți în casă. Dacă aveți pe cineva în familie care are cu adevărat nevoie să aibă mâncarea preferată și nu este de acord cu privire la schimbarea dietei împreună, puteți să vă creați o zonă personală și mutați totul acolo. Următorul pas îl reprezintă alimentele care fac parte din zona gri, care sunt sănătoase, dar nu le veți mânca pentru o lună sau două, cum ar fi nucile, semințele, unele mirodenii și altele. Puneți-le într-o cutie și puneți-le în dulap. Le puteți scoate când va veni timpul să le reintroduceți. Și apoi al treilea pas este înlocuirea tuturor acelor chestii cu alimente pe care le puteți mânca. Deci, este posibil să obțineți o varietate diferită de grăsimi de gătit, să obțineți câteva ierburi și condimente diferite, care sunt de fapt conforme cu protocolul și apoi să cumpărați fructe și legume proaspete și simplu, asigurați-vă că faceți acest lucru.

Jennifer: Îmi place asta. Asta-i grozav.

Mickey: Da. Motto-ul meu este: Stabiliți-vă pentru Succes. Dacă lipiți o listă de alimente pe frigider, de fiecare dată când deschideți ușa acestuia, puteți spune: „Bine. Acest aliment”, apoi decideți când vă este foame, să faci niște planuri de masă.

Jennifer: Vă pot spune chiar acum. Dacă de obicei nu găteați atât de mult și credeți că veți face acest lucru – nu se va întâmpla. Aceasta este o rețetă pentru eșec de la început. Să ai un Plan. Planificarea, într-adevăr asta te ajută să pornești. Chiar și în carte, se vorbește foarte mult despre un plan de meniu.

Mickey: Da. O mulțime de oameni sunt într-adevăr opriți de ideea asta, dar „faceți o pauză și Planificati.” 》

Jennifer: Am o întrebare pentru tine. Cât timp va rămâne cineva – presupun că există anumite etape – există o modalitate de a spune cât timp trebuie să rămâneți pe eliminarea completă și apoi să reintroduceți ?

Mickey: Da, este o întrebare foarte frecventă. Răspunsul nu este la fel de ușor cum credeți. Trebuie să rămâi în dieta de eliminare până când te simți bine. Nu este posibil să spuneți că un aliment vă afectează negativ dacă nu v-ați simțit deloc bine pe parcursul întregului proces. Presupunem că cineva cu psoriazis încearcă un protocol autoimun. O fac pentru o lună, doua… Poate că pielea lor nu se schimbă imediat. Asta e ceva obișnuit. Pielea este un organ cu prioritate scăzută pentru organism. Este nevoie de mult timp, din experiența, pentru ca pielea să se vindece în comparație cu alte probleme. Dar poate că aceea persoană, și-a îmbunătățit digestia și se simte minunat. Poate că a avut reflux sau constipație sau ceva și asta a fost rezolvată. Acea persoană ar putea începe să reintroducă anumite alimente, dacă aceasta este ceea ce au vrut să facă, la sfârșitul celor 30 de zile, sau oricât de mult timp le-a luat pentru a începe să se simtă mai bine. Sau ar putea decide să meargă mai departe și să vadă dacă pot beneficia mai mult de Dietă (până la „repararea” pielii). Ceea ce nu funcționează este, atunci când oamenii o fac, fără un scop sau vreun beneficiu și apoi nu mai continuă. Ei cred că șansele sunt improbabile; mai ales când experimentează, pur și simplu așteaptă să se întâmple ceva „magic”, cât mai curând.. și dacă nu se întâmplă, dau vina pe Protocol. Nu este ceva obișnuit. De obicei, există o problemă fundamentală. Da, practic oamenii trebuie să aștepte până când vor simți ceva schimbat. Are sens. Trebuie să știți dacă reintroducerile merg bine sau nu. Notați tot.

