Cum sa folosiți terapia cu enzime pentru a crește fertilitatea …

Ce sunt enzimele?

În fiecare vietate care trăieste pe pământ, enzimele sunt molecule biologice care catalizează (cresc rata de reactii chimice). Aproape toate reacțiile chimice din celule au nevoie de enzime pentru a se produce la viteze suficiente pentru viață. Ele construiesc proteine ​​noi, celule, țesuturi și organe, și, de asemenea, descompun aceleași țesuturi. Capacitatea de a indeparta boala, leziunile de reparare și de a susține homeostazia organismului sunt toate conectate la concentrația și puterea enzimelor pe care le avem în corpurile noastre.

Exista peste 3.000 de tipuri diferite de enzime in corpul uman,care, în mod constant inițiaza  milioane de reacții chimice în fiecare secundă. În cazul în care nu am avea enzime nu ar exista nici o digestie, nici de coagulare a sângelui, nici reproducere, nici de respirație și nici un folos al simțurilor. Acest lucru vă oferă o idee despre cât de importante sunt enzimele pentru organism.

În organism există mai multe tipuri diferite de enzime. Noi am auzit despre enzime digestive, care ne ajută să digere mâncarea, dar există enzime care ajuta  toate celelalte funcții ale corpului, de asemenea, acestea sunt numite enzime sistemice.

Beneficiile enzimelor sistemice

Unele dintre acțiunile benefice ale enzimelor sistemice în organism sunt pentru a contracara inflamatia cronica, reduce substantele din sange care pot declansa un raspuns hiper autoimun, descompun fibrină (substanta care face tesutul cicatrizat ), și de a îmbunătăți flexibilitatea de sânge și debit. Toate aceste acțiuni pot contribui la susținerea funcției de reproducere sănătoasă.

Efectul anti-inflamator al enzimelor sistemice contribuie la descompunerea substanțelor din sânge care creează inflamație și infecție. De acest lucru ar putea beneficia cei care se confrunta cu inflamația cronică legată de o problemă de fertilitate ,cum ar fi endometrioza, fibrom uterin, chisturi ovariene sau PID. Inflamația cronică poate fi cauzată de un prejudiciu și afecteaza țesuturile sănătoase ale sistemului de reproducere, care sunt invadate de țesut străin sau infecție. Inflamația și creșterea țesutului străin poate crea un tesut de cicatrice si formarea de adeziune în organele de reproducere și structurile din jur în cavitatea abdominală. Inflamatia poate provoca, de asemenea, durere. Durerea este o problema comuna pentru femeile cu inflamație cronică din cauza problemelor de fertilitate, in special endometrioza si fibroamele uterine. Reducerea inflamației sistemice cu terapie cu enzime poate, la randul sau ajute la reducerea durerii.

Efectul de reglementare asupra sistemului imunitar- enzimele sistemice ajuta organismul pentru a reduce apariția unui răspuns hiperimun. Un studiu a aratat ca acestea ar putea ajuta la prevenirea respingerii fatului (avort recurent) , și ajuta cu alte probleme legate de dezechilibrele imunologice de reproducere .

Enzimele sistemice s-au dovedit a fi benefice in hipotiroidie autoimuna – boala lui Hashimoto . Un studiu a remarcat faptul că luarea de Wobenzym a dus la o reducere a anticorpilor autoimuni care ataca tiroida. Hipotiroidismul poate fi o cauza de infertilitate sau avorturi spontane recurente.

Descompun țesutul cicatricial- enzimele sistemice au capacitatea de a descompune fibrina, substanta care formeaza tesut cicatricial. Țesutul cicatricial și adeziunea care cauzează probleme de fertilitate se pot forma din o varietate de motive ,inclusiv fibrom uterin, interventii chirurgicale pelvine ,cum ar fi PID, deteriorarea trompelor uterine, chisturi ovariene, endometrioza, DIU, sau avort.

Cum elimina sistemic amestecurile de enzime tesutul cicatricial:

 • Amestecul enzimă sistemică funcționează ca un modificator de răspuns biologic; care lucrează cu organele proprii ale sistemului imunitar de apărare moderată de răspuns inflamator.

 • Ele susțin curățarea țesuturilor pentru a promova o mai bună circulație.

 • Ele se descompun și îndepărtează „fibrina”, repara inflamatia prelungita datorata formarii tesutului cicatrizant / formarea de adeziune.

