D fără K este un pericol pentru organism

Șocant, dar 80% dintre americani sunt deficitari de vitamina K2!

Oricine are o deficiență de vitamina K2 este extrem de vulnerabil la probleme de sănătate grave și chiar periculoase pentru viață, printre care: boala cerebrală, boala cardiacă, cancer, accidentul vascular cerebral, osteoporoza, pietrele la rinichi și infarct miocardic. Din păcate, majoritatea oamenilor nu cunosc beneficiile esențiale ale sănătății vitaminei K2. Din păcate, vitaminele K au fost subevaluate și înțelese greșit până foarte recent în comunitatea științifică.

Ce sunt vitaminele?

Vitaminele sunt un grup de substanțe care sunt esențiale pentru funcționarea, functionarea si dezvoltarea normală a celulelor. Există 13 vitamine esențiale, ceea ce înseamnă că sunt necesare pentru ca organismul să funcționeze.

Acestea sunt:

• Vitamina A

• Vitamina C

• Vitamina D

• Vitamina E

• Vitamina K

• Vitamina B1 (tiamina)

• Vitamina B2 (riboflavina)

• Vitamina B3 (niacina)

• Acid pantotenic

• Biotina

• Vitamina B6

• Vitamina B12

• Folate (acid folic)

Vitaminele sunt grupate în două categorii:

• Vitaminele solubile în grăsimi sunt stocate în țesutul gras al organismului. Cele patru vitamine solubile în grăsimi sunt vitaminele A, D, E și K.

• Există nouă vitamine solubile în apă. Corpul trebuie să utilizeze imediat vitamine solubile în apă. Orice vitamină solubilă în apă rămâne în organism în urină. Vitamina B12 este singura vitamină solubilă în apă care poate fi depozitată în ficat timp de mulți ani. 

Sursa: NY Times Health Guide

Istoria Vitamina K

Vitamina K a fost descoperită inițial în Germania în 1929, unde rezultatele au fost publicate într-un jurnal științific german. Vitamina K a fost caracterizată simplu ca un nutrient esențial pentru coagularea sângelui. Germanii au numit-o Koagulationsvitamin; de unde provine „K”. Cu toate acestea, beneficiile de sănătate ale vitaminei K2 depășesc cu mult coagularea sângelui, care este în primul rând domeniul vitaminei K1. În plus, vitamina K2 funcționează în sinergie cu alți nutrienți sau cofactori, cum ar fi calciul, magneziul și vitaminele D și A. Scopul cel mai presant al vitaminei K2 este de a escorta calciul în zonele corespunzătoare ale corpului unde este necesar și poate fi utilizat în mod corespunzător. De exemplu, deplasează calciul în oase și dinți și îl îndepărtează de pe artere și alte țesuturi moi unde poate fi nociv – chiar mortal.

Funcțiile unice, dar de colaborare ale K1 și K2

În general, funcția generală a vitaminei K se axează pe capacitatea sa de a modifica proteinele, astfel încât să se poată lega de calciu. În mod specific, acesta „activează” sau transformă proprietățile de legare a calciului de proteine. În timp ce este adevărat că vitamina K1 este folosită în primul rând de ficat pentru a putea activa proteinele de legare a calciului necesare pentru coagularea sângelui, K2 activează și proteinele, dar mai ales pentru un scop complet diferit. K2 este principalul reglator al calciului și, în cele din urmă, determină locul în care calciul se învârte în organism.

Dr. Leon Schurgers, un om de știință de rang înalt care și-a făcut lucrarea de doctorat asupra vitaminei K, explică detaliile din spatele funcțiilor de coagulare suprapuse ale K1 si K2: „Ambele vitamine K1 si K2 activează anumiți factori de coagulare. În mod specific, există patru factori de coagulare (factorul 2, 7, 9 și 10) din cascada de coagulare care sunt activate de vitaminele K1 și K2. „

Cele trei tipuri de vitamina K

1. Vitamina K1, sau filicochinona, este abundentă în special în legumele verzi; K1 se îndreaptă direct către ficat și susține coagularea sângelui.

