Dr. Westin Childs – Adevărul despre Dieta fără Gluten

Acest articol incredibil de minuțios a fost scris de Dr. Westin Childs, un expert în sănătatea Tiroidei.

  Să nu mă înțelegeți greșit … Mergând fără gluten este un prim pas imens în îmbunătățirea sănătății dumneavoastră, mai ales dacă ați fost diagnosticat cu o boală autoimună.

DAR și acest lucru este un mare Dar, nu poate fi de ajuns, iată de ce:

Boala autoimună și glutenul

Autoimunitatea este o boală complexă în care propriul corp atacă necontenit țesuturi și celule albe din sânge, cu scopul de a le distruge! Am învățat de la soția, cât și de la mama mea cu Hashimoto, cât de lung și complicat este tratamentul acesteia.  Motivul în tot ceea ce trebuie să faci, pentru a trata boala autoimună ar trebui să fie bazat pe reducerea inflamației din organism și de a opri atacul imun asupra propriului organism. Dacă tratamentul nu este direcționat către oricare dintre aceste variante, atunci totul este greșit. Mergând fără gluten este un prim pas în direcția cea bună pentru majoritatea, pentru că după cum probabil știți sensibilitatea la gluten înseamnă că organismul este sensibil la proteina din gluten. Sunteți, deja conștienți de faptul că există o foarte mare asociere între persoanele care au boala Celiacă (fiind tot boala autoimună) și cei cu boala autoimună, deci, de ce nu este asta suficient de eliminat din dieta ta?

De ce nu este de ajuns?

Motivul # 1:

Tot ceea ce faci este greșit (ai renunțat la gluten, dar păstrăm mici gustări) aveți în continuare consum de gluten ascuns și acesta cauzează inflamație. Ar trebui să fii felicitat pentru că ai luat decizia spre o sănătate mai bună! Dar … Adevărul este că mulți oameni care merg „fără gluten“ o fac greșit.

Iată câteva metode rapide de a ști dacă ceea ce faci este greșit:

– Evitați pâinea, dar nu uitați că glutenul se găsește și în alte produse: sos de soia, alimentele din soia, pastă de dinți, berea.. toate acestea conțin gluten!

– Evitați dulciurile cu gluten în ele, produse de patiserie fără gluten, amestecuri pentru prăjituri, amestecuri de ciocolată, înghețată, etc. dacă nu există specificat pe ambalaj.

– Ai făcut o treabă bună mâncănd fără gluten, dar tot nu mâncați legume! 

– Sunteți fără gluten 95% din timp, dar tot faceți excepții la alimentele preferate, chiar dacă aveți stomacul rănit după aceea!

– Ai mers fără gluten timp de 4 săptămâni, dar dacă nu ai observat diferența, te-ai întors înapoi la alimentația ta.

Oricare dintre acestea vă sună familiar? Dacă este așa probabil, că modul de a „merge fără gluten” este total greșit. Iată adevărul : la anumite persoane și nu doar la aceia cu boala celiacă, glutenul este extrem de inflamator. Asta înseamnă că sistemul imunitar și corpul sunt într-o stare de hiper alertă. În timpul acestei etape, sunteți acum configurat pentru a ataca accidental propriul corp în ceea ce se numește autoimunitate.

Glutenul este, din păcate, lider în acest proces și de aceea este atât de important de a-l elimina complet din corpul tau! Asta inseamna:

– Să evitați COMPLET glutenul timp de cel puțin 3 luni – o perioadă de probă de 1 lună nu este suficient.

– Nu trișa! Chiar și un pic de gluten pune sistemul imunitar din nou în alertă.

– Consumul sănătos înseamnă consum de fructe și legume …

– Asta înseamnă, eliminarea gluten junk food :alimente aditivate, pizza, hamburgeri GF.. etc Încercați aceste recomandări înainte de a face presupunerea că „ați mâncat fără gluten dar nu a funcționat”.