 • Ele descompun proteinele din sange care cauzeaza inflamatie, acest lucru facilitează îndepărtarea lor prin intermediul sistemului limfatic si sistemului circulator.

 • Ele sprijină o reducere a inflamației, creșterea formării de sânge corespunzătoare, precum și o creștere a circulației care ajută să împiedice formarea de tesut cicatricial si aderenta, reducând în același timp, de asemenea, durerea.

Îmbunătățește circulatia sangelui –enzimele sistemice curata sangele,  promoveaza circulația și  stimuleaza formarea de tesut nou, sanatos. Enzimele proteolitice îmbunătățesc fluxului sanguin prin creșterea flexibilității celulelor roșii din sânge, inhibarea agregării trombocitelor și ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge anormale. Enzimele sistemice ajuta, de asemenea, in a sprijini curățarea țesuturilor și pentru a promova o mai bună circulație precum și a stimula formarea de tesut nou, sanatos. Simplificate, ele fac mai puțin sânge „lipicios”. Acest lucru este benefic pentru sănătatea reproducerii în multe feluri.

Sângele curățat de acțiunea enzimelor sistemice ajuta la o circulație corespunzătoare a sistemului de reproducere și de a obține „sânge stagnant” golit, ajutând la eliminarea toxinelor si aducerea de asemenea sânge oxigenat proaspat la uter, ovare si oua. Dezechilibrele care sunt considerate stagnante sunt endometrioza, PCOS, menstre întunecate grele, chisturi ovariene și fibrom uterin.Sângele proaspăt oxigenat , care curge liber este, de asemenea, capabil să transporte mai mulți nutrienți la ouă, ajutand astfel la sprijinirea sănătății oului.

Tipuri de enzime sistemice, cât si actiunile lor:

Beneficiile menționate mai sus au fost validate prin studii efectuate de-a lungul ultimilor 40 de ani pe un amestec de enzime care conțin aceste enzime specifice :

 • Bromelina descompune proteinele ​​și este benefica ca un anti-inflamator.

 • Chimotripsina descompune proteinele si este in primul rand  enzima anti-fibromului. Acesta are un efect benefic asupra sângelui și funcționează ca un catalizator care unește acțiunile tuturor enzimelor din amestec.

 • Pancreatina este o combinatie de enzime pancreatice, secretat de pancreas, formate din amilază, lipază și protează. Aceste enzime contribuie la descompunerea hidrati decarbon, regleaza histamina, descompun grăsimile, reduce colesterolul, susține producția de hormoni, legătura cu alfa 2-macro-globulină pentru  sprijinirea functiei imune, reduce inflamatia si creste circulatia.

 • Papaina , extrasa din papaya, descompune proteine ​​și este cel mai benefic ca un anti-inflamator.

 • Rutin descompune proteine ​​și este benefic ca un anti-inflamator.

 • Tripsină descompune proteinele si poate avea efecte benefice asupra sângelui, cum ar fi reducerea riscului de formare a cheagurilor de sânge.

Terapia de enzime sistemice pentru fertilitate

Terapia sistemica de enzime este o metoda naturala care presupune utilizarea acestor enzime unice , pentru a ajuta la sprijinirea sănătății reproducerii și fertilității. Există mai multe probleme de fertilitate care pot fi sprijinite prin utilizarea enzimelor sistemice. Planul este  utilizarea lor timp de cel puțin 3 luni sau mai mult înainte de a începe să încercați să rămâneți gravidă, în funcție de cât de mult timp , problemele au fost prezente.

Aici sunt unele dintre problemele unde enzimele sistemice  va pot ajuta :

Endometrioza – terapia cu enzime sistemice este una dintre cele mai bune și cele mai eficiente tratamente naturale pentru endometrioza. Enzimele sistemice pot ajuta la reducerea tesutului cicatricial si defalcarea in exces a tesuturile ramase de endometrioza. Terapia sistemica de enzime poate ajuta, de asemenea femeile care au endometrioza prin reducerea inflamației cauzate de țesutul cicatrizat care irita organele din jur si poate ajuta cu durerea  care, uneori, vine de la endometrioza.

