BĂRBAȚI : Tiroida este cea care cauzează apariția problemelor sexuale?

Tiroida este cea care cauzează apariția problemelor sexuale la bărbați?

Este cunoscut faptul că tulburările endocrine, diabetul zaharat, pot avea un efect asupra funcției sexuale, dorinței, performanței și chiar de reproducere la bărbați. Conexiunea dintre bolile tiroidiene si functiile sexuale, nu este la fel de înțeleasa sau cunoscuta pe larg.

》2005 Studiu

Un studiu publicat in 2005 in Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism a raportat conexiunea demonstrată între problemele sexuale specifice la barbati si conditiile tiroidei – inclusiv în hipotiroidism și hipertiroidism.

Studiul a analizat barbatii atat cu hipertiroidism cât si cu hipotiroidism. Bărbații au fost evaluați pentru o varietate de probleme sexuale comune, inclusiv dorința scăzută de sex (hipoactiv /libidoul scazut), disfunctie erectila (DE), ejacularea precoce, ejacularea intarziată.

Ca parte a studiului, barbatii au fost examinați de două ori, o dată simptomatic, iar a doua oară la aproximativ 8-16 săptămâni cu nivelul tiroidian revenit la intervale normale de referință.

Studiul a constatat că bărbații cu hipotiroidie prezinta…

  • Nivel scăzut de sex, disfunctie erectila, ejaculare intarziată pentru 64,3% dintre bărbați.
  • Ejaculare prematura pentru 7,1% dintre bărbați
  •  Pentru bărbații cu hipertiroidism
  • Ejaculare prematura pentru 50% dintre bărbați
  •  Nivel scăzut de sex pentru 17,6% dintre bărbați
  • Disfunctie erectila pentru 14,7%
  • Ejaculare intarziata a fost la 2,9% dintre bărbați
  • sex nivel scăzut, disfunctie erectila, ejaculare intarziata pentru 64,3% dintre bărbați.

Aproape două treimi dintre bărbații cu hipotiroidism se plângeau de un anumit grad de disfunctie erectila (incapacitatea de a obtine sau mentine o erectie) si ejacularea intarziată.

Hipertiroidismul pare a fi legat de ejaculare prematura la jumatate dintre barbati, in timp ce pentru scaderea libidoului si disfunctia erectila au existat „plângeri” in ambele tabere ale bărbaților.

Conform cercetatorilor, un diagnostic corect si un tratament al functiei tiroidiene pentru a reveni un om „normal” – cunoscut sub numele de euthyroidism -este necesar pentru a inversa simptomele sexuale la bărbați.

》2008 Studiu

Un studiu din 2008 – de asemenea, publicat in Journal of Clinical Endocrinology – privește efectele hipertiroidismul și hipotiroidismul asupra funcției sexuale a bărbaților.

Conform unui alt rezumat de la Asociatia Americana de Tiroida: ” 79% dintre bărbații cu disfuncții tiroidiene au prezentat un anumit nivel de disfuncție erectila – 52% dintre ei au fost cu hipotiroidie, 27% hipertiroidie – comparativ cu 34% bărbați, fara probleme cu glanda tiroidă.

Disfuncție erectila severă a fost găsita in aproape 38% dintre bărbații cu hipotiroidism si aproape 30% dintre bărbatii cu hipertiroidism, comparativ cu 25% la bărbați, fără probleme cu glanda tiroidă. Per total, 80% dintre bărbați au avut disfuncție erectila, comparativ cu 37,5 dintre bărbații fără condiții tiroidiene.”

Care sunt implicațiile acestui studiu?

Bărbații cu disfuncții tiroidiene au de obicei disfuncție erectila, care este reversibilă cu restabilirea stării de eutiroidie. Cu toate ca screening-ul pentru disfuncție erectila este recomandat pentru acești bărbați, tratamentul specific ar trebui să fie amânat pentru cel puțin 6 luni după restabilirea eutiroidismului, deoarece poate dura mult tratamentul disfuncției erectile pentru a se rezolva in mod spontan.

Vești bune? Din nou, potrivit cercetătorilor,  pentru a reveni un om „normal” si pentru a inversa simptomele sexuale la bărbați este necesar un diagnostic corect si un tratament al functiei tiroidiene.

De Maria Shomon , about.com – Examinat de către un grup de medici certificați. SURSE: Carani, Cesare, et. Al.

„Studiu privind Multicentric – Simptome sexuale la barbati hipo- si hipertiroidism,

” Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism Vol. 90, No. 12 6,472-6,479 GE Krassas, K Tziomalos, F Papadopoulou, N Pontikides, și P Perros.

„Disfuncției erectile la pacienții cu hipotiroidism :cat de comun si ar trebui sa ne tratăm? ” Journal of Clinical Endocrinology si metabolice (Volume 93, paginile 1815-1819).

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
[ivory-search id="7324" title="Custom Search Form"]

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.