Motivul # 2:

Ai Alte Dezechilibre Intestinale (Sibo, Dysbiosis, infecții gastrointestinale, H. Pylori, etc). V-ați întrebat vreodată de ce ești atât de predispus la probleme intestinale? Constipație, gaze, dureri abdominale, balonare, crampe … Pacienții cu sensibilitate la gluten sunt predispuși la dezvoltarea altor probleme intestinale cauzate de inflamație.

Pacienții cu boli autoimune sunt mult mai susceptibile de a avea alte probleme intestinale cum ar fi SIBO (suprainfecție bacteriană a intestinului subțire), Dysbiosis (prea multe bacterii rele și nu suficiente bacterii bune), infecții gastrointestinale (cum ar fi paraziți), Intestin Permeabil..etc Acestea sunt probleme serioase care trebuiesc luate în seamă, pentru a mânca fără gluten. De unde știi dacă ai aceste probleme? Un medic informat poate comanda teste avansate de scaun (coprocultura) pentru diagnosticarea multor din aceste probleme.

Dacă nu aveți acces la un medic funcțional atunci puteți face propria testare răspunzând la aceste întrebări:

– Ai fost constipat pe dieta fără gluten?

– Ați avut gaze și balonare 30 de minute până la 1 oră după masă?

– Nu mai aveți dureri abdominale ?

– Sunt încă mișcări intestinale neregulate ? 

– Diaree o zi, constipație următoare?

– Aveți un istoric personal de utilizare a antibioticelor ca și copil sau adult?

– Aveți în continuare reacții neobișnuite la anumite alimente? Mâncarime, urticarie, umflarea ploapelor sau brațe /picioare?

Dacă ați răspuns afirmativ la oricare dintre aceste întrebări, atunci probabil aveți una sau mai multe dintre acele probleme legate de intestine.

Motivul # 3

Sistemul imunitar este încă pe foc: cauză fizică, stres emoțional sau fiziologic. Nu este nici un secret faptul că stresul crește inflamația și activează sistemul imunitar. Dar aceea, cât de puțin stres poate avea un impact de fapt, în intregul corp. Adevărul este că, cantitatea mică și constantă de stres zilnic, pe care noi toți o experimentăm se răsfrânge asupra corpurilor și intestinelor noastre. Nu vorbesc de moartea unei persoane dragi (deși aceasta este ENORM). Vorbesc despre stresul la locul de muncă, stresul financiar, stresul de familie sau căsătorie, stresul social, etc. Lucrurile mărunte zi de zi se adaugă într-adevăr de-a lungul timpului pentru a crește inflamația.

Există o mulțime de studii științifice care dovedesc că stresul poate distruge sănătatea, dar dacă încă nu credeți iata doar câteva exemple simple:

– Ați avut vreodată diaree, înainte de un eveniment stresant?

– Ați avut vreodată o „presimțire“ despre ceva?

– Ați avut vreodată „fluturi în stomac “ înainte de o întâlnire?

Sunt sigur că fiecare dintre voi s-a confruntat cu cel puțin unul dintre aceste exemple și toate acestea ilustrează că emoțiile și gândurile pot afecta intestinului!

Dar să trecem la știința … Este clar că stresul scăzut (cum ar fi stresul zilnic cu de toate) provoacă o serie de schimbări negative în intestin:

– Se poate schimba compoziția bacteriilor dvs. – în favoarea bacteriilor rele .

– Stresul crește permeabilitatea intestinală, adică intestin permeabil. Acesta a fost chiar asociat cu un risc crescut de GERD, boală de ulcer peptic, boală inflamatorie a intestinului (cum ar fi boala Crohn si Colita ulcerativa), sindromul de intestin iritabil și chiar alergii alimentare.