2. Vitamina K2, denumită și menacinonă, este în mod ideal făcută de bacteriile care aliniază tractul gastro-intestinal; K2 merge direct la pereții vaselor de sânge, oase și țesuturi, dar ocolește ficatul.

3. Vitamina K3 sau menadiona este o formă sintetică a K2 și nu este recomandată deoarece poate fi toxică. De fapt, sugarii injectați cu această versiune sintetică a vitaminei K2 au prezentat simptome de toxicitate. În plus, vitamina K2 are două subcategorii:

               1. MK-4 (menacinonă-4) este o formă cu lanț scurt de vitamină K2 găsită în unt, gălbenușuri de ou și alte alimente pe bază de animale.

                2. MK-7 (menacinonă-7) este o varietate mai lungă de lanț de vitamină K2 și cea mai obișnuită formă. Este un K2 derivat natural bacterian găsit în anumite alimente fermentate.

4. MK-7 de tip K2 este o bacterie condus derivat dintr-un proces de fermentare, care oferă numeroase avantaje de sănătate:

         A. Acesta rămâne în corpul tău mai mult decât varietatea MK4 a lui K2

         B. Are un timp de înjumătățire mai lung decât MK4, care necesită o administrare o singură dată pe zi, dar să beneficieze de toate beneficiile pe parcursul zilei.

Alimente bogate în K2

Pentru a beneficia pe deplin de sursele animale de MK4, acestea ar trebui să fie hrănite ecologic. Produsele lactate ar trebui să fie complet grase și să fie derivate din vaci hrănite cu iarbă, fără hormoni și fără antibiotice. Ficatul și alte organe de carne trebuie, de asemenea, să fie organice, de la animale hrănite cu iarbă. Gălbenușurile de ou ar trebui să provină de la puii pășunați.

Vitamina K este solubilă în grăsimi, astfel încât produsele cu conținut scăzut de grăsimi și animalele sărace au conțin foarte puțin de K2 (MK4).

Concluzie: Conținutul K2 al produselor lactate pasteurizate și a altor produse de la animalele închise (CAFO) NU sunt o sursă bună de K2 și ar trebui evitate.

NOTĂ: Brânzeturile sunt o excepție de la regulile animalelor hrănite cu iarbă când vine vorba de K2. Cu toate acestea, dacă este posibil, brânzeturile provenite de la vacile hrănite cu iarbă reprezintă cea mai bună opțiune pentru nutriția generală. Dar nivelurile ridicate de K2 găsite în câteva brânzeturi selectate sunt conduse de bacterii. Tipul de bacterii folosite la fabricarea brânzei este cheia conținutului lor K2. De exemplu, Gouda și Brie sunt cunoscute ca fiind cu conținut de K2, chiar dacă nu provin din vaci hrănite cu iarbă.

Concluzia: vitamina K provine din două surse: K1 este derivat din surse de plante și K2 se găsește în surse animale. Cele mai inalte niveluri de vitamina K2 se găsesc într-un grup select de alimente fermentate.

Tabelul următor conține estimări ale conținutului K2 al diferitelor produse alimentare.

– 1000 mcg legume fermentate

– 197 mcg ou

– 400-500mcg Gouda sau branza Brie

– 75 mcg Miso 

– 10-30 mcg miel sau de rață (1 cană)

