HASHIMOTO și GLUTENUL

Boala Celiacă nu este singura condiție care necesită evitarea glutenului pentru a menține sănătatea corespunzătoare. Unii cercetători estimează că până la 80% dintre americani sunt predispuși genetic la intoleranță la gluten, în timp ce 43% sunt predispuși la boala celiacă. Aceste cifre nici măcar nu iau în considerare efectele glutenului modificat genetic, care reprezintă o mare parte din „oferta” țării. Experții endocrinologi îi îndeamnă pe cei cu probleme tiroidiene să elimine complet glutenul din dieta lor.

Glutenul este o proteină care se găsește în grâu, secară, orz, ovăz, triticale și speltă. Studiile nenumărate au dovedit că glutenul și Hashimoto au o legătură puternică. Glutenul are de fapt proprietăți similare cu Glanda Tiroida, făcându-l un dușman viclean al unei victime cu Hashimoto, mai ales dacă acel individ este deja predispus la intoleranță la gluten sau boală celiacă. Produsele care conțin gluten slăbesc pereții intestinali și pot facilita intestinul permeabil, încă o problemă comună pentru pacienții Hashimoto. Când se produce ingerarea, glutenul poate ajunge din intestine în fluxul sanguin, unde sistemul imunitar transmite celulelor sistemului imunitar pentru a ataca, exacerbatând o afecțiune autoimună. Deși boala celiacă este mai majoră prin faptul că, cauzează daune mai mari și mai rapide, intoleranța la gluten este mai răspândită în SUA.

Deci, cât de mult gluten consumați într-o zi? Cât de mult ai consumat în timpul vieții tale?

Dieta tipică americană este încărcată cu ceea ce este adesea comercializat sub numele de „Heart Healthy Wheat”, făcându-l o alegere aparent sigură pentru dieta. Cu toate acestea, cercetările concrete și mărturiile de la pacienți au învățat experții că eliminarea glutenului din dietă are mult mai multe beneficii decât consumarea acestuia. Intoleranța la gluten provoacă inflamații în mai multe zone ale corpului, inclusiv sistemul digestiv, pielea, articulațiile, creierul, sistemul respirator etc.

Simptomele comune de intoleranța la gluten:

– Inexplicabilă creștere în greutate

– Inexplicabilă scădere în greutate

– Deficiențele nutriționale 

– Malabsorbție

– Erupții cutanate, eczeme, psoriazis, dermatite, alergii, etc

– Probleme digestive (balonare, constipație, gaze, diaree, etc.)

– Dureri de cap sau migrene

– Simptome neurologice

– Dureri articulare, oase sau mușchi

– Iritabilitatea sau schimbările sufletești bruște

– Probleme dentare

– Grăsimi în scaun (incapacitatea de a digera grăsimile)

– Oboseală /epuizare

– Probleme feminine (infertilitate, perioade dureroase, pierderi de sarcină etc.)

Există mai multe teste care sunt comercializate pentru a detecta intoleranța la gluten, totuși unii experți pe această temă nu sunt de acord cu exactitatea acestor teste, deoarece este o obișnuință să se obțină rezultate false negative. Până în ultimii ani, medicii s-au bazat exclusiv pe teste pentru a nu ține seama de sensibilitatea la gluten și chiar de boala celiacă.

Cea mai bună modalitate pentru pacienții Hashimoto de a testa intoleranța la gluten este aceea de a evita pur și simplu gluteul pentru câteva luni și de a vă revizui experiența în fiecare zi, inclusiv orice simptome fizice, psihologice și emoționale sau lipsa acestora în timpul dietei. Glutenul nu este ceva unde puteți avea „alunecări”, când mâncați chiar și o bucată de pâine de grâu poate fi dăunătoare și poate dura luni, ca organismul sa se vindeca.

Evitarea glutenului poate ajuta la slăbirea atacului asupra tiroidei. Deși pot atesta personal acest lucru, dar mulți oameni au descoperit o eliminare a simptomele doar prin evitarea glutenului. Am citit multe povești de succes de la oameni, care au avut mai puține probleme digestive, simptome neurologice și oboseală. Genele asociate intoleranței la gluten sunt HLA-DQ și HLA-DR. Testarea este disponibilă prin intermediul laboratoarelor selectate.

Multe persoane cu boli autoimune, inclusiv cele cu Hashimoto, descoperă că  Dieta Paleo le-a permis să piardă în greutate și să aibă mai multă energie pe parcursul zilei. Această dietă recomanda consumul de alimente  precum strămoșii noștri vânătorii au făcut-o cu mii de ani în urmă. Soțul meu nu are plângeri cu privire la consumul de alimente produse prin folosirea rețetelor Paleo, deoarece acestea conțin adesea carne de înaltă calitate (fără hormoni estrogenici și antibiotice), grăsimi sănătoase, nuci și ouă. Aceasta este o dietă excelentă pentru a încorpora stilul de viață al întregii familii. Glutenul și autoimunitate au fost explicate în aproximativ 20 de minute prin Wellness Punks YouTube  careinclude o serie de filmulețe pline de recomandări pentru evitarea cu succes a acestuia.

Sursa: http://survivinghashimotos.blogspot.ro/p/gluten-and-hashimotos.htlm

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.