De ce există deficit de vitamina D în Hashimoto?

Bolile autoimune precum Hashimoto apar atunci când se acumulează prea multe cauze/declanșatori și atunci sistemul imunitar începe să atace glanda tiroidă. Una dintre aceste cauze/declanșator cheie este deficitul de vitamina D, o cauză comună a bolilor autoimune. Legătura este foarte clară, în special în tiroidita Hashimoto.
Dar de ce lipsa de vitamina D în Hashimoto?
Aflați mai multe despre această întrebare interesantă aici.
 
Ce este Hashimoto?
În primul rând, am dori să explicăm Hashimoto: Hashimoto cauzează inflamații cronice, iar glanda tiroidă este atacată de celulele imune direcționate greșit. Deoarece o descompunere a glandei tiroide înseamnă, de asemenea, că se produc mai puțini hormoni tiroidieni, simptomele unei tiroide hipoactive apar cu preponderență ca simptome provizorii ale hiperactivului. Prognosticul nu este bun pentru Hashimoto, deoarece bolile autoimune sunt considerate incurabile, iar medicii sunt depășiți de ajustarea medicației pe tot parcursul vieții. Cu toate acestea, nu este corect spus faptul că bolile autoimune sunt incurabile. Dar nu este adevărat că acestea pot fi vindecabile: pagubele cauzate de reacția autoimună la țesutul afectat nu sunt întotdeauna complet reversibile.Vorbim despre vindecare doar atunci când deteriorarea este reparată 100% și țesutul afectat este readus la starea inițială. Nu este cazul în Hashimoto. În schimb, vorbim de Remisie, o rezoluție completă a simptomelor și o regenerare parțială a glandei tiroide. Acesta ar trebui să fie și obiectivul Hashimoto.
Ce rol joacă deficiența de vitamina D în Hashimoto?

De ce deficitul de vitamina D în Hashimoto?

Întrebarea ar trebui să fie invers: de ce deficitul de vitamina D cauzeaza Hashimoto?
Deficitul de vitamina D nu este în cele din urmă un rezultat al Hashimoto, ci o cauză Mai întâi există o deficiență de vitamina D, apoi (datorită acestui motiv dar și a altor motive) apare Hashimoto.

Care este conexiunea?

Deoarece vitamina D este importantă pentru un intestin funcțional și un sistem imunitar, care este mai puțin predispus la inflamație, deficiența de vitamina D este un risc general pentru bolile autoimune – nu doar pentru Hashimoto. 85% dintre toți oamenii suferă de un deficit de vitamina D. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că bolile autoimune devin din ce în ce mai frecvente. Tiroida pare să fie mai susceptibilă la boli autoimune.
Vitamina D are funcții importante care coincid cu bolile autoimune și prevenirea bolilor autoimune:

Factor de creștere

Vitamina D este un factor important de creștere pentru celulele intestinale. Celulele Intestinului trebuie să crească și să se reînnoiască constant, deoarece sunt expuse constant la un bombardament de toxine, agenți patogeni și proteine ​​alimentare. Dacă factorul de creștere important- vitamina D lipsește, este probabil ca celulele nu cresc la fel de repede și mor. Acest lucru poate provoca găuri în intestin. Sindromul Leaky Gut/ Intestin Permeabil/ Intestin scurs este rezultatul acestui fapt și este cunoscut a fi o cauză a bolilor autoimune.

Anti-inflamator

Vitamina D are o funcție antiinflamatoare importantă în intestin. Asta înseamnă: cu cât mai multă vitamina D, cu atât este mai scăzută inflamația din intestin. Deoarece vitamina D este necesară pentru comunicarea între ele a celulelor intestinale dar și cu flora intestinală. Deficitul de vitamina D înseamnă că, dacă există prea puțini acizi grași omega-3 (pește, fructe de mare, carne organică, ouă organice, (vezi dietele) în intestin, în același timp, inflamația este mai probabilă (vezi Patrick și Ames, 2015). Deoarece majoritatea celulelor imune sunt prezente în intestin, inflamația intestinală cronică duce, de asemenea, la creșterea bolilor autoimune – deoarece inflamația cronică este o cauză centrală a bolilor autoimune.

Dispozitiv de semnalizare pentru celulele imune

Există multe celule imune diferite. Acestea trebuie să fie supuse unui echilibru natural. Există celule imune care provoacă inflamații și le place să atace în mod activ (de exemplu, macrofagele M1, celulele T citotoxice). Și există celule imune care suprimă inflamația (celule T reglatoare, macrofage M2) și sunt cunoscute ca având un efect preventiv împotriva bolilor autoimune. Acestea din urmă au nevoie de vitamina D pentru a se maturiza și a deveni active. Dacă există o deficiență de vitamina D, pot exista prea puține celule T reglatoare. Eliminarea deficienței de vitamina D este o componentă importantă în tratamentul Hashimoto.
Ești pe Facebook?
Alăturați-vă grupului nostru Tiroida România 🇷🇴 și află de ce recomandăm produsul D3K2FORTE
https://www.abundenta.org/product-page/ulei-vit-d3k2-forte în perioada Toamnă-Primăvara și de ce recomandăm produsul pentru întreținere „Formula Tiroidiană” Vitamina Deka,
Pentru copii găsiți aici:
 
Echipa Tiroida România 🇷🇴
Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
[ivory-search id="7324" title="Custom Search Form"]

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.