– Ficat de vită (1 cești) 5 mcg

– Ficat de pui (1 cană) 3 mcg

Sursa: Mercola.com

Vitamina K puncte cheie

Un aport ridicat de vitamina K2 este puternic corelat cu un risc redus de boli cardiovasculare. K2 este esențială pentru menținerea oaselor, dinților și arterelor sănătoase fără calcificare. Dacă luați un supliment oral cu vitamina D, este esențial să consumați și alimente care conțin cantități suficiente de vitamina K2. Sau mai puțin de preferat, puteți lua un supliment cu vitamina K2. În caz contrar, ați putea să vă afectați din greșeală sănătatea. Motivul pentru care aveți nevoie de vitamina K2 este că, atunci când luați un supliment de vitamina D, corpul dvs. creează automat mai multe proteine ​​dependente de vitamina K2 – proteinele care ajută la mutarea calciului în organism. Aveți nevoie de vitamina K2 pentru a activa aceste proteine. Dacă acestea nu sunt activate, calciul din corpul dvs. nu poate fi distribuit în mod corespunzător acolo unde este necesar și va rezista unde va face rău, ducând la oase mai slabe și artere întărite. De asemenea, vitamina D și K2 lucrează împreună ca parteneri pentru a vă întări oasele și pentru a îmbunătăți sănătatea inimii.

Unele beneficii importante pentru sănătate ale vitaminei K2

1) Bolii cardiace

• Aproximativ 600.000 de americani mor în SUA în fiecare an de boli de inimă-1 din 4 decese.

• Boala cardiacă este principala cauză a decesului atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Mai mult de jumătate dintre decesele din cauza bolilor de inimă din 2009 au fost la bărbați. 

• Boala coronariană este cel mai frecvent tip de boală de inimă, ucigând aproape 380.000 de persoane anual. 

• În fiecare an aproximativ 720.000 de americani au atac de cord. Dintre acestea, 515.000 sunt la un prim atac de cord și 205.000 se întâmplă în cazul persoanelor care au suferit deja un atac de cord.

• Boala coronariană costă Statele Unite 108.9 miliarde de dolari anual, acest cost total include costul serviciilor medicale și productivitatea.

Sursă: CDC Un factor major de risc pentru afecțiunile cardiace este depunerea și acumularea de calciu în jurul inimii și a arterelor. Vitamina K2 împiedică depunerea calciului în artere .

Studiul Rotterdam

În 2004 Studiul din Rotterdam a efectuat un studiu epidemiologic care a constatat că aportul alimentar ridicat de vitamină K2 – dar nu și vitamina K1 – este o protecție împotriva bolilor cardiovasculare. Potrivit PubMed un alt studiu epidemiologic format din 16,057 de femei a constatat că cei cu cel mai mare aport de vitamina K2 a avut un risc semnificativ mai mic de boli de inima. Fiecare 10 micrograme de K2 consumate zilnic, a redus riscul de boli cardiace cu 9%.

2) Creier

K2, de asemenea, pare să joace un rol în menținerea fluxului vascular optim în creier. S-a observat la autopsie că mulți dintre cei diagnosticați cu Alzheimer au suferit de degenerare vasculară. Literatura actuală, deși limitată, sugerează că vitamina K2 ar putea juca un rol semnificativ în prevenirea Alzheimer prin inhibarea depunerii plăcilor în creier. În creier este implicată critic cu o varietate de lipide și proteine ​​importante ale creierului. Pe șobolani experimentali, fără K2, nu pot naviga în labirint. Îmbătrânirea persoanelor cu declin cognitiv: s-a demonstrat ca au un nivel mult mai scăzut K2 în sângele lor. Dacă doriți să împiedicați declinul cognitiv, luarea K2 ar putea fi o idee bună.

  3) Sănătatea osoasă și osteoporoza

Osteoporoza înseamnă oase „poroase” și este o problemă prea frecventă suferită în cea mai mare parte de femei din țările occidentale. Știm că vitamina K2 joacă un rol crucial în metabolismul calciului, iar calciul este unul dintre mineralele primare din oase. Vitamina K2 activează proteinele implicate în legarea calciului, denumită proteină Matrix gla și osteocalcin, care ajută la construirea și menținerea oaselor

Studiile K2 și osteoporoza

Studiile pe termen lung la femeile japoneze au arătat o îmbunătățire semnificativă a sănătății osoase atunci când le-au fost administrate doze mari de vitamina K2. De fapt, din 13 studii distincte, numai unul nu a reușit să arate îmbunătățiri. Șapte dintre aceste studii japoneze au constatat că vitamina K2 a redus fracturile vertebrale cu 77% și toate celelalte tipuri de fracturi cu 81%…. impresionant. Pe baza acestor cercetări, medicii japonezi recomandă în mod obișnuit suplimentarea cu vitamina K2 pentru prevenirea și tratamentul osteoporozei. Un alt studiu de 3 ani cu 244 de femei în postmenopauză, a arătat că femeile care au luat suplimente K2 a avut o pierdere semnificativ mai lentă a densității minerale osoase comparativ cu cele care nu au completat cu K2.