Jennifer: Pentru a clarifica, dacă cineva se află în această situație pe o perioadă lungă – să spunem că cineva se ocupă de acest lucru timp de cinci luni, șase luni. Dacă sunteți în această situație pentru o perioadă semnificativă de timp și nu vă simțiți mai bine, sugerează că poate este timpul să mergeți să căutați ajutor de la un medic specialist pentru analize suplimetare ?

Mickey: Da. Aș spune mai devreme. Cred că cinci sau șase luni este mult timp fără îmbunătățiri. Există o linie foarte fină între alimentația dezordonată și restrângerea hranei. Chiar nu sunt un fan de a restricționa cu dieta. Când oamenii nu au succes cu protocolul, cred că ar trebui să investigheze lucrurile mai devreme decât mai târziu. Asta este o regulă, înainte de a aborda protocolul, să ai un grafic al analizelor tale, să te cunoști și să îți cunoști problemele de sănătate foarte clar. Uneori, de multe ori, există o problemă intestinală, așa că poate un agent patogen sau un parazit sau ceva, unde trebuie abordat suplimetar.

Jennifer: Asta e un lucru minunat pentru că am auzit asta de la mulți oameni care au mâncat într-un anumit fel, mult timp. Mi-au spus că, în scrisorile pe care le primesc, nu se simt mai bine și nu știu ce să facă. Ideea este, dacă ați făcut acest lucru atât de mult timp, se pare că este timpul să mergeți să căutați ajutor medical pentru a descoperi anumiți paraziți.

Mickey: Da.

Jennifer: Cred că suntem, probabil, ambii de acord cu asta, ne place mâncarea – dar nu putem face decât asta.

Mickey: Da. Mâncarea poate fi o parte a soluției. Alimentele fac parte din asta. Stilul de viață este o altă parte. Intervenția medicală este o parte. Trebuie să puneți totul împreună pentru a obține o persoană sănătoasă. Așa că da, poate fi un lucru minunat.

Jennifer: Să ne întoarcem la Reintroduceri. De unde începeți? Alegi doar un aliment și apoi încerci? Cum se face asta?

Mickey: Am o listă în cartea mea despre alimentele care sunt cel mai puțin probabil să afecteze pe cineva. Acestea vor fi alimente precum nuci, semințe, gălbenuș de ou, ghee, care este clarificat ca unt. Foarte puțin probabil ca cineva va reacționa, chiar și pentru cineva cu probleme autoimune după Protocolul de Eliminare. Este doar o măsură de precauție. În lista sunt lucruri cum ar fi albuș de ou, brânzeturi tari/maturate, unt, diverse solanacee cum ar fi cartofii și ardeii. Totul depinde de persoana. Pentru mine personal pot să mănânc nuci. Pot să mănânc semințe. Nu pot să mănânc ghee, chiar dacă este ceva tolerabil pentru o mulțime de oameni. Am o reacție foarte urâtă la asta. Pot consuma ouă foarte bine. Cartofii sunt buni pentru mine, dar nu și roșiile. Cine știa? N-aș fi știut niciodată dacă n-am trecut prin asta sistematic și nu am încercat aceste alimente să îmi dau seama ce se întâmplă cu corpul meu.

Jennifer: Nu există nici o modalitate de a grăbi lucrurile – cred că oamenii caută aceste comenzi rapide. Acestea sunt: ​​”Nu vreau să trec prin întregul proces.” Înțeleg asta. Eu, într-adevăr. Acesta este un proces. Trebuie să vă angajați pentru o anumită perioadă de timp, dacă doriți sănătate. Poate afecta viața socială. Poate veți avea câteva sfaturi pentru oameni despre asta. Când trec prin asta, oamenii doresc o Pastilă sau un test pentru a le spune exact ce să mănânce. Nu cred că suntem cu adevărat acolo. Chiar trebuie să cauți pentru tine. Trebuie să testezi și să vezi ce se întâmplă.

