Dr. Sara Gottfried – De ce AIP?

Este protocolul autoimun necesar?

Am explicat cum autoimunitatea este un artist, mimând un număr diferit de boli și simptome în organism. Când se consideră boli autoimune, cum ar fi tiroidita Hashimoto, artrita reumatoida, lupus, scleroză multiplă, psoriazis, etc. sunt bolile cele mai răspândite în Statele Unite. Dacă sunteți unul dintre cei aproximativ 50 de milioane de americani care trăiesc într-un organism autoimun, atunci ești, probabil, conștient cât de serioasă poate fi situația atunci când sistemul imunitar este copleșit și începe să atace propriile țesuturii!

Sistemul imunitar: prieten sau dușman?

Toate bolile autoimune sunt caracterizate printr-un sistem imunitar hiperactiv, ceea ce duce la inflamație cronică și distrugerea țesuturilor. De fapt, principala caracteristică care diferențiază o boală autoimună de alta, este pur și simplu o parte a corpului (tipul de țesut) care este sub atacul sistemului imunitar. De exemplu, artrita reumatoidă este rezultatul sistemului imunitar ce atacă articulațiile, în timp ce scleroza multipla este cauzată de sistemul imunitar ce atacă mielina- teaca nervilor din jur. Medicina din Vest tratează bolile autoimune cu medicamente imuno-supresoare și anti-inflamatoare, care acționează prin inchiderea sistemului imunitar. Aceste tratamente sunt mai mult ca un plasture, știind foarte bine că soluția va fi doar temporară. Nu numai că, suprimarea sistemului imunitar este de-a dreptul periculoasă, că te trimite la luptă, fără nici o armură sau arme. . .dat te lasă vulnerabil la atacuri într-o serie de alte boli și infecții.

Permeabil Ce?

Ultima teorie a autoimunități sugerează că un intestin permeabil (literalmente, gauri mici în peretele intestinului) se află la originea tuturor bolilor autoimune. Iată cum: particule mici de alimente, bacterii și alte „chestii” din interiorul intestinului pot scăpa printr-un intestin permeabil ceea ce determină sistemul imunitar de a produce inflamație. În cazul în care intestinul permeabil nu se vindecă niciodată, inflamația devine „cronică“ și în cele din urmă poate duce la leziuni tisulare, altfel cunoscută sub numele de boală autoimună. Așa cum am discutat și în alte postări, cercetatorii au identificat acum un produs chimic (numit Zonulin ) eliberat de peretele intestinal în mod natural, moderat în propria permeabilitate. Uneori organismul are nevoie pentru a „deschide“ peretele intestinal pentru o scurtă perioadă de timp (de exemplu, pentru a spăla o infecție în intestine), dar, de cele mai multe ori peretele intestinal ar trebui să rămână „închis“ și nutrienții selectați ar trebui să fie capabili să treacă din intestin în organism. Cu toate acestea, în cazul în care este eliberat prea mult Zonulin din peretele intestinal, peretele intestinal în cea mai mare parte este „deschis“, ne pregătește pentru producerea inflamației cronice și a bolilor. Anumite lucruri declanșează ca o cantitate mare de Zonulin să fie eliberat prin peretele intestinal: glutenul, cerealele, medicamentele, anti-nutrienți din alimentele procesate..etc și în consecință declanșează cele mai puternice bacterii sau dysbiosis (bacteriile intestinale dezechilibrate). Dysbiosis poate crea dezechilibru hormonal, determinând producerea de prea mult estrogen rău și nu suficient estrogen bun. Cu alte cuvinte, acesta poate întrerupe estrobolome, sau subsetul de Microbiom parțial responsabil cu nivelul de estrogen. Cei mai mulți oameni nu vor să se gândească la faptul că, în orice moment, există suficiente toxine care trec prin intestin ce dezvoltă o „gaură”, iar conținutul intestinului ar putea să ajungă în organism într-o singură secundă și să te omoare. Acest lucru este exact ceea ce se întâmplă cu un intestin permeabil, doar la o scară mult mai lentă, prin găurile peretelui intestinal.

Tratează Intestinul Permeabil

Hipocrate ne-a spus în urmă cu 2000 de ani, că „toate bolile încep în intestin.“ Știm încă din antichitate că, în scopul de a depăși multe bolii, trebuie să ne vindecăm intestinele neetanșe! Prin sigilarea găurilor din peretele intestinal, sistemul imunitar poate lua în cele din urmă o pauză, prin eliminarea producătorilor de inflamație. Având în vedere că o pauză suficient de lungă, înseamnă că organismul este capabil de a trece din modul de supraviețuire în modul de vindecare și începe de a stabili prejudiciul țesutului care a fost atacat de inflamația cronică. Odată ce intestinul este vindecat, iar sistemul imunitar poate reveni din nou la funcționarea normală … bolile autoimune pot fi puse în cele din urmă, în remisie. Da, aveți acest drept. Prin vindecarea intestinului permeabil și prin oprirea inflamației cronice, ați putea foarte bine să fiți capabili să vindecați boala autoimună fără medicamente.

