Ce este DIETA AUTOIMUNĂ PALEO (AIP)?

Protocolul autoimun ajută la vindecarea sistemului imunitar și a mucoasei intestinale. Este aplicabil oricărei boli inflamatorii. Avem o problemă în țară cu modul în care mâncam, tratam boala și vindecăm boala.

AIP se adresează inflamației intestinului care este cauza bolilor autoimune. Boala autoimună este o afecțiune în care organismul nu poate face diferența între țesutul sănătos și invadatorii străini și ca reacție produce hipersensibilitate. Organismul începe atacul de autoapărare pe țesuturi. Timp de câteva luni sau poate ani, acest atac de auto-țesut poate avea loc în tăcere până la încărcarea completă a bolii autoimune.

Există mai mult de 80 de tipuri de tulburări autoimune „oficiale”..și multe altele fiind descoperite zilnic, dar toate bolile autoimune au în comun țesutul atacat în diverse locuri: glanda tiroidă, țesut cerebral sau salivar, pentru a numi doar câteva.

Protocolul autoimun (AIP), lucrează pentru a reduce inflamația în intestin. Multe din dietele de eliminare nu sunt destul de complete și de multe ori nu elimina declanșatorii imunitari care contribuie la inflamația intestinului. AIP lucrează pentru a calma inflamația în intestin, de asemenea, calmează organismul. Și, în timp ce boala autoimună nu poate fi vindecată, aceasta poate fi pusă în remisie. Dieta AIP este orientată spre vindecarea mucoasei intestinale și sprijinirea inflamației scăzută în organism, care poate tempera „aprinderile” autoimune. În primul rând, vreau să precizez că această dietă este o interpretare a propriului organism. Există mai mult decât o interpretare a modului în care „urmează ” dieta protocol autoimun (AIP). Eu numesc un stil de viață, deoarece într-o formă modificată este modul în care mâncam și ne trăim viața. Este, de asemenea, modul în care recomandăm pacienților cu boală autoimună să mănânce în propria lor formă modificată pe termen lung.

Protocolul autoimun a fost declarat a fi o versiune a dietei Paleo, dar într-adevăr, este mult mai mult decât atât; acesta este un mod dramatic de a aborda inflamația care conduce la boala autoimună, care își are rădăcinile în Intestin. Dieta este un aspect al vindecării. Și, cu toate că acesta este cel mai mare aspect al sănătății pe termen lung, pe termen scurt, există alte componente care necesită ajutorul unui medic specialist. Vă sugerez să găsiți unul care este antrenat. Cine dorește info despre aceasta dieta precum și evaluări, muncă de laborator, valori nutriționale, supliment și suport dietetic, e-mail tiroidaromania@gmail.com.

Există mai multe căi divergente, care au o suprapunere cu stilul de viață AIP cum ar fi oboseala suprarenalelor, dezechilibrele HP Axis, infecțiile, paraziți, SIBO, congestia hepatică, dezechilibrele hormonale, rezistența la insulină, care joacă un rol în modul în care s-ar putea folosi suplimentele împreună cu dieta pentru a vindeca organismul. Fiecare persoană care decide să încerce dieta AIP trebuie să colaboreze cu medicul pentru a determina daca aceștia sunt candidați pentru histamină scăzută, latex scăzut și / sau FODMAP scăzut, în plus față de AIP. Alte protocoale auxiliare pot include : analize de sânge, testarea suprarenalelor din salivă, testare coprocultură și testarea anticorpilor.

Întotdeauna am recomandat colaborarea cu un practician cu experiență atunci când începeți AIP cu teste de sânge și alte teste funcționale, cum ar fi testele suprarenalelor/ cortizol și hormonul salivar. Dacă aveți glicemie, rezistența la insulină, anemie, infecții intestinale: cum ar fi H. Pylori, SIBO, probleme cu ax hp, disfuncție suprarenală, dieta AIP trebuie adaptată în funcție de problemele medicale (sub supravegherea medicului). 