Nu puteți aborda boala autoimună, fără a aborda nivelul de stres. Știința este clară și pacienții care au urmat un plan cuprinzător de tratament ar fi de acord cu ea. Sfat rapid pentru reducerea stresului: Petrece 20 de minute pe zi făcând ceva ce îți place. Acest lucru poate fi yoga, meditație, rugăciune spirituală. Una dintre favoritele mele este de a face o baie cu sare Epsom cu bicarbonat de sodiu și ulei esențial de lavandă. Acesta oferă o doză sănătoasă de magneziu în timp ce se reduce nivelul de cortizol prin lavandă .

Motivul # 4:

Nu eviți alimentele care reacționează încrucișat cu glutenul sau provoacă direct inflamație prin ele Înșiși (lapte, orez, porumb, susan și ovăz fără gluten)

Evitând Glutenul ar trebui să fie un prim pas în vindecarea autoimunități, dar nu poate fi doar atât. Din păcate, multe alimente reacționează încrucișat cu molecula gliadină (partea din gluten pe care oamenii nu o tolerează). În termeni simpli: proteina din lapte, porumb, orez, ulei de susan și ovăz fara gluten, gliadina arată atât de asemănător încât organismul dvs. nu poate face diferența. Din acest motiv, ați putea reacționa în continuare la aceste grupe de alimente care provoacă o „sensibilitate“ și care cauzează inflamații. Multe dintre aceste alimente provoaca, de asemenea, inflamație din diverse alte motive, de exemplu: Nu numai că nu conține lactoză (care mulți oameni nu o tolerează), dar conține, cazeina proteina care un alt grup de oameni nu o pot tolera. Eliminarea acestor alimente pentru o perioadă scurtă de timp nu este numai de ajutor, dar necesar pentru a reduce inflamatia și a începe călătoria spre vindecare.

Sfat rapid: alege o dietă care să evite aceste grupe importante de alimente, împreună cu glutenul și păstrați această dietă timp de cel puțin 3 luni.

Motivul # 5

Bolile autoimune sunt complexe și necesită o abordare multilaterală la tratament. In cercetările despre autoimunitate în mod continuu suntem departe să aflăm la cât de complexă este aceasta boala. Doar dacă nu ai de-a face cu ea, sau nu ai pe cineva în familie, nu îți dai seama cât de devastatoare poate fi această boala. De la ceața în creier, oboseală constantă, lipsa de claritate mentală, creștere în greutate neașteptată, depresie, pierderea parului..etc plus cu vizite la mai mulți medici cu diagnostic greșit și prost administrat ani de zile, asta înseamnă stres.. Am ajuns să realizăm că o abordare cuprinzătoare, cu multiple fațete de tratament nu este nu numai recomandată, dar este necesară pentru rezultate optime.

Planul meu de tratament recomandat include 6 etape și fiecare pas este critic:

1. Dietă adecvată, adaptată la fiecare persoană ajută la hranirea suprarenalelor în timp ce se concentrează asupra deficiențelor nutritive și a inflamației.

2. Abordarea dezechilibrelor de sănătate a intestinului, ce pot accelera inflamațiile în organism și reducerea absorbției de nutrienți critici

3. Suport pentru starea adrenal cu imunomodulatoare sau glandular

4. Analiza deficiențelor nutritive, inclusiv fier, B12, zinc, seleniu, iod si vitamina D3

5. Găsirea medicației (unde este indicat) pentru fiecare individ (exemplu tiroidism)

6. Eliminarea toxinelor care ar putea interfera cu producerea hormonală sau perturbarea funcției organelor. Scopul meu este de a răspândi informațiile pentru a ajuta cât mai mulți oameni posibil. Dacă știți pe cineva care suferă de o boală autoimună vă rugăm să împărtășiti aceste informații cu ei, astfel încât aceștia să poată începe să se simtă bine din nou și sa poata sa-și recupereze viața lor.

Acum e rândul tău:

Suferi în prezent de o boală autoimună?

Ce faci pentru a reduce simptomele sau pentru a-ți recupera viața?

Lasă un comentariu de mai jos! 

Sursa : theheartysoul.com

Imagine de designlandpfalz>Pixabay

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.