Magneziul scăzut modifică relația hormonului Vitamina D cu Paratiroida

După cum este ilustrat în graficul de mai sus, PTH variază invers cu starea de vitamina D atunci când concentrația de 25 (OH) D este inadecvată.
Punctul în care nivelurile crescute de 25(OH)D nu mai duc la scăderea nivelului de PTH (nivelul PTH rămâne stabil) este în jur de 70 ng/ml. Prin urmare, dintr-o perspectivă fiziologică, statutul normal de vitamina D ar fi o concentrație de 25(OH)D care necesită un răspuns PTH puțin sau deloc compensator în condiții standard, la aproximativ 70 ng/ml.

Magneziu scăzut modifică relația Vitamina D-PTH

S-a dovedit că statutul de magneziu influențează PTH în anumite studii, iar magneziul este un co-factor cunoscut al vitaminei D; când starea de magneziu este deficitară, metabolismul vitaminei D devine afectat.
Un studiu recent realizat de dr Cheung și colab. a observat efectul variației nivelului de aport de magneziu asupra relației dintre PTH și vitamina D la adulți supraponderali și obezi, cu ipoteza că statutul slab de magneziu afectează potențial metabolismul vitaminei D suficient pentru a limita răspunsul PTH. Ei au împărțit un total de 57 de participanți cu un IMC între 25 – 45 în 3 grupuri în funcție de aportul de magneziu și nivelurile măsurate de 25(OH)D și PTH. Fiecare grup a avut un IMC mediu de aproximativ 28 și un nivel mediu de vitamina D de aproximativ 26 ng/ml. Ceea ce au descoperit a fost că doar grupul mare de aport de magneziu, cu aporturi de 283 până la 852 mg pe zi, a afișat relația inversă preconizată între nivelurile de vitamina D și PTH; aportul scăzut de magneziu (45 – 167 mg/zi) și aportul mediu de magneziu (177 – 281 mg/zi) nu au arătat nicio asociere între vitamina D și nivelul PTH. Aceste descoperiri și-au validat ipoteza conform căreia deficiența de magneziu poate împiedica capacitatea vitaminei D de a regla PTH și absorbția calciului la adulți supraponderali și obezi, subliniind importanța menținerii aportului suficient de magneziu pentru a optimiza funcția vitaminei D.

Cum reacționează nivelul dvs. de nutrienți la suplimentare?

Asigurați-vă că vă cunoașteți nivelul de vitamina D (cu o țintă de 70 ng/ml sau 100-150 nmol /L) și indexul Omega-3 (cu o țintă de 8% sau mai mare), precum și nivelurile dvs. de nutrienți esențiali, cum ar fi Magneziu.
Recomandarile noaste:
https://abundenta.org/vitamina-deka-ulei-20ml-600pic/
https://abundenta.org/magneziu-multi-complex-bio-vegan-180-cps-2/
https://abundenta.org/omega-3-vegan-80-caps-moi/
Asigurați-vă că vă urmăriți rezultatele înainte și după, aproximativ la fiecare 6 luni!
Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
[ivory-search id="7324" title="Custom Search Form"]

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.