FAZA 1

Timp de 6-8 săptămâni

NEPERMIS:

• Fructe cu coajă (inclusiv uleiuri din nuci și semințe de susan)

• Semințe (inclusiv in, chia, dovleac, floarea-soarelui, ulei de susan și semințe de plante medicinale culinare, cum ar fi chimen și coriandru)

• Fasole / Leguminoase (aceasta include toate soiurile de fasole, cum ar fi rinichi, pinto, neagră precum soia sub toate formele sale)

• Cereale (porumb, grâu, mei, hrișcă, orez, sorg, Amaranth, secară, alac, Teff, kamut, ovăz, etc)

• Îndulcitorii alternativi, cum ar fi xilitol, stevia, manitol

• Fructe uscate și /sau supra-consumul de fructoză (recomandăm până la 2 bucăți de fructe pe zi)

• Lactate

• Toate alimentele prelucrate

• Alcool

• Ciocolată

• Ouă

• Gumele (gumă de guar, gumă tara, gumă gelan, gumă arabica)

• Solanaceele (tomate, cartofi, ardei, vinete, ardei roșu, semințe de muștar, chili, inclusiv condimentele)

• Nu  uleiurilor vegetale (NOTĂ: ulei de măsline, untură, ulei de palmier, ulei de iarbă ghee și nucă de cocos de cultură sunt permise)

• ierburi culinare din semințe (muștar, chimen, coriandru, fenicul, cardamom, schinduf, chimen, semințe de mărar)

• Tapioca. Elimină acest aliment în primele 6-8 săptămâni, deoarece este un cunoscut reactor al glutenului conform Cyrex Labs.

PERMIS:

• Legume (cu excepția solanaceele)

• Fructe (limita la 15-20 grame fructoză / zi)

• Produse din nucă de cocos, inclusiv ulei de nucă de cocos, mană, cremă nucă de cocos, lapte din cocos conservat (fără aditivi, cum ar fi guma de guar și carageen sau cutii de conserve BPA), nucă de cocos mărunțită (această listă nu include zahăr din nucă de cocos și de nectar)

• Grăsimi: ulei de măsline, ulei de nucă de cocos, avocado, untură, slănină,  ghee organic(certificate pentru a fi liber de cazeină și lactoză)

• Alimentele fermentate (iaurt de nucă de cocos, Kombucha, apă și kefir nucă de cocos, legume fermentate)

• Bulion de oase

• Păsări de curte hrănite cu iarba și fructe de mare

• Ceaiuri din plante fără semințe 

• Oțeturi :oțet de mere, oțet de nucă de cocos, oțet din vin roșu, oțet balsamic traditional DOP (care nu are nici un adaos de zahăr)

• Edulcoranți: utilizarea ocazională și răzlețe de miere și sirop de arțar (1 linguriță / zi)

• Ierburi: toate ierburil proaspete și fără semințe sunt permise (busuioc tarhon, cimbru, menta, oregano, rozmarin, ghimbir, turmeric, scorțișoară, flori comestibile)

• Lianții: Gelatina și arorut de amidon (urmăriți amidonul cu toate acestea, dacă aveți probleme suprarenale)

NOTE ADVERSE:

De exemplu: nectarinele, nuca de cocos sau ceapa îi poate deranja pe unii oameni. În cazul în care se reacționează la anumite tipuri de amidon din produsele alimentare, acesta poate fi un semn că trebuie să fie eliminate din dieta. De asemenea, Ashwaganda face parte din familia Solanacee și ar trebui să fie eliminată în timpul primei faze a AIP. Dacă nu sunteți sensibili, eliminați timp de 10-14 zile și apoi reintroduceți, încet.

CÂTEVA MOTIVE DE LUAT ÎN CONSIDERARE :

1. AIP (dieta autoimună Paleo) este o dietă pentru inflamația ce cauzează atacul țesuturilor;

2. Alimentația este o modalitate puternică de a reduce inflamația și de a calma sistemul imunitar;

3. Dieta nu este, de obicei, suficientă, pot fi necesare protocoale specifice ale vindecării intestinului și eliminarea SIBO plus suplimente de sprijin imunitar .

4. Vă recomandăm personalizarea AIP înainte de a începe.

5. Suplimentele sunt de obicei necesare în vindecarea pe deplin a intestinului. Dieta nu este niciodată suficientă pentru a vindeca în mod corespunzător.