Curățitor de sânge – acțiunile acestei terapii sunt de ajutor pentru a aduce o circulație corectă sistemului de reproducere și de a obține „sânge stagnant” golit, aducând sânge oxigenat în stare proaspătă uterului si ovarelor. În acest scop ,cel mai bine este de a începe terapie cu enzime sistemice cu Fertility Cleanse . Pentru endometrioza este sugerat să se rămână pe terapie cu enzime sistemice timp de cel puțin trei luni înainte de încercarea de a deveni gravidă astfel încât toate țesuturile stagnante și țesuturile cicatrice pot fi curatate.

Avorturi recurente pentru pierderile de sarcini recurente , cauzate fie de probleme de raspuns sau de coagularea sângelui imunologic, terapia cu enzime sistemice este o optiune eficienta. Intr-un studiu de cinci ani, femeile care au experimentat avort recurent din cauza răspunsului imunologic (mai mult de 30% din pierderi de sarcină) au fost puse pe un supliment de enzime sistemice inainte si in timpul sarcinii. 79% dintre femei au tinut sarcinile lor pe termen lung și au dat naștere la copii sănătoși. (Forumul de Imunologie, 2000) Aceasta este o descoperire uimitoare. Singurele opțiuni disponibile înaintede  acest studiu au fost agenții anti-imunologice similari cu tipul utilizat la pacienții cu transplant, dar majoritatea medicilor nu le vor folosi din cauza toxicității lor în timpul sarcinii.

Cel mai bun produs găsit și produsul care a fost utilizat efectiv în studiul menționat mai sus este Wobenzym N . Este singurul produs enzimatic sistemic care a fost studiat și utilizat în timpul sarcinii. De asemenea , puteți utiliza acest studiu dacă doriți să discutați cu medicul dvs. despre utilizarea acestui produs în timpul sarcinii.

Leiomiomatoză uterină și Chisturile –enzimele sistemice au dovedit în cercetare ca pot reduce umflarea și durerea asociată cu condiții fibrochistice. Ele ajuta ,de asemenea ,organismul prin propriile sale mecanisme de a  reducere și de a elimina chisturi de-a lungul timpului. In fibromul uterin, este important să vă asigur ca reduc expunerea de estrogen și în mod activ scăpa de estrogenii în exces; acest lucru se poate face cu metabolizatorii de estrogen, DIM.

Utilizarea  Terapiei sistemică enzimatica – este una dintre cele mai importante terapii naturale pentru fibromul uterin. Nu am găsit o modalitate mai puternică de a reduce sau de a sprijini organismul in eliminarea fibromul uterin.

Blocarea trompelor si Țesuturile vechi – terapie cu enzime poate ajuta la reducerea tesutului cicatrizant de la stânga la interventiile chirurgicale ,cum ar fi cezarienele, PID, inversare trompelor uterine, intervenții chirurgicale abdominale, etc., care pot afecta sistemul de reproducere. Enzimele sistemice macina și reduc formarea de fibrină (materialul care formeaza tesut cicatricial) in timp, ceea ce face acest tratament extrem de eficient în reducerea țesutului cicatricial. Tesut cicatricial și adeziunea care cauzează probleme de fertilitate se  pot forma din o varietate de motive: fibrom uterin, interventii chirurgicale pelvine, cum ar fi sectiunea cesarean, PID, deteriorarea trompelor uterine, chisturi ovariene, endometrioza, DIU, D & C, sau avort.

Boala inflamatorie pelviană – un amestec de enzime sistemice a fost studiată și s-a dovedit a fi la fel de eficace ca medicația in a ajuta organismul sa depaseasca boliile inflamatorii pelvine (BIP).

BIP este un termen general utilizat pentru a descrie inflamatia trompelor uterine, ovare, si / sau uterine. PID poate fi cauzata de parazitare, virale, fungice, dar cel mai adesea prin infecție bacteriană. Daca este lasata netratata, PID poate duce la un tesut cicatrizat si formarea de adeziune. În cazul în care PID avansează la această etapă , aceasta poate duce la blocarea trompelor uterine și sterilitate la femei. PID de multe ori vine de la boala cu transmitere sexuala (BTS). Două treimi din femeile care au suferit o interventie chirurgicala laparoscopica pentru a determina infertilitate cauza care s-au dovedit a avea PID au fost constiente ca au avut chiar si PID. Un studiu randomizat, dublu, a fost efectuat pe 100 de femei cu boala inflamatorie pelviană. Unui grup i-au fost date 5 comprimate de Wobenzym N, de trei ori pe zi. Grupul de control a primit un medicament AINS în doza uzuală. Ambelor grupuri li s-au dat, de asemenea, antibiotice (PID necesită antibiotice). Pacienților li s-a administrat tratament timp de 16 sau 17 zile. Wobenzym N a dat rezultate uimitoare in lupta impotriva deteriorarea tesuturilor, durere, inflamație și congestia generală pelvine. 57% dintre femeile care folosesc Wobenzym n-au avut nici o plângere, în timp ce doar 6% dintre femeile care au luat AINS au fost fără plângeri. Per total, 100% dintre pacienții care au folosit Wobenzyme N a raportat starea lor îmbunătățita substanțial, comparativ cu doar 73,5% folosind AINS. In plus, studiile au arătat ca Wobenzym N îmbunătățește răspunsul organismului la utilizarea de medicamente antibiotice.

