Este extractul de tiroida deshidratata instabil?

Extractul de tiroida deshidratata, sau tiroida natural deshidratată, este un tip de medicament disponibil pentru tratamentul problemelor tiroidiene, facut din glandele tiroide uscate porcine (la maturitate). Brandurile populare sunt Armour, Nature-throid, Westhroid si WP Thyroid în Statele Unite ale Americii și Thyroid Erfa în Canada (adesea denumit „Erfa” sau „Erfa tiroidiană”).

În mod frecvent, sunt medicii si pacienți care sunt împotriva tiroidei deshidratate si spun că este instabilă, sau că există o cantitate de inconsistentă a hormonilor tiroidieni în lot, fără un studiu în prealabil. M-am decis să arunc o privire la acest caz și să gasesc argumentat dacă este sau nu este adevărat.

Studiu din 1980

În 1980, a existat o anchetă publicată in JAMA numita „Conținutul preparatului Hormonal tiroidian de substituție” Articolul menționează că, la momentul respectiv, aproximativ 50% din cele 15 milioane de retete pentru medicamente tiroidiene au fost pentru hormoni tiroidieni sintetici, iar restul de 50% au fost pentru medicamente derivate din surse animale.

După ce un pacient a primit „ineficient” comprimate tiroidiene deshidratate, a fost efectuat un studiu pentru a raporta conținutul T3 și T4 a diferitelor medicamente generice de înlocuire tiroidiană. Studiul de caz se raportează la o femeie în vârstă de 54 de ani, luând cu succes 3 grain dintr-un brand cu extract de tiroidă deshidratata, deoarece de 29 de ani suferea cu probleme de glanda Tiroida. Cu doi ani înainte ca articolul să fie publicat, ea a reînnoit baza de prescripție medicală și a cumpărat produse mai puțin costisitoare de comprimate generice. Simptomele ei au revenit si s-a intors in hipotiroidie din punct de vedere clinic. Cercetatorii au colectat patru versiuni generice diferite, fiecare de hormon tiroidian deshidratat si T4 sintetic pentru testare și a comparat rezultatele cu nume de marcă precum Armour/NatureThroid și Synthroid. Cercetatorii au declarat ca Armour/NatureThroid a fost folosit pentru comparație „deoarece conținutul său T3 și T4 este constant bazat pe experiența noastră anterioară.

” Deci, deja știm că coerența brandurilor nu a fost pusă la îndoială, și, de fapt, studiul a constatat ca in 2 ani ” nu au fost modificări în mod semnificativ a diferitelor comprimate proaspete .” Studiul a constatat că toate versiunile generice ale glandei tiroide deshidratate au variat foarte mult, ceea ce a indicat o problemă cu standardele de control ale calității. Standardele USP la producători la conținutul de iod testat necesar, dar si la T3 și T4 conținut hormonal au variat foarte mult , chiar și cu un conținut de iod consistent. Așa că, studiul a ajuns la concluzia că trebuie să se stabilească mai multe orientări adecvate.

Interesant, de asemenea, s-a constatat că si două dintre preparatele T4 sintetice generice au avut „semnificativ mai mult T4 per tabletă decât cea indicată” Din păcate, se pare că acest studiu a fost folosit ca argument împotriva tuturor tiroidelor deshidratate, inclusiv NatureThroid, Armour etc, și chiar dacă standardele UPS s-au modificat pentru a solicita acum conținutul de T3 și T4 care urmează să fie testat la aceleași standarde ca substituția de hormoni tiroidieni sintetici.

Menționat frecvent, acest argument din 2005 suna așa : Motivul: „Subpotent: Produsul nu își poate menține potența pe toată durata timpului de depozitare .” Și „eșecuri de stabilitate .”

Dr. John C. Lowe a abordat această problemă într -un document intitulat „Stabilitate, eficacitatea și siguranța tiroidei deshidratate vs Levotiroxină „, subliniind faptul că înlocuirea hormonilor tiroidieni sintetici au fost rechemați de mult mai multe ori decât cei de tiroida deshidarata.

Aceste înregistrări sunt disponibile publicului pe site-ul FDA și le puteți analiza, iar la o căutare arată următoarele legate de levotiroxină de sodiu:

Stabilitatea pentru T4 hormon sintetic

▪Februarie 2012 : „Produsul amintit nu își poate menține potența de-a lungul perioadei de valabilitate etichetate ”

▪Decembrie 2011: „Produsul nu își poate menține potența pe toată durata de conservare etichetata. „

▪August 2011 : „Subpotent; doar 3 luni stabilitate ” Aproape 4000000 comprimate retrase.