Deci, marea întrebare este, evident: cum se vindeca un intestin permeabil?

Dieta Protocol autoimun (AIP)

Protocolul autoimun (AIP), este o dietă foarte restrictivă care elimină alimentele considerate a fi iritante pentru intestin. AIP este o versiune mai strictă a dietei Paleo, care presupune eliminarea cerealelor, legumelor, lactatelor și alimentelor prelucrate considerate Alergeni. AIP ia lucrurile în serios și cu un nivel (de fapt, o întreagă scara) mai departe și elimină multe alimente care s- au dovedit iritative și provocatoare de „găuri” în mucoasa intestinală. AIP este foarte dificil de urmat pentru majoritatea oamenilor, dar uneori este necesar pentru a vindeca pe deplin un intestin foarte permeabil.

Alimentele eliminate pe protocolul autoimuna (AIP):

Cereale – grâu, orez, porumb și altele; și pseudocereale (mei, amaranth, teff etc.

Leguminoase – toate fasole, inclusiv arahide, fasole neagră, fasole, Humus, etc.

Lactate – toate sursele de lactate, chiar crude sau fermentate

Nuci și semințe – toate nucile și semințele, inclusiv caju, migdale, quinoa, seminte de floarea soarelui, semințe de susan, condimente pe bază de semințe, ciocolată, cafea, etc.

Oua – în special partea albă a oului, care conține proteine inflamatorii

Solanaceele – roșii, cartofi, ardei, vinete, tomatillos, goji și mai multe mirodenii

Uleiuri de semințe industriale – toate uleiurile lichide, cu excepția uleiurilor de măsline și avocado

Alimentele procesate – practic orice lucru care iese dintr -un pachet

Alcoolul – este bine stabilit faptul că alcoolul induce un intestin permeabil.

AINS – medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene, cum ar fi ibuprofenul, aspirina și naproxen, care produc inflamații în intestin și stomac.

Zahăr, amidonuri, fructe, drojdii, FODMAPs – dulce, amidon și alimentele care conțin drojdie pot contribui la dezechilibre în microflorei intestinală (dysbiosis) prin hrănirea bacteriilor nefavorabile din intestin.

Acestea sunt cele mai limitate sau restricționate în special la început de AIP.

Este AIP imposibil de urmat?

Deși poate părea ușor imposibil, AIP este extrem de dificil de urmat pentru o perioadă mai lungă de timp. După îndepărtarea tuturor acestor alimente, o să vă simțiți excelent cu proteine ​​animale și legume. Desigur, nu este un lucru rău, dar dacă mâncați în oraș, sau luați masa cu ceilalți poate fi extrem de provocator! În timp ce AIP poate fi cel mai bun mod de a combate cazurile extreme de autoimunitate, nu toata lumea cu o boală autoimună trebuie să îl urmeze la milimetru, în scopul de a pune simptomele în remisie. Am văzut mulți pacienți care o duc destul de bine prin eliminarea a doar câtorva dintre aceste alimente (în special cerealele, leguminoasele și uleiurile din semințe industriale), urmand diete personalizate. Mai mult decât atât, există influențe non-dietetice care pot declanșa, de asemenea, un intestin permeabil, astfel încât o dieta nu este suficientă pentru toată lumea, ci înainte de toate o evaluare corectă de sănătate! După cum se dovedește, intestinul permeabil poate fi cauzat și de o serie de factori care nu sunt legați de dietă, cum ar fi: hormonii dezechilibrați, stres, somn inadecvat sau inconsecvent, droguri/medicamente și alcool, lipsa de exerciții fizice, exercitarea acestora prea mult, relații toxice (pe mai multe niveluri), bacterii intestinale dezechilibrate..

Tratează-ți Hormonii!

Din experiența, prin abordarea dezechilibrelor hormonale în primul rând, cât mai mulți oameni ameliorează dramatic simptomele lor autoimune doar prin aducerea hormonilor în echilibru, restabilirea glandelor endocrine (ce produc hormoni). Echilibrarea hormonilor poate fi suficientă, pentru anumite persoane, pentru a pune bolile autoimune în remisie! Cei mai mulți dintre pacienți trebuie, de asemenea, sa faca unele ajustări la stilul lor de viață prin aducerea în echilibru a alimentației, exercițiilor fizice, stresului și somnului. În orice caz, am văzut un număr incredibil de oameni care au depășit boala autoimună, pur și simplu prin ajustarea hormonilor și prin schimbarea stilului de viață dezechilibrat.

Sursa: http://www.saragottfriedmd.com/is-the-autoimmune-protocol-necessary/

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
[ivory-search id="7324" title="Custom Search Form"]

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.