Mickey: Da. Acesta este un punct de vedere foarte bun. Ce învățați în acest proces, este la fel de mult cum învățați lucruri diferite despre alimentele pe care nu le cunoșteați înainte, de modul în care v-au afectat, cum să vă simțiți corpul când întâmpinați ceva. Ceva în care mulți oameni află adevărul „Cum mă simt după ce mănânc chestia asta?” Nici eu, nu m-am gândit niciodată la modul în care am digerat lucrurile. Chiar nu am observat când o mâncare, pe care o știu acum, îmi distrugea complet digestia. Doar a fost ca, „Oh, am o durere de stomac. Asta e ciudat.” Nu le-am conectat niciodată, pe cele două. Când începeți să depistați asta, veți putea observa chiar și situații emoționale sau dorința de a te odihni suficient, ore de somn în plus sau un alt stil de viață. Vă veți da seama când vă puneți în anumite situații ce pot face ca organismul vostru să se simtă într-un anumit mod. Cred că este o abilitate foarte importantă pentru oameni.

Jennifer: Da. Cum arată o reacție proastă?

Mickey: Poate fi orice. Poate fi – cum am vorbit înainte – o reacție digestivă. Poate fi o reacție cutanată, la care mulți oameni sunt obișnuiți cu alergiile alimentare, cum ar fi erupții cutanate, înroșirea feței. Poate fi o schimbare de temperatură. Deci, cuiva îi poate fi, foarte cald sau îi poate fi, foarte frig după ce a mâncat ceva. Poate fi o reapariție a simptomelor. Deci este foarte ușor. Dacă cineva are poliartrită reumatoidă, fac protocolul autoimun și durerile articulare dispar. Dar apoi mănâncă o roșie și durerile articulare se întorc. Este evident. Schimbările de dispoziție. Unii oameni primesc reacții emoționale la alimente, pe care o mulțime de oameni sunt foarte surprinși să le audă. Chiar dacă am boala celiacă, de fapt nu am reacții intestinale la gluten. Dar când, în mod accidental, mă contaminez, am toleranță zero pentru stres.

Jennifer: E atât de fascinant. Toate chestiile astea sunt atât de fascinante. Mă simt atât de intrigată de modul în care funcționează organismul și de felul în care alimentele îl afectează. Este uimitor. Deci sunt curioasă să știu asta. Ați menționat probleme de stil de viață acum un moment. Cum joaca acestea un rol în întrega matrice de vindecare?

Mickey: Da. Deci, atunci când ne schimbăm dieta, aceasta este doar o fațetă a Sănătății. Este combustibilul pe care l-am introdus în corpul nostru, substanțele chimice cu care hrănim toate celulele noastre. Face parte din ea. O altă parte este, după cum am spus, factorii de stil de viață, somnul, reducerea stresului, obținerea unei cantități adecvate de mișcare. Toate aceste lucruri sunt foarte importante pentru a fi o persoană sănătoasă și vibrantă. Dacă vă schimbați dieta și poate dormiți trei sau patru ore pe noapte, aveți o problemă gravă acolo, este puțin probabil să vedeți toate beneficiile modificării protocolului atunci când nu obțineți restabilire prin somn regenerativ. Același lucru se întâmplă dacă cineva lucrează într-o muncă extrem de stresantă. Nu au vacanțe. Nu iau pauze. Nu își reduc stresul. Asta îi va împiedica. Deci da, cred că este foarte important ca oamenii să se adreseze și acelor lucruri.

Jennifer: E minunat. Vă mulțumesc foarte mult pentru că v-ați împărtășit povestea și ați clarificat multe dintre aceste aspecte despre Protocolul Autoimun și despre caracterul practic al acestuia. Din nou, natura practică a modificărilor este atât de importantă. Știu că iubim oameni care fac schimbări uimitoare și mai și muncesc. Este minunat, dar cred că uneori, pentru majoritatea, devine puțin greu să facă schimbările.. dar nu Imposibil. Cred că avem nevoie de mai mulți oameni care să se concentreze pe modul în care faceți acest lucru, pe cât de ușor este.

Mickey: Da. Da. Deci, într-adevăr nu există scuze pentru a nu începe.

Mickey Trescott – Autoimmune-Paleo.com

Traducerea: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.