Unul dintre factorii majori pentru creșterea sănătății  ovulelor este de a creste circulatia la nivelul ovarelor. Terapia cu enzime poate ajuta la purificarea sângelui, creșterea circulației și pentru a face mai puțin sânge „lipicios”. Pentru cele mai bune rezultate folosiți terapia cu enzime sistemice , în colaborare cu Programul de sanatate OvaWise.

Cum se folosesc enzimele sistemice

Pentru cele mai bune rezultate trebuie să luați o enzimă sistemică de înaltă calitate , care conține enzime specifice enumerate în „tipuri de enzime” . Cel pe care îl simțim ca este cel mai bun este amestecul enzima care a fost utilizat în studiile menționate , prin acest ghid și a fost studiat și utilizat timp de peste 40 de ani – Wobenzym N .

„Wobenzym N este amestecul de enzimă cel mai intens cercetat disponibil la nivel mondial. Wobenzym N conține cinci enzime puternice care includ pancreatina, tripsina, chimotripsina, bromelaină și papaină, precum și rutin bioflavanoind. Wobenzym este în mod clar cea mai validata științific și clinic formula enzimă din lume. „-Michael Loes, MD, MD (H.) Wobenzym N combină toate enzimele delicate benefice și este protejat de un strat enteric pe bază de legume, care asigură o absorbție și o utilizare optimă în fluxul sanguin.

Sugestii de utilizare: Adulții iau trei (3) comprimate, de două ori pe zi , cu apă, pe stomacul gol. Pentru a vă asigura că ați luat comprimatele pe stomacul gol, luați Wobenzym N cu cel puțin 45 de minute inainte de masa sau 2 ore după o masă.

Utilizarea avansată: Adulții pot crește treptat până la 12 pe zi , prin luarea de 3 comprimate de 4 ori pe zi ,pe stomacul gol.

Administrarea pe stomacul gol: Acest lucru este foarte important. Enzimele trebuie să treaca prin stomac ca să fie absorbite în intestin. Nu administrati cu alimente. Așteptați cel puțin 45 de minute înainte de a mânca sau 2 ore dupa masa pentru a lua enzimele.

Efecte secundare si de siguranta

Nu a existat nici o toxicitate demonstrata la utilizarea enzimelor sistemice. Nu există nici o doză periculoasă sau letală de enzime sistemice. Aceste enzime sunt aceleași enzime pe care organismul le conține în mod natural. Wobenzym N poate fi utilizat pentru preconceptie si a fost dovedit ca sunt de ajutor în timpul sarcinii (a se vedea mai sus informații), cu acordul / aprobarea medicului dvs.

Nu mai lua enzime sistemice cu două săptămâni înainte de orice tip de intervenție chirurgicală. Cel mai bine este să se înceapă utilizarea enzimelor sistemice în curs de pregătire pentru concepție pentru rezultate mai bune. În cazul în care utilizați Wobenzym pentru prevenirea posibilului avort, vă rugăm să discutați cu medicul dvs. pentru a obține aprobarea acestora pentru a fi utilizate în timpul sarcinii.

Utilizarea în timpul sarcinii

Wobenzym pot fi utilizate în preconcepție și a fost dovedit ca sunt de ajutor pe tot parcursul sarcinii pentru a ajuta la prevenirea recurenta a unui avort din cauza dezechilibrelor imunologice cu acordul /aprobarea medicului dvs. Vă rugăm să consultați medicul inainte de a folosi orice fel de suplimente în timpul sarcinii.

de Hethir Rodriguez C.H., C.M.T.

Sursa : http://natural-fertility-info.com/fertility-enzyme-therapy

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
[ivory-search id="7324" title="Custom Search Form"]

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.