6. Fasolea verde, mazărea este permisă. Nu toți oamenii din lume pe Paleo vor fi de acord și cu toate acestea ar putea lua în considerare scoaterea acestora în Faza 1.

7. Oboseala Suprarenalelor este vinovată probabil în bolile autoimune și trebuie sa fie abordată. Recomand colaborarea cu un practician calificat care poate supraveghea în mod adecvat Creierului și Suprarenalele și te poate ajuta. Nu recomand folosirea hormonilor sau neurotransmițătorilor în tratarea funcției cerebrale (cum ar fi Melatonina) și recomand utilizarea cu prudență atunci când se utilizează precursori pentru neurotransmițători. Părerea mea este că nu se poate trata una fără cealaltă.

8. Rezistența la Insulina în Hipoglicemia nediagnosticată este un factor important în inflamația care poate contribui în mare măsură în bolile autoimune, oboseala Suprarenalelor și a Creierului. Colaborarea cu un practician care este informat în toate aceste domenii vă va ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea mult mai repede decât folosind dieta 100% pentru a vindeca bolile autoimune.

Eliminarea acestor alimente este importantă pentru reducerea inflamației. Toate alimentele enumerate mai sus pot fi iritante pentru intestin și pot exacerba disbioza în intestin și pot contribui la SIBO (suprainfecția bacteriana a intestinului subțire). AIP poate contribui la abordarea dezechilibrelor GALT (Intestinul permeabil asociat cu țesut limfoid) în intestine. Deoarece intestinul conține un procent mare de țesuturi GALT ale sistemului imunitar (70%), care să efectueze atacul limfocitelor prin producerea de antigeni sau anticorpi, scopul este de a reduce inflamația,  acesta este ținta AIP. Este unanim acceptat faptul că inflamația intestinală este aplicabilă pentru abordarea bolilor autoimune. Mai jos sunt studiile descoperite pentru sistemul imunitar. Vă încurajez să imprimați aceste articole și să le oferiți medicului dvs. :

•http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1856434/?tool=pubmed

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19997094

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10448775

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22503962

 

EXISTĂ CÂTEVA MODALITĂȚI DE ABORDARE PENTRU REINTRODUCERE.

1. Regula de 72 ore: Este nevoie de 72 ore pentru a produce un răspuns imun la antigenii alimentari în funcție de aceștia. Acesta poate fi de natură fizică sau mentală. Letargia, creierul în ceață, durerile articulare, erupțiile cutanate, durerile de stomac, amorțeala, senzația de mahmureală, balonarea, gaze, constipație, insomnie, oboseală, pierderile de memorie toate au legătură cu inflamația.

2. Reintroduceți doar 1 aliment la fiecare 5 zile, iar atunci când reintroduceți alimentul, mâncați suficient din el pentru a obține un răspuns. O mică mușcătura, apoi după câteva ore, câteva linguri și apoi, spre seară, o porție.

3. Păstrați-vă un notebook alimentar de re-introducere! Scrieți totul, vă ajută foarte mult.

De asemenea, recomandăm anual sau de două ori pe an „Curățare”, consumul de alimente fermentate și bulion de oase de cel puțin 2-3 ori pe săptămână, în 1/2 porțiuni de cupă. Motivul pentru care împărtășim aceasta cu voi, este că mâncarea este distractivă -AIP e ca un stil de viață. Poți fi gurmanda și sa fii pe AIP. Daca iți place mâncarea puteți mânca alimente care sunt satisfăcătoare, creative și interesante. Hrana este spirituală. Ii ajuta pe alții să se vindece. 

Există mai multe resurse disponibile pentru dieta și suplimente. Voi vorbi despre ele pe larg pe blog. Privind dincolo de dieta și suplimente poate fi un efort foarte valoros spre calea de vindecare. Iată câteva posturi pentru a verifica:

http://carrickbraincenters.com/

http://www.terrywahls.com/ 

http://www.drperlmutter.com/ 

http://www.thyroidbook.com 

http://brainhealthbook.com/ 

http://the21daysugardetox.com/ 

http: // www .thyroidpharmacist.com /

https://www.functionalmedicine.org/

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
[ivory-search id="7324" title="Custom Search Form"]

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.