▪Septembrie 2011 : „Subpotent Stabilitatea insuficienta la 9 luni intervalul de testare (scăzut).Produsul nu își poate menține potența pe toată durata de conservare etichetata. „- Aproape 2,000,000 comprimate retrase.

▪August 2011 : „Subpotent. Produsul a avut testare redusă de analiză de la 9 luni , punctul de timp de stabilitate.” – Aproape 2,000,000 comprimate retrase.

▪Aprilie 2011 : „Subpotent nu îndeplinesc specificația de testare. „

▪Martie 2011 : „Subpotent specificații de testare pentru Levothyroxine – Pastile de sodiu „

▪Iunie 2008 : „Subpotent; (8 luni și 9 luni intervale de stabilitate) „- Aproape 4.000.000 comprimate retrase.

▪Septembrie 2007 : „Subpotent. 9 luni de stabilitate.”- Aproape 4.000.000 comprimate retrase.

▪Iunie 2007 : „Produsul nu își poate menține potența pe tot parcursul termenului de valabilitate.” – Peste 12.000.000 tablete retrase, și ” Produsul nu își poate menține potența pe toată durata de depozitare marcată .” – Peste 27.000.000 de comprimate retrase.

▪Februarie 2007 : „Subpotent ” și ” Subpotent (stabilitate la 6 luni) ” – Aproape 2,000,000 comprimate rechemate.

▪Ianuarie 2007 : „Subpotent (stabilitate 9 luni)- Aproape 2,000,000 comprimate retrase.

▪Septembrie 2006 : „Subpotent potential cu expirarea” și „Subpotent la interval de 15 luni de stabilitate ” și „Subpotent:Tabletele nu corespund ca în caietul de sarcini al producătorului înainte de data de expirare etichetate ”

▪August 2006 : „Subpotent: Produsul nu a reușit stabilitate la intervalul de încercare de 9 luni.” – Aproape 6.000.000 comprimate retrase. ▪Iulie 2006 : „Eșec Impuritate Caiet de sarcini” și „Subpotent ” – Peste 250.000 de flacoane retrase.

▪Iunie 2006 : „Subpotent (6 luni intervalul de testare stabilit)” – Aproape 2000000 comprimate retrase.

▪Martie 2006 : „Subpotent; (Stabilitate 21 luni)- Aproape 150.000 de flacoane retrase.

▪Octombrie 2005 : „Subpotent (stabilitate 9 luni)” – Peste 9.000.000 comprimate retrase.

▪Aprilie 2005 : „Lipsa asigurare a îndeplinirii potentei stabilite prin expirare”

▪August 2004 : „Subpotent (stabilitate)”

▪Iulie 2004 : ” Stabilitate, incapacitatea de a menține stabilitatea prin expirarea etichetata” – Aproape 1.000.000 de flacoane retrase.

Fă-mă nebun dar cred că oricine altcineva poate vedea ridicolul organizației „Asociația Tiroidiana Britanică” (British Thyroid Association)  care consiliază împotriva utilizării Tiroidei deshidratate, deoarece s-a amintit O DATĂ în 2005 de aceasta.. în schimb pledează pentru utilizarea unui medicament care este rechemat de mai multe ori pe an pentru instabilitate, deoarece FDA a pastrat arhivele on-line?

Există site-uri cum ar fi Quackwatch care citează sfatul BTA și vin cu concluzii ca aceasta : „Deoarece hormoni sintetici sunt mai fiabili , prescrierea de tiroida deshidratata ar trebui sa fie considerat un semn al judecății medicale sărace.”

Concluzie

Nu am gasit nici un studiu pentru a demonstra că tiroida deshidratata este instabilă deoarece studiul din 1980 pentru a dovedi instabilitatea hormonului tiroidian este generic. In timp ce tiroida deshidratata a fost rechemata în 2005, acest lucru nu poate fi folosit în mod logic ca un argument pentru a susține ideea că hormonii sintetici sunt mai siguri, deoarece hormoni sintetici au fost rechemați mult mai frecvent. Dacă aveți orice resurse care susțin argumentul ca hormonul tiroidian deshidratat este instabil, vă rugăm să-l postați în comentariile de mai jos.

Sursa : http://www.thyroidskeptic.com/

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.