4) K2 și Cancerul

Un studiu epidemiologic compus din 11.000 de bărbați a constatat că un aport ridicat de vitamina K2 a fost corelat pozitiv cu un risc de 63% mai mic de cancer de prostată avansat. Cercetătorii japonezi au sugerat că vitamina K2 este implicată în prevenirea unui tip de cancer la ficat cauzat de ciroză virală . Potrivit lui Jeffery Dach MD : „Un număr de studii de cultură celulară și de xenogrefă animală arată că vitamina K2 induce „apoptoza „(moartea programată a celulelor) în celule canceroase. Au fost examinate o serie de cancere diferite incluzând glioblastom, hepatocelular Cancerul, cancerul pulmonar, cancerul de prostată etc.” Pe baza acestor constatări, dr. Dach recomandă vitamina K2 ca o prevenție pentru cancer sau pentru a preveni recidiva după tratamentul cancerului.

Sanatate dentara și vitamina K2

Studiile științifice din 1945 au descoperit că vitamina K2 a fost eficace în prevenirea cavităților dentare. Cercetătorii americani au utilizat un studiu dublu-orb, controlat cu placebo, cu o gumă de mestecat care a adăugat un precursor al vitaminei K2 (menadionă).

Rezultate: Cei care au utilizat guma specială K2 nu numai că au avut o reducere a cavităților noi, dar a existat, de asemenea, o reducere semnificativă a bacteriilor și rănilor din gură, genul de bacterii care cauzează carii.

Concluzie: Știm fără îndoială că vitamina K2 este necesară pentru menținerea sănătății scheletice, iar dinții fac parte din sistemul scheletic. Rezultă că starea dinților este o reflectare fiabilă a sistemului tău global de schelet.

Potrivit dr. Kate Rheaume-Bleue, doctor naturopathic și autor al cărții: Vitamina K2 și Paradoxul de Calciu: Cum poate o Vitamina puțin cunoscută să vă salveze viața: „… atât de mult timp, am spus să luați suplimente de calciu pentru osteoporoza … . și vitamina D, despre care știm că este de ajutor. Dar, apoi, mai multe studii arată că aportul crescut de calciu provoacă mai multe atacuri de cord si accidente vasculare cerebrale. Acest lucru a creat o mulțime de confuzie în jurul valorii de calciu daca este în siguranță sau nu. Dar aceasta este întrebarea greșită pentru că nu vom înțelege în mod corespunzător beneficiile pentru sănătate ale calciului sau vitaminei D, dacă nu luăm în considerare K2. Asta menține calciul la locul potrivit.”

Este imperativ să se mențină un echilibru sinergic între vitamina K2, vitamina D și magneziu. Vitamina K2 și magneziu lucrează împreună ca vitamina D și K2. În caz contrar, sănătatea ta ar putea fi în pericol.

De Paul Fassa

Surse:http://realfarmacy.com/youre-taking-oral-vitamin-d-supplement-without-essential-nutrient-youre-jeopardizing-health/ http://informahealthcare.com/doi/abs/10.1080/13590849961717 http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/12/16/vitamin-k2.aspx http: // authoritynutrition. com / vitamin-k2 / http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2015/01/11/vitamin-k1-k2.aspx http://www.arkansasmatters.com/story-green-right – acum / d / poveste / obține-vitamina-k2-din-aceste-alimente-la-păstra-oase-arte / 13548 / GOr_yT8H4kKqsp7kbc6P6Q http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2015/01/ 11 / vitamina-k1-k2.aspx http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14654717

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
[ivory-search id="7324" title="Custom Search Form"]

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.